Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
61

AMD Ryzen Threadripper innehåller fyra Zeppelin-kretsar

Lanseringen av AMD Ryzen Threadripper den 10 augusti närmar sig med stormsteg, och nu avslöjas uppseendeväckande detaljer kring kretsuppsättningen – 32 kärnor är närvarande på kislet.

71

AMD Radeon RX Vega poserar i bilder och prestandatester

Om några dagar är det dags för spelorienterade Radeon RX Vega att äntra rampljuset. Nu har läckta bilder och prestandaresultat letat sig ut på nätet.

25

Samsung växlar upp produktionstakten av HBM2-minne

HBM har länge dragits med problem som höga priser och låga kapaciteter, något Samsung försöker råda bot på med ökad produktion av minnestypen.

5

Acer kan bli först ut med processor ur Intels arkitektur Coffee Lake

Intels arkitektur Coffee Lake lanseras senare under året, och nu avslöjas en av de första modellerna med processorn, där bland annat fler kärnor står på menyn.

68

Intel Coffee Lake uppges leverera sex kärnor till både stationära och bärbara datorer

Spekulationer har tidigare gjort gällande att Coffee Lake kan bli den första processorfamiljen för mainstream-marknaden med sex kärnor från Intel. Misstankarna skärps nu efter färska läckor.

29

Oculus avslöjar pris för sin nya bundling

Priset på VR-headsets har länge varit elefanten i rummet för bredare omfamning av tekniken. Nu sätts ett fast pris på Oculus Rift inklusive Touch motsvarande omkring hälften av lanseringspriset.

14

Eve: Valkyrie uppdateras med förbättrad grafik

Rymddueller och VR står på menyn i Eve: Valkyrie, som nu uppdateras med bättre grafik. Utvecklarna nämner dock att det nya Ultra-läget enbart är aktuellt för grafikkort från Nvidia.

48

AMD Epyc listas på Prisjakt

Efter flera års frånvaro på servermarknaden lanserade AMD processorfamiljen Epyc med upp till 32 kärnor den 20 juni. Nu listas processorerna på Prisjakt.

4

Razer ansöker om börsnotering – förbereder för att ta in 5 miljarder kronor i kapital

Razer väntas ta in fem miljarder kronor i samband med sin börsnotering i Hong Kong. Pengarna uppges delvis gå till expansion på den asiatiska marknaden samt lanseringen av en mobil enhet.

33

EK Water Blocks släpper kylfläns för M.2-enheter

Välkända EK Water Blocks vädrar morgonluft och expanderar utanför vattenkylningsmarknaden, med introduktionen av en passiv kylningslösning för M.2-enheter.

17

Biostar gör Radeon RX 470D för "mining"

Näst på tur att släppa grafikkort för brytning av kryptovalutor är Biostar med VA47D5RV42, som bygger kring Radeon RX 470D som tidigare varit reserverad den kinesiska marknaden.

24

Starcraft: Remastered får systemkrav

I mitten av augusti är det åter dags att besöka rymdslagfältet i och med omarbetade klassikern Starcraft: Remastered, som nu får lågmälda systemkrav.

15

Samsung kan introducera batterier med fast elektrolyt år 2018–2019

Komponentutvecklingen till smarttelefoner rör sig framåt i en rasande takt. Batterierna har dock endast sett små uppgraderingar över tid, något Samsung hoppas ändra på med ny teknik.

4

Nvidia släpper drivrutin för Lawbreakers och Spiderman: Homecoming VR Experience

Förre Epic Games-höjdaren Cliff Bleszinskis nya spel Lawbreakers släpps i augusti, men först ska det testas i öppen beta varpå Nvidia lanserar optimerade drivrutiner.

28

Intel lanserar SSD 545s – först med 64-lagers NAND-minne för konsumenter

Utrustad med andra generationens 3D TLC NAND-minne från Intel-Micron Flash Technology utlovar Intels senaste SSD 545s god prestanda till konkurrenskraftigt pris.

23

Biostar lanserar TB250-BTC PRO – utrustas med tolv PCI Express

I och med den ökande populariteten för "mining" av kryptovalutor släpper Biostar ett nytt LGA 1151-moderkort med hela tolv PCI Express-anslutningar.

35

AMD Radeon-grafikkort för "mining" av kryptovalutor uppe för beställning

Det har tidigare rapporterats om att AMD och Nvidia förbereder grafikkort särskilt ämnade för mining av kryptovalutor, något som bekräftas av den brittiska återförsäljaren OCUK.