Inlägg

Inlägg som upl8447 har skrivit i forumet
Av upl8447

Adobe har lagt ner supporten för windows 8/8.1.
https://helpx.adobe.com/download-install/kb/os-support-for-cc...

"Windows 8.1 or early Windows 10 versions are not supported."

Av upl8447

@bran:

Det viktiga att tillåta är mDNS broadcast för att att klienter ska kunna hitta enheterna. Men varierar lite beroende på utrustning hur man aktiverar det och vart. Är det unifi grejer är det bara en check ruta någonstans i kontrollern.

Brandvägs regler.
ioT -> lan
Tillåt Etablerade & Relaterade länkar
Droppa all annan trafik

Lan -> ioT
Tillåt all trafik

Av upl8447
Skrivet av hasenfrasen:

Det stämmer inte. Jag blev avstäng från internet, inte av Bahnhof utan av Zitius - de som sköter stadsnätet där jag befinner mig och hyr ut till isp'erna. Man angav virusinfekterad dator som ursäkt. Det tog inte ens fem minuter att skaffa flashback vpn och kapsla in sig och släppa på min Tor exit node efter att ha meddelat Bahnhof (som rapporterade vidare till Zitius) att "sjukdomen" nu var åtgärdad.

Det betyder att stadsnätet/zitius analyserar isp'erna trafik och väljer att utföra åtgärder på eget bevåg, inte att jag brutit mot någon av min isp's regler. Att jag supportar Tor-nätverket, precis som statliga SIDA gör, gjorde att någon viktig knodd stängde av mitt internet. Bah!

Der är inte Zitus eller Bahnof som loggar här. Det som hänt är att dem fått abuse rapport rörande din IP. Vilket är en standard som används för att rapportera spam, virus, bedrägeri, dos, botnät, piratkopiering osv.

Allt som offtast så gör inte ISPs för konsmenter så mycket med dessa. Vissa viadbefodrar dem, vissa loggar dem endast andra kastar dem som helhet. Det är ytterst ovanligt att du blir blockeard idagsläget för dessa. Men det händer framförallt när personer är med i botnät eller har virus som utsäter nätverket som helhet för risk.

Tror knappast det har med din tor nod att göra. Men skulle kunna vara att du släppt ut mycket skit trafik genom den möjligtvis som let till att din IP har blivit rapporterad eller så har du heltenkelt en enhet med ett känt virus.

Av upl8447
Av upl8447

@ASBR: Han syftar förmodligen på utgående trafik. Du skulle ex kunna köra
Routern lyssnar på 67 UDP (DHCP)
Utgående trafik till WAN 80,443,53 (HTTP, HTTPS, DNS)
Isolering mellan klienter
Dropa all annan trafik.

Jag har kört så innan men det är knappast lönt då du kanske har en vän över som vill använda RDP/SSH eller spela något spel som använder någon random port. Dessutom ifall nätverket är fullt isolerat från din övriga utrustning så ser jag ingen större annledning att sätta så hårda begränsningar. Det är väl ifall du har folk som sitter och försöker tanka från PirateBay men då föreslår jag att du inte låter personen logga in överhuvudtaget eller köra hela gästnätverket genom en VPN fungerar ju också.

Av upl8447

Jag skulle gärna ta #3 plus frakt

Av upl8447

Använd inte sudo. Då körs det som root och allt hamnar i /root

Av upl8447

@beh: Kan bekräffta detta. TB3 fungerar inte över en vanlig usb-c kabel. Trust me I tried. Tar ju lite emot att bröjsa 300sek för en 1m lång kabel. Provade med tre olika vanliga usb-c kablar mellan min XPS15 och en HP Thunderbolt docka där datorn inte gör mer än att ladda genom de vanliga kablarna. Men när jag köpte den ap dyra kabeln jag länkade tidigare fungerade det direkt. Antagligen så kräver en thundebolt kabel avsevärt mer isolering och bättre leddare. För att kunna använda högre frekvens i kabeln som leder till den högre överförings hastighten.

Av upl8447

R7 1800X
Asus Crosshair VI Hero
Corsair 64GB (4x16GB) DDR4 2400MHz CL14
Samsung 960EVO 512GB
HGST 6x2TB Enterprise HDD (White label nya)
Noctua NH-D15
EVGA Supernova G3 850W
Phanteks Enthoo EVOLV ATX

Behåller GTX670 så länge i väntan på nya graffikort förmodligen vega. Kommer även trycka i ett NetExtreme quad nic, en 256GB ssd som jag hare sen tidigare och ett GT710 för att testa lite GPU passthrough. Burken kommer användas som "Workstation" primärt. Dvs mycket virutalisering och därav 64GB ram.

Av upl8447

@Pelegrino: Ja det stämmer. Även om du skulle använda en port så som 222 direkt på hosten skulle du kunna kringå den säkerhets risken med att byta port.

Vill även tipsa om X2go ifall TS vill ha en grafisk lösning.

Av upl8447

Låter som lager 8 problem det här!

Med full RGB vet jag inte riktigt vad du menar men kan anta att det är fel bit djup som sätts? Låter konstigt att xorg skulle sätta fel. Men du kan ändra bit djupet i ~/xorg.conf på linjen DefaultDepth "24". Men med tanke på alla problem du verkar ha skulle jag undersöka hårdvaran.

Angående dist så är ju allt baserat på Ubuntu LTS rätt säkra kort generellt sätt om man vill ha något som inte kräver något pil. Länkar några alterntiv nedan. Alla dessa bör fungera felfritt utan några problem.
Ubuntu-Mate
Ubuntu-Gnome
Ubuntu 16.04 LTS
KDE neon
Elementary
Solus

Av upl8447

4324: Laptop
4325: Stationär
4326: Server 1
4327: Server 2
4328: NUC
4329: Pi3 1
4330: Pi3 2
4331: Tablet (x86)

Av upl8447

@korbevel:
Lista för CPUer med officiellt stöd
http://www.asrockrack.com/general/productdetail.asp?Model=E3C...
Lista för minnen
http://www.asrockrack.com/general/productdetail.asp?Model=E3C...

Dock fungerar det säkert att köra med en i5 eller i7 också. Dock kommer du inte få något ECC stöd isåfall.

Av upl8447

@talycom: Vad är din budget samt vad är det du ska ha den till? Lättare att ge tips om vi vet så

Av upl8447

Dustin har bra pris på Dell T20. 3,7k för E3-1225v3 4GB ECC ram samt en 1TB disk samt plats för 4diskar. Sen kostar det 429Sek per extra minnes modul. Rekomendation är minst 16GB för freenas.
https://www.dustinhome.se/product/5010826460/poweredge-t20-mi...

CPUn är lite overkill men extra kraften skulle kunna användas till plex, nextcloud eller andra tjänster.

Sen kan jag rekomendera att ha en ups till NASen. ex https://www.dustinhome.se/product/5010587805/3s-550va300w

Av upl8447

@jocke92:
Dell slutade tillverka sin docka(TB15) då den inte fungerade. Dock har dem släppt en ny version(TB16) som ska fungera enligt de som testat den. Dem har även haft problem med porten på datorerna i sig men ska vara fixat nu efter x antal BIOS updateringar.

https://www.reddit.com/r/Dell/search?q=TB15&restrict_sr=on&so...

Av upl8447

@TheMuffinMan: Ta den här istället så får du plats med allt. Plus några extra portar on du skulle köpa en nas eller accesspunkt i framtiden.
https://www.dustinhome.se/product/5010068534/prosafe-gs116-16...

Koppla sedan

Fiberkonverter - > Router - > Switch - > allt som ska använda kabel

Av upl8447

@Buio: Japp fungareade utmärkt för mig. Förladdade först sedan starta vi NZ vpn.
Inställningar:

FoV går upp till 110, Finns inställningar för pixel densitet. Inställningar verkar i övrigt även bra. Dock saknas det lite inställningar för Ljud. Inställnings menyn är lite jobbig på grund av realtivt aggresiva effekter i bakgrunden. Även tre separata sparfiler är tillgängliga samt lätt att välja vilket spel man vill starta.

Prestanda återkommer.

Om ni vill kunna plocka en VPN så nära som möjligt för bättre nedladning.
https://www.timeanddate.com/worldclock/?sort=2&low=c
själv får jag 3MB/s från hong kong atm för HD paketet. Via nordvpn

Av upl8447

Du kan inte köra två servrar med en NPL licens. Du kan däremot köra flera virituella servrar.
Här är en kort guide http://forum.teamspeak.com/threads/47195-Mini-Tutorials-Virtu...

Du skapar alltså en ny virituell server med ex
servercreate virtualserver_name=Server2 virtualserver_port=9999 virtualserver_maxclients=256
Detta gör du genom Tools => ServerQuery från teamspeak klienten.

Av upl8447
Skrivet av zalsson:

@upl8447: Frågan är då om en PRO är värd det nästan dubbla priset mot en LITE...
Att det är passiv POE på LITE och LR lär ju ha mindre betydelse.
Hur stor påverkan har antalet antenner?

Framförallt så ger det möjlighet för fler samtidiga användare. Sen kan man få lite bättre hastighet om man har ett 3x3 wifi chip på sin klient också. Men skulle inte säga att det är något nämnvärt. Även om teoretiska hastighten blir avsevärt högre. Två lite kommer förmodligen ge dig mer jämn prestanda. Men en PRO kommer ge bättre peak prestanda (Om du har en klient med 3x3 config).

Värt att tänka på med passiv POE. Är ju om du inte väljer PRO. Samt vill slippa poe adaptrarna är du låst till Ubiquiti switchar. Men det är ju ett större problem om man inte har många. Du kan ju även köpa deras lite dyrare 5 portars router som har inbyggd POE om du vill slippa dem stora klumparna mitt på kabeln. Notera även att POE adaptrarna kommer med en äckligt kort kabel. Såg även att PROn ska klara utomhusbruk även om det känns lite tveksamt (Har en själv).