Inlägg

Inlägg som Kenneth har skrivit i forumet
Av Kenneth
Skrivet av infigo:

Wittich la ut och var tydliga inför innan första deltävlingen:
1. Om man kör om utanför banan så kommer inte race controll säga till längre att lämna tillbaka platsen. Det är upp till teamet att göra enligt egen uppfattning, samt ska göras inom ett varv utifall man bestämmer sig att lämna tillbaka platsen. Gör man det inte och RC tycker de borde ha lämnat tillbaka platsen så blir det bestraffning istället, gissningsvis 5-10s i depåstoppet.
2. Ska alltid lämna en bilbredd plats om det finns en bil utanför.

Det två kommer ge mindre tjafs på radion och chans till bättre battles när de väl kommer.
Det är ju ändå de två som tillsammans gjorde mycket av kalabaliken förra året, RBR, Interlagos, monza, silverstone etc. ect. Nu är det tydligt att båda bilarna förväntas ge plats om man går in jämsides.
Så max hade inte blivit bestraffad på Monza för den krocken, men blivit på Interlagos, lewis hade fått straff i sista deltävlignen (om RC tycker lewis tjänade på att gena, vilket inte var självklart). Men främst tjafset som var i mittfältet mellan alonso och alfa bilarna har tydliga regler som hade gällt.

Så vi har upplagt för bra racing i år.

Hoppas verkligen att båda dessa hålls ordentligt. Max petade ut en del förare senast gången det var race på Jedda-banan, får se om det blir något av det igen och vad som händer i så fall. Spännande

Av Kenneth

Undra hur bra man blir om man använder alla konstiga... jag menar, väl uttänkta gaming-produkter som dykt upp på sistone. Lär bli Simple 2.0 eller något

Av Kenneth

Sjukt bra race igår! Även om jag inte är ett RB-fan så är det såklart tråkigt att det inte blev någon mer fajt där i fronten när bilarna gick sönder.
Utöver det så ser det ut som att nya bilarna gör det dom ska. Var många bilar som låg precis bakom den framför utan några större problem att hänga med, och inte dryga sekunden bakom som vi alltid såg med gamla bilarna. Det här kan bli väldigt bra!

Av Kenneth
Skrivet av AxxT:

Tack för alla svar. Får helt enkelt testa, klart mycket billigare än Viaplay/Cmore .

Sambon har blivit VÄLDIGT intresserad av F1 efter serien som går på Netflix.

Själv så har jag alltid varit intresserad av F1, men har det även som starkt barn minne.
När Schumacher var stor.

Sommar, min pappa är ute och grillar för fullt och på altanen ser vi tillsammans på F1..
Otroligt starka minnen.

Så ska bli kul att komma in i det igen.

Välkommen tillbaka!

Av Kenneth
Skrivet av AxxT:

Aldrig använt denna tjänst.
Är det med kommentarer också?

Yes, man får Sky F1-sändningen, men inte helt ut. Vissa inklipp och sånt kan man inte se via F1TV (vilket är lite korkat) men brukar alltid förså vad dom pratar om. Ofta har dom även någon team chef med på radion som dom kan snacka med under racets gång, det är rätt roligt.

Av Kenneth
Skrivet av Wyver:

Blir ju samma som finländska priserna då. Halva priset jämfört med viasport eller cmore. Minns inte vem som visar F1 i finland

Tror Viasat är i Finland nu också men oklart om dom är exklusiva med just F1. Dålig koll där

Av Kenneth
Skrivet av Wyver:

Vad kostar f1tv pro i Sverige?
Finländska priset är på 110€

154kr i månaden om man kör per månad. Vet att det fanns något billigare erbjudande om man tecknade 12-månader men jag tänkte nog stänga av det sen efter sista racet så körde per månad istället.

Av Kenneth

Ser inte jättebra ut för mina favoriter Mclaren på första träningspasset. Hoppas dom sandbaggar lite och drar på mer sen.
Vi borde se lite bättre tider nu i FP2 eftersom det är ungefär samma tid på dagen som racet är sen och teamen behöver själva veta sin fart

Av Kenneth
Skrivet av scienta:

Nån mer som har problem att streama från https://f1tv.formula1.com/ ? Funkar inte i någon webbläsare...

Tittar just nu, funkar bra här. Vad får du för fel?

Av Kenneth
Skrivet av GooGeL:

"Kolla! Kolla! Force India bilen implodera. Ah... Det är ju Renault/Alpine."

Det känns så jäkla fel att Renault/Alpine kör med en rosa räserbil.

Otmar (efternamn): "Äntligen slipper jag rosa bilar"
Alpine: "Kolla vår nya rosa bil"
Otmar: "fffff"

Av Kenneth

Hamilton kör gul hjälm igen. Rätt snygg faktiskt, och nu förstår jag varför han hade gula T-baren (eller vad den kallades) på toppen av bilen.

Av Kenneth

Nu till något helt annat! Vem tror ni kommer överraska och vilka floppar i helgen då?
Mina gissningar
Överraskning: Haas
Flopp: Mercedes

Av Kenneth
Skrivet av eFoppa:

Fritt för tolkning Kenneth. Att säga som du gör kan tolkas som att en av förarna alltid puttar ut den andra föraren om omkörningen sker i en kurva.
Uttrycker man sig på detta sätt så blir innebörden att den andre inte skulle ta till samma medel. Som sagt, Massa, Rosberg, finns många exempel där Ham gjort exakt samma sak under press. Det handlar om nyanser i diskussionen. Kollar man Ham körstil så lämnar han sällan en bilbredd i en kurva där han har insida. Jag orkar inte dra upp fler bilder eller montage, men det är så de flesta förare som kör för vinst gör, inget som är typiskt för just Verstappen som du antyder. Sen håller jag med om att Verstappen var den mer aggressive föraren och behövde nog vara det sett till hur säsongen utvecklade sig.

Nu hoppas jag vi får en grym 2022 säsong med bra racing!
Längesen jag vart så här taggad inför en ny säsong

Fast inget av det skriver jag någonstans. Återigen, bara för att ena kör fult betyder det inte att den andra är felfri. T.ex så körde Hamilton väldigt fult sista racet 2016 när Rosberg vann, eftersom han inte är felfri. Läs det jag skriver istället för att anta saker jag inte skriver.

Av Kenneth
Skrivet av eFoppa:

Snälla människa. Visa de bilderna då?
Nej du har tvärfel.

Jag har inte medvetet tagit bort några bildrutor. Jag visade med dessa bildrutor att Bot rör sig mot Rus. Jag har inte lagt någon värdering i vems om det är någons fel i kraschen på Imola. Det va du som tog upp denna för att likna Ver och Ham, och den liknelsen är helt felaktig.
Ver rör sig inte mot Ham.

Men vet du vad, du kan kika på den sista bildrutan innan Rus och Bot smäller och om du använder din normala logik så ser du att Bottas inte rört sig nämnvärt till vänster så även där har du fel.

https://i.ibb.co/X4LPYDs/5-C290-DBE-9-EBF-4-FCD-8734-31222686-FB88.png

Är du ett troll?

Edit:
Oavsett så är jag färdig med att diskutera 2021.
Jag gjorde ett inlägg när folk ville framställa den ena titelkandidaten som dirty och den andra som clean, att jag anser inte att någon av dem är riktigt clean, det va min enda poäng. Förstår att du med dina opartiska ögon inte håller med. Och som jag skrev i mitt första svar är det uppenbart att vi inte kommer ha samma åsikt kring de incidenterna.
Jag tycker också det är uppenbart att du ignorerar de fakta som presenteras i form av banpositionering, men det är egentligen en helt annan diskussion.

Jag tror inte någon skrev att Hamilton är helt clean utan bara att Verstappen är för aggressiv i många fajter. Att ena köra lite mer dirty betyder inte automatiskt att den andra är helt clean.

Av Kenneth
Skrivet av p.lindblom:

Hülkenberg kör i stället för Vettel i helgen. Kul!

Såg det också! Vore helt sjukt om han äntligen skulle hamna på pallen

Undra också om det kan bli fler covid-fall nu också. Om det nu var Ricci som smittade honom (utan att veta om det) så finns det en risk att fler får det också. Blir en väldigt konstig start på säsongen då

Av Kenneth

ordlig.se nr 70, 6/6

🟨⬜⬜⬜🟨
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨🟨🟩
🟨🟨🟨⬜🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Kenneth
Skrivet av Subzero299:

Jag hoppas framförallt att det blir konsekvent. Det ska vara tydligt vad som gäller.

Jaa! Verkligen!

Av Kenneth
Skrivet av GooGeL:

Länk till händelsen: https://youtu.be/gPkIfNtro7I?t=586

Ni får avgöra själva. Kändes rätt okej ändå att någon annan vann Monza, sist var det Gasly som fick revansch och vann hära. VM:et hettades upp rejält iaf efter den här händelsen.

Det jag stör mig mest på med den smällen är Verstappens kommentar "That's what you get when you don't leave a space". Om det är någon som INTE ska säga så är det just Verstappen som alltid puttar ut den andra föraren om omkörningen sker i en kurva.
Hoppas att nya Race Directors är lite hårdare på just det så vi kan få lite mer racing och inte att ena blir prejad av banan och sen är det klart.

Av Kenneth

Har vi några som har börjat följa F1 tack vare Drive to Survive här i tråden?
Kom och tänka på en sak nu när jag kollar igenom nya säsongen. Netflix är väldigt duktiga på att skapa mer drama än vad det egentligen är och vissa race är rent av tråkiga att kolla på ibland.

Ni som har börjat kolla på racen live efter drive to survive, vad är era upplevelser än så länge?

Av Kenneth
Skrivet av Kilroy:

Vilken totalt värdelös lista, hur kan USA ligga 2a med såpass dåliga siffror i allt förutom "hotspots"?

Har dom inte vägt in hur bra svenskar är på engelska liksom?

Förstår verkligen inte det heller. Någon räknade väldigt fel där