Inlägg

Inlägg som 2pac har skrivit i forumet
Av 2pac
Skrivet av norrby89:

Och eventuellt lägre prestanda =p

Sure för surf och word spelar det nog ingen roll men för en annan som tillexempel sitter en hel del i Excel på laptopen så är prestandan inte direkt något man vill tumma på =/

Jag sitter med en första generations Apple Silicon burk från 2020, Macbook Pro, och den redigerar video på 4K och hanterar tunga projekt i Photoshop utan att fläkten går igång. En Windowdsdator med ARM kommer att klara Excel gallant, eller varför inte bara köpa en Mac i stället?

Det enda som Mac är riktigt uselt på är spel.

Av 2pac
Skrivet av dagas:

Ser lik ut 3310 som de gjorde en remake av för några år sedan. Den hade batteri man kunde byta ut precis som på gamla goda tiden. Men någon större nytta av sådana här telefoner har man väl tyvärr inte idag. Barnen vet inte vad knapptelefoner är och även gamlingarna har bytt till smartphones för länge sedan nu. Så är väl lite av en hipster grej, eller om man vill tvinga sig själv att använda mobilen mindre.

Våra barn kör med knapptelefoner tills de är 12 år, och de överlever.

Att barn "måste" ha skärmar och smartphones från tidig ålder är nonsens. Där bestämmer man själv som förälder.

Av 2pac

Jag röstar på svenska stormaktstiden. Tänk er stressen av att ha en musköt med ett skott, som det tar ett tag att ladda om.

Av 2pac

Det känns som den här generationen av TV-spel är lite av en förlorad generation. De fick aldrig en omfattande marknadspenetrering pga. pandemins effekter på chipmarknaden och de allra flesta spel som släppts fungerade även på den föregående generationen.

På sikt så ser det svårt ut för konsollerna att överleva när spel på mobiltelefoner har blivit så enormt. I många av delar av världen där folk aldrig haft datorer, eller TV heller i någon stor utsträckning för den delen, så är mobiltelefonerna dominerande. Dvs. globalt sett så är det spel på mobiler som största marknaden, tyvärr.

Gällande priser på konsoller så har den helt absurda utvecklingen av pris för grafikkort till datorer gjort att det är betydligt mer prisvärt än att köra med Windows. Vem lägger ur 13K, eller mer, på en GPU för att spela?

Av 2pac

De allra flesta av de datorerna kastades bort för länge sedan. Du lär knappast hitta något från 80-talet på returbutiker eller loppisar heller för den delen. För 20-30 år sedan så hade det varit en möjlighet, men nu är det nog kört såvida du inte vill köpa dyrt på Tradera. Jag köpte en 80-tals Mac för 200 kr på en loppis kring 2002. Den startade då till och med, men när jag försökte starta den för något år sedan så var den stendöd.

Av 2pac
Skrivet av Mörksuggan:

Väntar hellre på Sony Xperia 5 vi, än dessa.

Sonys telefoner har mycket som talar för dem. Jag är en förespråkare både för 3.5mm och minneskort. Så himla synd bara att de enbart har 2 års med uppdateringar :/ Vilket i praktiken innebär att om du köper din telefon cirka 1 år efter release, typ V:orna nu, så har du bara 1 år.

Av 2pac

Akira är väll en del av Putins nerdarmé? Då är syftet att sabotera och skapa oreda. Inte att tjäna pengar.

Av 2pac
Skrivet av star-affinity:

Tråkigt att det är så. Men jag tycker det är minst lika många Apple-kritiska på exempelvis MacRumors som det är Apple-vurmare. Min upplevelse är att det finns onyanserade åsikter i alla läger.

Klart WarThunder rimligen rullar bättre i Windows – är ju bara att erkänna. Betyder inte att det inte finns spel som funkar fint på Mac, men generellt har motsvarande spel oftast klart bättre prestanda i Windows med ungefär motsvarade hårdvara. Kanske kan bli bättre nu med Metal 3 och kraftigare grafik från Apple, men det gäller att utvecklarna känner att det är värt att haka på detta också för att det ska bli bra.

Gaijn kom med en uppdatering en tid senare, och nu kraschar War Thunder inte alls.

Att det är tjafs mellan Android/Windows och iPhone/Apple är inget nytt, men att man som en Macanvändare också får skit av Applenerds för att man vill lösa ett problem är sjukt drygt.

Av 2pac
Skrivet av MrMadMax:

Grejen är att android fanboysen inte är bättre. Sammanfattningsvis kan man väl säga att fanboys med behovet att framhäva sitt egna val och klanka ner på någon annans val är rätt dryga människor. Känner folk på båda sidorna.
Själv sitter man i mitten och är enormt otrogen mot olika märken och bytar hejvilt mellan märken då det iallafall för mig är det intressanta själva tekniken och uppleva olika mjukvaror/hårdvaror osv. Frun är jag dock såklart trogen med😁

Jag hade problem med War Thunder på min Mac. Det kraschade. När jag ställde frågan r/Macgaming så blev folk skitsura över att jag gnällde över att jag påpekade att spelet flöt på bättre i Windows, och så är det på många Macforum. Random fanboys kan jag fatta, men det här är systematiskt. Sedan när jag ställde samma fråga r/warthunder möttes jag LOL @ spela på Mac.....

Kontentan vill man spela spel på Mac så har man sadomasochistiska drag.

Av 2pac

Ingen gillar monopol, och särkilt inte ett som är trendigt. Jag har själv Mac och iPhone, men jag distanserar mig från mentaliteten hos majoriteten av pöbeln som använder Appleprodukter. Begreppet Church of Apple ar inte taget från luften.

Av 2pac

Några saker som jag reagerar att du inte tagit upp.
Hur viktigt är spel kontra bild och filmredigering? Det bör avgöra vilka komponenter som ska få kosta.

Hur tänker du lösa biten med lagring och backup på den? 2TB räcker inte långt ifall du är seriös med foto och film.

Hur viktigt är det för dig att datorn är tyst som möjligt? Är det en nöjesmaskin eller något du faktiskt ska jobba med? I fall det senare så är något som är helt knäpptyst att föredra.

Av 2pac

Jag gillar konceptet, om bara han som stod för sången kunde sjunga. På samma nivå som när Irland skickade en sjungande gamdocka.

Av 2pac

Det beror vad du gör. De enda gångerna jag hör fläkten på min Macbook Pro M1 är när jag exporterar 4K-klipp med många effekter i Premier Pro och när jag spelar War Thunder. Vid det senare så låter den verkligen som en jetmotor! Kontentan, så länge du inte spelar 3D-spel så bör det vara tyst mesta av tiden.

Jag har en PC med ett dämpat chassi, Noctua kylare på processorn, ett fläktlöst grafikkort. Den är hyfsat tyst för att vara en dator man kan bygga själv. Men det är stor skillnad mot hyfsat tyst och helt tyst som min Mac oftast är.

Av 2pac

Det var bättre för konsumenten när allt i princip fanns på Netflix. Ska man se "allt" nu så blir det en rätt dyr historia. En intressant twist är att andra plattformars material nu också börjar dyka upp på just Netflix.

Av 2pac

Jag utgår från att du har en bärbar dator? Fyller du på externa hårddiskar eftersom utan att också duplicera dem? Hårddiskar kraschar förr eller senare. Det är bara en tidsfråga.

Jag har samma behov av laddningskapacitet som du har, och funderar också på att hitta en lösning. Det jag inte gillar med NAS-alternativet är att jag är oroad över att en strömspik slår ut en sådan, oavsett hur liten sannolikhet det är att det händer.

Det jag gjort än så länge är att ha data på datorns hårdiskar, som är speglat till två externa hårddiskar varav den ena inte är kopplad till varken nätverk eller eluttag. Helst ska du också ha något som är off-site ifall det börjar brinna eller blir inbrott. För mig har det fungerat rätt smidigt så länge det rört sig om datamängder på 3-4 TB. Men jag vet inte riktigt hur det praktiskt ska vara genomförbart när jag som du också satsar på att ha en kapacitet på 10 TB.

Mitt inlägg kanske inte är till någon större hjälp, men så är min situation för tillfället och mina tankar om framåt.

Av 2pac

Ifall man slapp reklam i alla deras tjänster, inklusive sökträffar i deras sökmotor, så hade det varit värt att fundera på.

Av 2pac

Självklart JA. Är väl ingen vilde? Ibland så åket något annat bredbart pålägg på, som t.ex. färskost eller tahini.

Av 2pac

Vad händer med månadsspelen som man fått via Playstation+ ifall man avslutar tjänsten?

Av 2pac

Apple har för vana att hitta på egna standarder, för att sedan överge dem. Det om något är något som skadar deras kunder.

Av 2pac

Jag hade definitivt betalat en viss peng för att slippa reklam och inlägg från sidor och gruppor som algoritm tror jag är intresserad av.