Inlägg

Inlägg som heartbeat har skrivit i forumet
Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Med NTFS så kan man i windows montera en hel partition i en mapp på en annan hårddisk.
De delar visseligen inte utrymmet mellan sig men om man eftersöker att ha allt under samma bokstav kan det vara en lösning.

Vad kallas det, eller hur gör man det?

Av heartbeat

C: INTHD0037-1 - 37GB WD Raptor
D: INTHD0080-1 - 80GB Seagate Barracuda
E: INTHD0160-1 - 160GB Seagatedisk
F: INTHD0320-1 - Var en gång en extern 320GB WD-disk

G: EXTHD0500-1 - Extern 500GB Lacie Porsche
H: EXTHD0500-2 - Extern 500GB Lacie Porsche
I: EXTHD0500-3 - Extern 500GB Lacie Porsche

USBMS0002-1 - 2GB Sony Micro Vault Tiny minneskort

Otroligt torra och praktiska namn

Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av excellent
orka sitta på en pall?

För det första, så är pallen inte så obekväm som du kanske tror. För det andra så används datorn mestadels bara som filserver och jag sitter väldigt sällan vid den. Den dator jag använder mest är min Macbook Pro och med den sitter jag mestades i soffan eller vid köksbordet typ...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av FullOner
Kliniskt ren setup, eller hur man ska uttrycka det Väldigt trevligt ljus du hade i burken, vart finns dessa rör att införskaffa?

Mm, jag är nog ganska noggrann av mig Gillar inte att ha det så stöigt med massa prylar och grejer liggandes över hela skrivbordet. Belysningen i datorn är vanliga vita CCFL-rör som jag köpt på datorbutiken.com. Det sitter fyra stycken i datorn nu. Något som man inte märker så mycket på just de här bilderna är att jag även satt en LED-belysning ovanför tangentbordet. Där sitter fyra stycken LED-spots riktade neråt.

Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av neZE
Är det ett mactangentbord? isf, funkar det bra till en vanlig pc? för jag diggar dom så jävla sjukt snygga

Jepp det fungerar fint för det mesta. Det som inte fungerar är tangenterna för att höja och sänga volymen. Däremot fungerar "mute"-knappen. Inte heller eject-knappen för cdrom-spelaren fungerar. Istället för Win-knappen används äppelknappen osv... Inga drivrutiner utöver det som finns i Windows behövs.

Jo just ja. Jag saknar att det inte finnns någon Print Screen-tangent.

Av heartbeat

Ambitiöst bygge och cliiint utseende! Helt klart 9 poäng!

Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Basic_version
Vad är det för kamera du har tagit bilderna med?

Kameran är en Samsung NV7 OPS som köptes för någon vecka sedan. Är verkligen supernöjd med den!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nickepaby
får lite kännsla av en perfektionist psykopat som dödar folk lite hursom.. typ som i american psycho

Haha Det var kul att få höra... Jag är nog en ganska harmlös person och håller inte på med någon sådant på min fritid.

Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hobbydiktatorn
8p! Sjukt snyggt och vältagna bilder! Men du måste få ont av den där pallen efter ett par timmar i datorljuset?

Tack!

Du har rätt om pallen Tack och lov så sitter jag inte så mycket vid den stationära datorn. För det mesta halvligger jag i soffan med laptopen i knät.

Av heartbeat

10 poäng!
Helt klart det snyggaste/bästa bygget på Swec! Bra jobbat

Av heartbeat

Snyggt och rent! Inte alls sjukhustråkigt som någon tidigare sa Jag har själv ett lika dant datorbord som du men med en 15" LCD-skärm på :D. Då ser det inte alls lika litet ut som det gör för dig. Snyggt jobbat hur som helst!!

Av heartbeat

Så här ser det ut hemma hos mig. Datorn används mest som filserver och har ungefär 1 TB hårddiskutrymme. Annars sitter jag mestadels med min MBP i soffan.

http://olovostling.se/photos/Workstation_0001_Small.jpg

http://olovostling.se/photos/Workstation_0002_Small.jpg

http://olovostling.se/photos/Workstation_0003_Small.jpg

http://olovostling.se/photos/Workstation_0004_Small.jpg

Av heartbeat

Jag körde just testet och fick 33 sekunder med min Macbook Pro som har en 1,83GHz Intel Core Duo processor och 1GB minne.

Av heartbeat

God jul Swec!

Av heartbeat

Jag mätte lite snabbt med en linjal på min 1250 och kom fram till att G-teks mått måste vara med slangkopplingar. Mina mått blev ca: 138x77x82 mm. Något jag tycker är konstigt är faktumet att min Eheim 1250 skiljer sig så mycke på breddmåttet (där det ju inte sitter några slangkopplingar) men å andra sidan är den drygt ett år gammal nu, Eheim kan ha konstruerat om dom.

Tänk på att mina mått bara är ungefärliga!

Av heartbeat

Asus har tagit fram ett nytt chassi som jag inte tycker ser helt fel ut.
Chassit ser ut så här och på den här sidan finns lite mer information om det.

Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [WP@]Wolverine

...
Sen måste jag bara säga till dig Elitemodd att jag anser att du är ett föredömme för Swecs moddarskara!!! Du har tonvis av ideer och utför dom väl. Och till alla rent allmänt, Jag ser allt för mycket energi läggas ner på att bråka om vem som tycker vad och hurvida dom får göra det eller inte. Omsätt den energin i byggen istället så kommer denna delen av forumet att blomstra

Keep up the good work!!!

Det där sammanfattar ungefär vad jag tycker och tänker om stämingen som har uppstått i den här tråden, samt på många andra delar av swecs forum. Det är för mycket onödigt negativa meningar som uttrycks. Till dig Elitemodd vill jag säga att jag tycker att du gör ett bra arbete överlag, även om dina byggen på vissa ställen kan se lite hastigt hopbyggda ut. Byggenas slutresultat brukar dock oftast se hyggliga ut!

För att återgå till ämnet så har jag ett förslag på en förbättring och omarbetning av projektet. Hur tror du att det skulle det bli om du monterade lös alla onödiga delar på tft-skärmen, precis som )ExecutoR( gjort i den här tråden? Kanske skulle du kunna få den att smälta in mer då. Den tar heller inte upp så mycket plats inne i chassiet (nog för att det inte är något problem i det här fallet). Skärmens knappar och vridreglage kan du i så fall placera på något ställe där dom inte syns så mycket, eller att du kanske ändrar dess utseende så att de passar in bättre med de övriga delarna av chassiet.

Angående fogarna, så tror jag det hade blivit bra om du blandat in lite sand i silikonet innan du fyllde tomrummen. Fast det går säkert att göra något liknande nu efteråt också. Du kanske kan måla dem med någon matt gråfärg utblandad med sand för att få en yta som är lite mer lik ytan hos murbruk?

Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hinula
hittar inte på JME har sökt på sleev och molex och allt möjligt -.-

Om du söker på "vantec" så hittar du nog

Av heartbeat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av luxer
okey funkar det bra då ? ljudnivån är den bra ? lyser det bra ?

Jag har ett Smartblue 350w som följde med mitt Lanboy och det har förvisso fungerat felfritt i snart ett år men det har ett störande högljutt surr från fläktarna som sitter i. Angående hur det lyser så måste jag säga att det är väl inget imponerande ljus. Ljuset kommer från några halvstarka blåaktiga lysdioder som sitter inuti agget och inte på fläktarna, som det vanligtvis brukar göra. Nätaggregatet är förmodligen bättre än ett qtec, som jag inte hört annat än negativ kritik om

Av heartbeat

Det rätta svaret på frågan får du nog lättast genom att ringa eller besöka ditt försäkringsbolag.

Av heartbeat

Akriform säljer alla möjligt varianter av plexiglasprodukter. (Kolla: standardprodukter / Halvfabrikat och tillbehör)

Jag håller sjäv på med att bygga en sådan tank. Dock köpte jag inte plexiröret på akriform men jag har handlat där förut och dom är mycket hjälpsamma.

Bild på min vattentank

Av heartbeat

Jag har tagit bort min OTES-kylning från mitt IC7-MAX3 för kanske ett halvår sedan. Sedan dess har jag kört överklockat utan att ha fått några som helst problem. Visst kyler den kanske bättre men jag tror att det mest är någon form av marknadsföringspryl från Abits sida. Om du har en hyffsad luftgenomströmmning med vanliga chassifläktar så räcker förmodligen det.