Inlägg

Inlägg som ReconHavoc har skrivit i forumet
Av ReconHavoc

Betala 1300 spänn för ett sketet OS som samlar all din data och har reklam i menyerna. Sinnessjukt.

Av ReconHavoc
Skrivet av Kronofogdens:

Fast.. du behöver inte uppgradera din dator lika ofta om du ska nöja dig med konsolsettings på spelet.. 30FPS och medium på grafiken.. FSR på performance etc etc..

Du tror väl inte att PS5'ans GPU som är likt en 5700XT/6600XT kan mäta sig med dessa monster? Hehe.

Bra försök dock

Man behöver inte alltid ha det senaste inom PC världen för att mäta sig med PS5'ans 3700X CPU och 5700XT hårdvara. Ja, 3700X följer med till PS5-Pro också, så..

Sen om du är trött på att vara påläst ang PC-hårdvara, ja då är det en annan femma, det är upp till var och en hur man känner så du kanske är en konsolmänniska som bara vill lära sig 1-2-3-4-5, då Xbox har även ett riktigt krångligt namnschema.

Kontentan var alltså att det är enklare för en sådär teknikintresserad konsument att förhålla sig till konsoler och deras fasta prestanda mellan generationer och refresh samt att det tar lite tid att sätta sig in i nya generationer pc-hårdvara igen om det var längesen man var insatt senast. Tror inte det finns något att argumentera emot där.

Skrivet av ipac:

Ja, att de följde upp t.ex. 3070 med ett 4070 kräver verkligen en total-reset av hjärnan. *I didn't see that one coming*

Ja, det var precis det jag menade. Jag kan knappt räkna på fingrarna så inte lätt att hänga med när det är många siffror.

Av ReconHavoc
Skrivet av Nikodemous:

Som vanligt är det en djungel för oss casual-nördar vilken gpu som presterar bäst per krona inom en viss prestanda. Har det inte varit en diskussion om prestanda-index i kr innan? Tex så e jag på jakt efter en gpu mellan 5-7000 kr där raster-bearbetning är viktigt i 1440p. Vi skulle haft nån form av koefecient eller dylikt som man enkelt bara kunde ta från testet å gångra med priset i affären. Nu får man sitta å kolla testet först, å sedan kolla flera gpuer på olika hemsidor å jämföra. Jaja, det är väl lyxgnäll från min sida 😁

Ja, tyvärr är det så. Att göra ett informerat köp innebär att man måste vara insatt om de flesta komponenter. Kan kännas överväldigande ibland. Och så fort man slutar hålla sig uppdaterad ett tag kommer det nya generationer hårdvara som gör att man måste börja om från början igen.

Man skulle kört på konsol istället kanske

Av ReconHavoc
Skrivet av SpaceAce:

Har fått hem ett 4070 Super.

Herrejisses vad trevligt det går att överklocka!

Speedway + 11.8% (med stresstest 99.1%)
TimeSpy Extreme GT1 71.2 fps!

Det är alltså 2-3% snabbare än ett 4070 Ti i standardutförande!

Men det stora är att siffrorna är med Asus Dual till MSRP (7799:-) i Quiet Mode 1128rpm som max och 63 grader

GPU 3015 Mhz, Minne 25000Mhz. Och det är mina första värden jag startade med på morgonen. TechPowerup fick upp minnet väldigt mycket mer så ska testa vidare.

Känns som recensenterna missar det viktigaste nu för tiden

Kul! 🤩

<Uppladdad bildlänk>

Låter trevligt! Har samma modell på väg hem. Hur upplever du 1128 rpm i ljudnivå?

Av ReconHavoc

Ganska märklig prissättning nu för t.ex 4070 i jämförelse med 4070 Super när de ligger på samma pris. Trodde de skulle justera ner 4070. Det kanske betyder att dessa MSRP-priser för Superkorten inte kommer att stå sig efter första batchen?

Av ReconHavoc
Skrivet av Hyllbert:

Då var det ju synd att det 6950 XT jag länkade gått upp till 8200 ;/

Det var ändå för långt för mitt case, kan max ha 310mm typ. Men tack ändå.

Av ReconHavoc
Skrivet av metalmac:

Jag tycker du ska avvakta lite om du har tålamod.
Annars ett Rx 6750 xt eller rx 7700 xt är nog perfekt för ditt ändamå.

Lite tålamod har jag väl, skulle ju köpa ett 3070 vid release om jag hade fått tag på ett. Det är tre år sen nu

Av ReconHavoc
Skrivet av Alphahanne:

Som Alastor Moody säger så är 6800 XT inget alternativ idag pga priset. Det lär inte bli billigare heller då det är en utgången produkt. 7800 XT kan dyka upp med nedsänkt pris dock så har du inte allt för bråttom kan du göra ett fynd.

I övrigt så är det rätt tänkt, undvik 8GB-korten då de riskerar bli obrukbara i förtid pga för lite vram, särskilt om du skulle vilja gå upp till 1440p framöver. 12 GB känns som minimum i dagsläget om man ska ha någon slags framtidssäkring även om det säkert kommer vara i underkant för högre upplösningar längre fram.

6750 XT som Alastar Moody föreslår är ett vettigt alternativ. Helt okej prestanda för pengarna och 12 GB. Om som du säger RT inte är viktigt så är det ett bra val.

Okej. Ja, man kan alltid vänta lite till Funderar på att se om priserna rör sig något nu när Nvidias superduperkort snart släpps. 4070 skulle ju justeras ned i riktpris och då kanske andra kort justeras ned också som en effekt.

Jag är inte främmande för att kika på 7800 XT eller 4070 om priserna kryper ner lite. Såg ett Asus dual 4070 för 7200 kr på komplett, 7800 XT något billigare på Amazon. Kanske överdrivet för 1080p 144hz men förhoppningsvis kan man behålla ett sånt kort många år och även kliva upp till 1440p utan problem, som du säger. 7000 kr för ett kort känns egentligen över gränsen men om man ändå ska lägga 5-6000 kanske det är värt att lägga lite till för att få kortet att hålla ännu lite längre. Vad vet jag, beror väl helt på var ens gräns går antar jag.

Av ReconHavoc
Skrivet av Alphahanne:

6800 XT är ersatt av 7800 XT som presterar i stort sett likvärdigt. 7800 XT dessutom billigare än föregångaren i dagsläget. Sitter själv med ett 6800 XT sedan ett par år tillbaka och har varit hur nöjd som helst.

Problemet med 4060 Ti var den första versionen med enbart 8 GB VRAM. 8 GB börjar bli för lite även för 1080p i vissa nya spel. 7700 XT har 12 GB och klarar sig bättre ur den synvinkeln. Den nyare versionen av 4060 Ti med 16 GB är så klart bättre med det i åtanke, särskilt om man vill spela i högre upplösningar. Dock en tusenlapp dyrare än 8 GB versionen.

Allt hänger på hur du vill spela. Vilken upplösning, om Ray Tracing är viktigt eller inte samt hur mycket du i slutändan är villig betala för ett grafikkort.

Ja, 6800 XT verkar vara ett bra kort sett till prestanda per krona. Läst lite om VRAM-soppan och försöker undvika kort med 8GB VRAM för att kunna behålla ett nytt kort ett tag längre.

RT bryr jag mig inte om alls. Jag har inga problem med att köpa ett midrange kort, det är mest att av det jag läst så sågar folk den här generationens "midrange" kort så som 7700 XT och 4060 Ti för att det är dålig förbättring jämfört med förra generationen och att de är dåligt prissatta jämfört med kort som ligger ett steg upp. Det säger reviewers på youtube också och då blir det lätt att det verkar som det enda valet är att kliva upp till minst 4070-prestanda. Vill mest höra om det finns nån större sanning i det, är säker på att många har kort under prisklassen som 4070 och ändå känner att de får en bra upplevelse och ett kort värt pengarna.

Av ReconHavoc
Skrivet av Javis:

Borde inte ett 6700xt vara aktuellt som du kör 1080P?
Väl inom budget och passar 1080P bra.

6750XT

Det kan nog vara nåt, bara den fläktlösningen är OK. Ser ut som en lite bättre MSI Armor lösning och den har varit hemsk kan jag säga. Underdimensionerad så den ger höga temps och höga fläktkurvor. Men ska kika på 6750 XT också.

Av ReconHavoc
Skrivet av Hyllbert:

Tror du blir nöjd vilket som. Du kan ju kolla på RX 6800 också, om det är billigare.
Tror det blir mer prisvärt med AMD, så skulle bara kolla på Nvidia ifall RT-prestanda är relevant.

6750 XT kanske kan vara intressant med tanke på priset.

Sen har du 6950 XT för 6990:-
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/amd/x...
Är ju klart överlägset dom andra korten, men över budget.

Ja, har läst att 6800 XT ska vara prisvärt för prestandan också. Men tyckte det verkade svårt att hitta kort, beror väl på att dom fasas ut. Kan inte ha kort längre än max 309mm också så vissa kort går tyvärr bort.

Undrar mest för många skriver att 4060 Ti och 7700 XT är kort som inte är värda att köpa men det känns som att det beror lite på vilket ingångsläge man har.

Antar att GDDR6X inte är nån dealbreaker heller? Såg att 3060 Ti hade det men inte 4060 Ti.

Av ReconHavoc

Uppgradera GPU till några år gammalt system

Hej, sitter på en i7 10700k med 16gb 3200mhz minnen och ett RX 580 8GB.

Tanken var att uppgradera till ett 3070 när det släpptes efter att jag köpte ett helt nytt bygge utan GPU i juni 2020. Sen stack priserna tyvärr iväg plus extrem brist osv. Har kört på med 580:t tills det tackar för sig, men det börjar bli gammalt nu.

Budget är runt 5-6000. Då hamnar man i prisklassen med 4060 Ti 16 GB och 7700 XT.
Två kort som de flesta verkar tycka är dåliga köp pga liten skillnad mot föregående generation och ganska dyra. För mig hade det ändå varit en stor uppgradering tror jag.

Är det ovärt att rikta in sig på dessa kort? Steget upp i pris till 4070 är rätt stort känner jag.

Jag använder en 1080p 144hz skärm och har inga direkta planer på att uppgradera till 1440p just nu, föredrar frames över upplösning.

Spelar rätt blandat, fps, moba, storydrivna singleplayer ibland. Inget VR.

Jag var rätt insatt kring utbudet vid 3000-serien men nu har jag lite sämre koll. Är intresserad av att veta vad ni hade gjort.

Av ReconHavoc

Skönt att man lämnade Telenor för ett par år sen

Av ReconHavoc

Vad snällt av dom!

Av ReconHavoc

Vad säger köpvillkoren på hemsidan? Företag som inte har gratis returer brukar oftast skriva ut att man inte kan skicka returen till ombud utan måste skicka det till en för företaget specifik adress.

Av ReconHavoc
Skrivet av RPGWiZaRD:

Känner fullständigt igen detdära.
...

Det tar också emot ja, att två år efter release betala mer än vad korten kostade då. Och betalar man så mycket vill man helst att kortet står sig i 4-5 år. Arc-korten är ganska bra prissatta men samtidigt är det ett par tusen man kan peta in i ett bättre kort. Får väl se hur det utvecklar sig, förhoppningsvis kan nedgången i försäljning påverka priserna lite.

Av ReconHavoc
Skrivet av RPGWiZaRD:

Runt 9000 kr låter logiskt vid lansering (dock ointressant för mig). Intresset har nog svalnat enormt på att köpa nytt grafikkort kan jag säga. Gör ju inte saken bättre att Nvidias lägre sortiment kort enligt de specsen som rykten hänvisar till ser relativt fattiga ut på 4060 typ som man möjligtvis skulle ha råd (korrigering, vilja att betala, jag menar jag köpte sprillans ny bil år 2020 så visst finns det pengar men det är inte det som är grejjen här) med gör att det känns lite ointressant det också fast priset är lite mera överkomligt och AMD tycks ju inte vilja föra några priskrig heller och sätter sig snällt i nivå med Nvidia mer eller mindre och Intel borde steppa upp för att det ska bli till något...

Begnagnat 3060 Ti typ är mest lockande för mig idagsläget, enda som känns sisådär är väl 8GB VRAM, börjar va lite "DOA" mängd det redan när jag tänker mitt kort från 2018 har 6GB så, 12GB är ungefär det man tycker hade varit lagom för nytt kort idag men priserna är ju som de är så (och 12GB på ett RTX 3060 gör nästan ingen nytta så det är inget alternativ heller)

Är inte heller särskilt intresserad egentligen, men personligen tänkte jag uppgradera från mitt RX 580 redan när 3070 släpptes för två år sen. Jag antog att referensmodellen skulle säljas i Sverige vilket det som bekant aldrig blev nåt med och efter ett tag började priserna sticka iväg rejält. Det senaste året har väl priserna landat en del men då börjar man återigen närma sig en ny generation kort och man intalar sig själv att man lika gärna kan vänta. Den eviga cykeln

Av ReconHavoc

När du säger starta om menar du då att datorn sätter igång sig själv bara? Eller menar du att den gör en hel omstart från strömsparläge?

Jag har haft detta fenomen med de flesta datorer jag har haft och jag tror att det kan bero på att det på något sätt går från eller in i tangentbord, mus eller liknande som då väcker datorn. Denna funktion kan du stänga av i Enhetshanteraren genom att hitta t.ex din mus och högerklicka på enheten, gå in på Egenskaper och leta efter Energisparfunktioner som ska ligga sist och sedan bocka av "Tillåt att den här enheten tar datorn ur vänteläge". Det fungerar för mig, det enda störiga är att man behöver göra om proceduren om man kopplar ur sladdarna från moderkortet.

Av ReconHavoc

RTX 4070 Pris

Tänkte höra vad folk tror om prissättningen på RTX 4070. En snabb överblick på prissättningen för 4070 Ti visar att det gick att köpa för 10 499 kr vid release men ligger nu över 11 000 kr. Det gällde Asus TUF-modell utan OC och om man ska vara pessimistisk kan man kanske anta att man redan nu övergett modellerna utan OC och bara kommer att tillhandahålla modeller med OC och högre prislapp, likt föregående generation.

Jag tror det billigaste 4070-kortet vid release kommer att ligga runt 9000 kr, då undviker man 3070 Ti som är prissatt runt 8500 kr och det verkar för övrigt som att tillgången på kort från 3000-serien håller på att sälja slut i Sverige. Många 3070-modeller som inte finns i lager alls och 3070 Ti har varit nedsatt ett par gånger.

9000 kr för ett 4070 känns på tok för dyrt men det är vad jag förväntar mig ungefär, med tanke på prisbilden för övriga kort.

Vad tror ni?

Av ReconHavoc

Oavsett vad man tycker om Intel kan det inte vara annat än bra att få fler aktörer på marknaden. Gillar att designen inte skriker gaming utan är mer stilfull, likt nvidias founders editions.