Inlägg

Inlägg som jreklund har skrivit i forumet
Av jreklund
Skrivet av Alling:

Och köper du den på Blu-ray kan du dessutom glömma att se den med engelska undertexter (som inte är för hörselskadade).

(speaks foreign language)

Och när det väl finns saknas viktiga element, som är översatta på det svenska spåret.

Av jreklund

Har 1000/1000 hos Internetport via Global Connect för 499:-.

Av jreklund

Tittade också på Beelink men då de körde sin egen fläkt lösning, en variant av det som finns på laptops / andra mini-PC köpte jag en passivt kyld Topton N100 med 2st 2.5G istället. Den blir dock så varm så jag tycker en fläkt är ett krav, så har en 80mm USB fläkt från Noctua monterad ovanpå.

Det finns massor av Topton N100 enheter, de med 4st portar (vissa modeller) har bättre kylflänsar och går säkert köras helt passivt istället.

Topton är en OEM rebrand av CWWK och finns flera andra liknande burkar. Värt att tänka på att garanti är omöjligt om du inte köper från svenska/europeiska återförsäljare. Glöm inte bort moms och PostNord-skatten tillkommer på de flesta priser.

Av jreklund

Hej! I dagsläget har vi inte reserverat några användarnamn förutom våra företagsnamn och då användarnamnet används kan vi inte blockera den från ping. Tab, HögerPil och Enter väljer ett namn i den nya funktionen. Mellanslag, kommatecken, frågetecken, punkt etc. stoppar uppslagningen. Spontant bord inte [cmd] pinga användare, får klura lite på den.

Av jreklund
Skrivet av D.:

Är det så stora mängder data det handlar om, el varför den gränsen?

Ett utkast tar mindre plats än ett foruminlägg då den har färre datapunkter. För det syfte vi ämnar att lösa är 12 timmar mer än tillräckligt.

Av jreklund
Skrivet av Alling:

Kan du falla tillbaka till localStorage i andra hand (likt hur Better SweClockers gjorde)?

Jag kan göra det, men jag vill inte lagra den information i webbläsaren. Då behöver vi hålla koll på och ta bort den informationen om någon loggar ut.

Av jreklund

@Zeedarn Nej, man är immun mot självping som du upptäckte, men för att vara snäll bjuder jag på en.

Av jreklund

Hej, använder du Ctrl+V alternativt Högerklicka > Klistra in samtycker du till att vi får åtkomst till innehållet i det du klistrar in. Om du inte vet vad dina urklipp innehåller är vår rekommendation att du inte använder klistra in på de tjänster som du inte har full kontroll över.

Av jreklund
Skrivet av ELF:

Ganska trevlig funktion faktiskt. Förhoppningsvis så behöver man inte kopiera sitt inlägg som backup. Tar alltid detta som vana för långa inputs eller textareas.

Jag utvecklade inte någon varning om sparningen misslyckades, så det är mer "upp till 12h". För om vår server kraschat under tiden eller din csrf nyckel gått ut kommer den misslyckas att sparas. Vi får se ifall det leder till några problem framöver eller om andra behov vi inte förutspått dyker upp.

Av jreklund
Skrivet av Dinkefing:

Efterlängtat men tycker ni borde förbättra sökfunktionen om det är nu är möjligt? Det är mycket man inte hittar fortfarande eller ger dåliga resultat.

Att bygga en bra sökmotor kräver i stort att man skapar ett helt företag för att åstadkomma. De sökfunktioner jag personligen byggt är mindre avancerade än de vi har just nu. Vilken av alla sökfunktioner använder du? De har lite olika beteenden.

Skrivet av Alling:

Har en del kod att radera i Better SweClockers nu, verkar det som!

Alltid härligt att kunna städa upp lite. Förhoppningsvis kan vår funktion leverera lika hög kvalité.

Skrivet av DevilsDad:

Jag som försökte refresha sidan idag som ett sätt att bli av med ett utkast jag inte ville skicka. Det gick inte alls..

Sorry, not sorry! Se det som en uppmaning att skriva något i tråden.

Skrivet av D.:

Går det inte att sätta en längre tid för hur länge utkast sparas?

I teorin går att spara dem i oändligheten och initialt pratade vi om 1h, men för det problem vi ämnar lösa är 12h mer än tillräckligt.

Av jreklund
Skrivet av Xcorp:

Sparas utkasten server-side eller i browsern?

Det sparas på vår server så det går i teorin att börja på mobilen och fortsätta på datorn.

Av jreklund
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Jag har upptäckt en kanske "bugg" eller "oönskat bieffekt" med autosparandet. Om jag först har en text som då sparas mellan sidor och jag raderar allt och väntar flera sekunder och sedan besöker annan forumsida så vägrar den spara tom text utan visar då den senaste texten som inte var tom. Möjligen kan det väcka missnöje eller så letar jag efter "orealistiska scenarion"?

Det är ett beteende jag känner till, men kommer inträffa så pass sällan för vad funktionen är till för. Den sparar inte text som är 10 eller färre tecken, för det anses lagom att få skriva om (och därför tas den inte bort). Bara sudda ut och skriva det du vill skriva.

Utkastet tar bort sig själv efter 12 timmar, eller när du skriver något i tråden.

Av jreklund

Nu är sista delen av projektet Bättre forum lanserat.

Lättare att pinga användare

  • När du anger @ kommer den att slå upp användare som varit aktiva senaste 3 månaderna

  • Du får upp 6 stycken förslag som matchar din sökning bäst (placeras sig ovanför textrutan)

  • Letar efter namn som innehåller det du skriver, oavsett om det är i början, mitten eller slutet

  • Automatiskt applicerar citat-tecken runt de användarnamn som behöver det

Automatiskt spara inlägg/trådar

  • Sparar "meddelande"-texten automatiskt var tredje sekund när du skapar en ny tråd, svarar i en tråd eller redigerar ett inlägg.

  • Utkastet sparas i 12 timmar - därefter tas det automatiskt bort. Det är inte tänkt att vara ett arbetsdokument utan för krascher, klickar ifrån sidan etc.

  • Utkastet laddas in automatiskt.

OBS! Om du trycker på t.ex. "Citera" kommer inte ditt sparade meddelande att laddas in, utan citera får prioritet. Utkasten laddas in automatiskt i snabbsvar eller skriv svar.

Av jreklund

Det är inte möjligt att beskära och inte komprimera om videon. Rekommenderar LosslessCut om man vill klippa bort eller exportera delar av en video i lossless.

Det du behöver är en ny videospelare som stödjer scripts, mpv ska stödja AviSynth+ filer och finns även ca 10 användarscript för att hantera beskärning, från manuellt till automatiskt. AvsPmod är ett UI för att skapa AviSynth-filer.

Vill du inte använda scripts och dina filer är komprimerade med H.264 ska du kunna lägga till "cropping metadata", vilket mpv ska stödja.

Det ska även gå att använda Matroska och MPC-BE (eller mpv med tillägg) för att beskära med hjälp utav metadata.

Av jreklund

Är säkert ett fantastiskt tangentbord, men personligen litar jag inte på Max Gamings priser. Köp produkterna för aktuellt pris, inte vad den eventuellt är nedsatt för.

Det har varit rea sedan 7 aug 2023 enligt prisjakt.

"Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan nuvarande pris började tillämpas: 1099 kr"

Enligt Prisjakt hade de senast det priset 22 nov 2022 och därefter 995 kr.

------

Antingen är deras rapportering till Prisjakt helt trasig eller så har de alltid rea, då det är flera produkter som har samma problem. Pricerunner har samma prisuppgift om 849 kr senaste 3 månaderna (måste vara medlem för att se mer).

------

Du sparar 43% mot deras deras pris de hade 28 april 2022, vilket då var 1499 kr.

Av jreklund

Hej! Vi saknar stöd för HEIC och AVIF på sajten och tanken är att de ska nekas vid uppladdning. Normalt ska de sparas i en .heif container. Har dock hittat .avif och .heic i det vilda med.

Du får gärna packa ned orginal-bilderna i en .zip-fil och skicka över till mig. Antingen via en drop-lösning via PM eller e-post; johan.eklund [snabel-a] sweclockers.com.

PNG-filer ska vi dock inte ha några problem med, så känns väldigt märkligt att du får problem med de bilderna.

Av jreklund

Hej! Det låter som tråden du är ute efter är SweClockers datorbyggarguide.

Där går vi igenom montering av alla komponenter.

Av jreklund

Säkert något tillfället. Jag ska inte ha fler rättigheter än dig, när det kommer till bilduppladding.

Minns inte exakt när man får det meddelandet.

Av jreklund

Den ser mer ut att vara lik DELTACO GAM-040 som går loss för 499 kr på Inet än GAM-0300. Nu blev det lite äpple mot päron i jämförelsen och det är ju olyckligt. Smidigt att kunna köp allt på samma plats, när man ändå handlar skrivbord. Helt klart samma OEM som VIVO använder.

Av jreklund
Skrivet av Lagers:

Japp. Så det ser ut som Aktivitetsloggen.

Okej! Då har jag koll på vad du menar. Vi har några punkter kvar av "Bättre forum"-projektet innan jag går vidare med nästa projekt, men detta finns inte med på listan.