Inlägg

Inlägg som s1lvertunga har skrivit i forumet
Av s1lvertunga

Är det bara jag eller är det enormt mycket artiklar om diverse windows(11) nyheter som alla uttrycker är ogillat ändå? Eller är det kommentarerna man vill ha?

Av s1lvertunga

Jag tycker det är bra att operatörerna gör dessa least effort "åtgärderna" för att slippa nån fånig böter samtidigt som de nästan räknar med att folk kommer kring det ändå.

Har väldigt svårt att tro att de seriöst tänker att det kommer göra någon skillnad utan gör det för nån dryg byråkrat ska hålla käften. Samtidigt blinkar de med ena ögat åt oss konsumenter.

Av s1lvertunga
Skrivet av Mikael07:

Nej detta är ingen bra gpu för llm eller AI (deep learning). Den har gott om minne men saknar snabbt fp16 och int8 stöd i form av tensor cores. Detta gör att du i praktiken måste köra i fp32 och använda 2x eller 4x mer minne. Vilket 30xx kort som helst med 12GB ram är ett vida överlägset val.

(Förlåt till TS för att jag kommer in och regnar på annonsen, men någon ställde en fråga jag vet svaret på...)

Jag läste på lite om precis detta också men tackar för din input! Bra ändå att folk får veta.

Av s1lvertunga

Av nyfikenhet, detta ser ut att vara en bra setup för att köra lokala llm modeller. Har du någon erfarenhet av det?

Av s1lvertunga
Skrivet av Palme_570:

Låt folk ta ansvar för sina egna handlingar, det är inte spelbolagen som spelarbort pengarna. Lika lite som det är drogernas fel att folk är torskar. Om barn ser sånt här så är det föräldrars ansvar att tygla sina barn inte kanalen.

Det är egna beslut, att staten ska hålla på med storebror ser dig och vi vet vad som är bäst fört dig fasoner är inget annat än rent förtryck.

I vanliga fall hade jag hållt med men det är inte så enkelt att "låta folk ta ansvar" när det kommer till spelande. De jackar på dopamin-systemet och gör folk till något annat än människor, i likhet med de experiment där möss hellre trycker på knappen för dopamin-release hellre än att äta mat och därmed svälter ihjäl. Har man dessutom torskat på spelmissbruk är det ännu svårare att få livet tillbaka än ifall man torskat på valfri substans.

Min poäng är att folk inte får ett ärligt val, speciellt inte barn som inte kan välja själva. Det är inte möjligt för föräldrar att hålla koll på varenda lootbox-legitimerade mekanism i valfritt spel. Att mena på att "folk får göra vad dem vill" är tanklöst, naivt och rentutav jävligt tappat i det här fallet.

Sen behöver inte staten hålla koll på människor, jag menar bara att gambling-bolag (speciellt ryska) kan dra åt helvete bort från svenska LAN som riktar sig främst mot ungdomar.

Av s1lvertunga
Skrivet av kotz:

Är det ryska företaget ondska eller är det för att det är ryskt?

Kan känna att alla spelbolag är mer eller mindre onda och utnyttjar svaghet på sätt som förstör människors liv på ett ofattbart sätt. Att det är ryskt gör det inte direkt bättre, troligen tvättas dessa pengar och kringgår sanktioner för att hålla krigsmaskinen igång.

Av s1lvertunga

Alice såld från annat håll! Niz-brädan finns kvar.

Av s1lvertunga

JDS prylar sålt!

Av s1lvertunga

Pro Alice Plus, Niz Plum 82-micro, JDS Labs El DAC + Atom

Säljer av en del för att få plats med annat. Tangentborden är väldigt lite använda, speciellt Niz plumen som jag knappt skrev på för att jag inte kunde. Alla priser är öppet för diskussion. Vill du ha bild eller frågor, skriv gärna i annonsen (=

I princip alla tillbehör och kartonger hänger med, ska se om jag kan hitta grejer för dac+amp också. Eventuellt är sånt slängt.

Pro Alice Plus
Kommer med båda uppsättningar keycaps, dock utan usb-c kabel då jag inte hittar den. Extra usb-c port, switch&key-puller och allt sånt åker med.
Akko CS Crystal switches i.

Mer info: https://akkogear.eu/products/acr-pro-alice-plus-mechanical-ke...

Pris: 900kr eller bud.

Niz Plum Micro-82
Kommer komplett, nästan helt oanvänd då jag tyckte det var för lätt att råka trycka på knappar. Intressant EC bräda i vilket fall. Detta är USB-C versionen, utan RGB eller BT. Jag tror samtliga extra-fjädrar som följer med sitter i.

Mer info:
https://www.nizkeyboard.com/products/2019-new-micro-82-ec-key...

Pris: 1200 eller bud.

JDS Labs El Dac + Atom
Bra ljud, sitter bara inte med trådat så ofta längre. Har vant av mig bra ljudkvalitet och vill inte vänja mig igen. Kommer komplett med alla grejer, original power-bricks från JDS labs. Köptes för dyrt nån gång i tiden men vill helst bara att nån annan ska få glädje av det.

Pris: 1000kr var för sig, säljer helst båda för billigare. Bud osv.

Finns i Borås men frakt till GBG eller post kan lösas.

Läs hela annonsen här

Av s1lvertunga

KABELDIREKTs kablar är tysk kvalitet. Köper alltid från dem om det finns. Kan speciellt rekommendera deras hdmi och DP-kablar.

Av s1lvertunga
Skrivet av Yoshman:

Så om det är trivialt, varför finns det då ens sidor som har ROMs? Enda rimliga orsaker för det blir då piratkopiering, vilket man då rätt enkelt kan förstå att Nintendo vill förhindra.

Att folk piratkopierar är väl en helt annan sak än hur enkelt/svårt det är att dumpa sina spel från en switch som jag kommenterade på.

Av s1lvertunga
Skrivet av Yoshman:

Har inte kört någon av Nintendo Switch emulatorerna, så undrar en sak: är det ens praktiskt möjlig att på lagligt vis använda dessa emulatorer för att köra spel?

Svårigheten här är att även om man köper ett spel är det fortfarande olagligt att ladda ned ROM:et för det spelet.

Enda sättet att lagligt köra det spelet på en emulator är att man lyckas extrahera innehållet från sitt eget spel-exemplar, något jag uppfattar kräver speciell HW alt. HW-modifierad Switch-enhet.

Är faktiskt ganska trivialt att dumpa kasetter på en switch med homebrew om jag minns rätt!

Av s1lvertunga

Riktigt coolt! Hade också klippt till om jag bodde närmare.

Av s1lvertunga

Jag vettefan. Jag gillar ändå det kurerade flödet av nyheter.

Vet inte om det är för att jag jobbar med IT som profession men jag uppskattar SCs nyktra diskussioner och åsikter. Visst man får en del skojjare i kommentarerna, men som exempel uppskattade jag den livliga diskussionen och där folk delade erfarenheter kring TietoEVRY-attacken osv.

Kanske bara är jag som inte är så intresserad längre men som någon sa så är ju överklockandets tid över på sättet det var förut. Däremot tips och lösningar till diverse grejer som delas i forumet, marknaden är fortfarande ovärderligt imo. Den marknaden vi har än idag som fortfarande bygger på tillit och heders-system är så enormt sällsynt i resten av samhället idag jag tror inte folk fattar vilken big deal det är.

Bara mina två ören...

Av s1lvertunga

GAZZEW Boba U4T switches 68g

Sökes ett par thoccers om någon har liggandes.

Hade helst velat ha 70st+ men är öppen ifall det finns färre så man kan testa också.

Läs hela annonsen här

Av s1lvertunga
Skrivet av Xeonist:

Det är lugnt, jag kan ta lite påhopp

Jag fattar det, men det kanske är ett problem i sig?

IT-bolag likt banker kanske inte ska vara/bli ”to big to fail”.

Jag har ju i något annat sammanhang här tagit upp hela grejen med Indier t.ex, att det ju oundvikligen måste skapa språkproblem.

Du predikar för kören, finns en anledning att jag lämnade bolaget så att säga. Jag hoppas innerligt att det blir grova viten och framförallt GDPR-viten som inte är nådiga.

Jag sa precis det där här om dagen till en kollega, att jag är rädd att det inte blir allvarliga konsekvenser nog för att har blivit too big to fail. Se t.ex skolplattformen, deras förfärliga leverans till SL där de hade 10 år på sig att göra förbättringar men lyckades aldrig och diverse andra problemområden jag har fått höra om i bolaget just nu.

TE har kommit undan med skit som saknar motstycke och det jag hoppas på allra mest är att dessa bolag får mer checks and balances på sig och kanske att man ser över offentliga upphandlingar (där sånahär skräpbolag alltid vinner).

Av s1lvertunga
Skrivet av Xeonist:

Jag har hela tiden tänkt att det på det här forumet måste finnas åtminstone ett par som är anställda av/jobbar för TE, och där var du ju.

Sen hade jag också hoppats på lite verklig självinsikt, och där gick jag tydligen bet.

Eller bara återställa alls, jag vet inte varför du lägger till det där sista...

Jag har jobbat på TE tidigare. På nåt sätt är det nästan irrelevant vad folks uppfattning är då TE är så enormt stort att de olika avdelningarna (tech services, connect, banking och allt vad de heter) är rakt av separata bolag som skiljer sig enormt mycket i historia och kultur ofta. Även inom dessa är det stor skillnad på de som t.ex jobbar med utveckling och de som tillhandahåller laptops till kommunens skolor.

Menar inte att hoppa på just dig, tycker bara folk underskattar hur enormt stort nordens största IT-bolag faktiskt är.

Av s1lvertunga
Skrivet av Micke_JKUR:

Trivs med Apples slutna eko-system.

Skrivet av s1lvertunga:

Ja, tråkigt att man absolut måste sideloada apps för egen del nu bara för att man kan det. Jävla EU =(

Skrivet av Mayhem SWE:

Huruvida man "måste" sideloada kommer ju bero på app-utvecklarna. Vissa appar kommer antagligen endast finnas i tredjepartsbutiker, och då måste man ju installera dem om man behöver/vill ha appen.

Skrivet av Micke_JKUR:

Mmm, hemskt att EU ska lägga sig i och förstöra.

Jag var alltså sarkastisk. Det är den konstigaste taken jag hört. Om man inte gillar det så finns det absolut inget som tvingar en utanför apples ekosystem, tror man det så har man inte fattat vad diskussionen handlar om.

Av s1lvertunga
Skrivet av Micke_JKUR:

Trivs med Apples slutna eko-system.

Ja, tråkigt att man absolut måste sideloada apps för egen del nu bara för att man kan det. Jävla EU =(

Av s1lvertunga
Skrivet av Micke_JKUR:

Tråkiga nyheter.

Varför?