Inlägg

Inlägg som JesperA har skrivit i forumet
Av JesperA

UPS är skönt, fraktar mitt paket 70 mil rakt söderut från Frankfurt till Frankrike istället för norrut mot Sverige

https://i.imgur.com/HlifiA8.png

Postnord brukar göra något liknande: Örebro - Härryda - Borås - Härryda - Borås - Mitt utlämningsställe

Av JesperA

Har använt BetterTouchTool i några år nu & har mappat $ [({ @ ! osv till enskilda tangenter på sifferraden, har inte mappat "stängningarna" då i samtliga IDE:s jag använder stängs dom automatiskt & jag har inte plats på min MBP, har mer mappningar när jag använder fullstort tangentbord, hela min numpad är mappad till dom karaktärerna jag använder mest & även några codesnippets är mappade.

Modkey + numpad sköter även GUI funktioner, visa/göm sidebar, byta IDE layout (främst i Sublime & Xcode), öppna ny vy för aktiv fil osv osv osv osv osv osv.

Känns segt som sirap med vanilla tgb, mappning känns som ett måste numera.

I BTT har jag ställt in så dessa regler endas använder när fokusen är på dom IDE jag valt, är andra program i fokus så används dessa tangenter till dess vanliga funktioner.

Av JesperA

Oj, nu fick jag dåligt samvete att jag gjorde om testet en andra gång för att testa mitt korttidsminne (börjar bli gammal), eller tog ni bara med första testet per unika användar-ID?

Av JesperA

5/10 första försöket, 10/10 andra försöket

Av JesperA
Skrivet av anon14781:

Min hemsida för min frilansverksamhet jag startat upp 2018.
http://www.frilansutvecklaren.se

Ser okej ut, en sak bara, det är populärt att kontrastera text eller segmentera/sektionera(?) text i olika gråskalor för att strukturera upp & lägga fokus på viss text, MEN jag tycker inte det fungerar i ditt fall, det besökare går till din sida för att se, för att köpa tjänst osv, det är just det som är mest ljusgrått & minst kontrast gentemot bakgrunden. Dina headlines poppar med stora svarta fonter men undertexten är för urvattnad, tycker den skall "poppa" mycket mer så dina kunder får fokus just på texten som påvisar din påstådda kompetens. Mina ögon får inte någon fokus alls på din text, jag måste scanna av hela alltet för att se det jag vill se.

Men men, smaken är som baken, det är fullt möjligt att ignorera det jag skrev

Av JesperA

Kinnarps underrede + valfri massiv skiva, förslagsvis antingen ek eller valnöt

Av JesperA

Dum fråga kanske men är semi-relaterad till denna tråden. Om man installerar en daily av 18.04 nu & uppdaterar lite då & då fram till & inkl LTS, hur mycket "skräp", döda filer & annat bröte finns då kvar från dailysen osv sen när man uppdaterat till LTS? Eller blir det lika "rent" som om man installerat LTS direkt?

Tex installerar man betorna av macOS så är det extremt mycket metrics & loggning som är aktiverat, ibland körs spindump med över 100% CPU i tiotals minuter, all data som spindump skapar rensas inte när man uppdaterar till riktiga versionen från betorna vilket är lite störande.

Så hur är det med 18.04?

Av JesperA

Utseendet på 500D är ju inte enhetligt med resten av Obsidian serien. Skall dom uppdatera hela serien eller?

Av JesperA

Håller med alla som gillar kommentarer & anledningar till varför kommentarer är nyttiga, speciellt i större team & oavsett hur bra & "förklarande" funktions-/class/variabel -namnen är så finns det även övrig information att delge i kommentera & varför ens slösa tid på att kolla igenom en hel class tex för att hitta alla variabel-namn & övriga "beskrivande" namn i classen för att räkna ut dess funktion/syfte/output osv när en 20 teckens kommentar tar en bråkdel av tiden.

Dessutom är komplex kod komplex oavsett hur sjukt bra man än är på att namnge all kod

Av JesperA
Skrivet av jOnÄTÄn:

De välter i alla fall inte så det du får på korven hamnar i magen och inte på tallriken.

Halvsanning, förstår din poäng men; gångjärnet i botten på brödet går ofta sönder medan man äter då knappt ens en tändstickstjock korv får plats & spänner ut brödet såpass att botten går av & korv + tillbehör fallit i knäet

Av JesperA

Visst är Willys/Garants brioche-korvbröd felskurna?

En av mina favoritbröd till hamburgare är Willys brioche-hamburgebröd & nu senaste tiden har jag också börjat köpa deras korvbröd, men dom har ett problem, dom är felskurna, eller ja, enligt mig iaf, har haft diskussionen här hemma, dom flesta bryr sig inte men jag som vill ha massa topping på korven får ju inte plats med det jag vill ha då dom har skurit bröden på det "korta" djupet istället för det "långa", det går inte heller "fläka" upp bröden så dom vidgar sig rejält heller för då går bröd"gångjärnet" av

Ja, detta är ett icke-problem egentligen, eller ja, ett mycket litet problem & egentligen inte värd en tråd men måste fråga & se vad folk tycker så jag kan påpeka detta för Willys så dom antingen ändrar snittet eller ger fan i att snitta alls

Här är bröden jag snackar om

http://jespera.se/media/large1280/2017/12/1513715349_3454_1.jpg

Kolla på denna skiten, jag fick knappt ens på bostongurka & ketchup innan det började spilla över...

http://jespera.se/media/large1280/2017/12/1513715381_7981_1.jpg

Hur fasen skall man göra liknande korvar som dessa med Willys felsvarvade bröd?

https://www.cravingsofalunatic.com/wp-content/uploads/2016/06/Gr...

Bonusfråga också då, har ni tips på stora köpebröd som man får plats med stora korvar & en massa tillbehör?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av JesperA
Skrivet av Bloodstainer:

Det är ju du som försvarar en dålig produkt på prestanda som ingen bryr sig om Folk vill ha en SSD som håller länge och som är snabb och som är prissatt bra. Samsungs Pro 960 fyller alla tre, Intel misslyckas helt på prisdelen.

Försvar & försvar, ditt påstående om vilken generation 900P var på var ett faktafel från dig, jag rättade det, det är inte direkt något försvar av produkten, eller tycker du att det är helt okej med faktafel bara för att du ogillar en produkt.

Jag skulle lätt köpa denna produkten tack vare bra prestanda genom hela registret, hållbarare än 960 Pro, lägre latenser, prestanda även vid låga ködjup, adressering per cell istället för block som med NAND (där prestandan försämras när SSD:n har blivit fyllt), Optane bibehåller prestandan oavsett hur full den är, oavsett ålder, med Optane påverkas inte läsningen om man samtidigt skriver till den & vise versa; något som NAND har problem med & tappar prestanda rejält & inte nog med att Optane i princip är helt opåverkad; samtidigt bibehåller den låga latenser även vid hög throughput/last (något NAND inte klarar, där får man kompensera med höga ködjup istället), behöver ej GC (GC går köra på Optane med tveksamt om det behövs), write amplification kan vara förödande för en NAND produkt i vissa scenarion, speciellt på produkter med 0.3DWPD, endurance nivån är mycket högre på 900P än på 960P; en 2TB 960 Pro klarar bara strax över 1TBW samtidigt som den mycket mindre 280GB 900P klarar över 5TBW vilket är perfekt för cache/scratch (och som konstaterades tidigare så påverkas inte Optane prestandan när disken fylls så i det scenariet är Optane mycket lämpligare även där), osv, osv, osv, osv, osv. Finns många saker & scenarion till varför jag hellre skulle ta en 900P än en 960 Pro trots prisskillnaden.

Tyvärr, du verkar stirra dig blint på benchmark siffror från syntetiska tester & verkar inte bry dig minsta om real world prestanda & du verkar dessutom ha väldigt bristande kunskap om vad både Optane (3D Xpoint) & NAND är för något & vad bådas för & nackdelar är.

Dessutom är världen inte svart ELLER vit som du verkar tro, världen är svart OCH vit; med 1938230 miljarder nyanser däremellan. Inga problem att köra en 960 & en 900P enhet i samma system & använda enheterna för deras respektive styrkor.

Du känns som en sådan person som skulle tala så gott om 8 kärniga ARM CPU:er trots att det finns 2 kärniga ARM CPU:er som är snabbare, allt är inte bara pappersspec, märkligt att det fortfarande finns personer som inte har fattat det än.

Av JesperA
Skrivet av Bloodstainer:

Nej jag kritiserar hela produkten för att jag skiter i om den "kanske blir bättre om 3 år" det är en dålig produkt idag. Vill folk ha en snabb och pålitlig 500GB SSD, kör på den här:
https://www.inet.se/produkt/4300298

Härlig inställning, du skiter i dina faktafel, tankevurpor & skumma påståenden alltså, för sånt får ju inte komma ivägen för din kritik

Av JesperA

@Bloodstainer: Verkar inte som att du förstår skillnaden på generation & produkt

Av JesperA

Är det någon som vet vilken typ av "failure mode" eller vad man skall kalla det som Intel kör på sina Optane enheter? På vissa SSD:er så spärras skrivningarna så man åtminstone kan återhämta all den datan som finns efter det att disken har nått sin max rated endurance. Gäller samma för Optane enheterna tro?

Av JesperA

Skicka PHP/Redis session data till nginx?

Okej, har ett "problem" som jag försökte lösa så smidigt som möjligt:

Jag lägger konstant upp en massa foton på min hemsida, jag gillar att ha all meta/exif info inbakad i alla mina foton, detta inkluderar platsdata/GPS i fotona, detta är egentligen inga problem men jag skulle helst vilja ha ett system som strippar just GPS metadatan från bilderna när det gäller personer som inte är inloggade på hemsidan (endast vänner & bekanta kan logga in men alla bilder syns även för utloggade).

Jag skulle ju kunna lösa detta genom att ha 2 set av bilder, en med full metadata & en med strippad metadata & i PHP servera en bild beroende på inloggnings-status, problemet är att detta tar ju onödigt med utrymme att ha 2 set bilder & dessutom så skulle ju utloggade kunna komma över länken till fotona då jag INTE serverar fotona via PHP utan det är ju nginx som serverar fotona.

Jag vet hur jag kan lösa exif strippingen i Linux + nginx MEN det jag inte vet är hur jag skyfflar över session data från PHP till nginx. All PHP session data sparas i Redis så det skulle ju gå att göra så att nginx kollar upp session datan som är sparad i Redis men hur får man nginx att veta vilken session data/key som besökaren har? (använder ej cookies)

Någon som kan peka mig i rätt riktning när det gäller att få nginx att "snacka" med PHP session systemet?

Av JesperA
Skrivet av ågren:

Varför? Man är väl snarare dum i huvudet om man har en rabattkod och inte använder den.

Du har helt rätt men det jag menar är att eftersom jag har råd med fullpriset så kunde jag ju gett bort kupongerna till någon som inte har det eller som åtminstone har sämre ekonomi för tillfället, oavsett så hade dom inte varit oanvända

Av JesperA

Sällan jag upplever snåla grejer som tur är men råkade för några minuter sedan ut för ett lite smått störande snålhets...ja whatever

Jag & en snubbe åkte förbi McDonalds & vi blev lite sugna, vi båda ville testa Jureskog Texas & jag hade ett kuponghäfte i bilen, boråshäftet eller vad det heter (kom nu på att jag känner mig lite snål som använder ett kuponghäfte men jaja), så, vanligtvis hade jag betalat för oss båda men just denna snubben är känd för att hela tiden bli bjuden men aldrig någonsin bjudit tillbaka någon annan så jag har slutat bjuda honom.

Iaf, så jag klargjorde innan vi köpte att jag bjuder inte men jag kan fixa så han bara behöver betala hälften för sin meny, sagt å gjort, jag betalade i kassan 2 jureskog menyer för 98kr (köpte lite annat också) när vi ätit upp så frågade han vad han skulle betala (märkligt, trodde han skulle låtsas glömma av betalningen), jag svarade ”50kr, eller ja, 49 kostade det om man skall vara petig”, han började rota i sin plånka, jag såg en 50 lapp men den rörde han inte, gav mig först 2st tjugor, sen började räkna 1 & 2 kronor men han nådde inte upp till 49kr, så då bad han få tillbaka tjugorna, sa till han att han hade en 50 lapp, då frågade han såklart om jag hade 1kr i växel, vilket jag sa nej till (hade 1kr i myntfacket i bilen men hade börjat bli smått irriterad så fan heller) då gick han fram till kassan & växlade in till mynt. Efter en massa strul fick jag till slut 49kr...

Javisst, jag är ganska principfast av mig så principmässigt kan man ju argumentera att han gjorde rätt, han var ju trots allt bara skyldig mig 49kr, inte 50kr, men är det verkligen värt strulet & dessutom hade jag gjort så hans pris sjönk från 98kr ner till 49kr & då kan man alltså inte ge mig en jämn 50 lapp när man har den lappen lättillgängligast? 1kr, EN, EEEEN sketen krona går inte offra när jag såg till att han sparade 49kr??????

Edit: är vid ICA Maxi i Borås just nu, har 2st av dom kupongerna kvar & flera andra kuponger, sista förbrukningsdag idag så råkar en boråsare se detta inom 30 minuter detta postades (åker tyvärr hem sen) så skicka ett PM om du är i närheten så får du kupongerna, liten chans att någon hinner se detta men ja, lika bra att testa

Av JesperA

Om en extraskatt blir aktuellt så får det fan börja bli lite kvalitetskrav OCH framförallt så ge oss tillgång till ett större utbud på "play" kanalerna, hade varit kul att se lite program man kollade på när man växte upp på 90-talet, dom är redan digitaliserade så använd lite av skatteintäckterna till att rusta upp streaming utbudet

Av JesperA
Skrivet av S-OD:

Om du blir överkörd på ett övergångsställe...hur skulle det kunna vara någon annans fel än ditt. Det hela handlar om människosyn.

Är du seriös eller skämtar du? Märkligaste resonemanget/åsikten jag har hört på bra länge