Inlägg

Inlägg som MrMadMan har skrivit i forumet
Av MrMadMan
Skrivet av Sanazin:

Tänk på att täckningen skiljer sig väsentligt mellan en mobiltelefon och det lilla modemet som sitter inuti en luftvärmepump (eller någon annan sluten enhet för den delen).

Det kan helt enkelt vara så att 2G-täckningen på plats inte är tillräcklig helt enkelt, vilket är svårt att göra speciellt mycket åt. Om du vill kosta på dig tid och resurser så kan en repeater vara ett alternativ men då behöver du tillståd av Telia.

Bra tips. Ska absolut testa det!

Av MrMadMan
Skrivet av jnsson:

Om du kan, ta med ett SIM-kort från typ Comviq, bara för att kolla om det möjligtvis kan vara något problem med nätet du använder idag så har man uteslutit det

Ska testa mitt Tele2 som brukar vara kasst där uppe, men SMS kan ju ändå fungera!

Av MrMadMan
Skrivet av jocke92:

Den har ju batteri, så bara springa iväg till en kulle med bättre täckning och testa?

3g monterar de ner, så de vill man inte ha idag. Sedan står gsm på tur att monteras ner. Men påverkar inte dig för stunden. Den går ju på SMS, så det hänger inte på mobildata heller. Man tycker att de borde prioritera en större antenn på en sådan grunka.

Inte en så enkel sak som att du har pinkod aktivt, eller satt i sim-kortet på fel håll?

PIN-koden är inaktiverad. Har ungefär 80 mil till stugan så jag försöker samla på mig lite tips på saker jag kan testa nästa gång.

Tack för tipsen!

Av MrMadMan
Skrivet av jnsson:

Testat någon annan operatör än Telia? Eller är det ännu sämre med t.ex. Tele2, tänker ett Comviq SIM. GSM =2G och SIM-kort från Telia, Tele2 och Telenor stödjer 2G, 3G, 4G och 5G.

Inte för det ändamålet, men Telias nät är det som ska funka bäst, utan tvekan. Tele2 funkar knappt alls där uppe.

Av MrMadMan

SIM-kort för fjärrstyrning av luftvärmepump

Har en luftvärmepump i sommarstugan i norrlandsinland, och vill kunna fjärrstyra den.

Köpte en Airpatrol Nordic V2 och ett Telia kontantkort för detta ändamål. Efter att ha satt i SIM-kortet så verkar den dock inte få kontakt med mobilnätet (enligt lysdiod för anslutningen).

I manualen för luftvärmepumpen står följande:

"Make sure the SIM card you use in AirPatrol can access 2G network. AirPatrol is not compatible with SIM cards that use only 3G network."

Kan det vara så att SIM-kortet inte stödjer GSM-nätet?

Täckningen är ganska dålig där uppe, men GSM-täckning ska finnas, och SMS går alltid fram till andra mobiler på Telias nät. Har även testat samma SIM-kort i en annan mobil och det fungerade bra.

Har frågat lite i Telia-butik men de förstår inte frågan...

Av MrMadMan
Skrivet av Rouge of Darkness:

inte för att vara sån men men av nån anledning så kopplar jag bara namnet till billgt skräp från tidigt 2000tal med mer bling än funktion.

kan ev tänka på fel märke (tänker inte på Ass of Sweden).

men vist de kanske blivit bättre på 20 år.

men är de samma om jag nu tänker på rätt företag så är nog avsaknad av reservdelar en stor faktor.

Tycks minnas att jag läste skapligt bra recensioner av agget. Det är inte gammalt. Köpte det nytt våren 2020

Av MrMadMan

PCIe reservkabel till Xilence Performance X 850W

Har lyckats tappa bort mina reservkablar och saknar nu en PCIe 8-pin till nätagget. Hittar inga butiker som säljer. Måste jag kontakta tillverkaren och beställa efter?

Eller kanske någon swec:are sitter på ett liknande agg och har kallat som ligger och skräpar?

Av MrMadMan

Tack alla! Ska tänka på det där med ljudformatet och hålla mig till vad receivern klarar av.

Av MrMadMan
Skrivet av snajk:

Nej det borde funka som det ska. Den enda gången det kan skapa lite problem är ifall den enda HDMI-porten med ARC på teven är samma som den enda HDMI med fullt stöd för 2.1, VRR och liknande, och då måste man välja mellan ARC eller övrig funktionalitet. Det ska inte vara något problem på din TV vad jag förstår.

Bra poäng! Denna TV har dock HDMI 2.1 på alla portar, så det borde nog gå precis som du säger!

Av MrMadMan

Råd: Gammalt hemmabiosystem med ny TV

Jag har precis beställt en LG OLED C1 och funderar nu på ljudbiten.

Har ett gammalt 5.1-system bestående av en Yamaha RX-V473 och KEF KHT-2005.2 Vill gärna kunna använda detta med nya TV:n, men undrar om det kan uppstå några problem med den äldre receivern.

TV:n klarar:
HDMI 2.1
eARC

Receivern klarar:
HDMI 1.4a
ARC

Min tanke är att koppla alla källor till TV:n och sedan koppla TV till receiver genom HDMI ARC. Receivern används alltså bara som "dum" förstärkare här, och inte som källa.

Kommer detta att funka? Receivern klarar ju inte samma format som TV:n, men eftersom den bara används som output så kanske det fungerar ändå? Eller tänker jag fel?

Av MrMadMan
Skrivet av PlogarN97:

Men vill du ha ekologisk, laktosfri eller vanlig mjölk?

Nää men mja. Du är ju inte så tydlig i vad du eftersöker.

Detta främst då ”goda kommunikationer” är ju väldigt relativt i stockholm som jag skriver i post 2.

Det blir lite som att säga att du vill ha en speldator och du ska spela ”utan lagg”. Samtidigt definierar du inte om 30 fps räcker för typ csgo eller om det är 200 fps för battlefield 5 som är tillräckligt bra. Därtill skriver du inte budget.

Det blir ju svårt att ge dig några vettiga råd då.

Jag förstår att det verkar lite otydligt, men det är just för att jag inte är helt säker själv! Enkelt sett kan man säga att jag söker vettigt boende och vill inte betala överpriser (relativt sett). Kan tillägga att jag redan fått en hel del nyttigt ut av den här tråden. Hade inte förväntat mig så här mycket aktivitet

Av MrMadMan
Skrivet av dannesthlm:

Det vore nog enklare om du började med att berätta vad du var beredd att betala, för att folk senare då kan visa alternativ utifrån detta...

Det handlar inte riktigt om vad jag är beredd att betala, utan snarare om att inte ta idiotiska beslut.

Om det absolut måste kosta 10K+ så är jag beredd att betala det. Men om dessa priser bara är för desperata eller lättlurade så lägger jag hellre lite energi på att hitta något billigare, även om det kan ta en stund.

En liknelse:
Om mjölken på kiosken runt hörnet kostar 30kr så går jag hellre och handlar på ICA. Men kostade den 30kr överallt så skulle jag inte sluta dricka mjölk

Av MrMadMan
Skrivet av Petterk:

Då du ändå verkar ha ganska höga krav, kolla om du kan låna från bank i landet du bor i nu?

Inte intresserad av köp just nu. Mina "krav" är mest förhoppningar. Kan tumma på avståndet om så behövs.

Av MrMadMan

Tack för alla svar hittills!

För att förtydliga lite: För tillfället har jag möjlighet att behålla mitt nuvarande jobb på distans. Hittar jag bostad först har jag alltså möjlighet att flytta, och senare byta jobb. Har förstås inte deklarerad inkomst i Sverige, men nuvarande arbetsgivare kan intyga min anställning och lön, om nu det duger.

Söker även nytt jobb, och frågar alla jag kommer i kontakt med om de kan hjälpa till. Vet inte hur många arbetsgivare som skulle erbjuda det, men värt ett försök förstås!

Med andra ord vet jag alltså inte var jag kommer jobba. Men jag vill inte jobba remote. Kanske någon dag då och då, men jag gillar att ha en arbetsplats att gå till. Behöver som sagt inte bo mitt i stan, men vill heller inte pendla halva dagen.

Köpa känns inte aktuellt än, då jag känner att jag vill "landa" i Sverige innan jag tar såna beslut. Kanske om något år eller så.

Av MrMadMan

Flytta till Stockholm - rimlig hyra?

Efter att ha bott utomlands i några år har jag nu fått för mig att flytta tillbaka till Sverige, närmare bestämt Stockholm. Jag kommer ursprungligen från Umeå och har rätt dålig koll på hyresläget i Stockholm.

Jobbar som app-utvecklare och kommer förmodligen kunna ha råd med något vettigt. Vill dock inte betala ockerpriser om det kan undvikas.

Söker etta eller tvåa
45m² och uppåt
Inte allt för omodernt
Vettigt område nära stan eller med bra förbindelser

Hur mycket är rimligt att betala?
Vilken chans har man egentligen till förstahandskontrakt? Att hitta något i andra hand verkare enklare, men dyrare.
Var söker man bäst?

Har ni tips eller råd? Erfarenheter? Fallgropar? Var ska man börja?

Av MrMadMan
Skrivet av Señor Hallon:

Yay, nu kommer massa tråkiga skämt som inte var roliga första gången de sas och inte roliga den triljonte gången heller i stil med "HE DROPPED IT ON FLOOR AND IT BROKE FLOOR xD xD xD xD xD!!!"

Bara du än så länge

Av MrMadMan
Skrivet av rektor:

Coolt med ny teknik, men i praktiken är det värdelöst för mig ändå.
Mer än en gigabit i sekunden, jo men då är min datakvot förbrukad på mindre än en sekund!

Operatörerna erbjuder för låga datakvoter och tar för mycket betalt.

Dessutom tappar jag täckningen när jag sitter på tåget så fort den åker in i en tunnel.

Jag förstår och håller med om att kvoterna måste höjas, men är din kvot verkligen under 125MB!? Låter absurt.

Av MrMadMan

För musikproduktion skulle jag säga att 8GB ram är fullt tillräkligt. En dator för 6-8k räcker gott och väl för musikproduktion imo. Hade satsat de flesta av slantarna på bra kringutrustning (ljudkort/mixer/monitorer). Sånt står sig betydligt längre än en dator också.

Och glöm för guds skull inte en vettig (hel-automatisk) backuplösning!

Av MrMadMan
Skrivet av ClintBeastwood:

Tycker det är rätt. Köper man något som inte håller vad det utlovar så borde man alltid ha rätt att kräva pengarna tillbaka, oavsett om det gäller hårdvara eller mjukvara.

Och vad är det som de utlovar här? Att deras produkt kan identifiera alla virus? Knappast. Inget antivirusprogram är 100% säkert, däremot minskar risken att bli infekterad rejält.

Av MrMadMan

Kraftigt prissänkt!