Inlägg

Inlägg som Santrium har skrivit i forumet
Av Santrium
Skrivet av hagmund:

Raspberry Pi-rack in the making. Tänkte dock avvakta och se och det släpps någon Raspberry Pi 3 innan jag fyller på med fler än den Raspberry Pi 2 som sitter på plats nu.

Kapade strömkabeln från switchen och lödde ihop den med en USB-kabel, så att den får ström från USB-hubben (Anker PowerPort 5), vilket betyder att jag bara behöver bara ge "racket" en strömkabel samt en nätverkskabel för att allt ska fungera.

Tanken just nu är nog att köra följande:

RPi #1: Unifi-controller till nätverket samt feed till Flightradar 24 (körs redan idag)
RPi #2: QuakeWorld-server
RPi #3: Quake III Arena-server

http://v2.pxl.se/i/re.md.jpg

Snyggt! Jag håller på med något liknande! Hur fäste du in Anker PowerPort 5 i switchen?

Av Santrium
Skrivet av perost:

ODROID-C2 kanske kan vara intressant att kolla på. Jag vågar inte säga någon om OpenCL på den, men den har i alla fall en mycket snabbare processor och dubbelt så mycket RAM som RPi3.

Mycket intressant! Tack! Funderar även på PINE64+ 2GB för 29 USD + frakt. PINE64 har dock nackdelen att de använder en Allwinner-CPU som verkar vara rätt stängd.

Skrivet av 7487:

Kan göra en avstickare och rekommendera att använda en cloud lösning för att testa att sätta upp cluster. Känns som det blir både billigare och mer lärorikt om man vill lära sig. Givet att man inte vill ha dom körandes hela tiden så lär man sig även att sätta upp miljöer automatiskt (Att sätta upp 6-8 stycken för hand varje gång man vill testa något känns segt).

Kan rekommendera digitalocean, det är enklare än AWS EC2, men om du lär dig en bör det inte vara några problem att gå till en annan.

Exempel på verktyg är Ansible (Agent-less, mycket tacksamt) samt industri standarden MPI i valfri implementation.

Har testat att sätta upp ett kluster på DigitalOcean. Min plan är att använda ett litet kluster hemma för utveckling, och sedan ett molnbaserat kluster (troligtvis AWS) för produktion. Jag planerar att använda mig av Kubernetes.

Av Santrium
Skrivet av Alven72:

Har läst lite mer och hittade någon av de anställa på Passmark som svarat att det kan bero på att värmeskillnader gör minnet odugligt efter ett tag. Med andra ord ett defekt RAM eller att du kan behöva ändra matningsspänningen (voltage) i BIOS.

Tack för att du tog dig tid!

Datorn har två stickor DDR3 12800S-RAM och två socklar. Har testat alla kombinationer av sockel och sticka, men har inte gjort någon skillnad. Otroligt att båda stickorna skulle vara defekta? Ska testa och se om jag kan ändra voltage.

Av Santrium
Skrivet av Hieronymus Bosch:

MIPS? FLOPS? Spelar minnesmängd någon roll? Är andra arkitekturer än x86 och ARM intressanta?

Jag hade visst fler krav än vad jag insåg. Andra arkitekturer är intressanta om det finns sådana som uppfyller kraven i första inlägget som jag nu har uppdaterat.

Skrivet av Maxizor:

RPi3 eller någon klon låter väl rimligt?

Det låtar åt Raspberry Pi 3, men vill se mig om innan jag bestämmer mig.

Av Santrium

BIOS hittar inte RAM vid reboot

Hej!

Har en dator jag tänkte använda som server. Har dock problem med att BIOS inte hittar RAM vid reboot (endast vid kallstart). Vad kan jag göra åt detta?

Av Santrium

Beräkningskapacitet/krona

Jag är intresserad av att bygga ett mindre kluster (6-8 noder) av enkortsdatorer, och skulle vilja ha så kraftfulla noder som möjligt. Syftet är att laborera med att programmering för kluster.

Krav per nod:

  • Arkitektur som Docker har stöd för

  • 100 Mbit/s nätverk (men gärna 1000 Mbit/s)

  • 1GB RAM eller mer

  • Gärna GPU med stöd för OpenCL

  • Maxkostnad runt 500kr

  • Relativt liten fysisk storlek

Vilken enkortsdator ger mest beräkningskapacitet per krona, helt enkelt?

! Observera att jag är väl medveten om att jag får mycket mer beräkningskraft genom ett grafikkort för 1000kr.

Av Santrium

DHCP: tilldelningar från dnsmasq istället för router?

Hej!

Hur gör jag så att min Raspberry Pi med dnsmasq sköter DHCP-tilldelningar istället för att min router gör det? Jag har försökt att bara avaktivera DHCP på routern, och se till att det är aktivt på dnsmasq-maskinen, men tilldelningarna verkar inte fungera.

Routern är en Netgear R7000, och jag vill inte flasha den med säg DD-WRT.

Tack för hjälp!

Av Santrium
Skrivet av Jesper178:

Hört bra rykte om http://www.siba.se/tv-och-hemmabio/lg-49uf640v-120430 men som sagt, du va inte så intresserad utav 4k men tror fortfarande att den är väldigt prisvärd i längden.

Tack! Det är snarare så att 4K inte är något krav. Tackar så klart inte nej till 4K så länge det inte påverkar bildkvaliteten vid 1080p.

Skrivet av MrMadMax:

Är det ett krav att den är 42"? Du kan få fler tum för 6000kr nämligen.
Läste nog lite snabbt där.

Men du kan tex få följande om en stor tv är något du vill ha och utan nån smartfunktion:

https://www.dustinhome.se/product/5010851802/55lf561v-55-led?...

42" eller större är det enda kravet, men den får gärna vara mindre än 55" också. Bor ganska litet.

Av Santrium

42"+ TV för film och spel, runt 6000kr?

Hej!

Min gamla TV har gått sönder (en Philips 42" någonting) och jag behöver köpa en ny. Den får kosta runt 6000kr och ska användas främst till film och TV-spel (Playstation 4). Smart-TV, 3D, UHD, 4K osv är inget jag känner att jag behöver.

Vilken TV på 42" eller större är bra i den prisklassen?

Tack på förhand!

Av Santrium

@Shudnawz: Jag strömmar över internet med Plex utan att ha Plex Pass.

Av Santrium

Kanske SmartOS (https://smartos.org/) kan vara någonting? Jag kör liknande tjänster på min server. Delar filer från ZFS-filsystemet via NFS och CIFS. SmartOS har stöd för Solaris-containers (zones), Linux-containers (lx-zones) och virtuella maskiner (KVM).

SmartOS har dock inget jätteanvändarvänligt gränssnitt, men det går att åstadkomma genom att installera Project FiFo (https://project-fifo.net/) eller genom att köra SmartDataCenter (https://github.com/joyent/sdc) istället för SmartOS.

Måste säga att jag är helt såld på SmartOS.

Av Santrium

@Wooshen: Är inte Meraki-utrustningen brutaldyr? Är själv sugen med kan inte riktigt motivera.

Av Santrium

Begagnad CPU, grafikkort för beräkningsserver?

Hej!

Jag är ute efter att bygga en x86-server med så mycket beräkningskraft för pengarna som möjligt. Är alltså ute efter så mycket "bang for the buck" som möjligt, och det får inte bli särskilt dyrt. Servern kommer inte att köras konstant utan endast vid behov.

Som CPU har jag funderat på två stycken Intel Xeon E5-2670 (~1000kr/st, 8 kärnor, 16 trådar, 115W TDP), men det kanske finns något alternativ som är mer prisvärt?

Det jag är mindre säker på är vilka grafikkort jag ska köpa, jag har dock ett par krav, att (1) de ska fungera för passthrough i antingen ESXi eller KVM och (2) att de ska vara NVIDIA GPU:er. Vad är prisvärt här? Får gärna ligga i runt 1000-1500kr/st.

Det kanske till och med finns någon servermodell att köpa hel med mycket beräkningskraft för 5000-7000kr som jag borde leta efter istället?

Tackar på förhand.

Av Santrium

Möjlighet att knyta subdomän till host på LAN?

Hej! Är det möjligt att knyta subdomäner (host1.exempel.se och host2.exempel.se) till en viss dator bakom min router (host1 respektive host2)?

Jag skulle vilja göra detta på en lägre nivå än protokoll, säg HTTP, då jag vill komma åt ett flertal olika tjänster på båda maskinerna men via en särskild adress.

Av Santrium

Vän till USA, vad köpa?

Hej!

Har en vän som ska till USA snart. Vad kan jag tänkas fråga vännen om den kan köpa med hem? Funderade på en Amazon Fire-platta (http://www.amazon.com/Fire-Display-Wi-Fi-GB-Special/dp/B00TSU...) eller en läsplatta av någon sort.

Finns det något annat smart och värt att köpa?

Mvh

Av Santrium

Handkontroll till PS4 någonstans?

Av Santrium

Pillars of Eternity på rea någonstans?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Santrium

Är en Lamina T-701 för 399kr värd det? Inet säljer.

Av Santrium

Tänkte beställa en Chuwi Hi8 Pro ikväll för ca 900kr (inkl. frakt). Vad kan jag räkna med att slutpriset blir med tull och moms och liknande? Kan jag komma runt dessa utgifter på något sätt? Den verkar endast finnas i kinesiska lager.

Av Santrium
Skrivet av RenderMonkey:

Lite off topic kanske men det är värt att tillägga att open source betyder inte gratis! Jag antar att du är ute efter ett program som är gratis vilket inte är samma sak som open source. Men du kanske verkligen menar open source

Jag menar verkligen open source.

Tack för alla tips!

Skickades från m.sweclockers.com