Inlägg

Inlägg som Joltcola har skrivit i forumet
Av Joltcola
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scanian
Efter tera kommer väl peta (10^15)? Sen kommer nog exa, om jag inte minns fel.

Helt rätt, efter tera kommer peta, sen exa , zetta, yotta ....osv

Av Joltcola

Stänga av skärm/skärmar i ubuntu på laptop

Mitt projekt att köra in ubuntu på min HP tx 2020 går sakta frammåt, men nu har jag kommit till 3 problem med energisparfunktionerna...

1 Hibernate fungerar inte, den startar aldrig upp efteråt
2 suspend, samma problem som för hibernate
3 jag skulle vilja ha en knapp för att "stänga av skärmen/skärmarna", den fysiska knappen existerar men jag vet inte hur jag ska lösa det...

Har ni något tips på hur jag ska lösa detta eller var jag kan hitta lösningen? Hjälp då gjärna till...

ni får även gärna hjälpa till om ni vet hur jag ska lyckas få igång tablet funktionerna (dels pekskärmen men även att bilden vrider sig när man vrider skärmen eller trycker på knappen avsedd för detta...

Tack på förhand och hoppas någon har tid/ork att hjälpa till

Jolt

Av Joltcola

Sälvklart ska jag göra det... kommer nog bli några andra posts i forumet innan det e klart oxå...

EDIT 12/2
Nu har jag fått levererat min dator, efter ett par timmars användning står jag inte längre ut med vista, försöker starta upp den mha ubuntu live cd men både 32 och 64 bitars versionerna slutar i en svart skärm... någon som har tips?

Lite almännt om datorn, vid leverans medföljer 2 batteri samt en fjärrkontroll. Skärmen och pennan fungerar bra, MEN teckenigenkänning fungerar bara för engelsk text.

Av Joltcola

Nu är den beställd! Så nu fins det ingen återvändo.

Den ska ha ett 10/100/1000Mbit nätverkskort, iaf enligt webhallen och hp.se.
Jag hoppas desutom att du har fel om skärmen, men det lär visa sig... Får väl börja med att testa den i Vista oh skriva in en liten recension till "bärbara datorer" och sen sparka igång buntu eller debian på den och går det bra blir det kanske en howto av det...

Av Joltcola

Hp tx2020oe

Jag kommer att bestäla denna dator http://www.webhallen.com/prod.php?id=83682&traff=1 såfort den finns i lager, såvida det är möjligt att kasta ut skit VISTAt och köra in Debian eller Ubuntu, tror ni det är möjligt att få igång tablet funktionerna med pekskärm och allt? finns det kanske något annat linuxystem som är bättre anpassat, vad tror ni?

Allt som ni kan komma på kan hjälpa mig att lösa allt....

Tack på förhand.

Av Joltcola

Den ska jag ha! sen kommer det bli ett jävla jobb att få den att funka under Ubuntu eller Debian... men det får bli ett senare problem...

Av Joltcola

Göra om widet program till script

Här kommer ytterliggare en post från mig angående debian, min isp (kan inte byta isp utan att börja använda adsl och skaffa telefon) envisas med att varje natt fimpa min anslutning och därmed måste jag logga in manuellt varje morgon, vilket är väldigt iriterand, nu har jag däremot hittat koden till ett widget till mac som loggar in en på internet och därmed föddes tanken att om man hade kunnat göra im detta till ett script som man körde typ var 10:e minut så hade anslutningen aldrig varit nere...

så nu till frågan, hur ska jag göra om denna widget till ett script som kollar om jag är ansluten och sen loggar in mig om jag inte är det, bryr mig inte om grafiken? Jag har väldigt begränsade kunskaper om programering och i synnerhet i scriptkodning.

koden till widgeten ser finns här: http://unterfuhrer.no-ip.org/Main.js

Tack på förhand

Av Joltcola

Tack ni som har hjälpt till, ett problem är löst, nästa har börjat... nu går det bra att kompilera med hjälp av flaggan, nu ska jag bara lista ut varför programet crachar efter att ha laddat hem ca 40Mb med felmeddelandet "Caught Bus error, dumping stack:
A bus error probably means you ran out of diskspace.
Aborted"

Och disken är inte full, laddar sparar det på en raid 1:a med 2 tomma 250 gb diskar

Av Joltcola

efter vilket CXXFLAGS ska jag skriva -O2 -mcpu=xscale -mtune=xscale det finns väldigt många CXXFLAGS?

Av Joltcola

nu var det inte det som var problemet, frågan är varför den inte utnyttjar mer än någon enstaka % av processorn och ca halva minnet... i min värld borde det inte finnas några hinder...

Av Joltcola

efter att själv ha haft samma probem kan jag inte rekomendera någon köprouter, har testat netgear, dlink, linksys, en bunt NONAME.... allt jag har kommit fram till är att ingen är lika stabil och har samma räckvidd som min nuvarande, en k6-2 med ett netgear wg311t.... kör m0n0wall på systemet....

Av Joltcola

jag använder inte apt-get eftersom jag då inte får den senaste versionen, den jag får via apt-geten lär inte ha stöd för ssl-kryptering av trafiken, något som jag skulle vilja få igång..

låter som jag har ett nytt projek att arbeta med när jag väl lyckats installera 0.7.9....

Av Joltcola

nslu2 kompilera nytt rtorrent

Har debian installerat på min nslu2 och försöker använda den som bittorrentklient men när jag ska uppdatera rtorrent enligt denhär guiden http://www.howtoforge.com/compile_rtorrent_from_svn_ubuntu (ja den är skriven för ubuntu men det är lätt att ändra)

Problemet är att jag kommer till steget make men sen tar det en enorm tid att bli klar med det.... jag vet inte vad som görs i detta steget men efter ett dygn är det inte klart. Enligt top använder burken enbart 1-2% av proessorn och ca 45% av minnet... varför gör den det? När jag körde samma sak på min pentium 166mmx (64mbram mot 32 i nslu2) server tog det ca 2 timmar att köra klart. Varför denna skillnad i tid? något som går att åtgärda?

Tacksam för svar

Av Joltcola

Ja BBBs smtp har varit nere i 3 dagar och det finns ingen på det jävla bolaget som ens kan uppskatta hur lång tid det tar att få upp servern igen och ingen har heller kompetens att se till så att port 25 inte e spärrat för trafik heller.....

Av Joltcola

Mail proxy

Nu har jag varit utan tillgång till SMTP server i 3 dagar, böja bli lite frustrerad och högen med mail som ska skickas växer. Därför unrar jag om det finns något enkelt program som jag kan köra på en server som står hos en kompis som ta emot fungerar som en SMTP proxy, dvs jag ställer in mtt mailprogram att ansluta till servern på någon icke spärrad port hos BBB och skickar sen mitt mail vidare till Telias smtp server som skickar ut mailet till motagaren (kompisen har telia)

Hjälp behövs verkligen...

Av Joltcola

Jag har nu ått igång systemet.... behövde installa om det ett tiotal gånger och ändrade lite var gång.... genombrottet kom när jag såg att det automatiska partioneringsverktyget satte / till bootbar och det var nog där det blev fel.

Tack alla ni som har hjälpt till...

Av Joltcola

Jag har nu försökt göra detta ett antal gånger men någonstans blirdet fel på varje nytt försök... finns det någon detaljerad instruktion som leder en genom hela processen?

Av Joltcola

Grub error 18

Jag har precis installerat debian på en överbliven burk men när jag försöker starta pp den får bara felmedelandet Grub error 18. Jag läst mig till att detta beror på att datorn är gammal och biosen inte klarar av att läsa grub eftersom detta ligger för långt bak på partionen, nu till frågan. Hur ska jag kunna lösa det? hur gör jag för att /boot ska ligga direkt i början av disken?

Burken innehåller: Pentium MMX 166mhz, 64MB ram och en 40gb disk. tanken är inte att den ska köra något grafiskt alls därför brden den duga till att stå som en liten filserver.

Av Joltcola

Filserverprojekt 1
3*250 GB SATA
1*80 GB IDE

Filserverprojekt 2
2*120 IDE
5*200 IDE
1*80GB

Laptop
120 GB SATA
80 GB Extern

Bra att ha burk 1
120 GB IDE

Burk som ej används 1
120 GB IDE

Liggande i lådan
1*10,1 GB IDE
10*2,1 GB IDE

Totalt: 2621 GB
observera då att de bara är Laptopen som jag använder, övriga burkar ska komma ing under sommaren/hösten...

Av Joltcola

Bildbehandling Ubuntu

Jag söker ett program för att underlätta arbetet med bilder, för att nderlätta för mig själv så söker jag ett program som ändrar storlek på alla bilderna i en enskild mapp och gärna även komprimera dom så det blir lite enklare att skicka ut bildera efter en fest.

I dagsläget använder jag mig av gimp men det tar väldans lång tid att sitta och göra om 200 bilder manuellt.

Någon som vet vad för program man kan använda?

Tacksam för alla förslag.