Inlägg

Inlägg som Damodred har skrivit i forumet
Av Damodred

Plex kan idag endast använda CPU vid avkodning så det finns ingen poäng i att skaffa en NAS med DXVA- stöd. Jag hade kanske tittat lite på att bygga eget och köra in FreeNas som klarar allt du vill.

Av Damodred

Ingen mening att börja hoppas på rykten, sanningen är att vi inte ens vet om nästa Windows är tänkt för konsumenter (som Windows 8 är) eller för företag, eller både och. Vi vet faktiskt inte ens namnet. Rykten säger att nästa Windows ska vara billigt eller till och med gratis, betänk att Windows licenserna stod för ungefär 25% av Microsofts hela inkomst förra året. Det är kanske inte så lämpligt att ta bort en så pass stor del av deras inkomst bara så där. Men det är inte omöjligt och vi får se om några dagar.

Av Damodred

Jag skulle satsa idag. Det är som vanligt att det alltid är något nytt rum hörnet. Windows 8 idag är riktigt genomkört buggarna har haft tid att behandlas, när Windows 9 kommer så är risken att nya buggar och annat dyker upp och så tar det tid innan det åtgärdats

Av Damodred

Skippa grafikkortet och nöj dig med 8gb ram (en sticka) till att börja med. Släng bort den optiska enheten, det är 2014 Vem använder den? Plocka bort kylaren och kör på standardkylaren tills vidare. Ta bort den mekaniska disken, önska dig en 2TB till jul, kostar 100kr till.

Då sparar du 5409kr och har 2240kr att köpa ett grafikkort för

Av Damodred

Kör med lokalt konto istället?

Av Damodred

Tycker nog du ska spara lite till istället.

1. Du får inget bra ljud för 7 500kr inkl allt
2. Undvik avbetalningar på så små belopp, det sabbar mer än det ger.

Är det bara ljud du vill ha så satsa på något i stil med Logitech Z5500 eller vad det heter. Finns säkert i uppdaterat format idag, men där har du mycket ljud för pengarna - om det sedan är korrekt ljud låter jag vara osagt.

Av Damodred
Skrivet av Wickman:

Vad ska du med MUI till om du kör desktop?? Det ska man ha om man kör på en platta.
Jag kör desktop och ser inte röken av MUI. (Om jag inte själv vill förstås)

Lika här, men så finns det de som propagerar och skriker för att de inte får som de vill och blir helt handikappade när de blir presenterade en lösning. Det sorgliga i kråksången är att samma personer glömmer att informera om alla fördelar med ett nyare operativsystem och hur man kommer runt det helvete som de själva målar upp. Ren propaganda med andra ord och inte det minsta informativt.

Av Damodred

Oftast vet du själv vad det är för något. USB styrenheten är antagligen på moderkortet vilket gör att man går till moderkortstillverkaren och laddar hem drivrutinen därifrån. Är det en "Okänd Enhet" så borde du också veta vad det är som är okänt - vad fungerar inte? Är det en webcam eller en minneskortläsare exempelvis. Kan du inte komma på vad du saknar så installera inget

Av Damodred

Finns någon mod som heter one with nature där djur är mer passiva mot huvudkaraktären. Dock gäller det inte helt mot followers har jag märkt så kanske kan vara något

Av Damodred

Som vanligt en massa svammel och påhitt utan belägg.

Majoritet? Enligt dig?
Största möjliga vinst via lägsta omkostnad = grundläggande företagskunskap

Nu är du inne på svart och vitt igen självklart är en del missnöjda med MUI, på samma sätt som andra är nöjda. Det är alltid så att de som klagar hörs mest. Att man viker sig är bara ung vänster propaganda, i sanning vad är alternativen? De är faktiskt ganska så dåliga. Konsumentmakt är bara larv när företag i Microsofts storlek diskuteras - man gjorde de facto ett rekordår 2013 och det finns inte så mycket att säga om.

Av Damodred
Skrivet av Ozzed:

Vi har helt olika syn på det där, och det vet du.

Du anser att eventuella problem som Microsoft ställer till med får man fixa själv.

Jag anser att Microsoft inte skall ställa till med problem, punkt.

Dessutom är det många företag som inte accepterar tredjepartsprogram hur som helst, så det är även skönt för dem om systemet är OK "out of the box". Men den diskussionen har du och jag haft så många gånger så vi snart kan vara med i antikrundan. Vi kommer inte längre i våra respektive resonemang.

Det är naivt att tro att man kommer få alla nöjda hur man än gör, det är allt. Det är bara du som skapar problem när lösningen redan finns. Och ja, antingen väger fördelarna över eventuella nackdelar när man köper produkten och sedan löser man själv det som går att lösa eller så håller man sig undan Svårare än så är det inte.

Däremot hade tyckt det var gräsligt kul om detta operativsystem som lanseras nu kommer vara specifikt mot just Enterprise, stora företag, och inte mot privatpersoner som åttan kanske är mer riktad mot. Då hade jag garvat käkarna ur led

Av Damodred

Att köra en exe fil kan väl knappast kallas för grova ingrepp?
En sak om det hade varit jobbigt, nu är det ju bara en fix idé

Av Damodred

Fungerar faktiskt hur bra som helst mellan det mesta, även från Intel till AMD osv - det är en seglivad myt att man måste installera om.

Av Damodred

Ni behöver inte installera om ert Windows bara för att ni byter moderkort eller cpu. Bara plugga in och kör.

Av Damodred

Finns ingen logisk förklaring i resonemanget. Antingen maxar man spelet eller så gör man det inte. Tyngden ligger i stor del på grafikkortet och processorn har väldigt lite med det att göra. En sådan cpu är i sammanhanget fortfarande overkill för spel.

Av Damodred

Varför säger ni så? Det har väldigt lite med processorn att göra, det mesta beror på upplösningen och hertzen man spelar i. Ett och annat specifikt spel kan säkert vara ett undantag men generellt så är det upplösning samt hertz som är avgörande.

Av Damodred

yes yes, så ska det se ut

Av Damodred
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Å, jag hittade en Intel 520 240GB på NetOnNet. 5 års garanti, ojoj. http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/in...
Pappa säger att man inte ska köpa på nätet för då kan man inte gå och bråka fysiskt om det skulle vara något. Men kanske värt att testa NetOnNet? (Ser att dom har en butik i Linköping, då kan man väl gå dit och diskutera om det behövs?)
Kanske den disken är bra helt enkelt? Men hurdå inte snabb? Det står ju 550 MB/s läshastighet, 520 MB/s skrivhastighet. Och SanDisk SSD Extreme II - 240 GB har läshastighet 550 MB/s och skrivhastighet 510 MB/s.

Hörde förut att vissa Intel-SDD:er var det en hel del problem med. Men sist jag kikade på SSDer såhär var nog runt 2010 sist.

Det är inga problem, ta med kvitto vid eventuellt strul så löser sig det mesta.
Det är en fin disk, du behöver inte oroa dig.

Av Damodred

Körde in den där Natural Lightning ENBn och vips hade jag 40+ fps igen

Av Damodred

duallink DVI klarar 1920x1200 vid 120hz och 2560x1600 vid 60hz.