Inlägg

Inlägg som I_KILL_HORSES har skrivit i forumet
Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Khers:

Priserna ligger i exceldokumentet som ligger länkat i mitten av första posten (ladda ner, fyll i och PMa lot_lizard för beställning). För ett helt kit, inklusive både brytare och frakt tittar du på ~$220.

Tusen tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Khers:

Model MF är live på DT!

Projektet grundar sig i en önskan att kunna använda Model F-brytare i ett tangentbord som baserar sig på ett Model M; Många är de som hävdar att IBM Model M är det bästa tangentbordet, men det gör de bara för att de inte provat Model F. Nackdelen med Model F är att tangentborden ofta kommer med ålderdomliga layouter, medan Model M är det tangentbord som satt standarden för hur ett PC-tangentbord ser ut idag. Model MF (för mot******ker, naturligtvis) låter oss använda F-brytare i en modern layout. Det bästa av två världar, helt enkelt.

I GBn tillhandahålls allt som behövs, förutom ett tangentbordschassi och tangenter. Dvs, har du ett Model M hemma är du redo. MF-innandömen tillhandahålls i två storlekar, FEXT som är den "vanliga" layouten med numpad och FSSK, space saving varianten som saknar numpad, se nedan.

Jaha, jag trodde att jag var klar med mitt moddande av min SSK... Hittade ingen kostnad i DT-tråden, har du någon aning vad ett kit för att ersätta allting i ett SSK kommer gå på?

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av kiyoshi:

vad jag vet är det standard att mekaniska brytare är fastlödda?

Helt rätt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Heinel:

Tack för länken. Tråkigt, Novatouch var ett tillgängligt alternativ för folk som vill pröva Topre. Hoppas någon återförsäljare ser glappet i marknaden och tar in alternativa bord.

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Heinel:

Läste precis att novatouch slutats tillverkas och saluföras.

Skickades från m.sweclockers.com

Var läste du detta?

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av ågren:

Absolut! Själv förvarar jag begagnade blad i en glasburk med lock tillsvidare. Vet inte riktigt vad jag ska göra av den när den blir full men bladen räcker så länge och är så tunna att jag ev. hinner avlida av hög ålder innan den fylls...

Det borde väl gå att lämna in till valfri återvinningscentral?

Jag har inte gått till apoteket än, men min vän som är tatuerare lämnar med jämna mellanrum sina använda nålar där. Dom har rätt sorts hantering och rutiner för hälsovådligt avfall. Återvinningscentral kan säkert gå också!

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Kryll:

Brukar var ett "fack" för förbrukade blad i förpackningen för rakblad. Tar man ut ett nytt blad så skjuter man in det gamla.

Smidigt, mina rakblad kommer bara i små minikuvert.

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES

Ni som använder säkerhetshyvlar! Släng inte bladen i soporna eller återvinningen. Lägg dom istället i en burk, och när den är full så lämna den på apoteket. Det är inte kul för dom som jobbar med avfall att köra ner handen i en påse med rakblad, de hanterar sällan saker manuellt men den kan hända. Folk ska inte behöva skada sig på jobbet.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: mobilen vill inte alltid det jag vill...

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av FilosofN:

Byggde ihop ett Planck från Massdrop för ett tag sedan. Matias Quiet Click (Alps), vilket är anledningen till den fina tangentkompotten. I övrigt funkar det utmärkt, lödningen var det inga större problem med, och den raka layouten kommer man snabbt in i.

http://imgur.com/SA2V0Jq.png
http://imgur.com/bcQ7OJy.png
(ja, det är min fusklapp i bakgrunden )

Snyggt! Hur ser din layout ut?

Av I_KILL_HORSES

@maximm: Så är det, dock dyker grå/beige i ISO inte upp jätteofta. Finns också för 40 GBP på http://www.ukkeycaps.co.uk/product/gateron-thick-pbt-blank-ke...

Av I_KILL_HORSES

Nu finns blanka caps på massdrop, pbt och möjlighet att köpa till ISO-kit.

https://www.massdrop.com/buy/blank-pbt-keycaps

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Pazzo:

Nagon som vet ifall det finns nagot stalle i eller omkring Gbg omradet man kan "kanna" pa Topre brytare?
Hemma sitter jag med ett Filco Majestouch 2, bruna cherry och US ASCII 104 layout, och skulle behova ett svenskt till jobbet nu med och funderat pa Topre vilket jag aven gjorde innan mitt Filco (nojd med det sa kan tanka mig ett andra sadant med).
Det kommer anvandas i huvudsak till skrivande.

Nagra nackdelar med Topre, vill ha kvalitet/kansla framfor pris, vilket ar forstas en punkt men inte vad jag utgar ifran.

Webbhallen säljer Novatouch, du skulle ju kunna fråga om dom kan tänka sig att öppna ett eller om dom har något returnerat. Jag har ett tystmoddat Novatouch som du kan få känna på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES

Som många har sagt så är det bara att beställa om du handlar via Amazon, dom bakar in moms. Jag själv har beställt en klocka från Storbritannien precis, kul att fler tänker lika
Blir tråkigt med Amazon.co.uk när storebror går ur EU, hur köpt en hel del därifrån. Då blir det tyska Amazon näst på tur för min del.

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES

Jag är ganska sugen på en Planck, men jag vill inte släppa ÅÄÖ. Har någon här fixat en custom platta att montera switchar på, och vad kostade detta? Typ vatten- eller laserskärning, eller är det möjligt att fräsa för hand med överhandsfräs?

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Miikks:

Gick verkligen igång på detta förslag. Men fy och usch för regn, och framför allt BLÅST!!!! Finns ju inget värre än att cykla i motvind Så får ge det en funderar innan jag drar fram cykeln

Regn och blåst kan vara tufft. Med bra syntetkläder blir det lättare, dom torkar fort, och varmare kläder kan finnas i en vattentät packväska. Det blir nästan aldrig kallt att cykla i regn på vintern i södra Sverige, temperaturen kan regleras med benen...

Skrivet av El1min4tor:

Hmm. Har en del sträckor i närheten som vore roliga att cykla faktiskt! Har pratat om att cykla hem till föräldrarna i flera års tid (bor 6 mil bort) så kanske gör slag i saken och gör det någon dag.

Såg att du också bor i Götet. Om du cyklar Kattegattleden söderut så är den jättefin. Då cyklar du också i princip längs med järnvägen, om än lite mer krokigt, och kan ta Öresundståget hem till Göteborg på kvällen från valfri stad på vägen, typ Åsa, Varberg eller Falkenberg. Du kan också alltid fortsätta till Malmö och vidare till Köpenhamn. Cykeln går bra att ta på Öresundståget, man köper bara en extra barn-biljett. Det är grymt att cykla längs med västkusten. Kom ihåg solkräm!

Av I_KILL_HORSES

Ta en tur med cykel. Några dagar, bo på vandrarhem eller i tält. Hur gött som helst att cykla längre sträckor längs typ Sverigeleden eller liknande på sommaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES

Ta hellre en fön än värmepistol om du är ovan, det är väldigt lätt att köra för hårt med värnepistol.

Skickades från m.sweclockers.com

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av altair4:

Problemet är väl att lagen inte är helt tydlig och gör det till en tolkningsfråga. Annars skulle det aldrig behöva tas upp i högsta instans. Lagen är givetvis helt galen och att det dessutom inte finns insyn, vilket möjliggör för dem att skicka enorma summor till vem de vill, gör att det känns som ren stöld. Ser bara framför mig hur mediajättarna tar största delen av kakan och de små kulturskaparna inte får ett öre.

De flesta lagar innebär en tolkningsfråga, det är anledningen till att HD över huvud taget finns.

Som många pekar på är det inte HD:s "fel" att de dömer som de gör, utan de tolkar lagen. Vill vi förändra hur Copyswede tar ut sin avgift så är det riksdagen som bör skällas på, inte HD. Det vore intressant att se vilka som får dessa pengar i slutändan, jag känner många verksamma i det fria kulturlivet och ingen jag har pratat med har sett en spänn av dessa pengar så vitt de vet.

Av I_KILL_HORSES

@huttala: Jävlar, tur att bruna switchar verkligen inte är min grej!

Av I_KILL_HORSES
Skrivet av Khers:

@Beltet: Jo, det är väl knappast idealt att kombinera ett litet barn med GB, men jag har nån timme varje kväll efter hon somnat som jag skulle kunna sortera lite tangenter under tänker jag (frun lär väl tycka jag är konstigare än vanligt, men det kan jag ta (såvida hon inte vetoar hela grejen)). Men det är klart att om någon annan med mer tid känner sig manad att ta över är inte jag den som är den...

Nya plastblandningen är en given fråga när det är kommet så långt i processen att GMK skall kontaktas. Än så länge verkar dock intresset svalt så det kanske inte blir något, men jag ger det några dagar.

Intressekoller finns nu postade på DeskThority och GeekHack. Om nån vill posta på reddit; be my guest! Som sagt är intresset hitintills svalt, men det kanske har att göra med att vädret för tillfället är motsatsen, vem vet...

Jag ser till att den kommer upp på reddit. Går allt igenom och du behöver lite hjälp med sortering eller liknande så är det bara att skicka ett PM.