Inlägg

Inlägg som Syntheslizer har skrivit i forumet
Av Syntheslizer

Vad är det för tillverkare på kortet du har idag? Nyfiken på missljudet.

R9 390 är bättre än ett GTX 970 i nästan alla lägen, men vi är nu ett knappt halvår ifrån att se helt nya grafikkretsar på marknaden. Vore jag du så skulle jag försöka ha lite is i magen och helt enkelt vänta.

Edit 1; Om du måste ha ett kort nu lägger jag min röst på 390X. Finns ett par erbjudanden på bl a MSI och Sapphire (kolla prisjakt).

Av Syntheslizer

@Petterk: Intressant! Fortfarande nyfiken på hur den känner igen just min dator. En 4690K med ett Z97-mobo är ju knappast unikt. Som jag nämnde i förra inlägget så skulle ju hårdvaruinformationen i kombination med IP-adressen kunna användas för att identifiera mig, men har jag dynamiskt IP funkar det ju inte. Nyckeln i UEFI är ingen dum idé. Fick operativet från MS egen hemsida. Kan nog vara så att jag valde fel version.

Av Syntheslizer
Skrivet av Petterk:

Har du aktiverat Windows 10 på samma maskin tidigare behöver du inte ange någon nyckel utan den känner igen hårdvaran. Hoppa över det bara.

Hur skulle en helt ny installation av Windows 10 på en formaterad hårddisk kunna veta att jag haft Windows installerat tidigare? Visst W10 skulle kunna skicka information till MS om min hårdvara och om samma hårdvara identifieras vid nyinstallation tillsammans med mitt IP (om inte varje del i datorn är märkt med ett serienummer unikt för just precis bara den komponenten) så skulle det rimligtvis kunna innebära att W10 kan aktiveras i det fallet.

Jag klickade mig, hur som helst, förbi nyckel-rutan och satt med "oäkta" Windows, som inte kunde aktiveras, ett par veckor innan jag tröttnade och köpte en licens. Så riktigt så enkelt som att bara klicka sig förbi var det inte i mitt fall.

Du får gärna förklara hur aktiveringen går till. Bra att veta till nästa gång.

Av Syntheslizer
Skrivet av Petterk:

Har du uppgraderat till Windows 10 behöver du inte skriva in någon nyckel.

Formaterade ju som sagt alla diskar och har inte kvar licensen för W7.

Av Syntheslizer

Uppdaterade gratis, glömde skriva ner nyckeln, Windows tvärdog, formaterade om, norra europas hårdaste facepalm på mig själv när en ruta dök upp som bad mig om cd-nyckel. Det var bara och beställa en nyckel och jag valde Home Fullversion från Webhallen för att aldrig behöva krångla.

Av Syntheslizer
Skrivet av Mocka:

Ibland buggar ju drivrutinen och stannar i något 2D läge. Händer någon gång då och då att jag ser att klockan är fast på 569MHz i Witcher 3. Bara att starta om datorn så blir det bra men ändå rätt störande.

För mig räcker det inte med en reboot. Jag måste stänga av och sen slå på SLI igen för att det ska hoppa igång. Händer väldigt sällan och jag har lyckats spåra en sak som gör att det går igång. När jag har sjutiofemtusentrehundramiljoner tabbar igång i Chrome (aka ADHD-surfande) så kan jag få ett felmeddelande om att det nog kanske är lite mycket igång nu. Stänger jag då ner och försöker dra igång ett spel, även om jag gör det flera timmar senare, så är GPU0 (första kortet) låst till 899MHz. Förmodligen drivrutinsrelaterat, men det är lite lustigt att det låser sig även efter reboot i mitt fall.

Av Syntheslizer

Har ett liknande problem som dyker upp då och då, men detta gäller SLI. Första kortet ger inte mer än 899MHz medan det andra går fullt ut på runt 1500MHz. Lösningen för mitt problem är att gå in i nVidia Control Panel där jag helt enkelt stänger av SLI och sedan återaktiverar det (maximize performance). Kan vara så att problemet jag har är besläktat med ditt men kör du inte SLI så funkar ju inte min lösning.

Av Syntheslizer

@Corsair Johan: Tar det via säljaren men tack för erbjudandet.

Av Syntheslizer

Inget fel på delarna i sig men ett 960 verkar lite vekt med tanke på priset.

Av Syntheslizer

Klivet från ett kort till SLI var enormt! (Se sign)

Av Syntheslizer

Något som stör mig med W3 är att det är på tok för lätt att bara levla ifrån alla quests/områden. Gör du lite för mycket i ett område eller lägger för mycket tid på contracts så är du helt plötsligt på tok för hög level för main quest och det finns ingen anledning att gå tillbaka och göra allt du missade när du levlade ifrån. Finns en mod som syncar alla mobs level till din egen som räddar det hela lite men ändå synd med en massa grå quests. I övrigt 10/10.

Av Syntheslizer

Hade liknande problem med mitt STRIX. Där visade det sig att det var fläktkabeln som låg emot fläkten. Kabeln skulle ha suttit fast med ett buntband men av någon anledning fanns inget på mitt kort. Slutade med att ett fläktblad fastnade i kabeln varpå bladet gick av. ASUS sa att det aldrig hört talas om något liknande men det tog inte lång tid innan jag hittade fler som haft problem med att kabeln låg emot fläkten. Skulle rekommendera dig att kolla hur kabeln ligger.

Av Syntheslizer
Skrivet av Xedious:

Har en Corsair H50 som hängt med sen -09. Knäpptyst o kyler bra. Verkar inte som att det hänt så mycket de senaste åren?

Önskar att jag bara hade behållt min H50 och gett fullaste fan i att köpa en H110i GT. Har bara varit krångel och elände med åbäket.

Skrivet av Raymond:

Att de inte säljer kylarna utan fläktar när man ändå måste byta ut dem. Sedan pumpmissljud är det som håller mig borta ifrån AOI kylarna.

Och kollar du deras supportforum är det helt proppfullt med folk som har problem följt av samma jävla tjomme från Corsair som skriver spydiga kommentarer om att han bestämt ALDRIG hört om något liknande fel! Sök och hitta 100+ trådar om samma problem. Du bemöts som att du inte har någon aning om vad du pratar om när du pratar om missljud från pumpen men väl inne på deras RMA-sida har de en helt sektion bara för missljud från pumpar...

Av Syntheslizer

Skärmen såld. Går igenom tråden och kollar vilka som ville ha skräpet från Corsair.

Av Syntheslizer
Skrivet av Zemlan:

Frågan är om de någonsin kommer fixa terminalbuggen. Känns ju som att det är en begränsning i deras motor. Men det kan ju förstås vara ren lathet från Bethesda också...konsolerna går ju inte i mer än 30FPS så då kanske de tyckte att 60 fick duga, precis som i Skyrim. Så de kan fixa det egentligen.

Men som det ser ut nu så vill du slippa buggen så får du helt enkelt ställa in skärmen på en lägre uppdateringsfrekvens. Jag har också en 144hz skärm men bara för att slippa all eventuell skit så bara kör jag 60...får bita i det sura äpplet. Orkar inte direkt växla mellan terminalerna utan det får rulla i 60. Sabbar inte direkt min upplevelse i alla fall. Ska tydligen gå att spela över 60...finns någon gräns där man slipper terminalproblem vad jag läst men orkar inte experimentera. 60 får duga.

Håller tummarna för att de kanske fixar så man faktiskt kan spela i mer än 60hz dock.

ROG Swift har ju en snabbknapp för att toggla mellan 60, 120 och 144 så jag använder den när jag ska hacka. Lite ghetto men det får duga.

Av Syntheslizer

Ytterligare en ny titel helt utan stöd för SLI. :-/ Känns som att nVidia har blivit lite arroganta.

Edit; Så får jag ping om ny drivrutin en minut efter jag gnäller... Rätt åt mig. Nu ska vi se vad vi kan få för prestanda i Fallout 4.

Edit 2; Snittar väl en ökning på 20-35 fps i Fallout 4 med mina nuvarande inställningar. Terminal-buggen är fortfarande där för oss som kör 144hz dock. Oh well, det är väl mer upp till Bethesda att fixa.

Av Syntheslizer

Skickat pm!

Av Syntheslizer

Silicone lottery? Satte min på 4,3GHz utan att ändra volt eller nåt annat än multiplier. Gick stabilt genom flera spel. Fick upp den i 4,6-4,8GHz men då var det lite högre volt än jag kände mig bekväm med. Vissa snurror klockar bara riktigt bra, men G3258 är ju ändå välkänd för att vara klockvänlig.

Har du något grafikkort eller förlitar du dig på inbyggda? Kanske påverkar.

Av Syntheslizer

Ta en titt på AMD R9 390 om det är den prisklassen du vill lägga dig i. Presterar bättre än 970 och ligger i ungefär samma prisklass. Svårt att sätta exakt pris på dem när priserna varierar och det är rea här till och från. Sapphire har ett 390 som nyligen fick sig en rejäl uppgradering men bl a en ordentlig backplate. Som du ser i min signatur kör jag själv 970 och har inga planer på att byta, men vid nyköp tycker jag personligen att R9 390 rakt av är ett bättre val.

Av Syntheslizer

Polisanmälan. Punkt.