Inlägg

Inlägg som AndreaX har skrivit i forumet
Av AndreaX

Oftast kan man skylla på användarna, men ibland är det allt systematiskt.

Tycker Blocket delvis orsakar problem iom att saker bara försvinner så fort en affär är iland och redovisningen om användaren blir så abstrakt att det i sig leder till jobbiga interaktioner. Folk vill liksom bekanta sig trygga för ingen orkar använda deras feedbacksystem.

På tal om system. En svensk klassiker:

Av AndreaX
Skrivet av Bozzeta:

https://www.youtube.com/watch?v=G-1evpoTzWU

Tveksam till denna, Far Cry 7 Pandora.
Vad tror ni?

Susa runt på en flygödla i sköna gröna skogsmiljöer hade jag gillat. Var häftigt i både Panzer dragoon och Drakengaard.

Synd bara på allt det andra.. ;D

Den andra filmen var också så jävla träig (på fel sätt då alltså) fastän den var vattenbaserad att jag redan tröttnat på hela Avatartrilogin trots att det tydligen är två kvar.

Av AndreaX
Skrivet av Fearnox:

Visste inte att Dualsense tappar stöd för adaptiv trigger när man kopplar den via surfplatta eller telefon, det har jag visst missat.
En hållare ligger annars på under 500Kr och man får som sagt också en väldigt mycket bättre skärm än den som Portal kommer ha. Det finns till och med de som köper en helt ny enhet för att dem hellre kör OLED när dessa modeller släpps.

Telefoner idag burkar ligga på över 6", Deck ligger på 7", Switch på 6,2".
Tror inte att Decken har så mycket större skärm så att det gör väldigt stor skillnad. Om du inte streamar så kanske du kan anpassa spelens inställningar så att dem passar mer med Deck, men även PS5 har ju börjat med accessability som anpassar text.

Men måste man har adaptiva tiggers och minst 8" så finns det kanske en use case då, för de flesta skulle det fungera sämre än lösningarna som finns redan idag(förutom stöd för trigger då).

Ja, som förklarat så gör aspekten att det inte är rakt av jämförbart.

Med min nalle tex så blir en typisk PS5-bild 5.5" på en 6.8" skärm. Och det finns ju modeller som har ännu långsmalare skärmar än så, men däremot få som har mindre.

Låter då det inte som en enorm skillnad ändå, så får man räkna om att med förstoring av det utskurna aspekten till 8", så får man typ dubbla bildhöjden. Mot telefonen även om det då låter som steget inte är mer än en knapp extra tum. Även en Switch har då väldigt mycket mer vertikal yta trots att den bara har 0.2" mer diagonalt.

Sen vet jag inte hur sugen jag hade varit på att använda nallen även om den faktiskt fungerat bra för det. (Har trots allt haft en av de mest spelanpassade som gjorts.) Och jag tror det är samma för många, man vill ha det separerat av många "praktiska" skäl. Att inte göra slut på batteriet i den nödvändiga prylen, inte bli störd, eller att det helt enkelt just ska kännas som en spelmaskin.

Gissar att sånt förklarar varför det fortfarande säljs dedikerade retromaskiner. Varav många inte har kapaciteten ens från en budgetnalle. Däremot är just en lämplig skärm ofta en säljpunkt.

Av AndreaX
Skrivet av Mono:

Resterande loggor finns som tillval för $30/st.

* Ej kompatibla med den ursprungliga modellen.

Av AndreaX

Lite FaiL med bara 3 loggor. Borde ju vara åtminstone 5 då..

Av AndreaX
Skrivet av Fearnox:

Varför kör du inte med din telefon istället som dessutom har en betydligt bättre skärm och BT?

En telefon funkar säkert helt ok till en hel spel, men lycka till med att spela tex Cyberpunk 2077. Det är i princip helt omöjligt även på större telefoner. Kanske om man har en sån där lupp som urmakare har för att se väldigt små kugghjul.

Med plattor så blir istället den portabla ergonomin problemet. Det finns visserligen en del lösningar som gör något som liknar Portal, men frågan är om de är värda priset som då ändå hamnar långt över bara merkostnaden för en Portal om man inte redan har en lämplig platta.

Marknaden för vettiga surfplattor i sansade prisklasser har dessutom helt kommit av sig de senast åren. Så frågan är om inte helt enkelt en Steamdeck är det bästa alternativet till Portal.

Av AndreaX
Skrivet av Curik:

Det spelar ingen roll hur mycket hårdvara som stöds om det inte stöds väl.

Visst, men det beror ju också på vad väl betyder. Att hårdvaran stöds i modernare tolkning är att föredra framför omvägen genom stöd av föråldrad middleware.

Och ska man tex koppla i en gammal scanner så är ju även Linux dåliga stöd (använd en extraherad "Windows"-rutin, bättre än alternativet i Windows. (Windows-installationen funkar inte alls längre)

Och då är Windows-användaren ironiskt nog likväl mer körd helt i sin egen miljö.

Av AndreaX
Skrivet av molcos:

Vad är priset för 512GB modellen i Sverige? Jag bor i Norge så kan inte se den svenska sidan.
Jag har för övrigt en Legion GO som jag först inte tyckte om alls på grund av windows 11 och massa software problem.
Börjar tycka om Legion enheten mer och mer om man bara fokuserer på själva spelupplevelsen.

Sverige betalar i €. Så det beror på.

Om man inte köper den på (norska) Elgiganten då. Och då blir den så dyr man kan tro det är norska kronor de vill ha betalt i också.

Av AndreaX
Skrivet av urban22:

Eftersom måtten på frontglaset verkar oförändrade kanske det finns lite hopp om att den nya displaymodulen skulle passa i den gamla? Någon som har koll på det?

Innanmätet är helt omgjort. Så att själva skärmen säkert lätt kan passas in i hålet (den är mycket tunnare) är antagligen inte särskilt mycket hjälp.

Det kommer garanterat vara i bästa fall bli otroligt krångligt att dra kablarna till de nya positionerna eller anpassa med lödning, om de ens är halvt kompatibla alls. Vilket jag också tror är högst osannolikt.

Så vill du bara ha bättre skärm är det det nog enklare att antingen satsa på en tredjeparts, eller uppgradera allt, sälja och svälja devalveringsförlusten. Det kommer löna sig ändå.

Har man svår prylanknytning kan det såklart kännas tungt.

Skrivet av hypermode:

Ni som har Steam Deck utan anti-glare-skärm, vad säger ni om reflektionerna?

Det beror ju mycket på vilken typ av spel. Med mycket mörkt i kommer reflektioner bli mer störande. Har man tänkt sig spela utomhus så kan det ju bli ospelbart i vilket fall, matt skärm eller ej.

Sen får du även fundera på om det är värt att vara låst till matt med en OLED. Det finns en anledning till att matta OLEDs knappt existerar. Det saboterar svärtan rejält, vilket ju många menar är en av de viktigaste grejerna med skärmtypen.

Det går alltid att limma på ett skärmskydd av andra typen an skärmens. Det kompenserar förvånansvärt mycket om man valt fel.

Av AndreaX

Perfekt, då kan jag dölja ett par Windows only spel som köpts av misstag eller blev det i efterhand. Det ser ju inte bra ut alltså.. ;D

Borde även finnas en ännu kraftigare "arkiveringsfunktion" så man i princip kan ta bort spel som knappt eller alls funkar längre. Som misslyckade MPs eller EA som förblev sådana alltför tidigt tex.

Av AndreaX
Skrivet av AdrWel:

Skillnaden är dock att Windows kostar tusenlappen och har bloat men Linux distros (generellt) har tyå ingen. KDE DE har bloat men det kan man enkelt ta bort med att ta bort paketet för bloaten

Nja.. Inte för att många utanför företagen vet säkert, men kan ändå nog säkert sägas att de installationer som levereras med datorer (vilket ju trots allt är det absolut vanligaste, åtminstone utanför den har sidans användare) inte kostar tillverkaren många kronor om några alls. Och hur många kronor den genomsnittliga Windowsanvändaren här betalar kan man ju även det fundera på. Men jag skulle inte satsa många kronor på att det är tvåsiffrigt.

Och sen att Windows är så hjälpsamt självdestruktivt är ju garanterat ytterligare en faktor till att det uppskattas av datortillverkare. Minskar tiden till en ny behöver köpas. Även när bloaten som sägs skjuta upp det faktiskt används. Windows är planerad obsoletifikation.

Gränsen för vad är bloat kan såklart variera, från allt ej efterfrågat till det som är påträngande. Men många Linuxdistar har trots allt både saker som de flesta aldrig kommer använda, och ibland även frågor om man vill använda dem. Som just backup tex.

Skrivet av Alexraptor:

Inte bara det, men Linux är ju väldigt nischad och saknar mycket i väg av drivrutinsstöd, särskilt vad gäller extern hårdvara.

Linux stödjer definitivt mer hårdvara än något annat oavsett om det är externa eller interna prylar. Att det finns hårdvara enbart med mjukvarustöd för ett visst annat system levererat är ju en väldigt annan sak.

Det är bara laddstolpeproblemet.

Av AndreaX
Skrivet av WDac:

bara titta på Fedora (mitt favorit Desktop OS på jobb datorn, så ja, jag är pratisk) När de är nyinstallerat finns inte super mycket "skräp" där heller, så då skulle Fedora också vara "nedbantat" och Gnome har ju på senare år lagt till fler funtioner så du slipper använda Terminalen för OS inställningar osv det kan ju räknas som "neddummat" också xD

Även om vi leker med tanken att Linux i alternativuniversum var vad som kom förinstallerat på 95% av färdiga datorer, så skulle de flesta av dem garanterat också varit rätt bloatfyllda. Att tillverkarna vill ha reklampengar ändras nog inte så mycket av att de har ett annat OS liksom.

Gnome har visserligen också tappat funktioner innan de ökade igen. Det är såklart också trender som styr vad som är nödvändigt för användaren. Men det man åtminstone kan säga är lovande för utvecklingen är när de som utvecklar faktiskt också är användare.

Det kan kan man aldrig rimligen anta har en motsvarighet på corpa system. Oavsett om de är av kaffe eller Redbull-varianten.

Av AndreaX
Skrivet av Ostbullen:

Har dock noterat att djuraffärer mm andvänder ai-genererade bilder av djur i sina fb-inlägg, vilket känns lite mer "opassande"?

Nä, AI-djur är framtiden. Som i Bladerunner.

Av AndreaX

"Du har inte känt dig gammal på riktigt förrän du sökt stockfoton på skateboardåkande gamers med tatueringar."

Självinsikt är början på.. Undrar bara im AI någonsin kommer utveckla det, för det ligger ju lite i beskrivningen .

Trodde först det var användarbilder faktiskt, för de såg ut exakt som några som var med in tävling de hade.

Av AndreaX

Haha, "super". Marknadsföringen för PC-delar alltså.. ;D

Av AndreaX

Om FB gått överstyr jämfört med förra året eller förra decenniet så undrar jag ju hur det skulle gå till.

Värre är att det nu ser ut som på FB för tio år sen på annat håll. Varenda kommentarsfält oavsett vad den handlar om kan idag landa i att det är bö.. Eller nått.

Om ämnet är bilar, film eller trädgård verkar knappt korrelera till svaret på allt.

Lösningen hittils verkar vara att flytta kommentarer under 25 reklamrutor.

Av AndreaX

Black death.

Av AndreaX
Skrivet av Siimuliize:

Då kom brevbäraren nyss! Project - Arasaka Tower 07 kan börja

<Uppladdad bildlänk>

Är det dom där IKEA säljer?

Av AndreaX

Meh.. hade hellre sett en ny miljö. Eller åtminstone en av de andra från GTA.

Men får hoppas man kan köra träskbåt åtminstone. Och även offline!

Av AndreaX

PSVR

Och det börjar bli dags för en riktig microdator som kan vara på skrivbordet. Är så trött på den oundvikliga sladdhärvan som oundvikligen uppstår och gör dammsamling och vidare sladdhärvning till et tekniskt moment 22. : i

Men varför kostar helt plötsligt ITX tre gånger mer än hyfsade ATX. Är det för att minidatorn är helt ute numera, eller mer inne än nånsin?

Kanske borde gå direkt på NUC, för det alternativet börjar nästan kännas prisvärt vid jämförelsen på "litet" Legobygge ändå.

Skrivet av Xelfeir:

Kanske en Raspberry pi 400 vore något ?

Även om 400 kan vara lite snabbare än 4 som de är, så är det bättre att vänta in 5 om man tänkt sig PS2 på dem.

Det finns visserligen en del av dess spel den klarar bra, men de tyngre kommer ingen nivå av överklockning förvandla till roliga upplevelser.