Artiklar

Artiklar skrivna av jonasy
29

Bärbara större inkomstkälla än stationära nästa år

Enligt en rapport kan nästa år bli det år då datortillverkarna för första gången kommer att tjäna mer pengar på bärbara datorer än stationära datorer.

48

AMD:s 65 nm processorer är långsammare än 90 nm

Nu när nätet har översköljts av tester på AMD:s nya processorkärna kallad Brisbane som bygger på en 65 nanometers tillverkningsprocess står det klart att den i vissa fall är långsammare än de motsvarande äldre 90 nanometers processorerna.

27

Nu kan man även se på film med sin blu-ray enhet

När Sony tidigare lanserade deras första blu-ray spelare för datorer, BWU-100A, saknade den en grundläggande funktion; den kunde inte spela upp blu-ray filmer. Nu har dock Sony lanserat mjukvara som gör det möjligt att spela upp sina blu-ray filmer.

6

Via satsar på umpc-datorer

Via tror att marknaden för de små ultraportabla datorerna, kallade umpc, kommer att växa under nästa år trots att intresset hittills varit svalt.

29

AMD ger upp pr-ratingen?

Ryktet säger att AMD i och med nästa generations processorer kommer att sluta med att använda sig av pr-rating systemet för namngivning av processorerna.

19

Zune äntligen kompatibel med Vista

Microsoft har lanserat en uppdatering av mjukvaran som gör det möjligt att koppla ihop företagets stora mp3-spelarsatsning Zune med deras senaste operativsystem, Windows Vista.

20

Jays kopplar ihop mp3-spelaren med mobilen

Det svenska företaget Jays som tidigare har lanserat hörlurar och adapters för mobiltelefoner, säger idag att de lanserat världens första blåtands stereoadapter med headset-funktion.

36

Sony BMG gör upp om rootkits

Kommer ni ihåg skandalen med Sony BMG som skickade med rootkits i sina cd-skivor? Nu har företaget gjort upp med staterna Texas och Kalifornien.

28

Intel når 4 gigahertz 2008

Klockfrekvenskriget må vara historia men under 2008 kommer Intel att nå milstolpen 4 gigahertz med hjälp av processorkärnan kallad Bloomfield som baseras på Nehalem-arkitekturen.

10

Opera snart i ett Wii nära dig

Den norska webbläsaren Opera har lanserats i version 9.1. Dessutom meddelar Opera att en testversion av webbläsaren kommer att finnas tillgänglig för spelkonsolen Nintendo Wii den 22 december.

24

Visiontek lanserar X1950 Pro för agp

Grafikkortstillverkaren Visiontek ställer sig i ledet bland de tillverkare som gjort Atis senaste grafikprocessor X1950 tillgänglig för agp-plattformen.

34

Priset på lcd-tv fortsätter att sjunka

Platta skärmar har rasat i pris de senaste åren, och trenden består även under nästa år där vi kommer att få se lcd tv-apparater till ännu lägre priser.

19

Passivt kylda X1950 från Powercolor

Powercolor har samarbetat med Artic Cooling och resultatet är att de i början av nästa år kommer lansera två stycken kort ur X1950-serien som kyls helt passivt.

11

Dell släpper 22 tum lcd-skärm i Japan

Dell har tidigare haft skärmen, kallad E228WFP och som ingår i budgetserien, till salu i Australien men nu har säljer även Dell den 22 tum stora bredbildskärmen i Japan.

62

Ipod Shuffle (andra generationen)

Apple lanserade tidigare i höst en ny generation Ipod Shuffle som enligt Apple själva skall vara världens minsta mp3-spelare. Vi har testat den och hittar både för- och nackdelar hos Apples minsting.

15

Seagate fortfarande störst

Enligt en sammanställning gjord av Isuppli är Seagate fortfarande efter årets tredje kvartal världens största tillverkare av hårddiskar, och är även störst när det gäller perpendikulär lagring.

44

Adobe Reader får stöd för gpu-acceleration

För att öka prestandan i den senaste versionen av det populära dokumentvisningsprogrammet Adobe Reader samt redigeringsprogrammet Adobe Acrobat stöder mjukvaran gpu-acceleration.

32

Försäljningen på Itunes har sjunkit drastiskt i år

Enligt en undersökning gjord av Forrester Research har försäljningen på Apples nätbaserade musiktjänst Itunes Store under de sex första månaderna i år sjunkit betydligt.

26

Hårdvara utan stöd för Vista ett problem för branschen

Tillverkare av moderkort och grafikkort är oroade över att de kommer förlora pengar på deras lager med komponenter som inte är kompatibla med Windows Vista.

26

Corsair lanserar fickminne med plats för 16 GB

Corsair har i sin Flash Voyager-serie lanserat vad som förmodligen är världens första fickminne med en lagringskapacitet på hela 16 gigabyte.