Inlägg

Inlägg som Adamskii13 har skrivit i forumet
Av Adamskii13
Skrivet av Laxpudding:

Kort svar är nej. Repan är där den är. En del lyckas hitta någon lösning med material som fyller i sprickan och bättre döljer den. Men den är nog mer sammanträffanden än generella råd. Lösningsmedel brukar föreslås ibland med de har total varierande effekt beroende på lösningsmedel och materialet i fråga samt hur det appliceras. Snarare så att man förstör skärmen mer.

Tack för det, då har jag koll!

Av Adamskii13
Skrivet av CaptainRedbeard:

En flera år gammal LCD skärm, som du köpt begagnad ?
Är nog absolut inte värt att sätta pengar på det, o är ingen "easy fix"

Ja, precis. En fin 144hz skärm i övrigt

Av Adamskii13

Laga repa!

Morsning kamrater!

Har sedan många år sedan en lcd datorskärm som jag köpte begagnat. Med en ganska djup repa, men när man sitter rakt "framför" den så tänker man inte så mycket på den. Dock är den ju dryg. Är inte döda pixlar.
Kan man och hur kan man laga denna? Laddar upp en bild på repan, se bild.

https://i.imgur.com/FGlzjBN.jpeg

Av Adamskii13
Skrivet av tonii:

3070 är bättre än 3060Ti men du får nog kika på liknande videos där dom jämför och se om det är värt det. Det kan också vara en idé att kolla in AMD's alternativ (t.ex. 6700XT, 6800XT, 7600, 7700XT) och se hur dom står sig.

Yes, ska bli. Tack!

Av Adamskii13
Skrivet av tonii:

Beror på upplösning och typ av spel. ett begagnat 3080 är bättre och går för ungefär samma pris (5k ish), alternativt spara någon tusenlapp och köp begagnat 3060Ti om 1080p är målet just nu.. Internet verkar inte överförtjust av 4060Ti heller.

Snyggt! Hur står sig 3070 tro? Tänkte en 5000lapp är väl rimligt för ett grafikkort.

Av Adamskii13
Skrivet av Pirum:

Det man kan säga är väl att GPU-prestanda utvecklats mer än CPU-prestanda de senaste 10 åren, och fler vill spela i 4K eller högre fps. I de flesta gamla burkar är det GPU som segar mer än CPU, även om det såklart finns undantag. Min 2600k drar verkligen benen efter sig jämfört med de senaste processorerna, men mitt rx580 ligger för döden varje gång man försöker spela ett mer modernt spel.

Just ja!

Av Adamskii13
Skrivet av Joppis:

I flera av exemplen i youtube-filmen så händer det inte så mycket i spelen så båda CPU hänger med. Det kändes som en video där man valt ut innehåll för att påvisa att den gamla processorn fortfarande är bra.

Menar det, men jag tänker att fpsen borde ju vara lite olika.

Av Adamskii13
Skrivet av tonii:

Beror såklart på vad du spelar men om du kikar på vissa spel som han gå igenom så ser du att GPU'n står och chillar på runt 80% med 3770k vilket betyder att cpu'n inte hinner mata den med data tillräckligt snabbt. Modernare spel kommer man märka av den här effekten mest då dom är betydligt bättre på att utnyttja fler kärnor än äldre spel.

Edit.
För att utveckla detta resonemang lite tydligare: en 3770K med 1060 vs en 12400F med 1060 kommer säkert inte vara någon astronomisk skillnad då GPU'n oftast kommer bli flaskhalsen. så en modernare GPU kommer inte göra någon jätteskillnad mot en äldre med 3770k.
Men om du står kvar på 3770k och köper säg ett begagnat 3080 så kommer du inte heller märka någon direkt skillnad i 1080p men GPU'n kommer gå ganska lätt då CPU'n blir flaskhalsen istället. Däremot orkar 3080 högre upplösning och högre inställningar än 1060 så du skulle kunna få ett mer detaljrikt spel, men inte särskilt mycket mer FPS.

Ja, men precis! Det var min tanke. Kan ett 4060Ti vara en god vän till 12400f?

Av Adamskii13

Gammal rutten i7 3770 mot i5 12400!

Morsning kompanjoner!

Min tanke är att uppgradera datorn, för att den pallar inte längre i din takt jag vill.
Har just nu en trött i7 3770 med ett 1060 6gb, 16gb ddr3 ram med mera.
Kikat runt lite och verkar som att 1060:t håller kanske ett tag till om jag lirar på 1080p. Hittat på att i5 12400f verkar vara jäkligt fin för det billiga priset. Men googlar man runt "i7 3770 vs i5 12400f" så verkar som är dessa är likasinnade? Hur kan det komma sig? En 3gen mot 12gen, helt galet.
Typ denna video: https://www.youtube.com/watch?v=nvbLohdmy_A

Vad säger ni experter?

//Adamskii

Av Adamskii13

- En sen uppdatering: Lessnade totalt på Elgiganten, ringde till Jabra. Tog 2minuter så skickades ett par helt nya.

Av Adamskii13
Skrivet av Rouge of Darkness:

Det är elgiganten vi pratar om...

De borde om de öyckats identifiera problemet bytt ut dem iom att de är ultraljussvetsade eller limmadeså inget som normalt sett äns går att öppna utan att halvt bryta sönder dem.

Så antingen:

1. Inte äns varit hos reparatör.
2. Fel inte identifierat funkade för reparatören.

Bägge är lika troliga när det kommer till elfjanten

Inte ovanligt att de bara låter skiten ligga i en vecka och inte äns skicka de man lämnat in till reparatör.

Själv haft erfarenhet av det då de i te äns kunde hitta felsökningsprotokollet när jag efterfrågade det. Dvs det hade inte äns varit hos en reparatör.

Och de ville att jag skulle betala 500:- i felsökningsavgift.

Men stod på mig att ja tänker i te betala ett öre förrän det kan uppvisa protonollet för felsökningen.

Och när jag väl försökte starta produkten vid support disken så var den lika stendöd som när den lämnades in...

Haha jaha.. I felsökningsprotokollet stod bara "Smuts inuti, rengjort".

Av Adamskii13
Skrivet av Rouge of Darkness:

Den har ju en sensor som känner om den sitter i örat annars pausar den ljuduppspelningen.

Troligen är sensorn skadad så den inte känner att den sitter i örat som den ska eller iaf svårt för att känna det.

Precis! Det tänlte jag att Elgigantens service kunde greja.

Av Adamskii13

Jabra elite7pro lever sitt egna liv!

Tjena kamrater!

Mina Jabra elite 7 pro har nu plötsligt bara spelat ljud från vänstra earbud när man trycker in den djupt in i örat eller hittar en position när sen spelar ljud. Den är alltså beroende av nägon konstig position som är svår att hitta.
Detta gäller alltså bara den vänstra! Den högra funkar klockrent.

Vad jag testat:
Reset av hörlurarna
Rengjort allt
Reklamerade hos Elgiganten (de var inne på reperation och fick nu tillbaka. Samma problem. Ska gå tillbaka med dom, men vill höra här först.)

Någon smarting som har någon lösning på detta?

Av Adamskii13
Skrivet av xxargs:

läsfel om det var innan du bröt läsningen och det indikerar att µSD är kass, - annars kan det vara resultatet som konsekvens av att du bröt testet och det säger då inget...

du kan prova igen efter att först radera filerna - starta testet igen och sedan bryta testet efter några minuter och se om det är liknande felmeddelande, är det liknande så är det resultatet av att du bröt testet... och visar inte om det är problem med SD eller inte - och med detta lär du också se om det går fortare att skriva när µSD har svalnat en del.

Om du provar den nyköpta µSD med testprogrammet så upplevs den troligen snabbare - första gången, den andra gången kanske den går med samma hastighet som den du testar nu - vilket då indikerar att flaskhalsen ligger att man inte kört TRIM/unmap/diskcard på µSD-brickan och kommer i fortsättningen vara lika trög.

Snyggt, tackar! Ska skicka tillbaka skiten imorgon, säljaren kunde ta emot igen. Då det stod att den skulle fungera i annonsen. Tack för all hjälp!

Av Adamskii13

Nu har jag kikat via H2TestW. Kände efter 3h (cirka halvvägs in) att jag måste stänga av, 152GB in. Så här ser resultatet ut, kan någon vänlig själ hjälpa mig tyda svaret? https://imgur.com/a/Ov2tD0j

Av Adamskii13
Skrivet av xxargs:

kameror brukar inte ha microSD och eftersom värmeavledningen är nära på obefintlig i en microSD till SD-adapter så bör man köra med fullsize-SD i kameror - och att de i regel också ha bättre kontroller i sig än micro-SD för att det fins bättre med plats.

Förstår inte riktigt syftet med din kommentar.
Sedan hittar jag inte en enda actionkamera som har ett SD-kort, men det är en annan femma. Vi håller oss till ämnet tycker jag

Av Adamskii13
Skrivet av Adde_77:

Stämmer, men om du kollar min link till Inet.se så kostar just ett Samsung MicroSD EVO Plus 256GB 349:-, Nytt. Dock är det 2021 års modell men det är väldigt likvärdigt(t.o.m bättre) än vad OP har köpt beggat. Men som sagt, det är ett microSD och inte ett SD. Varför vi pratar SD vet jag inte, OP har inte problem med ett SD.

Att man tror och litar på folk är ibland fel, så är det.
Jag har köpt ett nytt liknande som du länkat, frågan är nu om det "gamla" fungerar eller ska kastas.

Av Adamskii13
Skrivet av Sarato:

Hur gick det med skrivtestet då? Blev något korrupt?

4timmar kvar...

Av Adamskii13
Skrivet av Adde_77:

Och sd-kort blir varma när du skriver och läser mycket och länge till dom, samma med din HD/SSD. Det finns en anledning till varför m2 ssd'er har kylflänsar på sej och finns som tillbehör att köpa. Men blir läsaren så het att du bränner dej av att bara peta på den så kanske du ska stoppa testet, men om den bara blir varm men inte stekhet så är det ingen fara.

Blir så man inte kan hålla i den efter jag drar ut den ur usb-porten.

Av Adamskii13
Skrivet av Sarato:

Har du en bild från annonsen? Då kanske man kan avgöra på bilden på en gång om kortet är fejk.

Har det framför mig, jämför med det som säljs på internet. Ser exakt likadant ut.