Inlägg

Inlägg som DAMAGE har skrivit i forumet
Av DAMAGE
Av DAMAGE

Hej tack för svaren... Jag stöter nog på samma fel som MayFly. Jag stoppade in hårddisken och bootar upp.

Då kommer detta upp o visar vilka hårddiskar som sitter i raid-portarna

http://www.frasse.org/hddr01.jpg

Sen kommer detta upp:

http://www.frasse.org/hddr02.jpg

Men här tar det stop! Den hänger sig här och vägrar gå vidare.

http://www.frasse.org/hddr03.jpg

raid ÄR avstängt i bios men jag kan endå komma in i raid-biosen precis som MayFly sa. Kan även skapa raider osv :z Är det någon annanstan i bios jag ska stänga av raid? Har jag stängt av fel? (stod Disabled från början).

http://www.frasse.org/hddr04.jpg

Här har jag kommit in i raid-'bioset'

http://www.frasse.org/hddr05.jpg

Jag vet typ ingenting om raid men jag testade att skapa en JBOD raid för denna ensamma hårddisk (det lät som det mest passande alternativet. Och då kan jag komma in i windows som vanligt. Dock hittar jag inte hårddisken i windows, men den syns ju i raidhårddisklistningen i början av boot.

Vet inte riktigt hur jag ska göra för o fixa detta så lite hjälp vore på sin plats

/ D

Av DAMAGE

Installera hårddisk i raidport utan att använda raid?

Tjenare jag har ett ASUS a8n-sli deluxe kort och det har 4 'vanliga' sata portar och 4 röda 'raid'-portar.. Jag hörde mig för och någon nämnde att det borde gå att köra hårddiskar i raidportarna också, fast inte använda raid alls. Jag har fyllt alla vanliga portar och behöver stoppa in fler men om det nu går att använda dom portarna känns det onödigt att köpa ett kontrollerkort.. Till frågan, vet ni hur jag gör för att använda portarna som vanliga? Om jag bara stoppar in disken så hittas den inte och jag har letat i manualen utan framgång..

Berätta gärna hur jag gör!

/ D

Av DAMAGE

Precis den, jag bugar och tackar...

Av DAMAGE

Förvirrad

Tjoho, jag satt på jobb och spanade igenom forumet lite eftersom jag inte hade så mycket att göra och jag hittade en tråd som handlade om skrivbord/dator miljö med folks bilder på hur dom hade sina hörner osv, nu när jag kom hem och skulle glo vidare så hittar jag inte tråden igen, har letat manuellt och sök helt utan resultat, snälla hjälp mig jag vet att ni kan det utan till...

Tack

Av DAMAGE

jaddå och det verkar vilja lika lite, burken bara startar om och vill inte alls.

Av DAMAGE

Provade precis med a64 tweaker och jag ändrade bara ifrån 3 till 2 och det superhängde sig när jag tryckte på set.

Av DAMAGE

CL2 minne i cl3

Tjoho, hämtade mina corsair TWINX1024-3200C2 DDR-DIMM idag och enligt komplett och paketet så skall dom gå i cl2, men när jag satte i dom i burken så gick dom automatiskt i cl3 och jag har inte riktigt koll på varför, jag har ett gigabyte GA-K8NF-9 mobo och det har den senaste biosen, dvs f11, varför vill det inte som det skall ?

/mvh lazzen

Av DAMAGE

Vivo på mitt gfxkort ?

Har ett x800 gto vivo och hade planer på att använda video in funktionen, men hur jag än har gjort för att kunna få fram grafikkortet som capture-källa så vill det inte, så helt enkelt hur skall jag få fram inkällan i vilket program jag nu än använder ?

kör på näst senaste org catalysten.

Av DAMAGE

ide-mode på asus p4p800-e deluce

Gokväll, har ett litet problem med mitt asus p4p800-e deluce mobo, när jag ställer in i bios att jag skall köra alla raid-kontakterna som vanliga ide så fungerar inte enheten i windows efter det att jag har installerat asus egna drivare till just ide körning, men ställer jag om det till raid så fungerar det klockrent. Vad är det som kan vara fel ? ??

/ Lazzen

Av DAMAGE

kontrollerkort sata

Hej, fick precis 2 sata diskar som jag hade tänkt koppla in, men saken är det att jag bara har ett ledigt uttag till det och letade igenom lite butikers sidor och hittade ett som var billigt, mest för att det säkert kommer att bytas inom snar framtid. Det var ett VScom SATA kontroller 2p, någon som vet nåt om dessa kort och är det värt att handla det eller det suger giraffröv ?

/mvh lazzen

Av DAMAGE

kontrollerkort och mobo

Hej, det är som så att jag har ett asus a7v600 och köpte mig ett raid kontrollerkort av märket ite 8212F, detta fungerade fin fint till jag en dag såg att det hade poppat upp en ny bios till mitt mobo, så jag flashade om det. Sen efter det har inte mitt kontroller kort fungerat alls tills för någon dag sen då jag kopplade in det i min andra burk med ett msimobo, och där till min förvåning fungerar det klockrent. Har provat flasha om asus:et till samma bios som innan när det fungerade men det hjälpte inte, så nu söker jag lite hjälp från er kära sweclockers vad är det som är fel och varför ? husr fixar man detta ?

Mvh lazzen

Av DAMAGE

upphöjningen på cpu socklen mernar jag, mitt vattenblock verkar ligga mot den, undrade mest om det skulle ligga på plasten också...

Av DAMAGE

CPUblock

Hej, har precis fått igång min vattenkylning, men jag har samma antal grader på cpu'n fortfarande, tänkte mest höra om den har hamnat rätt, har en Zalman ZM-WB2 GOLD vattenblock, och denna enligt mig verkar hamna på sockel kanten som är lite uppskjuten efter cpun, skall den verkligen ligga på den ??

Mvh lazzen

Av DAMAGE

Jag tackar och bugar

Av DAMAGE

Program som ger amd modell

Hej, satt och läste för någon dag sen och hittade ett program som man kunde ställa in på lite olika prylar (fsb, mult osv) så fick man fram vilken amd modell det skulle motsvara, nu när jag tänkte hämta hem det så hittar jag inte igen, snälla hjälp vad heter programet så jag kan söka efter det och plocka hem det.

Tack

Av DAMAGE

Rymlig låda ?

Hej, jag är på jakt efter ett chassi som har plats för många 3,5 enheter, mer än 8 hade varit uppskattat. Kom gärna inte med förslag om server lådor, tycker inte dom är speciellt snygga eller värda priset de brukar ligga på.

Tack för många goda förslag

Mvh Lazzen

Av DAMAGE

Bios på raid kort

Är det någon som råkar vet var man kan hitta bios uppgradering till ett EIO AP-1680 ATA133 Raid kort ??? det skall vara uppgraderingsbart , men på tillverkarens hemsida hittar jag inget om detta.

Mvh lazzen

Av DAMAGE

Problem med raid kort.

Det är som så att jag beställde ett raid kort ( EIO AP-1680 ATA133 Raid) för framtida köp av diskar, och nu hade jag tänkt koppla befintliga diskar på det och inte köra dom i raid till det finns mer pengar i spargrisen. Och nu har jag testat både med en och två hd:ar och kortet vill´inte hitta någon av dem, varesig dom är mastrade, slavade eller cable.
Men se hör det till saken att om jag kopplar in brännaren till raid kortet istället så hittar det enheten med en gång och det fungerar anmärkningsfritt!
Hur skall jag göra för att kunna koppla in en disk till raid kortet opch ha resten som det var ??? För man måste väl kunna koppla in diskar utan att köra dom i raid?

Mvh Lazzen

Av DAMAGE

pcalert 4

såg en tråd angående PCalert 4 och att man skulle kunna sänka cpu tempen med det, och det fungerar mycket bra förrutom att den varnar hela tiden om cpufläkten som har gått ner på 0 rpm, finns det något sätt att ställa in dette så att den inte ploppar upp hela tiden och varnar ????

Mvh Lazzen