Inlägg

Inlägg som Neon har skrivit i forumet
Av Neon
Skrivet av Segge:

Utan att veta något alls om SNES kontrollen säger jag:
Istället för att bara se på prislappen skulle jag se på var jag faktiskt får för pengarna.
Så där anser jag Nintendo Pro kontrollen mer Prisvärd, 200:- dyrare men dock så mycket bättre.

Handlar det om att köra 4 pers i Mario kart? Då säger jag så här, du behöver minst en Pro kontroll, köp en till och köra mario kart med dom 2 medföljande joy consen. Visst det blir ett litet handikapp att köra med dom men då kan man ju byta kontroll och se om det är kontrollen eller föraren, sätter ju bara lite extra krydda på tillvaron

Jag håller med om att man måste ha iallafall 1 Nintendo Pro controller och det har jag faktiskt också. Men att köpa 3 st till för 600 kr känns ganska tungt. Jag räknar inte joy-con som någon vettig lösning, ingen av oss som provade dem gillade dem, på tok för små för normala vuxenhänder. Då är Hori troligen ett mycket bättre alternativ eller till och med SNES kontrollen om det nu inte är massa input lag.

Jag håller med om ett det just nu inte finns något klockrent alternativ men man kan hoppas på att det kommer, Nintendo behöver inse att deras kontroll är överprissatt. En XBOX One kontroll kostar 450 kr och för mig slår den så gott som allt annat jag provat inkl Nintendo Swich pro men den fungerar självklart inte till Switch om man inte håller på med USB adaptrar.

Av Neon
Skrivet av Tenerezza:

När jag kollade upp de första betygen som dök upp så led den av runt 100ms input lagg för de tester de gjorde, vilket gör de flesta spel ospelbara.

Vet inte om detta är löst eller hur det gått med fixar o.s.v. för det efteråt, men för stunden tappade jag helt intresset.

https://youtu.be/y4-UhNTfwS4?t=537

Aha, finns vissa indikationer på nätet om att det är löst i en firmware där man även ändrat på rumble funktionen som ska ha väsnats en del.

Tror man måste prova den för att få en rimlig uppfattning. Får kolla lite med resten av familjen om de vill prova denna eller Hori.

Förutom så har jag sett att skärmen på själva enheten har ganska rejäla märken längst ner på båda sidorna? Har tittat på dockan och det verkar som att det sitter plastdämpare längst ner som går emot skärmen? Har de verkligen inte löst detta än? Var ju en massa skriverier om det när det släpptes för ca 1 år sen?

Av Neon
Skrivet av martinot:

Om du har Blutetoothkotrollers, som tex. till PC, PlayStation eller Xbox, så kan man skaffa en BT-adapter till de (jag kör med MayFlash).

Man måste dock ha en adapter per handkontroll, så det löser tyvärr inte problemet med få USB-uttag (är nog en liten USB-hub som gäller, finns små smidiga), men ändå mycket ekonomiskt och smidigt att slippa köpa 4x Nintendo ProController.

Då får dock inte rumble (iaf. inte den HD-version som bara Nintendo själva har), eller NFC-mottagare (för de där plastdockorna). Kan man leva utan det så är det grymt smidigt.

Detta var faktiskt det första jag tittade på, dock så verkade USB adaptern relativt dyr(ca 250-300) och framtiden var inte helt säker, Nintendo kunde få för sig att blocka det.

Edit, man kan alltså använda Wii U Pro controllers med denna USB adapter vilket är anledningen till att man tror att Nintendo kan tänkas blocka det på något vis.

Av Neon

Har tittat runt lite på alternativ och GameDevil Trident har i de flesta fall fått väldigt dåligt omdöme faktiskt, det finns ett par st som tycker den är helt okay. Bästa är troligen köpa med öppet köp och prova för det verkar inte självklart. Hori Nintendo Switch controller verkar generellt omtyckt men för mig är det ett stort minus att ha kabel. Det är ju så enkelt annars att bara ha dem under bordet och plocka upp dem när man behöver dem, med kabel måste de ligga framme vid TV.

Sen finns det ett par andra alternativ men Hori verkar verkar vara bästa alternativet generellt.

Men så såg jag någon som tippsade om en 8Bitdo SN30 PRO Bluetooth :

https://i.ytimg.com/vi/bgUzbFIOSaY/maxresdefault.jpg

http://www.8bitdo.com/sn30pro-sf30pro/

Vet ju att SNES kontrollen inte är den mest bekväma men den verkar ha fått väldigt bra omdöme. Kostar ca 400 kr st och de är helt trådlösa.

Någon som har erfarenhet av dem? De är ju ganska nya, kom nog slutet av förra året och jag vet inte vilka begränsningar den har än.

Av Neon

Köpte ett Nintendo Switch i helgen har och lite funderingar.

Det finns vad jag kan se 3 USB uttag på dockan, om man köper 4 kontroller som kräver kabel(ex Hori). Hur gör man för att koppla in den 4e? Ex om man spelar Mario kart? USB hub kanske fungerar men det är en fullösning, inget vidare om stationen står på mediabänken.

Jag misstänker att den 4e inte kan köra med själva stelheten i bärbart läge? Visst kan man koppla av Joy Cons men de är på tok för små att spela på för en vuxen person, iallafall någon längre tid.

Jag har ju en bunt trådlösa pro controllers till Wii U men Nintendo har valt att inte vara bakåt kompatibel och Nintendos nya Pro kontroller startar på 600 kr/st!!

Av Neon
Skrivet av finally:

Ska köpa ett nytt tangentbord och funderar på ett mekaniskt då jag aldrig ägt ett förut. Har kollat efter mx silent men inte hittat så många + att de flesta var för dyra. Vilka brytare kör du på just nu? Tänkte själv kanske testa mx Brown. Känns dock som att ett membrantangentbord passar mig bättre då jag alltid har använt membran.

Ganska säker på att det är MX Brown i det tangentbord jag har just nu. Det ända jag egentligen kan rekommendera är att prova dig fram, köp hem några st som du tror passar dig eller gå till någon butik som har dem uppe för test.

Av Neon

Hej,

Det är ett bra tag sen jag skrev i denna tråden, närmare bestämt ca 5 månader. Jag var vid den tidpunkten på gång att köpa nytt tangentbord och provade en väldig massa olika produkter!

Jag kom ganska snart fram till att det inte fanns några tysta tangentbord med mekaniska brytare, till och med tangentbord som utgav sig för att vara tysta var långt ifrån tysta i jämförelse med membran tangentbord.

Efter en hel del jobb så blev det till slut ett Cooler Master Masterkeys Pro S

https://i.imgur.com/09LpJzv.jpg

Självklart lät även detta tangentbord en del och jag övervägde att häva köpet men då ryckte @Khers in och skickade mig o-ringar helt gratis! Riktigt STORT TACK för det! O-ringarna hjälpte en hel del, det lät inte längre som om man slängde runt 10 kg Lego varje gång man skrev. Visst det låter ju fortfarande en del men det är mycket bättre än tidigare.

+ Fint motstånd i knapparna
+ Registrerar knapptryck långt upp
+ Hög fysisk kvalité och då gillar jag egentligen inte Coolermaster i vanliga fall
+ Riktigt fint ljus även om jag föredraget endast ljus på knappar
+ Mer ergonomiskt för mig då jag kan ha musen närmare
+ Enkla knappkombinationer för media knappar, många andra jag provat har krävt omständligare kombinationer.

- Dedikerade mediaknappar saknas

- Tangentbordets belysning släcks inte av sig själv när skärmen går i sparläge. Detta innebär att jag måste manuellt tända och släcka belysningen genom att switcha mellan 2 färgschema(släckt/tänt). Enligt lite poster på nätet så ska det vara en inställning i BIOS som inte mitt modekort har, samtidigt så hade jag flera tangentbord hemma på test som faktiskt gjorde precis som de skulle.

- Det är precis som så många andra mekaniska tangentbord klart jobbigare att skriva på. Troligen beror det på att tangenter sitter högre och det är mer mellanrum. Jag trodde faktiskt att jag skulle vänja mig vid detta men då vi har vanliga membran tangentbord på jobbet så är det ganska hopplöst. Jag kan fortfarande idag säga att jag skriver bekvämare och snabbare på membrantangentbord men samtidigt skriver jag mer fel just för att jag har olika tangentbord hemma och på jobbet. Konstigt nog har detta sällan varit problem när jag kört med olika membrantangentbord men att köra med membran och mekaniskt är ingen bra kombo.

- Den fysiska kvalitén må kännas hög, trotts det har det hänt par gångar att tangenter inte registrerat. Jag har då fått koppla in och ut det och sen har det fungerat igen. Detta har nog hänt 2-3 gånger på 5 månader. Även om membrantangentbord är lättare och anses billigare i konstruktionen så har jag aldrig tvekat över hållbarheten så som jag gjort med dessa mekaniska tangentborden. Känslan är att det krävs en mer avancerad mjukvara vilket öppnar upp för mer problem.

Inget minus men en notering : Som med de flesta mekaniska tangentbord så är både själva tangentbordet och knapparna klart högre än vad membran tangentbord brukar vara så ett handledsstöd var ett måste. I detta fallet köpte jag först ett Glorious anpassat utan numpad men jag insåg ganska snart att även om inte tangentbordet är full längd så vill man ha ett stöd som är fullhängd. Detta efter som man hamnade obekvämt med handen när man skulle använda piltangenterna. Jag har därmed ett kort Glorious stöd över om någon vill köpa

Min slutsats är att jag troligen hittat det bästa möjliga mekaniska tangentbord för mig men trotts det hade troligen ett membrantangentbord varit ett bättre val. Vi får se hur framtiden ser ut, antingen blir det ett mekaniskt på jobbet och ett mekaniskt hemma, eller så blir det membran för hela slanten igen. Jag kan ju säga att jag fortfarande idag kommer ihåg hur skönt det var att skriva på Roccat Ryos men efter trycket är så högt på mekaniska så fick jag ju ge det en chans!

Av Neon

Aha, hur gör stora företag när 5000 anställda ska ha samma port öppen mot nätet? Är det något extra verktyg?

Av Neon

Öppna port i router för samtliga ip adresser?

Hej,

Jag har en Netgear Nighthawk R7000 som jag öppnat en port i, problemet är att det är flera datorer som ska kunna använda denna porten på privata nätet så hur gör man då? Känns lite omständigt att manuellt lägga till dem alla manuellt?

Av Neon

Sonos med Alexa eller inte?

Hej,

Det finns just nu 2 versioner av Sonos Play 1/One som vad jag förstår endast skiljer genom att One erbjuder Alexa. Alexa i sin tur är utvecklat av Amazon om jag förstått rätt och ska erbjuda röststyrning.

Då är min fråga såklart, kan man installera Alexa i efterhand om man bara har en Play1? Och hur bra är Alexa jämfört med andra lösningar? Google och Apple har ju liknande motsvarigheter. Jag har bara provat Google i bilen och uppfattar inte att det fungerar särskilt bra, speciellt inte på svenska?

Av Neon
Skrivet av exentic:

Fick hem mina T14 idag från Elgiganten och var nöjd första halvtimmen innan dom börja krångla. Har inte maxat någon volym överhuvudtaget så jag kan omöjligen ha 'spräckt' dom. När jag spelar så låter det som högtalarna börjar ducka och knastra och volymen blir väldigt låg. Ifall jag stänger av högtalarna och låter dom vara avstängda i typ 10-20 sek och sätter igång dom så funkar dom utmärkt i någon minut/någon låt innan dom börjar låta konstigt igen. Blir likadant både med BT och AUX, t.om. testat två olika eluttag. Någon som
sitter inne på lite kunskap om högtalare som vet någon lösning på det här? Tänkte kolla här innan jag börjar strula med kundtjänst.

Film där ni kan höra hur det låter

Om det inte är ljudkällan så blir det till att reklamera.

Av Neon
Skrivet av Bloodstainer:

Vilket också är en av de anledningarna varför jag säger till människor att hålla sig borta från t.ex. lösenords-appar som sparar nya lösenord på ett och samma ställe.

Kan säga att jag hade inte klarat mig utan KeePass! Har användarkonto på 100 tals tjänster och självklart vill jag ha olika lösenord. Att komma ihåg så många olika lösenord kan man glömma oavsett vem man är.

På senare tid har jag till och med börjat köra med genererade lösenord som ex 72876a731b64425f36ed51d098d41c26. Efter som jag ändå hämtar lösnorden från KeePass så spelar det inte mig något roll hur det ser ut.

En viktig faktor är såklart att man måste ha tillgång till sina lösenord var man än är och när det gäller KeePass så har jag databasen på min molndisk där både telefoner och datorer kommer åt den.

Visst finns det en risk att någon kan komma åt databasen och dessutom lyckas knäcka lösenordet men risken är förhållandevis låg.

Av Neon
Skrivet av Troberg:

Jag köpte ett par T14 förra mellandagsrean.
Gillar de skarpt förutom EN sak.
De stängs av ibland efter 20/30min. Oavsett hur jag har switchen på baksidan, standby eller auto on.
Det stör jag mig på en hel del faktiskt.

Upplever någon av er det?
Generellt sett är det mest när jag har bakgrundsvolym.

Ja, när ljudet är lågt en längre stund så går högtalarna in i sparläge, verkar inte som man kan stänga av det. Dock hör man basen som fortsätter på låg volym(har en sub kopplad).

Vet faktiskt inte varför de gjort så, kanske drar förstärkaren en hel del ström.

Lösningen är att höja volymen på datorn en aning så startar högtalarna igen.

Av Neon

Garanti och kvitto för Nintendo Switch?

Hej,

Funderar på att köpa en Nintendo Switch beg och har hittat ett par st, problemet i många fall är dock att kvitto saknas, är det så helt kört att reklamera en konsol om något motförmodan skulle hända med den? Eller kan man reklamera direkt till Nintendo?

Av Neon

Förstärkare i högtalarna är gjorde för 2 högtalare så nej, det går inte att koppla på mer, iallafall inte utan att förlora kvalité. Subben går på lågnivåssignal så där funkar det dock troligen bra.

Förövrigt hade jag troligen valt något annat system idag, visst fungerar det bra(använder endast optiskt) men jag har inte helt nöjd med ljudet faktiskt. Jag är van vid ett mycket klarar ljud än vad dessa högtalare kan ge via min dator. Jag är säker på att datorn ger ut bättre efter som mina hörlurar låter klart bättre.

Dock är det inget dåligt ljud, det handlar ju mycket om vad man är van vid och vad man värdesätter i ljudkaraktären.

Av Neon

Får kolla upp om det är Link Hub jag har eller Hub, är det Link Hubbar jag har är det inte så kul, de lär ju inte ha någon garanti kvar nu. Fick dem i samband med att jag köpte första versionen av Logitech Harmony Companion.

Av Neon

Har provat runt lite nu, det är inget fel på mina inställningar eller mic:en för den delen. Har pratat med ett par andra på Discord utan problem.

Det visade sig att i skype så hör han men han kan inte prata, så för att få det att fungera helt måste han köra både skype och discord samtidigt och då blir volymen från mig rätt.

Vi har även provat teamspeak vilket faktiskt fungerar utmärkt oavsett hur vi kö.

Av Neon

Jag uppfattas ha låg volym på micken?

Hej,

Jag har en AntLion ModMic V4 Uni-directional monterade på ett par Philips Fidelio X2. Dessa är kopplade på frontpanelen på datorn som går till ett Asus P8Z68-V PRO GEN3 med Realtek chip. Jag har installerat samtliga drivrutiner vilket också ger mig tillgång till en extra Asus kontrollpanel för ljudkortet.

Vidare använder jag Discord för att prata med en kompis. Jag har ställt samtliga inställningar(Asus kontrollpanel och Discord) på att skicka ut 100% och Discord reagerar som den ska på min röst. Däremot här min kompis mig väldigt lågt!?

Jag har provat köra ett test med echo servern på skype och visst är det lite lägre än andra ljuskällor men det är inte mycket. Däremot så menar min kompis på att han knappt hör mig.

Har provat boosta signalen med +20db, detta hjälper min kompis en aning men det brusar ganska mycket i mina lurar då.

Jag har varit inne och tittat på hans dator med och han kör också ett Realtek chip på sitt moderkort och han kopplar också till frontpanelen. Han har dock ingen speciell kontrollpanel för att ställa in ljud mer än Windows egna och där är allt maxxat. I Discord så har han även där maxxat allt vilket medför att ljudet blir lite distat.

Så frågan är nu var felet ligger och om man kan göra något åt det? Var ska man börja?

Av Neon

Troligen skulle jag inte ha smält ihop ändarna på sleeven, då hade jag sluppit de där extra bumpsen. MEN samtidigt så hjälper de till att hålla saker på plats.

Av Neon

Valde tillslut att sleeva på följande vis :

https://i.imgur.com/AL93BPa.jpg

https://i.imgur.com/hzQtOos.jpg

Fick välja 8 mm sleeve, möjligen hade det gått med något mindre efter som de verkade kunna ändra form ganska bra. Krympslangarna körde jag 8 och 10 mm, den sista över kontrollen var tvungen till att vara 10 mm.

Hade kunnat köra på mindre om man klippt i kablarna men det kände jag inte för att göra, vill gärna ha kvar garantin.