Inlägg

Inlägg som DaCapo_X har skrivit i forumet
Av DaCapo_X

Uppdaterade igår och såg att några gamla bilder kommit tillbaka.. Spännande!

Av DaCapo_X

Ge mig minst 60fps (med vettig upplösning så klart) och bra handkontroller (inte dom tragiska joycons som följer med nu) så är det köp dag 1.

Av DaCapo_X

Nörd ..

Av DaCapo_X
Skrivet av JBerger:

Man som sysadmin kan införa hur mycket superduper säkerhetsåtgärder som helst med firewalls å annat gött, men det kommer ändå bli att Gerda på ekonomi vill se den där roliga kattbilden som hon fått skickat till sig från "Anette på HR <notvirus@youarefooled.com>".

Men… det är ju en kattbild!!

Av DaCapo_X
Skrivet av Fenrisulvfan:

Största anledningarna till att jag inte köper spelkonsol är:
- Går inte att spela utan Internet.
- Laddningstider.

Fast laddningstiderna på dagens Xbox series och Ps5 är ju i paritet med dagens pc (Och med quick resume så är ju xboxen ännu snabbare på att starta upp spelen)

Av DaCapo_X

Sen kommer väl färre och färre återförsäljare vilja sälja konsoler om alla spel blir digitala. Varför ska tex Elgiganten sälja en konsol (som ofta är en noll-affär) när dom inte kan sälja några spel till?

Av DaCapo_X
Skrivet av Julkatten:

Varför blir det tuppfäktning i kommentarsfältet på varje artikel där iPhone är inblandat? Vad har hänt med SweC?

Vuxna människor som sitter och gapar om vilken mobil (dvs vilket multimiljardföretag) som är ”bäst”… Jösses..
Måste man försvara sitt eget köp med att klanka ner på andra som föredrar något annat så är man en ganska pinsam figur (och sådana verkar det finnas gott om).

Av DaCapo_X
Skrivet av joakim99:

Skärmskydd och skal? vad pratar du om?

Han trollar bara, varken watchen eller något annat passar 😂

Av DaCapo_X
Skrivet av Mörksuggan:

Vilket skämt! Och att folk äger skiten. Tur att den sista idioten inte är född än.

Jag trodde det var ett skämt först...jösses

Av DaCapo_X
Skrivet av Erik_T:

Tror inte just banken har något med det hela att göra, utan det är snarare att det måste in i det elektroniska, och av Skatteverket godkända, kassasystemet för bokföring.

Ah givetvis, det var det jag hade i tankarna men att lyssna på sonen när han förklarade vilken Pokémon som är bra mot en annan Pokémon och samtidigt skriva ett inlägg blev för mycket för min eftermiddagshjärna 😱.

Men precis så som du skriver 👍👍

Av DaCapo_X
Skrivet av Dumbullen:

Det där är ju dock sanning med modifikation.
Anektodiskt upplever jag att på mindre butiker och ute på landsbygden känns det som att personalen i regel har mer frihet att ta beslut (och chefen mer närvaro att undsätta). De gånger det har strulat med nätverk, it eller ström i området jag bor är det inte ovanligt att man ändå kan traska in och betala kontant och få ett handskrivet kvitto.

Blir såklart mycket arbete i efterhand om man vill föra in allting i systemet vilket kan vara orsakt till varför stora super markets inte är intresserade av en sådan lösning, men det finns inget tekniskt eller juridiskt som förhindrar kontanter att fungera trots övriga system är nere.

Just användning av kontanter när systemet ligger nere diskuterade dom på vetenskapsradion för några år sedan (när det vankades nya sedlar och mynt) och då hävdades det (i programmet) att om butiken inte har uppkoppling med banken så får dom inte ta emot kontanter eftersom allt ska ”bokföras” direkt. 🤔
Hörde något liknade i våras på radion och att regeringen vill ändra på det..

Kan dock inte hela det juridiska bakom men det är vad som diskuterades iallafall 😄

Kan dock tänka mig att det är olika servrar så även om inte kort funkar så funkar annan kontakt med banken (så det gick med kontanter men inte med kort när Coop hade bekymmer)

Av DaCapo_X
Skrivet av The-Architect:

Du skriver det fetade som om det skulle vara något negativt, vad luktar godare än kaffe???!?

Nejdå det var inget negativt, jobbdatorn som tyckte att det inom parantes skulle vara fetstil. Se det som om det skulle vara positivt istället 👌

Av DaCapo_X

Annars hjälper solsken. Tappade min iPhone 4s i en kopp kaffe (iPhone 4s var inte speciellt vattentät) och den betedde sig lite konstigt men efter att ha legat i ett fönster badandes i solljus en hel dag så funkade den fint (fast det luktade kaffe om den i nån månad)…

Av DaCapo_X
Skrivet av friArsenik:

Alla gamla partytrick är aldrig för gamla, när det gäller att spara/känna miljarder dollar.

Även batteri har ett kretskort i iPhoner. Och detta kretskort kan kommunicera med "mobilen" och berätta att den är "äkta-apple-batteri" eller inte. Det vet vi alla.

Det som inte alla vet är att samma krets kan styra batteriets uppladdning: hur fördelas kapaciteten om nån cell är sämre än den andra, vilken spänning/ström och under vilken tid den ska ta.... Man kan börja lite överbelasta specifika cellerunder en period, och andra specifika celler under andra perioder... Du kommer inte ens märka någon markant försämring på en dag, man kan skynda sakta - men säkert.😉 Så ett par månader och hoppsan, 5% kapacitet är borta, sedan om ett par månader 5% till... Oj, nu är kännbart... Du kan byta ut batteriet, men Apple har tänkt på det, och andra batteriet kommer att börja förlora kapaciteten redan efter ett år.😁
Apple viskar: - köp en ny iPhone! Den är bättre, snabbare. 😌Vill du ha högre status - köp en ny iPhone. 😉

Vad du dock missar är kundens vilja att köpa samma varumärke om den gamla upplevs blivit dålig eller försämrad.
Upplever folk att deras gamla mobil (eller egentligen valfri produkt) blivit seg eller på annat sätt beter sig märkligt så minskar viljan markant att skaffa en likadan (har själv gått från Samsung till iPhone pga just den anledningen).

Samtliga mobiltillverkare skulle kunna strypa sina mobiler på det viset men varken Apple eller Samsung behöver göra sådana tilltag idag och riskera dålig publicitet för deras kunder är redan trogna och byter inom samma ekosystem.

Av DaCapo_X
Skrivet av friArsenik:

Nytt batteri och "planned obsolet" kommer att vara det nya-gamla "mycket nytt" som kommer att tvinga er att köpa en ny lur (iPhone?)

Annars PR avdelningen funkar bra...

Du menar som Samsungs gamla partytrick med svällande/exploderande batteri? (Ungefär lika aktuellt påstående)

Av DaCapo_X
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det kan inte vara så att fler androidägare har skaffat iPhone och gett mer rättvisst betyg. Och nej Samsung S24 förtjänar inte heller 5.0 i betyg

Du menar alla androidägare som vallfärdade för att Apple bytt till USB-c på iPhone? 😂

Snarare den kundkrets som byter varje år och plötsligt insåg att det inte hinner ändras så mycket på ett år (det eller en märkligt ställd undersökning)

Av DaCapo_X
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vad var det för annat speciellt som var med iPhone 15 förutom usb c som gjorde att den såldes så bra?
Jag påstår att det är här på swelcokers som folk inte bryr sig att de tvingas ha väskorna fulla med adaptrar för det ena och andra och säger att det är onödigt att deras tandborste, rakmaskin, dammsugare, multimeter och surfplatta skulle kunna ha en och samma laddkabel. Nej, alla dessa prylar bör ha egen laddkabel och helst egen laddare.

Mitt påstående är att vanligt folk vill att saker bara ska fungera. De vill inte tänka att nu har jag den prylen och den har laddaren som jag la där. Utan de vill bara ta första bästa laddare + kabel och ladda.

Vanligt folk vill att det ska fungera därför byter vanligt folk sällan mellan iPhone och Samsung (eller ens mellan Samsung och andra Androidmobiler).
Att tro att en ordinär Samsungägare skulle byta till iPhone för att USB-C har kommit (och därmed allt pyssel med att föra över allt och lära sig ett nytt operativsystem) är att ge USB-C standarden på tok för mycket credd.
Möjligt att gamla iPhone-ägare som dessutom har lite nyare iPads (med USB-C) tyckte att det var dags att byta (var nog snarare dom tillsammans med dom som alltid byter som fick bägaren att rinna över till Apples fördel)

Av DaCapo_X
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Troligen till stor del p.g.a. USB C. Att folk på sweclockers allmänt inte har problem med att ha olika laddare till allt och anser att typ ingen spelar på mobiler återspeglar ej försäljningen.

När det gäller Samsung så tycker jag de har Apple priser på deras S-serie, det hade behövt mer konkurrens som det var på den goda tiden när Huwaie inte ansågs vara så farliga.

Tror faktiskt inte "medelsvenssons" val står och faller med typ av laddare, snarare media och forum (som sweclockers) där folk bryr sig om sådant.
Att någon som tidigare kört Samsung nu tänker "Nu när Iphone har USB-C kan jag äntligen byta" finner jag föga troligt, snarare att det var ett år där många helt enkelt valde att byta ut sina gamla mobiler.
Samsung lär gå om igen nästa år tack vare deras låg och mellanpris segment där Apple har lite att säga till om.

Av DaCapo_X
Skrivet av Gurrrra:

Önskar det hade varit en skröna, men dom är verkligen så skadade där på andra sidan pölen.
https://www.youtube.com/watch?v=BuaKzm7Kq9Q

Den hade jag missat med MKHDB, helt galet!

Av DaCapo_X
Skrivet av Nioreh83:

Nej, tydligen blir man mobbad i USA om man inte har iPhone.

Låter mer som en ”råttan i pizzan” skröna.. Om det inte gäller i tex skolan då barn/ungdomar blir mobbade för allt och då hade det inte spelat någon roll om den mobbade haft iPhone för kräk till mobbare hittar alltid en anledning..