Inlägg

Inlägg som Cobritti har skrivit i forumet
Av Cobritti
Skrivet av Denna2009:

Noterat... hör av mig imorgon kväll...skall den fraktas?

Jag är nere i Skåne (Örkelljunga) på påskfirande så hade varit bra om du lyckas bestämma dig under kvällen idag (förstår om du vill avvakta bättre pris).

Jag hade kunnat hämta den på förmiddagen imorgon innan jag kör hem igen! Så slipper vi frakt/krångel, bor nämligen i Borås annars!

Hör av dig när du bestämt dig!

Av Cobritti

Okej förstår! Tack för infon. Det är givetvis en gedigen burk!

Lägger ett bud 10500kr

Av Cobritti

Antar från annonsen att OS inte är aktiverat/ingår?

Bjuder 9000kr

Med vänliga hälsningar
Karl

Av Cobritti

Tyckte att D4 var rätt kul (även som bard). Storyn får 5/5, kosmetiskt 5/5, kreativitet 2/5 mycket samma, dungeons känns lite copy - paste, balans på klasserna 1/5, närstrider har de inte ens tänkt på! Spelet känns snarare som en remake där man smashat ihop D2 och D3. Klick to fight combat känns lite 90-tal och ger inte någon större tillfredställelse imo!

Kommer absolut köpa spelet eftersom jag tycker att storyn är värd att köra igenom! Hoppas att de fortsätter att polera på produkten ytterligare för jag kan redan se/höra hur folk kommer att gnälla på release dagen

Av Cobritti

Nu kört mitt 4080 OC i drygt en månad och måste säga att det levererar väldigt bra! Tillsammans med 5800x3D så har jag inte ännu mött något spel som varit problematiskt att köra på ultra i upplösningen 3840x1600! Plagues Tale bräcker väl mitt system om jag kör ultra och RT annars inget annat som jag stött på ännu!

I forza horizon 5 så ligger jag på snitt 160 fps med ultra och max RT! Ruskigt imponerande faktiskt!

Kortet är Gigabyte 4080 OC gaming OC!

Prestanda:
Väldigt tyst (efter justering av fläktkurva), når alltid lovade klockor och temperaturen har aldrig varit över 72 grader även vid tung belastning i timmar med en rumstemperatur på 30 grader!

Pris: 15199kr på kampanj (ProShop)

Av Cobritti

Sålde nyligen ett 3070ti TuF för 5k + frakt! Med garanti i två år till!

Och 3080 är inte värt mer än 7k idag imo. Du kan få ett MSI 3080 på webhallen med tangentbord denna veckan för 9.7k nytt

Av Cobritti
Skrivet av PerWigren:

De blockerar redan tredjepart-toners. Har en HP Color LaserJet Pro M254dw som bara kan använda tredjepart-toners tack vare gammal (nergraderad) firmware och blockerad internetaccess.

Ajdå! Jag har en LaserJet Pro M277dw och har lyckats köra toners via inkClub tidigare iaf! Då kanske det inte ens fungerar att köpa annat brand till min nu 🥶

Blir att köpa något annat än HP nästa gång!

Av Cobritti

Hoppas att de inte börjar med samma trams för sina toners! Annars lär jag inte köpa en HP igen!

Av Cobritti

Jag köpte ett fint skrivbord som är höj och -sänkbart samt en stol från kinnarps med alla konstiga inställningar, ändå sitter jag som en räka och spelar! 😂🤷

Av Cobritti
Skrivet av sKRUVARN:

Uppenbarligen, för jag skulle säga att din åsikt är motsatsen till att vara på konsumternas sida, det enda det gör att att skydda någons ego. Du tar bort konsumentens möjdlighet att själv kunna optimera spelet utefter vad konsumenten anser viktigast i pressentationen och du tar bort möjligheten för att grafiken i spelet blir bättre med tiden.

Vår åsikt går isär, men tack för diskussion iaf! Alltid kul att höra andra perspektiv på saker och ting!

Trevlig kväll/natt! / happy gaming

Av Cobritti
Skrivet av sKRUVARN:

Och hur innebär det inte att man skalar bort möjligheten till höga grafikinställningar, oavsett om dessa är av optimerad, eller icke optimerad karraktär? Sätter man ett tak på inställningarna för att det ska gå att driva 2160p med ett specifikt kort så tar du bort möjligheten för folk med samma kort som godtar uppskalningskomprimissen att öka grafiken ytterliggare. Och även tar bort möjligheten att titeln bara blir snyggare och snyggare för att kommande generationer (utan att böhöva köpa om en remaster osv). Det är precis det här vi har grafikinställningar för, priset på grafikkortet är irrelvant, vill du inte använda uppskalning sänk då något annat.

Priset är väl ändå högst relevant i denna fråga! Eftersom vi pratar om den senaste generationens grafikkort i entusiasm prisklass så borde de utan vidare kunna köra alla moderna spel på 2160p och 60hz utan problem! Det är inte som att folk kräver 170hz och 2160p!

Men det är klart att åsikters kring detta skiljer sig oerhört, men jag väljer ändå att stå på konsumenternas sida i denna frågan!

Sen kan man ju alltid säga att nvida aldrig har marknadsfört 4070ti som ett 4k kort, utan ett kort som bör kunna prestera native ultra 1440p utan någon problem!

Av Cobritti
Skrivet av Melubas:

Kan bekräfta detta! Se bara till att ha samma version dvs home 10 - home 11 eller pro 10 - pro 11

Av Cobritti
Skrivet av sKRUVARN:

Visst finns det optimeringsproblem i många titlar, det motsäger jag mig inte. Men jag hänger inte riktigt med på vad du försöker säga; alltså, bara för att vissa vill spela i native 2160p, så ska då spelutvecklarna skala bort grafikinställningar tills det är möjligt på era kort, istället för att ni sänker era inställningar?

Datorgrafik är alltid en kompromiss! Frågan är hur mycket utvecklaren väljer att låta oss välja den kompromissen.

Det handlar inte så mycket att skala bort som att se till att spelen hanterar data på ett korrekt och så effektivt sätt som möjligt för pc!

Jag hade inte motsatt mig om hårdvaran var budget dvs kort för 3-5k. Men när 10-13k kort kämpar så ligger inte felet på konsumenterna imo!

Av Cobritti
Skrivet av sKRUVARN:

Nu får vi väl se lite när spelet släpps hur vida det är optimerat eller inte, rekommended för ultra säger ju i princip ingeting. Ultra är ju lite per definition att valfitt o-optimera ett spel, det är ju där för att vrida reglagen i botten oavsett om det är värt prestandaförlusten eller inte.

Personligen är jag av åskiten att det är bra att det inte går att driva ett spel i Ultra på den hårdvara som finns när det släpps, det är ju det som är det fina med PC, att ha möjligheten att trycka på allt till MAX, för även om det inte går idag så kan det mycket väl gå imorgon. Lättdrivna spel i "ultra" är betydiligen värre, att man liksom bara portar över inställningarna från konsoller utan att ta till vara på potentialen. Jag kom ihåg hur det var under ps3/360 generationen där vi såg väldigt mycket spel som bara portades över till maskiner som sprang cirklar runt konsollerna som var otroligt lättdrivna, då var det snack om hur mycket det höll tillbaka utvecklingen, men nu blir vi tydligen kränkta när inte ens kort kan spela på max inställningar, i max upplösning, med max fps.

Sen slutligen ska man nog som vanligt ta det med en nypa salt, en 12600k är bra mycket snabbare än en 8700k, har väldigt svårt att se att 4k utltra skulle vara så extremt mycket mer CPU krävande än 1080p high.
Att använda t ex DLSS är ju att optimera ett spel, eller? Eller vad tänker du att det är? Visst man optimera i det avseendet att beräkningar går snabbare, men när det kommer till spel så ju en stor del av optimeringen att göra så lite beräknar som möjligt utan att det ska påverka pressentationen allt för mycket, det går helt emot saker man kan se i ultra-inställningar som t ex SSAA som var populärt ett tag, eller väldigt höga MSAA inställnigar. Vill ni spela native 2160p, ja sänk då era inställningar, eller ska vi bli av med alterntiv att kunna vrida upp o-optimerade inställningar för att göra er nöjda?

DLSS är en optimering för att äldre/svagare komponenter ska kunna klara att köra nya spel också! Problemet är när spelutvecklare ”skiter” i att optimera spelet för PC eftersom DLSS eller annan skalteknik gör jobbet åt dem!

Testa att spela COD MW2 med DLSS och jämför det sedan mot native. När DLSS körs så för man massor sv artefakter, skuggproblem och andra buggar! Utan så ser spelet faktiskt ut som det ska med bara en bråkdel av alla buggar och skit!

DLSS i all ära med det är långt ifrån perfekt! Och jag förväntar mig inte att behöva ta genvägar när GPUn kostar 10-14k!

Av Cobritti
Skrivet av Swedishchef_90:

Ni menar att 11k för 7900xt med uppskalning är bättre? 🤔 För jag tror nog att 4070ti lär kunna lira spelet med dlss på

Nej! Men det är tröttsamt att spelen är så dåligt optimerade att man ska förlita sig på DLSS eller att behöva äga GPU för 15-25k!

4070ti är en väldigt kompetent GPU. Men för 10k så förväntar man sig 4k native enligt mig iaf! Klart att allt inte kan skyllas på nvidia eftersom de inte styr över optimeringarna i olika spel, men de tar betalt som att det vore en 90 serie istället för 70 serie och därmed höjs folks förväntningar på kortets prestanda också!

Av Cobritti

Tacka gudarna för all sweclockers som sa till mig att köpa ett 4080 istället för 4070ti!

Håller med föregående skribent att det är absurt att ett 10k kort inte kan driva alla spel på ultra idag (än om 4k)!

Av Cobritti

Väldigt nöjd med Acer predator x38s!

Av Cobritti
Skrivet av sINsen:

Spelar ni bara ps5 eller spelar ni på dator också? 😁

Spelar på både dator och PS5! PCn använder jag som både dator och xbox! Spelar alla shooter spel och MMO på datorn eftersom jag verkligen inte kan lära mig att sikta med en kontroll xD och de flesta RPG spelen som t.ex. elden ring, assasins creed osv spelar jag på PS5 då man kan sitta i soffan och mysa när man utforskar världen!
Och det är mer intuitivt att spela spel RPG på kontroll än shooter! Kanske en skada från att spelat CS 1.6 under många år!

Av Cobritti
Skrivet av GranadeHunter:

Jag köpte ett Asrock B650E moderkort från Proshop för 1,5 månader sedan. Allt funkade bra till en början men nu fungerar inte längre LAN-porten. Det är inget tecken på mekanisk skada och jag har provat alla tänkbara lösningar när det kommer till mjukvara. Är det värt att försöka reklamera moderkortet? Jag vill helst inte vänta i flera veckor på ett nytt eller behöva betala en onödig summa för frakt/felsökning.

Absolut! Hör av dig till deras kundtjänst och förklara ditt ärende, de är faktiskt väldigt hjälpsamma! LAN-porten känns ju rätt essentiell på en dator

Av Cobritti
Skrivet av PlogarN97:

Allt är ju inte pengar. Andra värden kan vara bättre arbetstider, mindre fysiskt slitsamt och kunna styra sina egna arbetsuppgifter. Därtill så är troligen löneutveckling bättre

Precis! Löneutvecklingen är extremt mycket bättre som civilekonom! Hade troligen aldrig hamnat mycket högre som USK än vad jag hade idag! Medans Ingångslönen som Civilekonom är högre än vad slutlönen som USK hade varit! Får ändå påminna sig om att jag var den bästa betala USKan i kommunen/regionen! Jobbade 13 år som USK!

Ska bli så skönt att jobba mån-fre och få en skälig lön utan att slita sönder sin kropp till fördärv! Jobbade på intensivvården under pandemin och blev så pass slutkörd att jag lämnade vården som helhet och valde ekonomi som nytt fält! Hade annars läst upp mina betyg för att söka in som läkare! T.o.m. läst naturvetenskapligt basår på Chalmers! Ångrar inte valtet av UTB!