Inlägg

Inlägg som Nozomi har skrivit i forumet
Av Nozomi
Skrivet av twit:

Självklart har de ekonomiska incitament att tillgodose AMDs önskemål, det är själva grundtanken med konceptet sponsring.
AMD säger "Hej har ni några skojiga spel på gång ni vill att vi skall vara med och betala? Ni får en säck med pengar så får vi reklamplats, en massa spelnycklar och ni lovar att prioritera implementerandet av teknik vi själva marknadsför våra produkter med." så bedömer spelstudion om det är någonting de vill vara med på, är de överens spottar båda parterna i näven och skakar hand.

Så ekonomiska incitament != blockera.

Lite som när Oljeföretagen mutar politiker, de blockerar inte några nya lagar, direkt. Men indirekt

Av Nozomi

Något artikeln inte alls nämner är detta:
"When we do bundles, we ask them: Are you willing to Prioritize FSR?" De kanske inte direkt blockerar DLSS eller XESS. Men de har garanterat finansiella incitament för Bethesda från AMD. Deras "If they ask for DLSS we alway say Yes" låter helt otroligt iallafall. Värt iaf att lyssna på hela delen om artikeln.

Och Artikeln här på Sweclockers är ju inte ett direkt citat. För de har inte sagt just vad artikeln säger. Något även Daniel Owen nämner här i videon ovanför i början av den.

Av Nozomi
Skrivet av Tom76:

Jag tycker dock att de flesta brukar vara tydliga med tillägget "om inte RT är viktigt för dig" eller motsvarande. Och om det då inte är viktigt för en så har ju båda korten varit ganska bra i pris/prestanda jämfört med mycket annat. Ser m.a.o. inte att just det är så konstigt.

Personen jag besvarade skrev:
"Likadant om någon frågar om vilket AMD grafikkort som personen ska köpa och då rekommenderas alltid en massa Nvidia grafikkort"

Av Nozomi
Skrivet av igelkotte:

Är Sweclockers verkligen Pro-AMD forum. Gå in på valfri Nvidia recension och läs hur trevlig stämning det är. Gör detsamma med AMD och stämningen är helt annars. Likadant om någon frågar om vilket AMD grafikkort som personen ska köpa och då rekommenderas alltid en massa Nvidia grafikkort och diskussionen kan vara igång. Någon undrar vilket Nvidia grafikkort som ska köpas då är det ingen som skriver köp detta AMD kort istället, om någon skulle göra det skulle den nog dumförklaras direkt.

Läs utländska forum samma sak. Men betydligt trevligare ändå.

?? Nvidia recensioner alla säger DOA och annat.

Och i de flesta köpråd trådar så skrivs det ofta: Köp 6950XT eller 6700XT istället för valfritt nvidia kort.

Av Nozomi
Skrivet av SCORPIUS:

Behövs det verkligen en till tråd om detta?
Den videon har redan postats i den andra tråden.
#20163069

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1696282-linus-tech-tip...

Detta är inte en tråd, utan en artikel som genererar clicks

Av Nozomi
Skrivet av Novdid:

Jag har varit intresserad av PC-hårdvara så länge nu att jag inte riktigt blir förvånad eller misstänksam över saker längre. Kanske delvis en åldersfråga såklart. Inget får mitt blod att koka som det gjorde förr.

Men för vad det är värt så har jag med tiden lärt mig försöka hålla god ton. Speciellt i textform, då tenderar folk att hålla med mig oftare. I denna tråd har du ofta byggt halmgubbar som du argumenterar mot, och det motverkar det du är ute efter tror jag.

I grund och botten så tycker jag att det är märkligt som f-n att "hålla på" företag som Nvidia, Intel eller AMD. Än mer om man faktiskt är intresserad av hårdvara och är entusiast. Jag uppskattar alla om de släpper grejer som passar det jag behöver dem till, till ett pris som är OK för mig. Borde räcka så tycker jag. Eller?

Nu lägger jag ner denna tråd och ser fram emot att lira Starfield snart. Men först efter CP2077 Phantom Liberty.

Släpps inte Phantom efter Starfield?

Av Nozomi
Skrivet av Shiprat:

Ord har betydelser dock. Om du hade sagt "oerhört kompetent moddare" istället för "sketen moddare" så hade ju meningen lytt lite annorlunda.

Men är också pga detta som hela debatten är så fånig. DLSS fanns inte tills nvidia skapade det. Kort därefter skapades FSR som idag är låt oss säga 90% så bra som DLSS, det är nu en dödssynd att implementera ena men inte andra enligt fanboys från båda sidor.

Meanwhile så bygger fristående utvecklare/moddare in RT och uppskalning och allt möjligt med utmärkta resultat åt höger och vänster.

Also meanwhile så spelar folk gladeligen olika sorters retrospel eller minimalistiskt designade spel som är så långt ifrån RT+DLSS man kan komma, men ändå skulle man här kunna tro att vårt samhälles själ ligger i balansen i denna episka strid om uppskalning.

Från mitt perspektiv är sweclockers överlag rätt fyllt med folk som entusiastiskt överväger ny teknologi oavsett tillverkare när den kommer och är bra/prisvärd. Men en liten andel rabiata superfans skriker högst. Och i sådana skrikkrig låter givetvis AMD-fanboys lite mer irrationella då AMD generellt inte legat på topp, och nvidia är den erkända ledaren av GPU-marknaden.

Men det är lätt att titta på lite signaturer och se den resonliga andelen av swec som var villig att gå över till ryzen när det passade intresse och plånbok och sedan antingen stannade eller gick till alder lake när det passade bättre.

Nvidia har inte tappat bort sig på samma sätt som Intel gjorde i skylake så sådan plötslig maktskiftning lär inte vara runt hörnet på GPU-marknaden snart dock.

Men om sweclockers nu är Pro-AMD trots att forummedlemmarna då inte är det- kan du ge kvitto? Om det finns tio år av historik så borde det ju vara lätt att göra en sammanställning över artiklar osv som tydligt favoriserar AMD. Jag kan inte själv komma på någon så här direkt, men du har säkert några i åtanke?

Artiklar? Vi pratar forum här. Återigen så sätts ord i mun på folk för att få folk att se dåliga ut istället för att läsa det som faktiskt skrivits. Något som är en trend på detta forum.

Skrivet av Novdid:

Du förutsätter väldigt mycket utan att ha på fötterna...

Erkänn att du hade varit suspekt.

Av Nozomi
Skrivet av Nikodemous:

Du har inte fel. Ifall rollerna varit ombytta så hade troligen AMD försökt låsa in sina konsumenter innanför ett stängt FSR, och Nvidia i sin tur försökt få sitt öppna DLSS till en öppen standard. Det är det som är det fina med konkurrens där det laget som ligger under alltid kommer erbjuda mer än vad det ledande företaget gör (precis som i politiken där det lag som sitter i oposition alltid försöker erbjuda mer än den sittande). Just nu håller många av oss på AMD pga detta, men den dagen Nvidia kommer på efterkälken så kommer troligen majoriten av folk istället heja på Nvidia istället eftersom de då kommer erbjuda mer än AMD .

Sweclockers har varit galet Pro-AMD under de senaste 10 åren. Trots att majoriteten på forumet har ett nvidia kort (konstigt?).

Hade artikeln liksom varit:
Nvidia säger: "Vi blockerar inte FSR eller XESS i spel!"
Så hade samma personer som försvarar AMD i den här tråden varit 200% skeptiska och ifrågasatt allt hela.

Av Nozomi
Skrivet av Shiprat:

Hur blev det en sketen moddare? En del folk i moddarscenen verkar vara rätt snuskigt duktiga.

Sketen moddare då folk ofta ser indie-utvecklare och hobby-moddare som inget annat än amatörer för att de inte är anställda hos ett miljard-företag. Och ta inte allt du skriver såpass ordagrant. Och jag har skrivit innan, vet inte om det var i den här tråden, troligtvis, där moddare gör bättre jobb än miljardföretag som tex Mojang.

Av Nozomi
Skrivet av Novdid:

Men ditt resonemang i detta och tidigare inlägg är att allt som såldes innan RTX 2000-serien inte längre existerar på marknaden. 1000-serien sålde något enormt och oerhört många sitter kvar på den hårdvaran samtidigt som att väldigt många 3000-seriens kort aldrig har använts eller kommer användas för spel (miningboom).

Inräknat konsolerna har den största andelen av marknaden som potentiellt kommer spela Starfield inte möjlighet till DLSS. Jag kan ha fel men det är vad jag tror.

Oavsett så tycker jag att Starfield rimligtvis bör skeppas med FSR, DLSS och XeSS. Den utvecklarbudgeten bör finnas för ett så stort släpp.

Om en sketen solo moddare kan göra det helt gratis på sin fritid så kan nog ett par utvecklare göra samma sak på enstaka timmar.

Av Nozomi
Skrivet av kelthar:

Du får gärna visa kontraktet i så fall. Du kan hävda vad som helst.

Är du av typen som tror att sponsorskap innebär tex objektiva recensioner? Eller lever du i verkligheten där kontrakt och spondor innebär att en person är allt mer påverkad av deras relation till företaget i fråga och därmed inte vill ttampa på tåtna. Gamersnexus är svartlistade från flera företag för de är för objektiva och kastar produkter under bussen. Medans andra som ltt som tar produkten långt ner i halsen inte är det.

Samma princip fungerar företag emellan. Där företag a är sponsrade av b och har även skrivit på kontrakt.

Och återigen hade artikeln varit nvidia och dlss så hade samtliga av er varit tveksamma för de är inte en underdog. Och det är hippt och coolt att hata allt nvidia gör.

Är inte så svårt eller orealistiskt att förstå att det försigår mer än folk tror bakom dessa stängda dörrar.

Av Nozomi
Skrivet av rwkk:

4060ti 16gb har msrp på 500usd alltså över 6700xt, och även 8gb versionens pris är närmre 6700xt än vad 7800xt är rtx 3080.

Helt dumt "argument", vad argumenterar du ens för? Svenska priset påverkas av svenska kronans kurs, och vi tittar på riktiga priser så var rtx 3080 över 12kkr och oköpbar.

Alla nya kort borde prestera bättre än ett rtx 3090 eller vad är det du säger?

Vad diskuterar jag? Ni gör ett påstående där nvidia säljer allt till överpriser. Jag säger att amd gör detsamma och ni lägger er i fosterställning.

Och bra cherrypick på 4060ti 16gb som att 8gb aldrig existerade och kostqde 4990 vid släppet. Och 3080 såldes vid release för under 8000 kr i SVERIGE. Ja vissa gick att få tag på för 7799 kr.

Sweclockers: Vi lever i en drömvärld där AMD do no wrong. Men Nvidia är lika med satan. Trots att båda företag gör samma sak.

En hel del är iallafall helt verklighetsfrånvarande.

Av Nozomi
Skrivet av rwkk:

Och Rtx 4060ti är i stil med 6700xt, 2 "år gammal prestanda" men till skillnad från 7800xt/3080 så kostar 4060 ti mer än 6700xt, poäng?

Jag har inte argumenterat att nvidia gör något bättre här? Vad är din poäng?

Jag rekommenderar dig och andra att läsa delen där det står "också", men erat argument var ju att Nvidia gör det. Alltså gör inte AMD det enligt er.

Och 4060Ti kostade 4990 vid släpp, alltså under 6700XT.

Av Nozomi
Skrivet av Kantbock:

Undrar bara vad du menar med 3år gammal prestanda?
Hur stod du ut när AMD hade övertaget?

Skrivet av KroesusSork:

Har de väl fortfarande i rastrering och inte nvidias "hitte-på" frames som ger typ fet-lagg om man slår på, utan det så ligger de under AMD. Ingen normal vill ju spela med NVidias frame-generation som om man inte diggar typ cloudgaming eller pucko-lag på egna datorn.

"Titta, vi kan rendera super-mario i 10.000fps men gubben hoppar 0.9s efter att du tryckt på knappen". Raj raj... Jobbigt i ett 0.1-0.2s spel.

När hade AMD övertag på grafikkortsmarknaden?

7800XT är ju i stil med ett 3080 för 1000 kr mindre än vad 3080 kostade vid släpp. Och det är 3 år gammal prestanda för nästan samma pengar, i Sverige så kommer ju kortet landa på 7490 eller mer för de flesta modellerna.

Och märks direkt att Kroesus inte provat FG någonsin. Men lär säkert älska det så fort FSR 3 är i moget läge om något år. Ger heller inte "fetlagg" om du nu inte tvunget spelar i 30 fps.
Var ju samma snack när DLSS först presenterades alla var "NEJ USCH FY DET SER FÖRJÄVLIGT UT! Kommer aldrig använda det någonsin! Native is the way!" ~1 år senare så använder de tekniken flitigt.

Av Nozomi
Skrivet av takeoninja:

Hur är det "objektivt bättre" när det kräver ett Nvidia kort vilket långt från alla har? Går med på att om man har ett Nvidia kort som stödjer DLSS då är det bättre. Har man inte det så är FSR bättre.

Har du kikat på videon som länkades? #20163751
De har jämfört sida vid sida, i rörelse och stillbild.

Deras version av tekniken i sig är objektivt bättre.
Om det är objektivt bättre att vara låst är väl en helt annan sak. Som verkar gå över huvudet på vissa.

Bättre med en låst teknik som är skitbra än en öppen teknik som är kass.

Av Nozomi
Skrivet av Ceji:

Nvidia har inget att tjäna på att göra rätt. De vill sälja överprisade nya kort och helst att folk ska slänga sina gamla.. Helt rätt att skippa DLSS 3 i Starfield. Hoppas många fler följer deras exempel.

AMD Säljer också överprisade grafikkort med 3 år gammal prestanda. Meeeen de har väl öppen standard för en undermålig mjukvara. Så all is well. Frågan är hur FSR 3's motsvarighet till FrameGen ter sig.

Av Nozomi
Skrivet av Swedishchef_90:

Är nog fler som kan använda dlss ( måste vara runt 80-120 miljoner kort) än dem som kan använda fsr om man tar bort dlss korten. 😊 speciellt då Maxwell knappt kan driva spelet (1070ti är minimum)
Xbox har sålt i 21m
Pa5 har sålt 41.7m
Amd har 10% av gpu marknaden så 12m
Totalt = 74.7m

Det jag har hittat angående nvidia siffror är 30m sålda enheter på 2000 serien, vilket var en flopp

Jedi survivor släpptes 28 april och dlss mod fanns i början av maj, så 1-2 veckor för en hobby moddare att implementera

Moddare som ofta gör allt gratis och ensamma. Gör ofta saker bättre än företag som är värda miljarder. Se minecraft.

Av Nozomi
Skrivet av igelkotte:

Ja jag tror faktiskt att det kan vara så. Spelutvecklarna ser hellre en universal teknik som passar alla än att syssla med något specifikt för varje enskild modell. I alla fall så länge ingen väljer att betala för det. Så det känns bra att AMD återigen kan visa att dom bryr sig om både konkurrens och konsumenter genom att välja öppen standard. Kanske DLSS blir en upprepning av gammal historia återigen som går i graven till slut, kanske alltför tidigt då den tycks sitta på sina potential.

Dlss försvinner endast den dagen fsr slår dlss eller är på exakt samma nivå som dlss i rörelse och iq.

Av Nozomi
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag förstod dig som du menade native
För kollar du 1440p så får du 20-40 fps med 4060 ti med RT i chernobylite
Eller 21-25 fps i Cyberpunk

Sänk till High istället och spela i 60 fps, alternativt sätt DLSS på Balanced så får man 60 fps med Ultra.

Är dock ingen visuell skillnad mellan Ultra och High i Cyberpunk se video nedan.

Av Nozomi
Skrivet av Keneay:

Det är ju faktiskt inte upp till AMD utan utvecklaren att avgöra om det är något man vill, orkar eller har lust med men eftersom FSR är öppen kod och alla har stöd för det är det väl inte orimligt om utvecklaren tycker det räcker?

Men är det verkligen upp till Utgivaren om det handlar om en Sponsor? Om de har kontrakt på saker och ting. Bl.a. FSR.

Som sagt: AMD kan säga vad de vill och folk kommer skyffla skedar av det rakt ner i halsen och ta det som faktum. När det hela kan vara "We're the good guys, we block nobody" - PR. Medans vi inte kan se vad som står i kontraktet mellan AMD och Bethesda Softworks.

Faktum är att XESS och DLSS > FSR 2.1 än idag. Främst i rörelse, och det är ju så spel spelas, i rörelse.

FSR är "Open Source" vad nu detta egentligen innebär, och kan användas på alla märken, men är rent objektivt dåligt i jämförelse.

Om AMD verkligen vill krossa alternativen så finputsar de skiten ur FSR så att ingen kan se skillnad. DÅ kommer de vinna.