Inlägg

Inlägg som Pilleville har skrivit i forumet
Av Pilleville

Jaha och vad ska man göra med internet då "om kriget kommer" när problembilden är inte dö av svält, plundrare och strålningssjuka osv?

Det är ju bra med redundans för "om krisen kommer" men grundproblemet är ju behovet av internet för att betala saker osv, som Coops kassa apparater. Inte att internet inte är tillräckligt driftsäkert.

Faktum är att högre driftsäkerhet förmodligen ökar sårbarheten när driftstörningar väl sker.

Av Pilleville

Sociala medier har gått och blivit "kändisars medier" med fokus på algoritmstyrd manipulation av konsumtionsvanor och åsikter.

Mycket av användandet går nog på gammal vana från tiden när det fortfarande rörde att tjöta med polare. Numer bryts man ju ner mentalt om man öppnar Instagram osv.

Av Pilleville
Skrivet av Aphex:

Nej precis, Coop är bara dyra och allmänt sämst. Släng medlemskortet.

Dyra kan jag hålla med om. Jag tycker dock utbudet är bättre än Ica, Lidl och Willys där jag bor i alla fall så jag syndar. Men det är nog en lokal fråga.

Av Pilleville
Skrivet av voro12:

Intressant att Svenska Freds hänger på Sweclockers, tur att de bara är en väldigt högljudd men liten minoritet. Norge och Danmark har varit medlemmar i Nato i typ 75 år, och de verkar rätt så nöjda.

OnT: Vi får hoppas att upprustningen av totalförsvaret kommer råda bot på såna här attacker, och att mer fokus på cybersäkerhet kommer att genomsyra även kommuner och regioner.

"Cyberförsvaret" är lite av ett skämt. IT-säkerhet är ett civilt problem om det inte rör sig om någon slags James Bond som kommer åt datorn fysiskt.

Om man inte vill riskera ha dataintrång får man skriva ut och lägga i pärmar och radera datan. Det är en dålig idé ha känslig data exponerat mot internet ständigt utan tidsgräns.

Jämför med Coop som av någon anledning valt att ha en centraliserad svag punkt i deras kassasystem.

Sedan vet jag inte varför vi ska låtsas att det finns ett brett folkligt stöd för medlemskap i den där klubben ...

Av Pilleville
Skrivet av Falistar:

Ingen har dött pga hövding.

Svensken är trygghetsdiande jättebäbis, som lägger hela sin tillit till att myndigheter ska tala om för denne, vad som kan vara farligt, och vad som är tryggt.

Mm ... töntar som förutsätter att hjälmar som säljs ska fungera. Moralpanik. Det är aktieägarna som är de egentliga offren här.

Av Pilleville
Skrivet av MsSmith:

Det är förhållandevis enkelt att skönja en trend här på Sweclockers så väl som på teknik och bilforum, främst på Facebook, där många nu är rakt ut fientliga mot vidare utveckling. [...]

Det är ju inget som säger att utveckling går framåt. Spel som SaaS (spelföretagets server behövs) är ju ett typiskt exempel på något som blivit sämre med tiden. Blizzard hade inte kunnat radera Overwatch på folks datorer tex. på 90talet.

Netflix har sämre utbud av film idag än tidigare och bryter upp prenumerationen i en kass, ganska kass och som vanligt prisnivåer.

När man tänker efter så var videobutikstiden nog bättre än Netflix etc. Själv så anvönder jag mer eller mindre bara SF Anytime så att man faktiskt kan välja det man vill. I slutändan blir det knappast över Netflix-pris i månaden i alla fall.

Av Pilleville
Skrivet av Joppis:

Hade kunnat tänka mig att använda någon lösning från de stora drakarna ifall det hade gått att injicera egen kryptering så all data är oanvändbar för deras scanners.

Du kan ju lägga grejerna i en krypterad zip-fil med lösenord. Lite mek men Google och MS borde inte kunna läsa dem.

Av Pilleville
Skrivet av Phiplex:

IP-adresser kan jag förstå och gäller självfallet om någon delar lösenord med någon på annan geografisk plats.

Man kan ha Netflix på telefonen och tex. på TVn. Telefonen brukar man ju ta med sig.

Om inte Netflix då spionerar på din telefon, även när Netflix på telefonen är avstängd, så kan de inte veta om du (din telefon) är i närheten av TVn eller inte.

Lösenordsdelning mellan någon i Australien och på Öland borde vara ganska ovanligt. Men desto vanligare att någon reser till Australien men har någon hemma som slår på TVn.

Detta är inte ett lösbart problem på ett "rättssäkert" utan att knyta Netlix-abbonemanget till exakt en enhet.

Av Pilleville
Skrivet av AllMessedUp:

Fattar inte hur man kan gnälla för 100 kr / månad med oändlig musik & artister, filmer osv.
Vill ni återgå till Kazaa, dc++ osv?

Det har aldrig varit bättre än nu.

Företagen & artisterna med mera behöver pengarna. Annars kommer tjänsterna sluta att existera.

Alternativet för företagen är gratistjänster fullproppade med reklam.

Netflix hade bättre utbud när de kom. Jag skulle inte sakna dem om de la ner.

Streamingtjänsterna har blivit så dyra att hyra filmer istället framstår som mer prisvärt. Och då kan man välja vilken film som helst dessutom.

Av Pilleville
Skrivet av NisseG91:

Klart det inte är värt pengarna om du istället väljer att få samma fördelar(ingen reklam) på olaglig väg.

Att inte titta på reklam är lyckligtvis inte olagligt ...

Av Pilleville
Skrivet av Kilroy:

Det är hackerorganisation Akira med starka Rysslandskopplingar som ligger bakom.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/120-myndigheter-drabbade-a...

Klart klåparna på Tietoevry påstår. Klassikern är ju att skylla på Kina, Iran, Nordkorea eller Ryssland när man har kass IT-säkerhet och vill plocka poäng och skjuta ifrån sig ansvar. Som om paket som åker runt i sladdarna bryr sig om landsgränser.

Hackarna kan lika gärna sitta på en polarstation på antarktis och ha en VPN ...

Tietoevry är ett företag som företagsledningar outsourcar it-avdelningen till och lägger ner sin egen. Klart det blir kasst.

Av Pilleville
Skrivet av Kolsvart Katt:

Black Friday blev "Black Week" för ett par år sen

I USA är de ju lediga på fredagen. Dagen efter Thanks giving har jag för mig. Konceptet känns därför så sjukt forcerat för svensk del. Vi är ju inte ens lediga på fredagen.

Av Pilleville
Skrivet av Jumpcut:

Med tanke på hur många miljarder dollar i crypto som Nordkorea stulit så kan man väl bekymra sig lite över dom iaf.

Ja jo. Nu var det ju jag som drog upp koreaner, men det jag försökte säga var att en snubbe med en Joltcola på Antarktis själv kan hitta på lika mycket hyss som 1000 CIA agenter på Sydpolen. En dator och vetskap om en svaghet räcker.

Lösningen är snarare att ha robotdammsugare utan internet och inte använda Facebook mfl, än att ... vad man nu planerar att göra för att förbättra "cybersäkerheten". Riva upp FRA-lagen kanske? Sila mygg och svälja kameler och allt vad det heter.

Idag går det typ inte att köpa en ny bil utan radiomodem liksom. Som man inte har någon kontroll över. Störtskön kombo med att nya bilar ofta kan svänga på ratten via dator.

Av Pilleville
Skrivet av lixsom:

Cyberhotet är väl ändå dom själva för att bevaka oss ännu mera

Ja. Och Facebook med flera. Men nä då det är koreaner vi ska bekymra oss över :/

Datorsäkerhet måste skötas på arkitekturell nivå. Det vill säga om det finns ett hot över huvud taget gör du fel. Tex. Coop som av någon anledning centraliserade alla sina kassor så att alla kunde bli infekterade samtidigt.

Av Pilleville
Skrivet av Treant:

Kollade på livestreamen och blev rätt så besviken på ray tracing implementationen, såg ingen större skillnad. Hoppas att det inte stämmer dock!

Man ser väl inte detaljer på en stream eller? Är ju komprimerad video.

Av Pilleville
Skrivet av TheBodyLotion:

Hoppas på en schysst 75" TV, vilka modeller ska man hålla utkik efter?

Hur stort vardagsrum har du egentligen? Köpte just en begagnad 65" och den är ett fjunhår från att vara för stor när man sitter i soffan. Samma upplevelse som att sitta för nära en bioduk.

Av Pilleville

Av döma av kommentarerna i tråden är det förvånansvärt många som inte använder annonsblockerare på YT. Jag har alltid tänkt att det måste vara deppigt driva sajter som Sweclockers då de flesta tekniskt lagda personer kör sådana.