Inlägg

Inlägg som Quling har skrivit i forumet
Av Quling
Skrivet av akn3:

Du avslutar ditt inlägg med "gör rätt för dig och betala vad det kostar", men du inleder med "jag har slutat helt"... Du kanske är på en plats i livet där du tjänar bra med pengar, inga barn, tid osv osv. Du har helt enkelt råd att gå på bio, netflix, hbo, tv4 plus och vad fasen allt numera heter. Tänkt på dom som inte är där du är just nu i livet.

Så du menar att det är en mänsklig rättighet att prenemurera på streamingtjänster. Jag arbetar och tjänar pengar en får ändå prioritera då det inte går att köpa/ha allt jag skulle vilja ha. Det märks att du är den nya generationen. Jag kan sätta slantar på att du sitter med en hfsat bra dator, dricker en hel del enegridryck och köper alkohol..men att betala för andras arbete..nej det vill jag inte. Er generation verkar inte ha en aning om hur man förtjänar någonting. Söndercurlade.

Av Quling

Självklart, mindre trams in i hjärnan så mår den bättre. Avinstallerat allt på telefonen...kollar bara på datorn en sväng här och där. 75% av allt är ju bara meningslöst innehåll.

Av Quling

Tycker själv att 49 spänn för Netflix som extra på brorsans konto är sjukt billigt för massvis av film..inget att gnälla över.

Av Quling
Skrivet av dlq84:

Inget försvar för Hövding, men en traditionell cykelhjälm har väl också en rekommenderad livslängd? https://www.svt.se/nyheter/inrikes/cykelhjalm-en-farskvara

Ja man ska nog inte ha en hjälm mer än fem år

Av Quling

Jag gillar egentligen Edge mycket mer än Chrome och ogillar allt med Google förutom att deras sökmotor de facto är den enda som fungerar.....

Av Quling

Jag har noll koll på detta med FSR. Jag har ett RX 6700 10GB med FSR2, spelar i 1080. Hur kan jag dra nytta av detta? Måste jag spela i högre upplösning för att kunna använda det?

Av Quling
Skrivet av anon315148:

Därför du har fel. Det finns saker som du inte kan få från växtriket.

Dina känsloargument biter inte på mig så det kan du lägga ner för jag tänker inte bemöta det ens.

Även odling har ihjäl och påverkar insekter och vilda djur men jag antar att dessa inte räknas.

Det är inte sant. Även i Kina äter man hellre gris än hund, men Kina har en tuff historia bakom sig med svält. Då har de mycket riktigt ätit allt de kommer över. Därför de även äter mycket annat som vi i väst anser konstigt.

För övrigt handlar det inte om status som så. Gris och hund har olika användningsområden liksom gris och häst osv. Med det sagt behandlas både grisar och höns väldigt illa i Sverige, så på det sättet står även kossan över grisen.

Jag tar dig inte seriös längre när du ska envisas med att jämföra djur med människor, "gasas i nedsänkta schakt precis som judar". Jag antar att du hellre räddar ett djur än en människa? För så låter det ju på vissa veganer.

Kommer inte bemöta dig mer då du inte argumenterar friskt. Hade gärna haft diskussion om djurhållning och hållbarhet men inte med ditt snack. Det är precis lika hjärndött som att prata med någon som tror att allt annat än kött/animalier är ohälsosamt.

Sunt förnuft är sällsynt numera.

Om du påstår något så kan du väl komma med fakta, vad kan du inte få från växtriket? Borde vara typ en 1,5 miljarder personer som dog nu då som äter veganskt/vegetariskt med din icke understödda fakta.

Du envisas med att vägra jämföra två djur som är relativt lika men du tycker jag är konstig som jämför två andra djur, konstig logik till egen fördel (såklart).

Jag är rätt van att folk avslutar med att skriva påstående/gissningar men inte understödja dem med fakta, du är inget undantag. Inte heller att du avstår att argumentera, brukar bero på brist på argument och/samt för att kunna fortsätta med sina egoistiska handlingar utan att vilja stå till svars för sin syn på andra, inte heller ovanligt.

Av Quling
Skrivet av zyy:

Nu tor jag vi förstår varandra.
Det är därför man bör utreda konsekvenserna så att man vet och kan eliminera alla kansken.

T.ex så skulle en utredning kunna visa att folk dör tidigare om vi får folk att äta mindre kött.

"A study of more than 218,000 adults from over 50 countries around the world suggests that consuming unprocessed meat regularly can reduce the risk of early death and can increase human longevity.73 A recent dietary advice published by Lancet Public Health advocates an increase of dietary meat in order to benefit our heart health and longevity.74 This study also highlights that saturated fat in meat may be cardio protective, as well as, that meat contains many vitamins and the essential amino acids for human health and well-being."

veganer som ger upp

Veganer och vegetarianer som äter djurprodukter

Vanligt med näringsbrist

Nu kan ju resultaten också resulteras av att människor inte ersätter djurdelar med rätt saker. Då blir ju inte resultatet bra men det finns ju ingenting i kött som inte kan ersättas med något från växtriket. Däremot är det inte lika enkelt för gemene man då de inte har den kunskapen...men det är ju inte svårt att skaffa sig.

Av Quling
Skrivet av anon315148:

Du missar min poäng. Syftet var inte att likställa oss med späckhuggare eller lejon eller vad som. Däremot tron om att människan är förskräcklig för att vi äter andra djur är bara att leva i en fantasi. Det är verkligenheten och har varit så sedan urminnes tider. Givetvis kan saker förändras men jag tror inte på veganism. Vår kost består både av animalier och växter. Vår breda kost är anledningen till att vi har lyckats bre ut såsom vi har gjort i världen eftersom vi kunde anpassa oss efter rådande förhållanden. Hade vi inte ätit kött hade vi inte överlevt på många platser.

Skitsnack att alla djur lever usla liv bara för att de senare hamnar på tallriken. Däremot finns det på tok för många som mycket riktigt lever usla liv till följd av storskalig produktion med fokus på annat är djurens välfärd.

Jag hade gärna haft egna boskapsdjur och slaktat själv.

Att jämföra hund med gris är bara ett löjligt argument. Hunden har genom vår historia fått en annan funktion precis som katten. Man behöver inte ställa två djur mot varandra. Under svåra tider har vi dock ätit vår bästa vän också.

Om du nu ska vurma för boskap antar jag att du gör detsamma för fisk och insekter eller de dödar du utan problem? Finns folk som gillar att fiska utan att ens äta fisken och slänger ner den igen. Det om något känns väldigt onödigt.

Ja vi har överlevt tack vare kött tidigare men idag är det inga som helst problem att klara sig utan, tvärtom har många studier visat att för tidig död och många sjukdomar minskar med en växtbaserad kost. Om du nu blir friskare, skonar djuren från hemskt lidande och död och har goda alternativ...varför ens överväga att bidra till detta lidande? De enda orsakerna är ju egoism eller vana men inga av dessa orsaker är permanenta. Vi hade ju slavar i flera hundra år samt även idag våldtar och dödar kvinnor i delar av världen och anser det okej och normalt. Tider förändras och vi behöver ju göra det också,. Klimatet och det extrema lidandet och skalan av dödande är ju inte varken moraliskt eller klimatmässigt rimligt eller möjligt längre.

Varför inte likställa en gris med en hund, i kina har hunden lika låg och hemsk status som grisen här. Bara för att hunden har fått en status som husdjur här innebär inte att tex grisen kan få det också, eller att hunden kan få en bättre status i tex kina. Det är ju du och jag som kan bestämma det.

Oavsett hur djuren lever så lever de väldigt korta liv av sitt naturliga livsspann samt möter en hemsk död, grisar gasas i nedsänkta schakt precis som judar, kycklingar elektrifieras till döds upp och ner och kycklingar mals också levande i kopiösa mängder i Sverige. Att några få procent får gå ute och leva någorlunda okej uppväger inte på något sätt den andra delen som är majoriteten. Hur menar du att djuren har ett bra liv, vad innefattar du i ett normalt och bra liv...? Om du skulle leva endast 1-5 år av ditt liv på kanske 20-25 år och mött en våldsam död mot din vilja, skulle du då kalla det ett gott liv för att du under en stund fick vara ute på gården...?

Jag skulle inte äta fisk heller, finns inget behov förutom att jag skulle gilla smaken men det finns alternativ för det också samt i grund och botten är allt en vana som rätt enkelt kan vänjas om eller av. Att vara empatisk och agera efter vad som är moraliskt rätt anser jag vara att försöka minska antalet djur och människor som dör och utnyttjas pga av mina val, det går idag nog inte att koma på noll då tex insekter dör i samband med växtodling men då har man minskat det så gott det går.

Av Quling
Skrivet av Mizccc:

Du tycker alltså det är bättre att vi helt utrotar grisar, kor och höns då? Du vet, dessa arter finns till endast för att människan har nytta av att föda upp dom.

Ja det finns ingen anledning att döda djur om det inte är nödvändigt. Man kan ju som tidigare i historien ha djur som tex betar utan att vi behöver våldta och utnyttja dem samt gasa dem i väldigt tidig ålder för att tex hålla marker öppna på en del platser även om det finns alternativ till det också som inte innefattar djur.

Djuruppfödning av 96% av alla jorden djur är ju en vidrig ide både för klimatet och för djuren samt människan då det orsakar mycket sjukdomar och för tidig död.

Tex grisar är utmärkta husdjur med samma intelligens som hundar fast ofta mer renliga om man nu vill ha fler användningar för dem än endast att beta eller att leva och njuta av livet.

Av Quling
Skrivet av anon315148:

Ser problem med att man jämställer slavar alltså människor med djur. Jag förstår att det är svårt för vissa människor att acceptera att man behöver slakta djur för att kunna äta dem. Att äta eller att ätas. Vissa verkar leva i någon drömvärld där ingen ska behöva dö och det låter väl fint. Fast hur ser verkligheten ut? Naturen är på inget sätt mindre grym än vad vi är. Titta t.ex. på späckhuggare när de ska lära sina kalvar att fånga byten eller när de bara "leker med maten". Det finns djur som dödar utan att äta. Ändå är människan exceptionellt hemsk för att vi försöker slakta så snabbt och smärtfritt som möjligt medan vilda djur snarare äter andra djur levande.

Med det sagt har jag stora problem med dålig djurhållning för jag anser att vi som människor kan göra bättre. Grisar och kycklingar ska inte vara inlåsta och stå på betonggolv hela sina liv. De ska vara ute och utföra sina naturliga behov. Dessutom är det bättre att låta djuren äta sin naturliga föda såsom gräs, rötter och knölar, insekter och maskar osv. Jag hade önskat att de slapp dessa transporter till slakthus och att fler kunde slakta djuren på plats. Önskar även fler mindre bönder än stora kommersiella produktioner, för det är alltid djuren som får betala priset.

Lite roligt att du säger att vi inte kan jämställa slavar eller judar med tex grisar som vi gasar idag samtidigt som du drar paralleller med människor och späckhuggare helt plötsligt. Djuren i naturen och människan är helt skilda saker, de dödar djur för att de inte har något val, de har inte heller moral och etik och känslor som vi människor har. Du kan välja att agera moraliskt eller inte, den lyxen har inte ett lejon eller liknande, många djur äter sina egna barn och slickar varandra i röven så man kan inte ta en sak från ett djur och jämföra mot en människa.

Alla djur oavsett KRAV eller vad man nu sminkar det med för ord lever urusla liv, korta liv och dödas på vidriga sätt såsom att gasas eller elektrifieras, skjutas i huvudet eller hängas upp och ner och doppas i strömförande el. Jag tror många skull sluta bidra till dess vidrigheter om man fick se hur det går till. Varför liksom utsätta djur för detta när det är helt onödigt?

Om du nu inte behöver betala för att den gris (som är lika smarta som hundar) ska gasas i ett nedsänkt schakt och sedan skjutas i huvudet efter bråkdelen av sitt liv, varför gör du det då? Är det för att du inte känner empati eller avskyr djur och deras liv, kunskapen om vidrigheterna har du ju.

Av Quling
Skrivet av anon315148:

Att kalla kött, ägg, feta mejerier och grönsaker för extremt är bara komiskt. Processat mjöl och socker eller ris och potatis är tydligen något magiskt som vi människor bara måste ha.

Du tycker alltså att du som vuxen man behöver bröstmjölk fortfarande, och dessutom från ett annat djur? Väldigt naturligt....enda djuret i historien som gör så. Det är ju därför vi i grunden är laktosintoleranta som vuxna för att vi ska bara klara att sörpla bröstmjölk som bebisar och du är ingen bebis längre.

Av Quling
Skrivet av m4gnify:

Människor och andra djur har dödat djur i miljontals år.

Vi hade slavar i 400 år och har våldtagit kvinnor i tusentals år så jag gissar att du gillar dte också om du nu tycker tiden styr vad som är moraliskt rätt alltså?

Av Quling

Gillar man att plåga och döda djur och bidra till ett försämrat klimat så är det en bra diet, dessutom är den ju toppen om man gillar sjukdomar. Dessutom är den bra om man tror att all forskning och alla rekommendationer av myndigheter och läkare är humbug.

Citat: "Har DT2 och läst att folk med Karnivore fått fantastiska blodvärden."
Vad har du läst, forskning eller folk som upplever och gissar?

Rött kött ökar ju risken för DT2 så om du har det är det knappast en vettig kost för dig om du redan dessutom har DT2.

https://www.lakareforframtiden.se/kopia-p%C3%A5-hj%C3%A4rtk%C...

https://www.lakareforframtiden.se/post/hur-mycket-kan-livet-f...

https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/nya-ron/2013...

https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad...

---Finns studier på just DT2 och växtbaserat, just tvärtom mot vad du äter som visar på positiva resultat---
"Forskare lät 21 patienter med diabetes typ 2 vistas på ett hälsohem där de åt en helt växtbaserad kost och även motionerade lätt. Samtliga hade skador på nerverna till följd av sin diabetes till den grad att de beskrev “skarpa, brännande smärtor” i händer och fötter. Man kunde notera att majoriteten (17 av 21) av patienterna beskrev “total smärtfrihet” inom 4-16 dagar. Vi talar här alltså om åratal, kanske årtionden av lidande, som är över inom loppet av dagar efter ett långtgående kostskifte." Studien finns här: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/13590849409003592

Så vill nu minska risken för hjärt-och kärlsjukdom, få mindre problem av din DT2 och överlag leva längre så bör du nog lägga in mestadels växtriket i din kost istället för att gå omvägen via djuren.

Av Quling

RX 6700 10GB, perfekt pris och prestanda för 1080

Av Quling

Kör ett Rx 6700 10GB och uppfyller inte rekommenderade men är inte orolig över att det inte går att köra. fint i 1080.

Av Quling

Känns ju som sagt som en dålig dal när ett 6650XT kostar 2990 kr....

Gick från Nvidia till AMD nyss för första gången och är galet nöjd, otroligt bra verktyg för inställningar..ljusår bättre än Nvidias motsvarande.

Av Quling
Av Quling
Skrivet av fora:

Jag kollade på nya RX 7600 8 GB. Är den något att ha eller är det mer värt att köpa RX 6700 XT?

Allt är ju en uppgradering från GTX 1060

Beror som sagt på vad du spelar och kommande 2-3 åren, med vad du spelar just nu skulle alla korten vi nämnt fungera ypperligt bra och så länge du inte vill spela vissa tunga titlar i Ultra så skulle du gott klara dig med ett RX6650XT för under 3000 kr...riktigt bra deal nu under 3000 kr på Netonnet.

Vill du "säkra" dig med lite mer minne, RX6700 10GB eller RX6700XT 12GB men då är det 900-1700kr mer.

Har du råd är 6700XT 12GB definitivt ett grymt bra kort som kommer räcka länge för dig och även om du går till skärm med 1440p upplösning senare..

Annars skulle jag köpa 6650XT för 2999kr på rea nu. 8 GB VRAM är inte dåligt alls i de flesta spel i 1080 och även hyfsat i 1440 p. Riktigt bra pris för en bra kort som presterar riktigt bra.

Av Quling
Skrivet av fora:

Jag har denna skärm: https://www.inet.se/produkt/2216903/acer-24-gaming-eg240yp-ip... så precis börjat med högre upplösning på spel

Tack så jättemycket! Så jag bör satsa på 10-12 GB VRAM?

Tycker jag definitivt då det inte kostar så mycket mer. En del spel börjar vilja använda mer så då "säkrar" du lite mer framtid. RX 6700 XT kostar mer men presterar grymt bra, ett Nvidia 3060 12GB och ett AMD RX 6700 10GB ser hyfsat lika ut och då sparar du ett gäng hundralappar och får fina kort. Om du vill köpa ny skärm och börja spela i 1440 upplösning skulle jag rekommendera 6700XT men annars kan du spara lite pengar och välja något av de andra två för en 700-900 kr mindre.

Vill du spara pengar och känner att det är okej med 8GB så finns bra priser på RX6650XT under 3000 kr som presterar riktigt bra.

Här har du lite bra listor hur korten presterar
https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

PS. Obs om du köper ett Nvidia 3060 se till att det är 12GB-versionen.