Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic
Skrivet av landahl:

Det lät inget vidare .Det är även svårt att beställa saker på nätet till kanarieöarna eftersom många inte fraktar dit. Jag har även funderat på att flytta till en grekisk ö som tex Kreta.

Det finns även en dokumentär som gjordes för många år sedan "j@vl@ svenskar / f#cking suecos" men den dokumentären tog mer sikte på att svenskarna var för lata att lära sig det spanska språket.

Och det där med språkkunskaper för att bo och leva eller bli medborgare DET Är ju en annan diskussion.

Men för alla som funderar på att flytta till Spanien så kan jag informera om att de inte har livstid i straffskalan - enbart 30 år - om nu någon funderar i de bankerna...f'låt BANORNA...

Av Radovic

Jag har administrativa problem. Jag vill bara idka älskog men har ingen att idka älskog med just nu. Så det får 🐑 bli att rodda och reda i de administrativa problemen.

DOCK har jag några beundrarinnor men jag är lite för "feg" att inleda något p.g.a. MasteraCe's inlägg ovanför mig.

Administrativt är jag lite hårt ansatt... :'(

Kram på er alla.

Av Radovic

Tips... :) Un consejo. :)

Skrivet av landahl:

Du borde flytta till typ kanarieöarna så har du livslust året runt.

Skrivet av mrkarisma:

Haha, ja det är typ nåt liknande jag planerar, fast istället bo någonstans i sydostasien 2-3 vintermånader om året 🙏🌞😎

Jag läste på nyheterna att det spanska folket / invånarna på Kanarieöarna har tröttnat på all turism. De var b.l.a. Trötta på att det inte finns billiga hus 🏡 att köpa på grund av alla turister som "tvingar ut dem på gatan", under högsäsong.

Så kanarieöarna hade jag undvikit (även fast jag kan spanska. Aunque yo se hablar el español, no hubiera ido a vivir en las Islas Canarias. ).

Av Radovic

Alla ni över mig, ni har rätt. Det är spoofing det är tal om (tyvärr).

Jag hade ett problem där Ett nr "indikerade" att det var avstängt, men att alla samtal gick till ett Annat nr. Och så kom man fram till detta ##002# lösning.

Y e s, det var ett vidare kopplings fel. U t a n att någon aktiverade vidarekopplingen.

Men spoofing är en annan sak helt klart. Take care.

Av Radovic

Kort och gott så ringer jag idag och blir mäkta förbannad när de helt plötsligt säger "nej, vi kommer inte erbjuda kompenation. Du kan få nyttja din ångerrätt".

Vilka kottar. 😂 Det är ju som när en myndighet säger:
-"Du har rätt att överklaga vårt beslut" aka de vill inte komma till föga och efterge det de har lovat. :/ 😑

Be om allt detta skriftligt. Alltså be Felia att uttala sig skriftligt så att du kan överklaga Den sk#t de anför munt light. 😂

Överklaga sedan hos ARN. LYCKA TILL Du gode konsument med Felias konstiga argument. 😂 😂
.

Av Radovic

#002# brukar lösa detta "andra ringer på / via mitt nr".
Edit: ##002#

Av Radovic
Skrivet av jnsson:

Så här ser processen ut i Tele2s app välj först att du vill beställa nytt SIM-kort, då får du upp dessa val
<Uppladdad bildlänk>
Väljer du då eSIM (digitalt) kommer du till följande ruta
<Uppladdad bildlänk>

Sedan vänta tills det står "Aktivera ditt eSIM" högst upp i appen
<Uppladdad bildlänk>
Tryck på "Aktivera ditt eSIM" så får du 2 alternativ
<Uppladdad bildlänk>
Tryck på Aktivera på den här mobilen och sen på Aktivera eSIM

Då får du frågan om du vill tillåta operatören att ladda ner SIM-kortet
<Uppladdad bildlänk>

Nu ska det vara klart och fungera Så här ser det iallafall ut med vanilla Android. Kan se något annorlunda ut med Samsungs UI, men borde vara liknande iallafall

Vacker hjälp. Snacka om Dedication. ^^

Av Radovic

Comviq för deras schyssta GB planer.

Vet man med sig att man reser enbart EN månad i nåt av alla de länder där operatören tre erbjuder 3 Världen 🌏 så kan hoppa på ett Sådant abonnemang.

Det finns en anda på Rotums fabrik som gör oss glada och en och annan riktigt rik. Den fina andan på Rotum är känd. Såklart. ♥️

Av Radovic

Tack för infon ℹ alla vänliga själar. Bra att veta: att det är bättre att aktivera via hemsidan istället för appen.

Av Radovic
Skrivet av giplet:

Är du i samma sits som tidigare inlägg som har larmet på en kredit med 12 års avbetalning? Eller hur ser ditt avtal ut?
Tyvärr eftersom du nu haft larmet i 3 år så har du väl ingen reklamationsrätt på det längre?

Jag hade bara avslutat tjänsten och försökt komma undan så mycket kostnad som möjligt, men om du har larmet på någon form av kredit så kan du nog glömma att bli av med det. Möjligtvis kan det bli billigare att lösa hela krediten så slipper du kanske i alla fall en del ränta.

För andra som hittar denna tråden så kan jag bara råda att så snabbt som möjligt påtala att man vill häva köpet om man får problem som inte kan åtgärdas och/eller kommer tillbaka. Vill inte bolaget det så går man direkt till ARN. Följer inte bolaget ARN så får man gå till tingsrätten. Efter tre år upphör rätten att reklamera en trasig produkt, så har man väntat så länge så kommer inte ARN att ta i frågan.

Med ARN i ryggen - vid positiva beslut NB - så har man ett schysst case inför TR eftersom de på ARN också är jurister och har utrett ärendet till dess beskaffenhet.

Av Radovic

I det långa loppet så leker ISP:erna med demokratin. Höjer och höjer de temperaturen...f'låt PRISET så kommer mindre och mindre av populationen ha råd med ett Demokratiskt Internet Åt Alla. 😢

Av Radovic
Skrivet av keyser:

Man märker det ganska snabbt om man är normalt funtad.
Och man ser att han har ett befintligt larm.
Och man skapar inte upp mailkonton i andras namn för att skicka avtal.

Vilka jävlar. :@

Det enda jag kan köpa som säljare är att man gick in i fel badrum (om nu lägenheten / villan har flera sådana faciliteter) eller rum.

Hur kan folk vara så känslokalla? Vi borde bry oss om varandra lite mer. Men det är rätt vanligt inom många kulturer å andra sidan: spänner man på grannens dotters...ärhum...bälte...så blir det ett herrans liv men om det är någon okänd så bryr sig ingen om det. :/ 😑

Personligen bryr jag mig om en person i den utsträckning ärendet fodrar. Eller situationen (vilket är långt fler än de flesta).

Det säljaren gjorde är kriminellt moraliskt sätt enligt mig. Vilket svin...

Jsg måste skapa något för dig att vilja ha något (som till exempel ett mailkonto för att kunna kommunicera med hunduppfödaren) för ibland vill man ha en formell mail.

Av Radovic

Konstitutionella prylar...

Skrivet av ELF:

Jo, det är tyvär så har jag märkt. Per mejl svarar inte företag om uppsägning om det inte är så att man enbart har en fråga angående det.
Du måste ringa. Finns en chatt så kommer de då också att be dig ringa.

Du kan vara mer utförlig i målet 🥅 och säga/skriva:

° Jag litar inte på telefonsupporten. Därför vill jag säga upp mitt abonnemang skriftligt på detta vis via brev.

° Jag anser att denna e post skickas elektroniskt och därför har kommit er tillhanda omedelbat (inom 24 h) och alla räkningar som bolaget försöker att fakturera eller hävda att "avtal föreligger", alla dessa fakturor kommer att bestridas med denna e post ✉ meddelande som grund.

° Observera parternas LIKA RÄTT och på samma sätt som avtalet ingicks elektroniskt så har jag rätt att frångå samma avtal på samma sätt som jag ingick nämnda avtal.

Avtalsområden/information ℹ
Namn
Adress
Personnummer

Vid frångående av avtal där bindningstiden är förverkad är det sed och brukligt att säga upp avtalet skriftligt.

Skicka ett mail ✉ till huvudkontoret med. Det finns inget i förfarandet som hindrar dig att skriftligt avsluta abonnemanget (inget brott har begåtts ).

Av Radovic

F@n vilka Flan 🍮 de Är dom ska b@ga till de med olika saker heeeelt utan anledning. En tonåring som busar är väl ok. Men detta gränsar till på gränsen för löjligt mycket idioti. Beklagar sorgen.

Att de alla här samlade... Jag tror jag har en låt 🎶 för tillfället. För skoj inte för bullying.

Haaaang on: 😁

Av Radovic
Skrivet av Leiri:

Mailade in till telenor om uppsägning för 1 och en halv vecka sedan. Inte ett pip. De försöker väl tvinga folk att ringa, eller? Har ej bråttom. Man har väl såvitt rätten att säga upp via mail brev och telefon?

Ja det har du. Plus ➕ att uppsägningen blir dokumenterad.

Av Radovic

Det jag tycket är konstigt att bolaget inte vill presentera några bevis. Oftast ha slår det om en Prestation och en Motprestation.

Vill jag ha de där 10.000 så får jag vara beredd på att underkasta mig motpartens dumma idé om att denne vill ha ett kvitto på att denne har ingett 10.000:- till mig.

Med andra ord: Varför sölar bolaget? 🤔
Fram med filmen
Betala (om det var du)
Klart.

Jag höll inne med en betalning tills en bank och en annan Transaktionspart hade utrett varför det inte gick att betala via bank appen. Det fick fart på bägge parter. De ville även ha påminnelseränta men jag sa att "strulet var mellan dem" så av MIG kommer de inte få något påminnelse 🔔 bla bla bla, men de strulande parterna kan debitera varandra för påminnelse av strul mellan systemen.

Upp med eller fram med bevis oavsett om det handlar om att rent praktiskt göra något eller rent teoretiskt presentera något.

Av Radovic

Alla har sagt det jag håller med om. Älskarinnan ringde och sa upp sig för tjänsten liksom... 😂

Eller så slår man dem med deras egna mynt och köper en: HP LaserJet Tank MFP 2604sdw.

Den går att fylla på med toner för laser och då har man en skrivare "För alltid"...

Av Radovic

Ursäkta...så här ett tag efteråt...

Skrivet av Mattedatten:

Beklagar sorgen. Gick själv igenom liknande resa i början av förra året. Vi var 3 arvingar där vi alla var på ganska liknande våglängd hur det skulle hanteras, så det var inga bråk under sorgeprocessen.
Önskar dig också att det praktiska går smidigt.

Vi valde en liten lokal begravningsbyrå; Inte en av de stora. De var helt fantastiskt medgörliga. Vi hade alltid stöd där och kunde ringa och ställa frågor när vi ville. De skötte kontakt med kyrka och församlingshem där vi fick ha begravningssammankomsten, då pappa hade valt att gå ur kyrkan på äldre år.
De hjälpte oss också med annat praktiskt såsom dödsannons, val av kista, möjlighet att önska kläder i kistan. Vet inte om alla begravningsbyråer är lika, men det var väldigt respektfullt hanterat hela vägen.
Dessutom hade de en advokatfirma som de rekommenderade för att hantera arv/pappersarbete med bouppteckning osv. Kostade några kr, men det var det värt imo.

Några saker att göra:
Kontakta bank. I vårt fall låste banken alla konton och bankid'n. Var tydligen standardprocess så att inte en ensam dödsboarvinge skulle kunna ta ut alla pengar om det blev bråk, typ. Därefter sköts all hantering av kontona via banken. De kan också svara på hur ni gör för att komma åt de pengar som finns för att betala begravningsbyrå, begravning, ev. advokat, osv. Hade han en fastighet kan ni välja att sälja den i någon framtid. Då kommer mer pengar in till dödsboet (som måste skattas på, om ni säljer med vinst, med det är ett senare problem)

Eftersändning för dödsbo
. Förstod inte riktigt från din text om din far delade adress med dig mot slutet. Men om du inte har möjlighet att tömma posten på adressen själv. https://www.adressandring.se/kundtjanst/fragor-och-svar?path=...

Avsluta abonnemang. Tyvärr fick jag ringa och avsluta ett par abonnemang själv. Telia för bredband och TV. Vimla för mobil. Ett par olika tidningar. Vill ni hitta autogirobetalningar så ska banken kunna hjälpa, antingen genom att ge er en lista över godkända autogirobetalningar, eller åtminstone ett kontoutdrag som visar vilka betalningar som har gjorts.
Någon gång krävdes dödsfallintyg för att avsluta. Det ska ordnas via begravningsbyrån. Ett intyg som bekräftar att personen är bortgången.
--

Med det sagt. Lycka till. Glöm inte att tänka lite på dig själv också, ta det lugnt efter möjlighet. Är ni syskon nära så ta hand om varandra.
Jag fick några lediga dagar från jobbet direkt i samband med bortgången, sedan kände jag att jag behövde några till så det blev sjukanmälan.

Jag fick mig berättat om en familj 👪 de var 8 bröder (tufft 😃 naturen gav dem inte en enda syster nåväl) och en broder dök upp och ville visa sin goda vilja (precis som Du sa de var på samma våglängd) och sa med vänlig och len röst:
-"Om ni misstror mig kan ni få se alla papper på att jag..."

De andra bröderna svarade med ärr säga att de hade fullständigt förtroende för honom. Ingen misstänkt eller misstanke om brott här inte...

Det slutade med att alla 8 bröder delade upp allt ekonomiskt mellan sig. De gick till ett ställe med en stor Ek, satte ett (hyrt?) stort bord under eken och köpte mat för 8 dagar och så satt de där och talade minnen i en till två dagar.

Det är viktigare att ta hand om familjen än att bråka med eller snika om ekonomin. Gästabudet är en idé om vad man kan göra. Att det praktiska går smidigt när alla är på samma våglängd ligger ju i öppen dag.

Jag Önskar alla medvind i ⛵ ❤️

Ta hand om er. <3

Av Radovic

Du som är part i målet 🥅 har alltid rätt att få se alla bevis mot dig. Men dyker Kalle Anka 🦆 upp och ber att få se rapporten då gäller GDPR förmodligen.

Av Radovic

De borde satsa på vätgas istället... den här (vänster) sörjan om lovsången till Den Gröna Planeten - med vindsnurran och elbilar och att alla ska leva som om det vore himmelriket på jorden 🌏 den idén tror jag inte på.