Inlägg

Inlägg som 135711a har skrivit i forumet
Av 135711a

Bästa/enda sättet att recensera grafikkort?

Av 135711a

Är det downloader.small.5.d som du råkat ut för? Jag har åtminstone det. Googlande lät mig förstå att AVG kommer kunna fixa det hela om man är lite tålmodig (jag har också sökt på datorn utan resultat) och dessutom rekommenderades spybot samt ad-aware om man inte kört det innan.

Av 135711a

Jag hade probs med just en di-804, och det som hjälpte var att inte låta routern tilldela IP utan manuellt knappa in lämpliga värden. En DI-804 ger "första" datorn IP:t 192.168.0.100 (brukar det vara) och är så att säga förberedd på 100 datorer till, m.a.o. 192.168.0.200. Du kan alltså lugnt tilldela den trilskande datorn en fast addr t.ex. 192.168.0.102 eller nåt sånt, din första dator har (troligen) 192.168.0.101 eller som sagt 100. Sen fyller du bara på tills du uppnått de 100 datorerna.
Vad som kan ha hänt är att det blitt nån slags IP-krock. Så tolkade åtminstone jag mitt problem. Ovanstående löste i vilket fall det hela.

Av 135711a

Jag VILL gärna ha denna funktion, såvitt jag förstår får man det när man högerklickar på en ikon och sedan väljer "Kör som...". Detta för att man skall kunna starta program som kräver admin-rättighet, Windows update t.ex när det inte är administratören som är inloggad. Jag har faktiskt letat efter just detta på min W2k dator, men inte fasen har jag den funktionen. Är det nåt man måste aktivera någonstans?

Av 135711a

Infekteras av virus utan mail och explorer?

Om man nu inte har explorer, eller rättare sagt inte använder det att surfa med, och heller inte tar emot mail på en dator, kan den fortfarande bli infekterad? Om man ändå upprätthåller, dvs uppdaterar ett antivirusprogram?
Vad jag tänker på är Win2003server, som om jag förstått det rätt inte har explorer inställt för att kunna surfa i defaultläget. Det är väl heller inget man använder till mail i första hand (även om jag vet att man kan konfigurera WS2003 som en arbetsstation). Jag föreställer mig att detta är i skyddssyfte.

Om denna server sedan står innanför en brandvägg men på ett LAN där andra datorer kan surfa, ökar risken för infektering?

Av 135711a

Verkar fungera utmärkt, tackar!!

Av 135711a

Avinstallera quicktime. Har du väl knutit en viss fil-typ (t.ex. mpg) till ett visst program är den knuten fast, åtminstone tills du knyter den till nåt annat. Så tror jag åtminstone att det är. Då bör mpg-filerna inte vara knutna till nåt prog alls. När du sedan återinstallerat QT så högerklickar du på filen i fråga, väljer att "öppna med" nåt prog som spelar mpg, men ser till att inte ha valet "öppna alltid med" i-bockat.

Av 135711a

Tack, men det är inte riktigt vad jag tänkte mig. Det är förvisso explorer jag avser, men vill alltså ta bort endast vissa sparade lösen och id, inte samtliga.

Av 135711a

Filen där lösen och id sparas?

Vilken fil är det som associerade lösenord och id sparas i? Givetvis förutsatt att man valt att låta windows spara lösen och id, så kan man snabbt välja ett id och tillhörande lösen för inloggning på t.ex tradera mm. Nu har jag en del id som inte har på denna lista att göra längre och vill om möjligt rensa den lite, mao ta bort inaktuella id så att listan som presenteras vid inlog inte blir så lång. Gärna till både w2k och XP? Jag har försökt leta men inte hittat riktigt vad jag söker.