Inlägg

Inlägg som norparn har skrivit i forumet
Av norparn
Skrivet av Apollo11:

Hej,

Jag undrar hur jag bäst ändrar desktop-klockans format till "YYYY-MM-DD HH:MM" i Ubuntu 22.04?
Bild nedan visar vilken klocka jag menar:
<Uppladdad bildlänk>

Jag har sökt runt men inte hittat något bra tips. Om någon känner till ett säkert knep så skulle det uppskattas.

Det är" default " läge i KUBUNTU Plasma (KDE) 22.04.n, men jag tycker du skall kika på språk- & tidsinställningarna där brukar sådant du frågar efter finnas. /Nor

Av norparn
Av norparn

Inget är omöjligt

@Delerium:
Självklart nu har man börjat tolka bibeln med teknik som grund! Där finns även beskrivning på dessa farkoster!

Av norparn

Förtydligande: ÖBO har 22 000 hyresgäster som betalar för ett basutbud, 12 kanaler som ingår i hyran, 2 000 av dessa får i sommar inga, inte ens de med boxer. De få som har ADSL klarar sig. Jag tänker mest barnfamiljer och äldre med lite pengar.
/Nor

Av norparn

Nu har vi flera apparater i hushållet som är anslutna till respektive antennuttag, dessa blir iom. detta helt värdelösa och med för en hel del omflyttning av möbler mm, dels kostnader som är betydligt högre än tv licensen och mycket mer. Alla som inte har teknisk begåvning och klarar att hantera detta är en grupp som blir diskriminerade.

Av norparn

Bostadsbolagen stänger ner kabel tv koax kablar

Örebro Bostäder, har krånglat till det helt i onödan!
Iaf. så har jag kikat på alternativ som grå kanaler. Chromecast utan hub skall jag kika närmare på! Återkommer om det fungerar.
Tack för alla tips!
/Nor

Av norparn

Bostadsbolagen stänger ner kabel tv koax kablarna!

Hej börjar med min huvudfråga!
Min router har möjligheten att klona MAC adresser! Kan jag göra detta och kunna se alla kanaler som distribueras via den simpla box av märket ARRIS modell VIP1113 och se dessa på min nya smarta tv?

Sammanfattning av vad som hänt innan min fråga uppstod!
Vårt allmänna bostadsbolag stänger ner kabel tv nätet nu i sommar 2019 och har satt in stadsnät fiber modem i alla lägenheter.
Ringer och talar med comhem för att höra mig för om det gruppavtal som vår hyresvärd tecknat. Får besked om att vi kan Chrome casta från boxen till flera tv apparater i hemmet om de är på samma nätverk, så är det hos mig iaf. Köpte ny smart tv med Android med inbyggt Chromecast och 4K, kör mot vår router som är kopplad till fiberboxen, 1 port (RJ45) till trådlös router, 1 port till IP telefonin och en port är ff tom av de 3 uttag som finns på fibermodemet.

Ringde bostads bolaget och talade med ansvarig varför de gör detta, vårt bostadsområde har sin mux (Satelitparabol som påstås sakna delar) endast 15 meter från Stadsnätets huvudkabel och kunde lätt för 5 år sedan kopplat in en ny mux som anslutits till fiberkabeln och det redan befintliga kabel tv nätet, inkl. distribution av bredband. Så gjordes inte trots påpekanden om minskade kostnader för bostadsbolaget och oss slutkonsumenter, för 3 år sedan installerade man istället fiber till alla lägenheter. Nu hade bostadsbolaget även förhandlat med Hyresgästföreningen, och inga inga hyresgäster har informerats om detta. Nu har iaf. vi fått erbjudande om att få samma kanalutbud som de som bor centratl 12 kanaler i basutbud!

Beställde omgående en box och det är SKANDAL för oss som har fler tv apparater i hushållet! Man tilldelas 1 box av märket ARRIS modell VIP1113 som inte har det comhem på beställningen lovade Chromecast (samtalet är inspelat).
Jag har ännu inte kopplat in boxen som har MAC adress och endast anslutning till 1 tv via HDMI 1.4 för ljud och bild. Tanten har en gammal TV och barnen har också en gammal TV! Tänkte skaffa 1 Chromecast modul!

IAF. Min huvudfråga!
Min router har möjligheten att klona MAC adresser! Kan jag göra detta och kunna se alla kanaler som distribueras via den simpla box av märket ARRIS modell VIP1113 och se dessa på min nya smarta tv?

/Norparn

Av norparn

Acer 250 Notebook

Skrivet av Beltet:

Skulle vilja ha android för x64. Dualboota med windows

Jag vill köra droid 4 på min ttötta notebook.....

Skickades från m.sweclockers.com

Av norparn

såld av IBM

Skrivet av Jexmark:

Första XTn möjligtvis men inte första IBM-PCn, vi hade en IBM-PC redan 1982 av modell 5150. XTn var modell 5160.

Det jag trycker på att Svenska IBM sålde och leverade sin första IBM PC XT. Vi fick leveransen 2 timmar före nästa mottagare.Allan Ain fick sin XT 2 timmar efter mig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av norparn
Skrivet av rockabilly65:

Du ska ha det på nej (no) detta är en gammal kvarleva från Win95 Win98 tiden.
Varför den finns kvar vet jag ej.
Någon som har mera kunskap om det?

http://www.google.se/search?q=plug+and+play+O%2FS+in+bios&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a

Tack det var det jag ville veta! norpan

Skickades från m.sweclockers.com

Av norparn

Bios välja plug and play O/S eller inte

Hej, jag kör W7 Pro sedan några år och kollade lite inställningar i BIOS! Visst är Windows 7 ett plug and play O/S? I så fall skall jag låta W7 ställa in alla inställningar. Men vilka är för respektive nackdelar?
/Norparn

Av norparn

Då jag är en gammal räv på datorer så skulle jag testa att skifta CPU (låna av kompis - beg CPU'er brukar inte vara dyra hör med en datorhandlare - inte stormarknader) innan något större inköp. Det finns så kallade whitepaper för alla moderkort på nätet som beskriver vad lampors blinkningar betyder. Börja där med whitepaper manualer om du har kort om slantar.

Av norparn

Inte bara skryt

Hej alla som är tidiga med ny teknik! I mitt jobb när jag jobbade på ASEA ATOM (på stenåldern) som det hette tidigare innan det blev ABB ATOM och senare WestingHouse fick jag ett arbetsverktyg, en IBM PC XT med 640 KB primärminne i april 1983! Det visade sig vara den 1:a IBM PC'n som IBM Sverige AB sålde och den fick jag!!!! Min kollega på andra sidan i USA (Los Angeles - Glendora) Fick en likadan och vi skickade data mellan våra datorer med Hayes Smart Modem på 300 baud (supersnabbt) vi jobbade med Astontate Dbase (föregångaren till Microsoft Excel) och vi hade CP/M operativsystem som efter några veckor uppgraderades till DOS 1.0 (wow vilket lyft). Vi fick senare uppgradera allt med en expansionsenhet med en hårddisk WD på hela 5 MB, det innebar inga fler disketter på 5 1/4"
Jag håller fortfarande mig uppdaterad på PC och har byggt min 10+ dator som jag är mycket nöjd med. Har provat allt och det verkar som det inte spelar någon roll vad man bygger ihop, det fungerar! (låt grejerna stå på 30 dygn innan du stänger av - sedan håller grejerna). Bara man väljer delar som inte är "state of the art", utan bara av så kallade standard komponenter. Vi man vara värst så kostar det men fy va dyrt det blir och till vilken nytta? Bara sitt ego och alla andra skiter i ditt EGO! Om din dator krånglar så plocka isär den och sätt ihop den igen så brukar det fungera igen! Hårddiskar brukar säga till när det är dags att spara undan och byta till ny disk (S.M.A.R.T . skall man hörsamma), efter 6 år brukar det vara dags att byta diskar för att slippa problem. Någon som slår detta?! /Norparn

Av norparn

Alla borde veta att datorn är en riktigt bra dammsugare! Själv så har jag hepa filter på luftintagen. Problemfritt sedan 20 år på alla datorer jag byggt och haft! Rekommenderas starkt med filter
/Norparn

Av norparn

Jag lyssnar på streamad radio från hela välden beroende på humör!

Av norparn

En löning!
Ställ in i IPV 4 på egenskaper " erhåll en IP-adress automatiskt" på alla datorna i ditt nätverk så löser sig ditt problem! /C

Av norparn

Realtek komm kort funkar inte i Windows 7 men i XP

Har ett problem som jag försökt fixa sedan i Februari 2010! Har ett ASUS mobo M4A785TD-V EVO/U3 som fungerar perfekt när jag har Windows XP disken igång (bootar från den). Torrent, mailwasher, surf med IE, FX och Chrome funkar hur bra som helst.
När jag ställer om till att boota från Windows 7 Pro-64 disken så fungerar allt lika bra ett tag! Om jag sitter kollar eller lyssnar på något som streamas så fungerar IE, FX, Chrome och allt annat som Utorrent fortsätter att fungera.....

Går jag ifrån datorn och "INTE" surfar på 20-30 minuter så stänger Internet kommunikationen ner, men Utorrent och mailwasher fungerar lika bra som innan.

Har letat i princip överallt efter lösningen i mina inställningar och på andra forum runt om i världen. Får inte ens svar från ASUS egen VIP forum. Har kopierat default inställningarna från WinXP men det har inte hjälpt. All programvara är helt uppdaterad inklusive Bios.

Realtek kommkorts senaste drivrutiner är installerade. Men jag funderar på om det finns någon inställning som jag missat. Har även stängt ner brandväggen i W7 men det ha inte hjälpt heller (min router har egen brandvägg).

IP adresser och portinställningar fungerar från alla datorerna i nätverket som kör XP, men på just denna med W7 måste jag boot om datorn om den fått vila för mer än 30 minuter (dvs. inget surfande).... Men med XP på samma mobo är allt frid och fröjd!

Suck...

Nån som har en XP-64 bit licens liggande????

Av norparn

Jag har Zonealarm Securety Suite och den hittade cirka 1700 virus efter att jag fått in win32.virut.ce, 37 infekterade filer blev kvar som inte kunde repareras och ZA föreslog att dessa filer tas bort vid nästa uppstart. Tur att jag såg det, och satte in min felsökning. Jag låter ZA filerna vara kvar 1 gång efter boot för att fortsätta leta efter fixar. Genomför samma sökning och avstängning varje omstart. För jag såg att filerna som fortfarande är smittade är uppstart filerna som visas bla. i MS Defender....
Just nu håller jag på och provar andra metoder och program för att plocka bort infektionerna, men det ser ut som min HD måste helformateras för att få bort alla spår av detta finurliga virus som smög sig in när jag gjorde en uppdatering av HT Player för att se på web TV. JLC hade uppgraderats till 1.0 och bytt namn till HT Player. Akta er för denna....

Återkommer om jag hittar lösningen, men på andra forum finns avancerade lösningar men då måste man vara duktig på hack...

Se här:
http://www.symantec.com/norton/security_response/writeup.jsp?...

Av norparn

hm.... det finns naturliga nicks oxå

Av norparn

se här hur du gör

idag har jag installerat XP SP3 Svensk och det funkar klockrent
Se annan tråd hur jag gjorde!
#8286220