Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton

Inte för det har med tråden att göra, men e det bara jag som får ont i huvudet av att spela spelet i mer än 1 timme?

Tycker det e bra men man kommer ju ingenstans om man bara spelar 1 timme i taget. Kan ju i för sig bero på min 25 ms responstid:P

Av Ton

Brukar inte överdriva med ram, för

1. man kan alltid lätt köpa till nytt och då har priset sjunkit.
2. ger ingen direkt boost i nuläget.
3. Mer ram kommer säkert att öka prestandan senare men allt annat blir ju gammalt ändå, tyvärr

och glömde nämna förut. Du har köpt dubbla cpu fläktar. (Oj killen innan posta det samtidigt som jag skrev):P

Av Ton

Vill du spara några slantar så drar ner på ram-minnet.

Och köp inte ett Gainward om du intekänner för att slösa. Gainward är i för sig bäst men också dyrast, oftast går det att uppgradera en hel level för bara ett par slantar till.

Med en level menar jag från 7800gt till 7800 gtx. Nu är tyvärr hoppe mellan just 7800gt och gtx ganska stor men du kan ju kolla runt lite och se vad du hittar.

Av Ton

Fel vid uppstart av datorn

Hej!

Har ett ganska rejält fel med min gamla compaq dator. Har ringt deras support, men de brukar ju inte vara alltför smarta på sådana ställen. Hoppas någon av er orkar sätta er in i min situation och kan hjälpa mig.

Hursomhelst så hade jag ett problem på min nya dator. Det började med att datorn fastnade utan anledning i windows. När jag startade om så startade datorn men den började inte ladda biosen eller windows, med biosen menar jag att den vanliga rutan som visar moderkortstillverkaren ellet nåt sånt inte kom upp.
Lampan på skärmen visade också som om ingen dator var ikopplad, ändå kom det inte upp något meddeleande om "no cable", som det brukar göra.

Nu gick det alltså inte att göra någonting, varken använda f8 för att få upp avancerade alternativ till windows startup. Ej heller f10 som gör att jag kan välja om jag vill starta upp från diskett, hdd eller cd. Biosen gick inte heller att starta(delete). Ganska självklart så startade den inte automatiskt ifrån en diskett eller cd .

Jag höll på lite och fibbla, utan att komma någon vart och jag hade gett upp, ändå gick jag då och då och testa om den funkade. Någon dag senare gick den bra igen.

Så jag tänkte att jag skulle förebygga sådana här fel, så det första jag gjorde var att med partition magic gör min enda partition c med windows på mindre. Tyvärr så blev det error vid omstart efter att jag gjort c mindre och hela hårddisken var kraschad/behövdes omformatering. Jag ville dock ha kvar mina andra filer på hdd:n som filmer etc.

Jag visste dock inte att hela c var cpat utan hoppades på att windows bara var cp. Så jag tog ut hdd:n och stoppa in i min gamla dator i ett försök att starta pp den gamla datorn som vanligt och komma åt filerna genom den. Då drabbades den gamla datorn av samma fel som den nya usprungligen gjorde och inget gick att göra.
Så jag flyttades tillbaka rasket så att allt blev som det var från början. Efter ett tag så började min nya dator funka igen och allt blev bra på den efter ominstallation av windows och omformatering av hdd.

Tyvärr så lider min gamla dator fortfarande av problemet med att man inte kan göra ett skit och jag vet inte varför. Har kollat på att grafikkortet inte e paj och att skärmen funkar genom att byta båda, så det måste vara något annat.

Den gamla datorn har också ganska länge lidit av att fastna lite då och då.

Tänkte nu på att jag glömde att ändra hddna till slave och sånt men nu när den nya hddn e tillbaka i den nya datorn och den gamla e precis som vanligt så borde det ju inte göra någon skillnad. Dessutom så borde väl biosen startat i vilket fall som helst?

Grundläggande specs kommer här. Vill ni ha noggrann info om specifika delar så säg bara till.

Nya datorn.

Intel 925xcv chipset. Moderkort? Då jag köpte den färdig och inte orkat kolla än. Tror det e intel.
Intel 550 3.4 ghz
1024 mb ddr2 533 mhz ram
hitachi 250 gb
Asusx800xt

Gamla datorn

Amd thunderbird 1 ghz
512 mb pc 133 sdram
120 gb samsung och en 20 gb av okänt märe, kan kolla på begäran.
Moderkort? men det var något via chips.
sapphire 9600xt 128 mb

Är tacksam för all hjälp jag kan få!

Tack på förhand!