Inlägg

Inlägg som Unbalanced har skrivit i forumet
Av Unbalanced

Ny skärm men osäker på tum - 27" vs 32"

Godkväll

Så sitter idag vid en gammal Dell 21" och har planerat att uppgradera.

Men är väldigt osäker på hur stort jag ska gå för att inte spelandet ska bli "lidande" eller negativt då jag spelar en hel del spel på PCn.
Det är både FPS och third person till RPG.

Specifikationer jag tänkt är måsten är: IPS panel, Gsync samt 144hz.

Har läst och hört att större monitorer ska hindra FPS spelandet, stämmer det? Jag tänker mig en 32" kurvad skärm kommer FPS bli jobbigt att spela vid den storleken?
Om isåfall varför?

Vad är era åsikter.

Har ni tips på specifika skärmar så är jag ytterst tacksam!

Tack på förhand!

Av Unbalanced
Skrivet av MahatmaW:

Ja precis det ligger ungefär 1-1.5cm mellanrum från den minimala ramen tills skärmens början.
Ja det fungerar som det ska med 144hz.

Visste inte detta med ghosting vid 165hz, har själv planerat på att inhandla en Asus Rog Swift PG279Q.
SÅ man kan alltså välja i inställningar att köra i 144hz man behöver inte med andra ord köra 165hz?

Edit: Googlade och läste att man kan välja mellan 120-165hz på skärmen så ignorera min fråga.

Av Unbalanced

1080ti och temperatur vid längre spelande

Godkväll

Så undrar helt enkelt lite om tempen på 1080ti..

Mitt kort ligger vid tungt spelande i tex Far Cry 5, COD:ww2 runt 60-72grader.

Vad jag helt enkelt undrar är om det är skadligt för GPUn att ligga på 70-72grader längre perioder?

Sitter och spelar 1-4h per session, ibland mycket längre.
Bör man skaffa ett slutet vattensystem till GPUn?

Av Unbalanced

Säkraste sättet att rengöra dator & komponenter från damm?

Börjar bli dags att städa PCn, den har stått och samlat damm ett bra tag nu.. eller den används flitigt men har bara inte orkat rengöra komponenterna och chassit.

Så tänkte gå och köpa luft på burk på claes ohlsson men så kom jag på något jag läste någonstans att det finns en risk att det kommer ut kondens? eller vatten från dom där tryckluftsburkarna, stämmer det?

Isåfall vad brukar ni göra för att rengöra damm ur chassit, nätagg, cpu, gpu osv. det sitter verkligen inne i fläktarna samt djupt inne i nätaggregatet.. inte bra när man nästan kan lukta varmt damm på gränsen till antändning vid hög användning :/

Tack på förhand!

Av Unbalanced

Ser att du använder Chrome, jag har exakt samma problem med just Chrome så jag antar det är där felet ligger för jag har inte märkt det med Edge. (Har inte provat Firefox ännu)

Detta sker succusivt, efter en reboot/cache clear så fungerar det att kika på youtube, twitch, netflix i 15min sedan börjar det bli ur sync och då är det ända som hjälper att ta clear cache men enbart i 15min.

MEN det händer inte alltid det är det som är lustigt.

Så du är inte ensam och det är frustrerande då jag gillar Chrome.

Jag har datorn i signaturen och har kollat på performance när det här händer och CPU ligger då runt 10-20% och RAM runt 40%.

Av Unbalanced
Skrivet av frong:

Säkert auto aim och annat jux på konsol.

Exakt vad jag tänkte skriva.

Har alltid sätt FPS på konsoll som att cykla med stödhjul och det kanske behövs lite autoaim om man ska kunna lira ett sånt spel med kontroller för det finns inte en chans i världen att din tumme på en fjuttig sadstick kan tävla med en mus där du har hela din hand + arm att sikta med och göra MYCKET större rörelser, ändra DPI etc.

Men ingen nödvändighet att hänga läpp, jag har spelat PC sedan 1995 och FPS var min forte tills jag tog ett långt break 2002 till 2018.
(Lite spel här och där men ingen ihållande och det var inte mycket FPS)

Hoppade i med båda fötterna i online FPS världen förra veckan, hoppade direkt in i det absolut svåraste spelet med längst lärnings kurva nämligen Escape From Tarkov... was that a misstake on my part. haha!
Har inte fått EN ända kill på snart 2 veckor. Förutom AI. Det gäller verkligen att ha zen i kroppen för annars ryker ditt Tbord och sen är det inte långt tills skärmen får en näve genom sig också..

Practice, practice, practice!

PS. Låter som jag försöker skita på konsoller/kontrollers men det gäller bara FPS spel, jag älskar att spela tex Nioh, Dark souls, Assassins Creed Origins och liknande spel på PCn med xbox/ps4 kontroller! DS

Av Unbalanced

Köpa en VPN tjänst behöver råd om bästa för mig

Har haft en hel del liknande tjänster genom åren då jag arbetet mycket vid datorn och internet framförallt.
Dom jag minns jag haft var Mullvad, någon annan svensk, det är dom jag kommer ihåg på rak arm det har vart så så många tvetydliga tjänster som man skrivit upp sig på och fått 500tb att surfa ihjäl sig på så kan man tjäna mera etc. etc.
Ni vet sådanna.

Nu letar jag efter en jag kan använda till allt, en snabb, en skottsäker när det kommer till ens privatliv med loggar etc och den måste vara snabb samt kunna användas på Netflix för att kunna se det Amerikanska utbudet.

Nord VPN som det görs mycket reklam om just nu, hur är den? Den är väll en av dom dyrare jag sätt, tror jag.
Eller express VPN som också sponsrar podcasts till höger och vänster, den är också där uppe i hur mycket den kostar i månaden vill jag minnas, inte för att det är några problem. Bara observationer.

Uppskattar alla tips och rekommendationer!

Tack!

Av Unbalanced
Skrivet av Laxpudding:

@Unbalanced: Ifall det inte finns en knapp eller meny för att byta anslutning (ofta finns det, men de är lurigt placerade) behöver du en ny fjärrkontroll. Du kan kontakta Sony direkt och be om råd och köpa en fjärrkontroll, alternativt försöka gå på någon form av multifjärr eller för den delen kolla blocket efter en Sony-TV-fjärr från samma tidsera.

Tack för ditt svar. Lurigt placerat var det allt.

Jag hade helt gett upp hoppet på att använda den här gamla monitorn/TVn (som jag faktiskt vann en julafton när datorbutiken.com hade sina jul-tävlingar för en herrans massa år sedan) iom att jag inte hittar fjärrkontrollen.

Men så idag tänkte jag, jag ger det en sista chans och går igenom precis allt i menyn med HDMI anslutet.

Och det finns en meny där man väljer mellan "TV, AV1-6 & PC" och jag hade provat alla men tydligen missat att 'AV4' ÄR HDMI porten.... så ja lurigt placerat var det verkligen. Snacka om att jag vart snopen när jag ser min dator extended när jag trycker mellan AV kanalerna på TVn.

Så tack för ditt svar som sagt. Det är nu löst och jag slipper böka runt med VGA.

Av Unbalanced

Råd ang ny lagringsdisk

Så sitter idag med 5st mekaniska SATA diskar i varierande storlek. Men det känns bökigt och trångt så vill göra mig av med dom, använda en till att ha som spel disk där jag installerar spelen jag spelar och sedan köpa 1 större för lagring.

Jag tänker mig en ny 4tb mekanisk sata disk men jag blir osäker på om jag ska nöja mig med 5400rpm eller om jag bör köpa en som snurrar i 7200.

Jag redigerar mycket i premiere pro så det det är mycket video klipp som jag kommer spara och redigeras och jag tänker om det väger in i valet, vad säger ni som kan det här ?

Sedan detta med cache, det är länge sedan jag handlade ny hårddisk så ser att det finns mängder av olika cache. Hur pass viktig är den i det arbete jag gör?

Det är nog dom frågor jag hade på huvudet just nu.
Tack i förväg!

Av Unbalanced
Skrivet av teejee:

Vad är det för TV? Har den inga digitala ingångar som t ex HDMI?

Tack för alla svar.

SÅ det är därför jag inte blev klok på just detta. Satt och stirrade mig blint på alla DVI-X / VGA adaptrar.

Jo, den har HDMI men jag har förlorat fjärren och kan inte komma åt HDMI läget på TVn via manuella knapparna på TVn.. så tvingas ansluta den via dess VGA anslutning.

Får köpa en HDMI/DP - VGA adapter!

Av Unbalanced

Problem med DVI - VGA anslutning - tips på adapter/kabel?

Sitter och försöker bli klok på anslutningarna.

Har ett 1080 ti gaming grafikkort, den har en DVI-D anslutning och då passar ju inte DVI-I då den har mer piggar är vad anslutningen på grafikkortet tillåter.

TVn jag vill ansluta har en VGA hona ingång.

Så behöver antingen en kabel med VGA-hane i ena änden och en DVI-D i andra.

Eller en adapter med DVI-D hane + VGA-hona.

Jag kikar på online butiker men jag blir inte klok, hittar bara adaptrar med DVI-I + VGA och en sån har jag hemma med den passar ju inte, den passade på de äldre grafikkorten men inte på 1080ti.

Kan någon vänlig själ peka mig rätt antingen med en kabel eller adapter.

Tack på förhand!

Av Unbalanced

sony kdl 20b4030 TV ansluta till PC via HDMI utan fjärr

Godkväll

Så har en äldre liten TV av märke och modell "sony kdl 20b4030".

Den har en VGA + HDMI utgång som jag tidigare använt mig utav bägge men nu har jag ej någon VGA-DVI adapter så försöker med HDMI men nu är problemet att jag hittar inte fjärrkontrollen och jag tror man måste gå in och gå in på själva HDMI anslutningen via TVn för att den ska hitta bilden...

Menyn via manuella knapparna på TVn går inte att hitta dit via.

Så i desperation söker jag hjälp här, någon som har något tips hur jag ska bära mig åt?

PCn ser TVn som ansluten i Nvidia kontrollpanelen under multiple displays (dock finns enbart clone) men väljer jag det så är bilden fortfarande svart på TVn..

Tack på förhand!

Av Unbalanced

Tack så mycket för alla svar.

Av Unbalanced

Tips på vart handla säker displayport kabel

Hejsan

Så vill kunna använda DP anslutningen men vågar mig inte på att använda den DP kabel jag har hemma iom jag inte är säker på vilken standard som används på den.

Skulle vara enormt tacksam om jag kunde få lite tips på vart (online) jag kan köpa en DP kabel i god tro om att den inte kommer skada mitt grafikort.

Tack på förhand!

Av Unbalanced

Överföra foto/video från mobil till PC utan kabel på smidigast sätt? (ej BT)

Det här är något jag har funderat över och funderat över och googlat och klurat och så vidare ni vet hur det är.

WIFI, dedikerade wifi nätverk hit och dit.

Jag letar efter ett sätt där jag på ett smidigt och snabbt sätt kan skicka en batch foton och video från min Samsung till min PC utan att behöva koppla in kabeln varje gång.

Jag har ingen blåtand på PCn. Den är kopplad till internet via ethernetkabel som går via en router som har trådlöst wifi aktiverat men har även en trådlös wifi adapter jag kan ansluta till PCn om det skulle behövas.

Så vad finns där för alternativ, vad kan ni rekommendera för setup?

Tack på förhand!

Av Unbalanced

1151 socket, CPUer och moderkort knuff i rätt riktning!

Hejsan
Börjar med att förtälja lite kvickt för er vad jag tänkt få ut av datorn i fråga när den är färdig uppgraderad.
Och det är främst redigering (video och foto) i Adobe Premiere/After Effects samt endel andra editeringsprogram som Davinci.
Spelar även endel tunga spel.

Så sitter på burken i signatur.

Jag ska uppgradera mitt RAM till 16GB men lite osäker på vilka då jag sitter på 8GB Corsair 3200MHz nu och vet inte om jag ska köpa en 8GB 3200 sticka till (billigast) så jag får 16GB 3200MHz eller om det skulle vara värt i prestanda ökning vs priset att köpa 2x8GB i någon högre minneshastighet, vad säger ni som faktiskt vet ? (Tänk på vad jag ska använda burken till videoredigering samt spel)

Och så huvudfrågan,
Har en i5 6600K idag, socket 1151. (v1 tydligen) och kikade runt på nya CPUer och såg då att det finns socket 1151 v2!
Min fråga är passar 1151 v2 i mitt moderkort också? (Gigabyte Z170-Gaming-K3) eller måste jag uppgradera moderkort också i samma veva som CPU om jag går på en 1151 v2 socket ?

Tack på förhand!

Av Unbalanced

1080 och Displayport kabel skada?

Goddag

Så köpte ett 1080 och väntar på att det ska anlända och satt och funderade på hur jag ska ansluta skärmen,
har en äldre Dell som är utrustad med DVI + displayport ingen HDMI.

Och något som oroar mig är dessa trådar jag läst om DP kablar (vissa tydligen) som inte är "märkta med något specifikt?" KAN skada ditt grafikkort ?

Och iom att jag upplevt vissa symptom från det gamla kortet och skärmen när jag anslutit via DP kabel tidigare som gjort mig lite orolig så är jag extra paranoid över att ens prova på det nya kortet.

Den DP kabel jag har är en billig varient från Kjell & co. (Deltaco om jag inte minns fel)

SÅ är det sant att grafikkort kan ta skada av att ansluta via DP?

Och om så, vart och vilken kabel är säker att använda?

Tack på förhand, är inte särskilt road över tanken att bränna ett helt nytt 1080.

Av Unbalanced
Skrivet av murklor:

Folk gnäller ju på sina 1 år gamla skruttiga och antika 1080Ti och hur dom måste uppgradera till 2080Ti så hur länge dom håller tror jag inte är så stort problem.

Gör folk verkligen det? Vilka är dessa jag kan gärna ta över ett av era sååå antika 1080 för en rund peng då jag själv sitter på ett 550 ti och DET kan jag säga ÄR ANTIKT. Jag lovar. Så kom inte och säg att era flaggskepp är antika bara för en ny generation kort är på G sånt får mig att se rött.

Någon som tror eller vågar gissa när vi kommer se en prisdropp påå 1080 ti 11gb ?
Jag vågar inte lägga 8000kr på någon av dom som säljer dom för 7500kr online, vem fan vet om det ens är riktiga styrkretsar från 1080 i och inte något annat kinesiskt påhitt.

Av Unbalanced

Kunna gå in på specifik delad mapp på Windows dators hårddisk via WIFI/Ethernet med Mobil

Sorry för ett rejält invecklat försök till att få in allt jag behöver hjälp med i en topic.

OK då tar vi det i normal takt.

Jag har en Samsung S9+ som jag fotar mycket foto och video med och för över till datorn via kabel i nuläget.

MEN vad jag tänker är att jag vill på något sätt via samsungen antingen via den inbyggda katalog hanteraren eller någon APP -
jag vill kunna via smartphonen kunna gå in på min desktop och en specifik mapp (gärna flera mappar men det är EN mapp jag behöver tillgång till och alla filer där i)

Jag vill kunna kopiera foton och .mp4 från desktopen till min samsung utan att behöva röra desktopen fysiskt.

Hur gör jag det här på smidigast och snabbast sätt.

Det finns ju BT också men min desktop har inte BT, den har ethernet kabel men kan plugga in en WIFI antenn som kan ansluta till mitt lokala wifi nätverk men det går ändå genom routern med ethernetkabeln och allt så det spelar väll ingen roll?

Tack på förhand!

Av Unbalanced

Ramköp fråga om modell och MHz

Hejsan

Så sitter på futtiga 8gb just nu och redigerar video i Premiere pro och försöker spela spel så ni kan tänka er att RAMet bottleneckar.

Det jag har i datorn är 2st 4GB Corsair 2133MHz DDR4.

Jag tänker jag vill ha 16GB totalt så antingen köper jag 2st till 4GB Corsair 2133MHz DDR4 (samma modell så inga fel sker)
Det går då på runt en tusenlapp där.

ELLER så köper jag tex följande vilka är 2x8GB + snabbare minnen (Corsair Vengeance LPX Black DDR4 3000MHz 2x8GB)
Som går loss för runt 1800kr så 800kr dyrare än alternativ ett men minnena är ju snabbare jag vet bara inte HUR pass mycket och hur pass överklock vänliga de 2 alternativen är.

Kan någom som vet ge mig råd vilket av dessa 2 jag ska gå med?

Jag redigerar som sagt video i premiere pro, spelar nya spel som Tarkov, Assassins creed, Nioh etc.
Kommer köpa större monitor i framtiden också 4k ready och allt det.

Tacksam för svar!