Inlägg

Inlägg som ilg@dd har skrivit i forumet
Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
dual core har bara 32bit stöd medans C2D'n har både x86(32bit) och x64

är inte c2d'n även nyare och allmänt bättre

Fel, dualcore stöder också x64 (Intel® EM64T) vilket du kan se HÄR.
Det finns mej veterligen ingen processor i intels sortiment idag som inte stöder x64.

Av ilg@dd

Hyfsat klantigt av nVidia att läcka den informationen.

Av ilg@dd

NiBiTor har funnits ganska länge, och det går bra att skrämma upp grafikkort med det.
Hade ett 6800LE och ett 6800NU en gång i tiden med vilket NiBiTor funkade bra att modda BIOS så det gick att klocka högre.
Ökade volt och default GPU och minesfrekvens med det programmet.
Torde inte vara någon fara bara du inte kör upp volten på tok för mycket. Se till att din kylning fungerar bra och kanske googla runt och se hur pass högt andra kört upp sina kort.
I klockningskretsar är det definitivt inget okänt program, iaf inte för några år sedan.

Glöm inte bort att spara en "orginal"-BIOS innan du kör igång och experimenterar..

Av ilg@dd

1000-1500:-

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Ja det är väldigt lätt att bevisa yttre våld. Det är inte så att de måste filma när han sätter ihop datorn. Om jag slår hål i en nyinköpt skärm är det ju klart att komplett enkelt kan bevisa att det var jag som gjorde det. Tappar du en mobiltelefon likaså.

Här verkar det ju ganska enkelt, en lite för ivrig pojke som fått sina delar och inte är helt hajj på att bygga datorer, råkar böjja pinnarna och vill skylla på nått. Om de var böjda från början frågar jag mig hur han inte skulle märkt det då det lär han ha sett det när han satte dit processorn. För att inte tala om att det lär ha varit svårare att få dit processorn med massa böjda pinnar.

Måste väl ta killen i försvar lite där, det var ju faktiskt intels socket 775 det handlade om. Dvs alla "pinnar" sitter i moderkortet, så det är fullt möjligt att montera processorn utan att det tar emot om någon pinne är sned. Däremot tycker jag att man borde upptäcka det ganska snabt när man plockar dän plastplattan som ligger över som skydd på ett nytt moderkort. Och NEJ, jag tror fortfarande inte att pinnarna var sneda vid ankomsten hos kunden.

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joelh
Det har hotmail med, allt handlar egentligen om smak. Hotmail har också bra med utrymme, hastighet. Dessutom kan man få Windows Live Mail, vilket är ett mycket nice program.

Låste inte Microsoft möjligheterna att ta hem mailen från hotmail via Outlook Express för några år sedan? Alltså nyreggade hotmails.. Min gamla från 1997 funkar det iofs på, men jag är tveksam om det funkar när du "skapar" nya numera.. Men men, jag kan ha fel.

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
det bör rimligen finnas logiska skäl till varför du tror på ett visst sätt. ingen av oss vet men vi kan ändå ha skäl att tro något...

Det är väl i huvudsak grafikkorten som ger mej de vibbarna, CPU'erna i dagsläget känns lite mer osäkra tycker jag. Måhända att de nya plattformerna med DDR3 ger en välbehövd boost i försäljningssiffrorna, men det känns ändå lite osannolikt att folk i gemen bryr sej om vad för DDR det sitter i maskinen.

Av ilg@dd

Låter mycket i mina öron.. Men men..

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
men det går inte att se bloggen från tidens början...
sen har ju AMD varit taskigt ute förut också (t ex K7 räddade ju dom rätt ordentligt)

då får du som läst lite företagsekonomi förklara hur du ser att AMD kan tjäna in sin investering, (på säg... 10 års sikt, inte för kort nu va?)

Den uppmärksamme noterar förstås att jag påbörjade harangen med "Personligen tror jag att...."..
Det fina med att "tro" något, är att man inte behöver eller ens kan garantera något med det, dvs det är helt enkelt en spekulation från min sida. Tyvärr har jag inte tillgång till någon tidsmaskin så att jag kan finna något att backa upp spekulationen med.
Däremot vet jag och de flesta som uppnått mogen ålder att man inte knyter samman 2 bolag så att det ena vid ev. kris drar med sej det andra.
Ta t.ex Volvo.. Om Volvos lastvagnar säljer dåligt så behöver man inte direkt oroa sej över personvagnsdelen. Nu pratar jag iofs inte företagsekonomi, utan snarare strategier av det enklare slaget.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bom
Vad är problemet? Att AMD inte kommer att överleva mer än någon månad till har jag hört sedan jag köpte min första dator -94. AMD fanns som ett billigare alternativ även då men rådet man fick var att hålla sig borta från AMD eftersom de förmodligen inte kommer att finnas så länge. Ett råd som jag förresten följde till långt in på 2000-talet innan jag köpte min första AMD.

Kommer också ihåg skepsisen mot AMD's Athlon och när T-birden släpptes.. Köp inte AMD, bara trassel med drivrutiner hela tiden.. Dock ägde jag aldrig en AMD förrän just T-birden släpptes. Köpte en 1200MHz ganska tidigt, en riktigt bra prolle på den tiden.

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
han blev CEO av AMD 2002, ca ett år innan Athlon 64 var ute... väldigt sent för någon annan order än "stopp vi skiter i det", dessutom var inte K8-utvecklingen alls det sorts strategiska beslut som Ruiz verkar syssla med (ex stora satsningar på en specifik marknad... se ATi)
Jag skriver inte upp K10s (prestations-)brister på hans räkning heller, däremot är mängden hype som han minst sagt gärna stödde hans ansvar.
Investering i fabriker som inte utnytjas är också ett icke-tekniskt beslut som till stor del ytterst är hans ansvar.

Inser du vad som skulle behövas för att ATi-köpet skall resultera i en bättre framtid för AMD?
En MASSA PENGAR för att hålla igång den tid det tar att få produkterna att bli bra, (sedan) rejäla investeringar för att få igång produktionen (alt. motsvarande pengar för att hålla fabrikerna up to date) och turen att faktiskt ha producerat något som går att sälja med stor vinst som räcker för skulderna man har från inköpet först då kan man kalla köpet [inte förlust].

AMD har inte pengarna och det är inte alla som skulle låna ut mer till ett företag som är på väg söderut med nuvarande fart.

Inga större utgifter... hehe ja... jag vill hitta notan för uppgraderingarna av fabrikerna... det är liksom inte sista gången det görs.
och det behövs inga större utgifter än löpande kostnader om man håller på att förlora motsvarande 20% av intäkterna varje kvartal.

Bom - skicka mig lite länkar är du snäll

För mej som läst lite företagsekonomi känns dina påstående minst sagt flummiga. Även om AMD numera "äger" ATI, innebär det inte per automatik att företagsdelarna belastar varandra, för isf är det illa ställt med styrelserna på respektive del av bolagen.

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
om vi säger såhär: på den nivån blir folk inte avskedade, dom bara bestämmer sig plötsligt (men väl genomtänkt) att dom bör satsa på jorden-runt-resor resten av livet...

Snarare så att du blir tillsatt på visstidskontrakt, t.ex i 5-årsperioder. Slutar man däremot mitt iperioden kan man börja fundera ifall personen ifråga blivit för obekväm för företaget. Ruiz hade däremot inte blivit tillfrågad om en ev. förnyelse av ett sådant kontrakt.

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frostyfog
vilka tillverkade Motorola processorer åt på den tiden? Apple
hur bra lyckades de leverera? tja... IBM fick ta över för att inte det hela skulle gå helt åt skogen... lika fort... (nu så får jag sigge på mig igen om jag skriver mer)
A64 vet vi inte om vi direkt skall tillskriva Ruiz, det var ju en vidareutveckling av vad som fanns innan honom och hans uppgift där var väl mest att "nicka och godkänna" när resultaten väl kom.
Uppköpet av ATi verkar du vara ensam om att fortfarande klassa som ett plus i Ruiz karriär, det var säkert bra som idé, men tajmingen visade sig vara åt helvete.

(Stroglio har inte direkt positiv syn på vart AMD är på väg, det är vi överrens om. Hurvida det är orättvist, oförtjänt och överdrivet är något vi inte verkar ha samma syn på dock.)

Hmm, inte samma syn på saker helt klart.
Tycker inte riktigt om mentaliteten att när det går dåligt är det VD's fel, men blir det något bra, ja då har VD'n tydligen bara nickat och godkänt.. Känns lite som expertisens röster om Svenska landslaget i fotboll och deras ständiga misslyckanden.
Personligen tror jag att uppköpet av ATI var en bra lösning som antagligen gynnar AMD/ATI i framtiden, dock passar den inte in i börsklipparnas oftast kortsiktiga intressen. AMD är tvärtemot vad olyckskorparna vill ha det till nära ruinens brant. Det finns förvisso inte överflöd i kassan, men man har heller inga stora utgiftsposter den närmsta tiden. Bara aktieägarna kunde låta ledningen jobba ifred 1 år eller 2 nu så..

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Ursäkta min kaxighet här, men när du ser det så skall du få en uppgift. Uppgiften är och hitta smartare kod ;). Du får dock hålla dig i någon vecka (kanske två) innan jag kan visa en beta.

Jag har i motsats till dej aldrig utgett mej för att kunna programmera öht.

Av ilg@dd

Låter inte speciellt sannolikt, men å andra sidan så kan man se på kartellbildning på olika sätt vilket någon påpekade.
Min undran är dock iaf, vem fasen tjänade något på det?

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
stämmer bra, har försökt och lägga ut teserna på en del ställer för att se om det är någon som kan förklara tekniskt att det är fel. än så länge har ingen lyckats, en del kör din stil. du vet man börjar kalla mig en del dumma saker men det är snarare ett bevis för att man har rätt.

kan någon förklara tekniskt att jag har fel och det är en logisk förklaring som stämmer med tekniken så köper jag det rakt av.

det finns ställen på nätet som håller mycket hög nivå kunskapsmässigt, där borde du läsa lite. det är människor som ifrågasätter tester och har baskunskaper som de kan använda för att förstå vad som testas. även så förstår de om tester är ensidiga och bara tar med starka sidor från en och svaga från en annan. dessutom kan de läsa

Hör nu unge Herr C++-wannabeeprogramerare, att en sak är bra teoretiskt bestämmer inte per automatik att det fungerar eller har något som helst praktiskt användningsområde i realiteten.
Har du hört talas om Titanic t.ex?? Världens mest osänkbara skepp som sjönk som en sten på sin jungfruresa?
Lägg nu ner diskussionen, för varken du eller jag kommer någon vart med den.
Lämpligt tillfälle att ta upp den igen kan företrädelsevis vara den dag AMD-systemen börjar hamna på top10 i PC-Mark Vantage eller så..

*Edit*
Upplysningsvis så testar PC-Mark Vantage hela systemet, men ditt kommande program (I C++) lär väl kanske bli mer omfattande?

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
.... Om jag gör mig till åtlöje eller inte skiter jag fullständigt i.....

Det är det nog inte många som lyckats undgå att se, det är ju inte bara på det här forumet du yrar.. Jag antar att du och din namne på NH är samma person också.
Förklara nu på vilket vis vanligt folk med vanliga datorer i praktiken eller ännu hellre för klockfolk skulle ha för glädje av en AMD-rigg istället för en intel.

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Du kanske skall lära dig läsa bättre?
AMD har sina fördelar och Intel har sina.

Vid spel är det absolut viktigaste jämnhet.

Du kan ha ett spel som kör i 290 FPS men om detta spel har en flaskhals så det plötsligt stoppar upp i 0,1 sekund så spelar det ingen roll, du märker ett hack i spelet men du har fantastiska prestanda.
Jämför det med en processor som BARA har 29 FPS men de är perfekt jämnhet, alla bilder kommer med exakt samma differens i tid. Även om det ena spelet är 10 gånger snabbare än det andra så kommer ändå det långsamma ge en mer behaglig spelupplevelse.

Vid spelande så handlar allt som flyt.

Tröttnar du aldrig på att göra dej till åtlöje?
Det där är liksom totalt irrelevanta nördfakta som inte har någon som helst betydelse..

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saaade
köp 4870

"Jag funderar på att köpa ett nytt grafikkort, GTX 260
Och jag undrar, kommer mitt nätaggregat att klara av det nya grafikkortet?"

Exakt var i frågaställningen var det du tappade orienteringen?

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Du får gärna förklara mer tekniskt så man förstår vad du menar och hur det går till när du märker något. du vet man berättar varför. En dator är mycket mer än MHz på processorn.

Fråga:
Om du kör windows och använder datorn som man brukar idag, surfar, ser någon film, hör på radio, chattar och så vidare.
Vilken processor skulle du välja mellan en tvåkärnig där varje kärna låg på 1,5 GHz eller en enkärnig där den enda kärnan låg på 4 GHz ?
Du kan säkert gissa vilken av dessa som skulle vinna i princip alla tester, i de flesta tester skulle den förmodligen krossa den tvåkärniga

Eftersom du uppenbarligen lider av stora läs/förståelsesvårigheter så gör jag ett undantag och upprepar mej:
"Jag märker personligen också prestandaboost i spel när jag kör upp min CPU i 3.0GHz istället för ordinarie 2,6GHz.."
"Gissningsvis ökar fps i CSS med 5-10 fps när prollen klockats upp, i 3DMark 05 gör det 700-1000 poäng."
Det rent tekniska mumbojumbot har ingen större relevans för mej eller andra vanliga användare, det är om och hur pass bra sakerna fungerar i realiteten som är det primära..
Köper du en bil t.ex så frågar du med stor sannolikhet inte efter kamvinkel och ventilstorlek, det är om den startar och fungerar att köra med som är intressant.

Angående din obstinata och allmänt korkade "fråga" så gör jag inget undantag, det vore helt klart under min värdighet. Jag blir faktiskt lite fundersam över att jag ens svarar något alls, men å andra sidan har jag alltid varit lite svag för de i samhället som har det svårt på ett eller annat sätt. Man brukar prata om att en del personer har en skruv lös, men här känns det mera som ett helt skruvsortiment, om inte ett komplett bultfack.

*Edit*
OM nu AMD's plattform skulle vara så överjävligt extremt bra, kan du då förklara för mej och andra "okunniga" varför inget AMD-system finns med på Futuremarks top10, eller ens bland de 17 bästa (Hela förstasidan i min webbläsare) i t.ex PC-Mark Vantage?

Tycker du inte själv att det är besynnerligt att intelsystem har alla topplaceringar där med tanke på allt tekniskt mumbojumbo AMD har i sina plattformar enligt dej?

Av ilg@dd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gosh
Vet du varför de införde HT ? Alltså varför den fyllde en funktion?
Det är ju en fullösning just för att den var så extremt dålig (tog så himla lång tid och växla trådar) så då kunde man lika gärna lägga in en fix där så processorn slapp och vänta så länge.

Nej processorn spelar inte alls speciellt stor roll och även som processorn flaskar så är det inget man märker så där direkt i spel, det viktigaste i spel är flyt, det får inte finnas något som stoppar upp maskineriet. Om flaskhalsen sitter i processorn så blir det ändå en mycket mjuk inbromsning. Processorn sitter längst ut i ena kanten (om man kan uttrycka det så) på den väg som går mellan minne eller mellan GPU på intel. Det påverkar liksom inget annat på det viset att andra saker plötsligt får vänta, datorn blir bara något långsammare.

Jämför det med en cache miss. Istället för att hitta minne på runt 15 klockcykler så kan det dra iväg till över 250, och är det kö så får den vänta till annat är färdigt.

När man märker om processorn är långsammare är mest vid ett arbete som tar lång tid, är processorintensivt och man tar tiden. Men vid vanligt användande vid en dator så är det mycket svårt och veta om du sitter på en processor som kör i 2GHz eller 4GHz så länge alla andra delar går i lika fort.

http://www.gunnarsson.biz/bbb/images/smiles/bicycle.gif

Say no more..