Inlägg

Inlägg som nova28 har skrivit i forumet
Av nova28

Vissa moderkort pallar inte att köra fyra minnen i DDR400. Testa att dra ner hastigheten till DDR333 när du kör fyra stickor.

Av nova28

Jag gjorde nyligen en sådan uppgradering. Från A64 3200+ Winchester till en A64 X2 4200+ E6. Blev helt klart ett lyft!
Nu kan jag sitta och skapa ett par Winrar-arikiv samtidigt som jag surfar och Nod32 samtidigt snurrar igång. Multitaskingen går inte att jämföra med en enkärnig 3200+ helt enkelt. har aldrig märkt av det minsta att spel hackar även fast Nod32 och backup program kör i bakgrunden. För 950:- tycker jag det är som hittat för att hålla liv i en schysst 939 platform.

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [TBOC]Razor
Nej absolut inte, lika lite som att jag som sagt skiter i det eftersom den är inkopplad för tillfället men det är alltid lika roligt att försöka förstå varför folk drar upp flera månader gamla inlägg bara för petitesser

Humm...därför att människor som läser inlägget kan få för sig att sprida innehållet vidare.
Inget ont menat, men det finns ett konstruktivt värde i att rätta upp uppenbara fel.

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [TBOC]Razor
Bor i en igloo på Nordpolsgatan 101 Ho Ho Ho

Hehe nej ok den e väl inte på 0c men den e la iaf under rumstemp eftersom den sitter i lådan och kyls likadant som dom andra diskarna men eftersom den inte är inkopplad så finns det ju inget som värmer den

Nej. Din urkopplade disk håller inte en temperatur under rumstemp....oavsett hur många fläktar som blåser på den.
vill inte vara dryg, men du behöver revidera din syn på luftkylning.

Av nova28
Av nova28

ja, vi får väll se hur det här slutar... Personligen skulle jag (om jag var aktieägare i ett konkurrerande företag till Seagate) gnugga händerna nu. Seagate ger bokstavligen bort marknadsandelar till konkurrenterna!

Tror inte att man kommer ta bort P-ata kontakten ifrån moderkorten än på ett bra tag i alla fall... Alla som testat att sätta en optisk-läsare på S-ata vet hur kul det kan vara att installera ett OS...

Och fler S-ata anslutningar vet jag inte om det kommer att bli om man nu inte sätter två sydbryggor eller utvecklar dagens teknik. (När kommer SAS på sydbryggan? )

Jag ser inte fördelen med att begränsa valmöjligheterna!

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maffiaboy
Hej versionen innan det bios som jag har nu stödjer Dual core. Men borde inte den versionen som jag har nu som är lite äldre än den förra ochså stödja dual core?

Den frågan är jag övertygad om att du får besvarad om du besöker din moderkortstillverkares hemsida...

Men du säger: din nuvarande bios-version är äldre än den förra?! Så vad har du? Den före den som stöder dual core? ...eller den som kom efter den som var den före dual core stödet?? ...Eller är det den som är äldre än den sista men yngre än din syster???

Av nova28

Nej, ominstallation skall inte vara nödvändig. Kolla om ditt nuvarande mobo-bios stöder dualcore är ett tips.

Av nova28

Re: Timings till 2gb Twinmos DDR?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sevon
tjena har nyss köpt ett par nya minnen till datorn, och ja undrar om d är någon av er som vet vilka timings som passar bäst till dessa minnen?

länk: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=301825

peace!

Undrar om inte det där är sådana Twinmos jag har i min burk. Jättebra standard minnen i alla fall...

Kör mina på 2,5 3 3 6 i ca 210Mhzx2 (är specade för 3 4 4 8 i 200Mhz)

Av nova28

Min får jag upp i ca. 2900Mhz vid 1.48V (max vad mitt mobo klarar av att ge). Går stabilt och bra. En jäkla skillnad vid multitasking jämfört med min gamla 3200+!

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x_link

Btw. Ska jag ha processorn på moderkortet när jag slipar eller?

/Mvh x_link

NEJ! Du får metalldamm över hela moderkortet med kortslutning som följd!

Av nova28

Är det en "open die" Athlon? Ja du, det beror på att processorn överhetter på en sekund utan kylare på...

Av nova28

"knattret" är normalt. Stör du dig på ljudet så rekomenderar jag dig en tredjepartstillverkad Hdd "vagga" eller investera i ett lite stabilare chassi...

"oljudet" är priset du får betala för låg accesstid

Av nova28

Om du får in en Thermalright HR-03 VGA Plus i ditt chassi (tänk på djupet också) så har du en jäkligt bra VGA-kylare. Har en själv. Ingen risk att du bränner något... (författaren till det inlägget får gärna förklara den farhågan)

Av nova28

Tja, nu när ni säger det så låter det ju inte helt ologiskt... Ska testa med en annan browser när jag kommer hem.

Edit: Problemet är nu identifierat och löst. Det var inget fel på NICen eller nätverket. Problemet visade sig vara en defekt S-ata kabel mellan Hdd och Mobo... Så kan det gå.

Av nova28

Marvell Yukon

Känner ni igen problemet:

Integrerat NIC Marvell Yukon, Fungerar som det skall förutom när jag skall ladda ner en fil genom en websida. Dvs det fungerar utmärkt att ladda ner ifrån min egna lokala server, men så fort jag skall ladda ner genom IE så hänger sig nerladdningen efter någon sekund. Har provat med en annan dator på mitt lokala nätverk, och det fungerar som det skall... Fungerar även som det skall i tex DC++... Har provat alla möjliga drivrutiner utan framgång. Någon som känner igen problemet??

Av nova28
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Vad skrev jag tidigare?

yepp.

har du eller någon gjort någon "halv-vetenskaplig" test med något FPS program, på skillnaden 8x-16x?

Av nova28

jepp, ni har så rätt så.... Jag kör nu i den sekundära och allt är great. Jag fick in mitt ljudkort och grafikkortet får betydligt bättre kylning!
men, den går i 8X. Har nu detta så stor betydelse? kortet är ett 8800GTX. Jag har testat i bla Stalker och märker ingen skillnad alls...

Av nova28

Tack för svar!!

Då skall jag ta och ta och testa också...
"Switch kortet" är en dummy som man skall trycka ner i den sekundära sloten för att få hastigheten X16 när man kör singelkort btw. Skall prova med eller utan med Riva Tuner.

Av nova28

Köra singel kort i sekundära Pci-E porten?

Hej! Sitter bla på ett ASUS A8R-MVP (SLI). På detta kort sitter den primära Pci-e sloten längst ned på mobot. Detta får konsekvensen att samtliga tre PCI slots skymms av grafikkortets kylare.

Fråga: Är det nån som vet om man kan köra grafikkortet i den övre (sekundära) Pci-E sloten som singelkort? Och skall man trycka ner switch kortet i den primära då? Någon som testat??
Det ända Asus säger i manualen är att dom "rekomenderar att kortet sätts i den primära sloten". I konfigurationsmallen finns exemplet enl ovan inte med heller... Känns inte som jag vill riskera att bränna någonting.