Inlägg

Inlägg som _Ibanez_ har skrivit i forumet
Av _Ibanez_

Det var goa tider, jag köpte ett Sapphire 9700 Pro,från sbsdata, som var defekt, dom skickade ett nytt innan jag ens hann skicka iväg mitt, tror jag fick det med rekat, fick det dagen efter hit upp till Umeå, det var service.
Det kortet är fortfarande i drift tror jag faktist, fullt fungerande dessutom.
Det spelade jag väldigt mycket med, hade inte speciellt mycket problem med drivrutinerna heller. TOTL korten kan inte köpas av en ensamstående med normal låg lön (under 20000: efter skatt), Man lägger inte månadslön på något som blir så snabbt omodernt, även om ett 4090 och 3090 kommer att hålla i många år, men dom är för saftiga i pris, även 7900xtx är för dyrt mot vad det ger.

Av _Ibanez_
Skrivet av Alphahanne:

Varför ska jag betala för att betatesta? Det är min grundsyn. Är spelet inte färdigt, låt ett antal betatesta mot att de får lite rabatt när det äntligen släpps men att lura kunder att betala fullt pris för en produkt som inte är färdig är inte rimlig. Förekommer knappt i någon annan bransch så varför i denna?

Håller med. Men en annan sak, med dagens spel, Tv-apparater (oavsett prisklass), annan hårdvara som vi köper, allt är beta testning på slutkund.
Har ägt flera tv apparater, inom loppet av 8 månader under 2014:
Sharp LE852 (2014) Skrotades pga bilmatrixen var dålig
Philips PUS8508 (2014) Android Samma fel
Philips PUS8809 (2014) Android Samma fel
Samsung HU7205, den sista teven jag någonsin ägt. Blev less på att vara företagens beta testare på värdelösa varor.
Samsung lovade att den modellen skulle ha 4:4:4 chroma subsampling i 4K@60Hz det stod till och med i manualen som släpptes, men som senare inte gick att få tag på, för dom ändrade den speces till 4:2:2
Detta p.g.a att Samsung satte in defekta cpuer isället för Golf p Chip, så vi blev tvugna att köpa deras upgrade one connect box sek3500U för att få det vi egentligen betalade för från början. Äkta beta testning, och med en tv för 23000:-. Jag köpte aldrig den boxen.
Samma sak gjorde dom med nedgraderingen av Q80r till Q80t modellerna, ett år mellan dom dom modellerna, och dom nedgraderade bild egenskaperna så den nyare var tvunget att ändra HDMI ingågnen til Game för att få 4:4:4 chroma.
Så köper jag en ny tv blire inte grån Samsunk eller Philips kan jag säga.
Bara beta testning..

Av _Ibanez_
Skrivet av klein:

Telenor är det bolag som toppar anmälningar till konsumnentverket. Kan vara bra att komma ihåg.. Att domstolar skall ens kan begränsa en internet är bara det en rättsskandal.

Va, av vad anledning då?
Är det på telefonsidan då eller?
Jag har haft dom sedan dom tog över BBB som tog över mitt dåvarande Bostream som aldrig låg nere. Inte för att Telenors fiber har legat nere mer än några timmar på dom ca 12 år jag haft dom, eller hur länge jag nu haft dom, inräknat nattetid mot 3-5 på morgonen, så har dom haft en otrolig uptime.
Men deras telefon täckning är usel här i Umeå, helt åt skogen värdelös. Så jag har inte haft jätte problem med deras telefon sida heller, då dom båda gångerna har avbrutit mina abonnemang i förtid bara p.g.a att ingen godtycklig täckning har givits mig med deras egna tester, detta med tester i centrala Umeå, och även på området där jag bor.

Av _Ibanez_
Skrivet av SvingitGolf:

EU och Kina är inte olika varandra. Kommer inte finnas länder i Europa, utan stater som centralt styr över allt och alla. Så det börjar se ut när EU lägger sig i andra länders lagar och regelverk. Enskilda länder får mindre och mindre att säga till om.

Du har helt rätt, vi är inte så olik Kina som vi tror. Tänk på vilket land det var som gjorde Kinas övervaknings Social scoring system som åsiktsregistrerar folk, om jag inte lärt mig fel var t.o.m Sveriges dåvarande sittande regering som var inblandad i skapandet av det på KInas egen begäran. Skrämmande faktist.

Av _Ibanez_
Skrivet av TotalF:

Har svårt att bli upprörd över att rättighetsinnehavarna vidtar åtgärder för att förhindra olaglig spridning av sitt material.

Nätet var härligt vilda västern på 90-talet. Kul att man fick uppleva det

Håller med, det var verkligen vilda västern, skjuta lite speciella söktermer i en 360 graders, så var verkligen allt tillgängligt, alltför lätt också, bara en sökning AltaVista eller WebCrawler, man kunde verkligen hitta all skit som numera är bort filtrerat som tur är. Men nu är allt lite för censurerat i stället. Två diken, dansa vild rave eller bara lite styrdans.

Av _Ibanez_
Skrivet av Fimps:

Nu har jag ju Telenor (tyvärr) som internetleverantör, ingår i BRF-avgiften. Men jag har ju en egen router där hemma, är det svårt att ändra ISPn?

Nej, du loggar bara inpå din router och ändrar bara DNS server i dom fälten till tex clouflare 1.1.1.1 och nine 9.9.9.9, Adguard, No-ip. Det finns en uppsjö av dom. Tex googles, 8.8.8.8, 8.8.4.4
kolla på deras hemsidor, finns en uppsjö av DNS servrar man kan koppla mot, beroende på ändamål och syfte.

Av _Ibanez_
Av _Ibanez_

NH-D15s.chromax.black, med en extra 120mm fan baktill av blocket till 5800x, fungerar riktigt bra. Jag är nöjd, helt tyst i idle, då lever VRM kylningen om mer än alla lågspinnande fläktar, som går i stort sett helt tyst. Detta på ett Strix X570-e gaming. Och detta är ett känt oljud från VRM fläkten som inte går att styra alls på detta moderkort, tråkigt nog.

Av _Ibanez_
Skrivet av Wiiga:

Jag har bara hemska minnen av detta chassi.
Om jag inte missminner mig vägde aset 16kg, TOMT! Sen hårdvara på det också...

Tror jag mot slutet hade omkring 6-7 hårddiskar i den också. Det var ju inte kul att släpa den på LAN direkt.

Hehe, jag använder fortfarande mitt Chieftec Fulltower BA-01B-B-B-OP, som jag köpte 2004-2005.
Det väger 17,56 kg utan PSU.
Astungt, inget jag flyttar frivilligt om det inte är absolut nödvändigt. Men det är stabilt, känns som att en stridsvagn skulle kunna köra över det och kanske göra en liten buckla och en liten reva på det.
Har bara 2 HDD, och en sata-ssd + mobo noctua chromax. 8 fläktar detta med dom två som sitter på Noctua blocket.
Söker nåt mindre på höjden så att säga som tar mitt atx moderkort, men ett RM52 är lite väl dyrt.

Av _Ibanez_

DAC / Interface: Antelope Audio Orion Studio Synergy Core
Högtalare: Monitor Audio Silver 10, aktivt delade, jag har skapat egna filter med Dephonica,
Slutsteg: 1 st Nord Acoustic NC500DM MK2 till mellanregistren
2 st Nord Acoustic NC500 Mono steg MK2 till bas elementen
2 st Hypex NC400 till diskanterna
Kablage: DB25 > 8st XLR 110ocm Mogami 3162
XLR > Slutsteg Siltech G5
Högtalarkablar Supra Ply 3.4
Neotech NEUB1020 Usb kabel
IFI USB Purifier3
Hörlurar: Denon AH-D9200 med originalkablar än så länge, spelas direkt ut från Interface'ets hörlursutgång, kanske köper en hörlurs förstärkare i framtiden.

Låter rätt bra med Antelope OSSC till både hörlurarna och högtalarna.
Jag är nöjd än så läge.

Och håller på med akustikfix i rummet också.

Och en bonus är ju också att jag kan koppla in elgitarren och lira med i låtar med studiointerfacet också.

Av _Ibanez_

Skit i dessa chat/ai grejor, fixa ett enhetligt Darkmode istället för detta ganla win32 ui som är kvar som gamla reliker i UI:et, för över resten av Alla funktioner från den gamla kontrolpanelen till Inställningar, och skrota den gamla helt, alla gamla installations och övriga smårutor som bara blämdar en. Är så less på detta sölande med UI:et, för att istället lägga till emoijs och nu AI/Chat, bara dynga enligt mig, stänger ju av allt som har att göra med historik, indexering, chat, telemetri mm. Fixa UI:et så det blir enhetligt först, dock min åsikt. Förutom detta så tycker jag att Windows 11 är rätt så stabilt och bra faktist.

Av _Ibanez_
Skrivet av SCORPIUS:

Vad kul med en återblick i ett nytt test. Mer sådant här tack

Det vore intressant att se er testa ljudkort. Oavsett om det heter intrigerat, PCI eller DAC.

Gärna studiokort / interface, typ från Motu, Antelope, Apogee, Marian.

Kör själv med en Antelope Orion Studio Synergy Core till mina digitalt aktivt delade multi-slutstegs högatalare.

Intressant artilel med lite äldre kort 👍🙂

Av _Ibanez_

Annars är det ju bara att använda CMD för att visa filerna, då visas allt som vanliga filer och mappar, inte mörk skuggade.
Kör följande kommando.
attrib -h -r -s /s /d C:\*.*
Byta ut C:\ mot valfri disk.

Av _Ibanez_

Själv importerade jag Innocn 27M2V, samma skärm som Redamgic nu säljer på eu.redmagic.gg för ca 9500 sek.
Jag betalade 10500 med frakten och tull, från staterna.
2048 zone/ 1000 nits hdr.
Gillar den skarpt, är riktigt nöjd faktist.

Av _Ibanez_

Er-X > Numprime SW8 (Moddad)
Nuprime SW8 kablat till PC, Shiled, och NanoHD
Allt är koppplat med Cat 8.1 kablage.
Resten av plattor or telefoner är över Wifi.

Fungerar smärtfritt och snabbt.

500/500 Telebor.

Av _Ibanez_

Kör redan Qobuz, och det är snäppet bättre än Tidal faktiskt, eller var det då det när Tidal höll på med MQA dyngan. För då var Tidal sämre än Deezer också. och man måste ha en bra anläggning / hörlursrigg för att höra skillnad. Och du hör större skillnad på 24 bitars ljud vs 16, än vad t.ex 44.1-192 kHz på en bra master ger. Bitdjupet är viktigare, men visst, 24/192 vs 24/44.1 går ibland att förnimma en viss skillnad, men bara ibland. Och jag har inga golden ears. Men anläggningen och streaming prylarna, tex switch, nätverkskablar, strömförsörjningen, hörlurskablar, mm mm, gör skillnad, inbyggda ljudkort är inte i närheten av vad en bra DAC och bra hörlurar med bra hörlurskabel kan ge. Inte några gaming hörlurar utan Hi-fi hörlurar.
Alltså en ändamåls inriktad anläggning för musiklyssnande, då hör säkert dom flesta skillnad om dom faktiskt lyssnar på riktigt, och inte som bakgrundsmusik.
Jag kommer inte att byta då Qobuz ger det jag söker, ett familje Hifi abonnemang för 199 kr

Av _Ibanez_

Ta det med vården, har samma problem själv. Jag for till Andningsenheten här i Umeå och fick en cpap (Resemed Autosense A10+, eller vad den nu heter)
Det hjälper väldigt mycket. Sover mycket bättre nu.
Dom har bevisad effekt.
Och får man inte någon apparat går dom ju att köpa själv också för ca 10k + mask +slang, av Resemed.se.
Hade jag inte fått apparaten av sjukvården hade jag köpt en själv.

Av _Ibanez_

Rätt bra koll, inte alls vanligt.

Jag brukar vanligtvis ha 4-6 rätt.
Känner mig nöjd 😊

Av _Ibanez_

Installerade om senast 2014, vad jag mins, när jag bytte till FX8350+ Sabertooth och köpte Windows 8.1 Pro, som senare uppdaterades till 10, och sedan 11, och har även varit i både beta och dev channel i omgångar också, på samma installation.
Körde samma installation när jag bytte till nuvarande system som byggdes 2020. Så det är 11 år sedan.
Det behövs ju inte inte nu för tiden, det var ju på XO tiden man fick installera, ibland så ofta som 1 gång i månaden.
Men sedan windows 7/8 så har det varit ett minne blott. Minst 3-7 år minimum mellan gångerna

Av _Ibanez_
Skrivet av Ozzed:

Hade varit bättre för Microsoft att bara uppdatera Windows 10 tills företaget lägger ner. Hur ska man någonsin kunna lita på företag som säger en sak och sedan gör en annan.

De här meningslösa kraven på TPM och secure boot och skit ör de ju dessutom inte seriösa men då de själva har instruktioner för hur man kringgår möget, så vad är poängen? Det finns ju ingen. Det skapar bara irritation.

Om Windows 12 har samma sak så lär det ju inte heller få ett särskilt varmt mottagande. Så får hoppas de skärper sig.

Har nu tvingats till Windows 11 på jobbdatorn och upplevelsen är väl typ som att sitta med Windows insider. Idel buggar och prestandaproblem. Känns inte direkt som en produkt som är genomtänkt och färdig.

Precis, har kört utan Secure Boot väldigt länge nu, utan större problem, har inte ens kört något reghack, eller annat hack vad jag vet. Jag tog visserligen bort det i ett syfte från bios, det kanske har att göra med att jag kör i test signing mode med integrity check på off. Men har då inga problem alls vad jag känner till. Tpm är dock på.