Inlägg

Inlägg som AlfonsA har skrivit i forumet
Av AlfonsA

Det är just för att 98% vill ha det så som det måste motverkas. Mitt förslag är att du gör en palett på tio färger, jag kan koda den åt dig i värsta fall, och låta folk välja en i inställningar. 98% väljer det invanda, tyvärr, men då finns iaf valet. Då är det deras problem och inte ditt.

Är inte så arg som jag låter, är bara lite trött på kommentarer i stil med "o gud, min man kan inte ha rosa snöre på sitt paket" eller "Jag ska på ett pojkdop och vill ha ett blått kort."

Du ska ha kredit för researchen dock, 1300 är inte dåligt.

Av AlfonsA

Du kan, på fullt allvar, inte ha babyblå för kilalr och rosa för tjejer. Vi lever 2006 och man måste aktivt motverka sådant. Låt folk välja istället! Välj gärna grön och gul, men för guds skull, låt inte färger = kön redan från början.

Av AlfonsA

fick ett error då... konstigt nog. lade bara till group by ta.id på slutet. borde vara rätt.

hur som heslt ger:

Select id, namn, (Select Count(*) from [art-tag-rel] atr Where atr.[tagg-id]=taggar.id) as antal from taggar

Rätt resultat fast inte personspecifikt utan för atlla medlemmar. Detta får mig att tro att det är fel på logiken ovan. Jag borde, 'ven utan group, kunna få ut rätt resultat. eller?

Av AlfonsA

funkar inte riktigt

min kod ser ut såhär:

Select ta.id, ta.namn, (Select Count([tagg-id]) from [art-tag-rel] atr Where atr.[tagg-id]=ta.id) as antal from taggar ta, texter te, [art-tag-rel] atr where ta.niva=0 and atr.[artikel-id]=te.id and te.vem=ett nummer

vill ha ut: taggarnas id, taggarnas namn, antalet träffar i art-tag-rel på varje specifik tag. Allt detta för en specifik person med id i texter.vem.

Länken ser ut såhär:

texter.vem -> texter.id -> art-tag-rel.text.id -> art-tag-rel.tagg-id -> taggar.id -> taggar.namn.

Typ.

Just nu returnerar den tyvärr, med koden ovan, en rad per träff och den tar kosntigt nog inte hänsyn till personen alls.

exempel:
* Nyheter (2st)
* Nyheter (2st)
* Texter (6st)
* Texter (6st)
* Texter (6st)
* Texter (6st)
* Texter (6st)
* Texter (6st)
* Bloggar (5st)
* Bloggar (5st)
* Bloggar (5st)
* Bloggar (5st)
* Bloggar (5st)

när den borde ge:
* Nyheter (2st)
* Texter (6st)
* Bloggar (5st)

Av AlfonsA

SELECT COUNT(ta.id) as antal
FROM taggar ta
WHERE ta.namn = 'Kalle'

Hjälper mig tyvärr inte efterso taggar bara innehåller namnen på taggar. Det är en form av relationsdatabas där art-tag-rel innehåller antalet taggar

Därför den ser ut som ovan eftersom den kopplar samman nyheterna med taggarna. Det är där det knepar sig för mig som är sqloduglig.

Av AlfonsA

SQL-fråga relationsdatabas.

Hej

Jag har tre tabeller i en relationsdatabas. Vad jag vill är att hämta antalet taggar en speciell person har skrivit inom varje ämne.

Select ta.id, ta.namn, (select count(*) from [art-tag-rel] atr where atr.[text-id] = ta.id) as antal from taggar ta.

Denna kod ger mig antalet taggar som ALLA personer har skrivit. Personernas id finns lagrade i texter.vem.

art-tag-rel är en relationstabell med två fält:
artikel-id : motsvarande texter.id
tagg-id : motsvarande taggar.id.

Hur ska jag göra detta?

Tack på förhand.

Av AlfonsA

Det smartase du kan göra är nog att skaffa en enkel samplerprogramvara som du seda nladdar med trumljud som du skaffar på "något" sätt. Finns mig veterligen inget gratiskit med naturtrogna trummor. Det finns ju "knappt" några proffesionella som har det. Några få i högre prisklasser. Multisamplade studiotrummor är svindyrt. Saker som häng och sånt är också komplicerat. Därför kostar det MYCKET pengar.

Trummaskinstrummor går dock att få gratis.

Av AlfonsA

http://www.nycpeach.com/Home/

en av få bra flashsidor. Måste dock säga att menyn där ABSOLUT INTE borde vara flash.

Av AlfonsA

Man gör allt för att det ska se bra ut. Estetik är ju alltid viktigare än funktion, iaf på accessoarer, frisyrer, smink och kläder.

Nya iPod är f ö riktigt billig. 4MB flashminne är typ dyrare än spelaren. Men som sagt, jag skulle köpa den för dubbla priset om konkurenterna var lika fula som idag.

Edit: Smink är ju iofs funktionen jävligt viktigt på. Men det är ju en kombinationsprodukt där resultaten är estetiskt och inte produkten. jaja.

Av AlfonsA

Problemet med iTunes, som för övrigt är ett riktigt bra om än bloatat program, är att om man låter den sköta filhanteringen blir migration till ett ickemptaggindexerat program i princip omöjlig.

Av AlfonsA

Det här var ju roligt. Ett tips är att leta efter exe-filer i epostbilagor och klicka på dessa för att se hur de fungerar.

Av AlfonsA

Fixa alla stavfel. Det ser inte bra ut. Sen är det väl kanske lite tveksamt om det verkligen är dags att börja sälja tjänster på ett så tidigt stadium när du inte behärskar området? Är inte risken snarare att du jagar bort framtida kunder. Om du kommit såhär långt lär du ju vara betydligt bättre om ett halvår redan och kanske mer lämpad för kommersiella arbeten då?

Sidan då?

Färgvalen är bra, logotypen är lite intetsägande, har sett samma flera gånger förut, gillar inte hur du presenterar din text: den är svårläst och konstigt centrerad. Menyn i sig fungerar inte riktigt då hela menyrutorna inte är klickbara utanbara texten. Detta är okonventionellt och därför dåligt. Koden är inte bra. Du använder divar till det mesta även när det finns bärttre lämpade element. Som <ul> på menyn t ex.

Jag tycker mig se att du är på rätt väg. Men det krävs en del jobb innan du är framme. Det största problemet just nu är att sidan inte är speciellt originell och saknar harmoni, "det där extra".

Tänk såhär: Skulle min sida platsa på www.stylegala.com? Om inte så måste man fundera på varför och arbeta på en mer orginiell och personlig form. Platsar sidan inte där är det kanske lite tveksamt om man är redo att börja koda proffesionellt.

Tänk struktur först, vilken information är viktig på din sida.

Observera att jag inte tycker din sida suger. Den känns bara väldigt väldigt ofärdig.

EDIT: Läste fel, trodde du ville sälja tjänster, upptäckte nu att så inte var fallet. I sånt fall tycker jag att du har en utmärkt idé! Det är det bästa sättet att lära sig på och personer som ber om hjälp vet ju om att man är amatör så alla blir nöjda. Började min bana på samma sätt på högstadiet någon gång.

Av AlfonsA

SQL och relationer

Hej

Jag har tre tabeller i en relationsdatabas.

en med texter
en med taggar
en med dess relationer av modellen:

id
text-id
tagg-id

Varje text-id är sålunda länkat till n-antal tagg-id och tagg-id är hierariska, dvs, taggar som texter (nivå 0) -> skönlitteratur (nivå 1) -> novell (Nivå 2).

Vad jag vill är att fråga databasen snällt om taggarna till en text-post och får resultatet på ett sätt som enkelt kan presenteras som

Rubrik

Innehåll

Tagg (nivå 0) -> Tagg (Nivå 1) osv tills det inte finns fler.

Hur skall denna fråga se ut? Jag har lyckats genomföra lite saker med left joins eller två frågor till databasen. Jag tror att någon av er vet hur det skall göras "egentligen" och på det mest hastighetsoptimala sättet.

Tack på förhand.

Hmm, löste det, var inte så svårt, hade mest skrivit fel på en variabel.

Om någon är intresserad är satsen:

Select ta.id as id, ta.namn as namn FROM [art-tag-rel] atr, taggar ta WHERE atr.[tagg-id] = ta.id AND atr.[artikel-id] = " & txtid & " ORDER BY ta.niva ASC

Av AlfonsA

margni padding givetvis

det är inte tillåtet enligt standarden att använda <p> och <br/> för att flytta innehåll upp och ner. Taggar ska bara tala om VILKEN TYP av innehåll vi har att göra med. Formatering ska ske med CSS. I detta fall med kommandot style.

Exempel:

<p style="margin-top: 10px; margin-bottom:50px;">
bla bla bla bla osv
</p>

Av AlfonsA

Jag är också intresserad av detta. Jag misstänker att man kan skriva ett eget med hjälp av logik från programmeringstävlingen[stavning] som hölls på forumet för någon vecka sen.

Av AlfonsA

Det syns VÄLDIGT tydligt. Färgerna är inte lika korrekta å en 16.2, däremot är frågan hur mycket en "vanlig"-, dvs icke grafiker,-användare skulle bry sig. Ingenting är min gissning. Jag tycker dock att många 16.2-skärmar flimrar lite när de växlar. Jag klarar iofs inte av att jobba under 75hz (det är smärtgränsen) på en crt heller så jag kanske är extra känslig. vad vet jag.

Av AlfonsA

MovableType lär även vara bra. Blogger är tyvärr skit. Eller, jag lyckas i vart fall inte få den att fungera på extern server ordentligt. Man har helt enkelt ingen valfrihet i modifikationen. Däremot är det bra om man itne har några krav och bara vill ha en snygg blogg som funkar.

Av AlfonsA

Det borer antagligen på att du programmerat för IE och inte för alla andra läsare. Antagligen beror felet i sig på att du använder flytande objekt och inte talar om någonstans att "huvuddiven" ska följa med hela vägen.

Av AlfonsA

På mitt första jobb tog jag ungefär 150:- efter skatt och omkostnader som frilans. Det var motiverat eftersom ajg fick betalt per timme och hade vissa initiala problem att översätta mina kunskaper till mer marknadsanpassade sådana. Nu tar jag runt 300:- men det beror mest på att jag nu har kodbibliotek, macron och rutiner klara ochdärför arbetar kortare tid gför ungefär samma summa.

Av AlfonsA

Ni kan inte heta "sidan med stil" och se ut sådär. Det går tyvärr inte. Men däremot är er driftighet bra! Designa om och värva folk!