Inlägg

Inlägg som Unit01 har skrivit i forumet
Av Unit01

Dröjer väl 1-2 veckor innan man märker av det i sverige om man nu alls märker av det.

Av Unit01
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ronnylov
Hade inte ATI problem med USB2-prestandan i sina styrkretsar?
Har för mig jag sett det i något test någonstans.

Inte prestandan det var problem med, utan det var att användning av usbportarna åt mycket resurser i jämförelse med konkurrerande chipsets.

Av Unit01

nej det är ingen skillnad

Av Unit01

ser nästan ut som du kör i se mode. Kolla om man kan bygla disken. Du kör med en LVD kabel med aktiv terminering i änden?
Kollat inställningarna på scsi kortet? Ska vara autosense men titta ifall den inte är inställd som default på se.

Kör en seagate check på disken för säkerhets skull också, kan vara något som är paj.

Av Unit01

Du försökte pilla på linux partitioner med windows installprogram?

Av Unit01

Annars kan du sälja av delar av det interna i din nuvarande dator och hoppa till AM2 eller S775.

Av Unit01
Av Unit01

Inte så förvånande med tanke på uppköpet av maxtor nästan dominerar de SCSI området.

Av Unit01
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Klart minnena ger boost inget snack om saken, men det ena flaskhalsar det andra, det tar inte 10 minuter att få en bra klock, långt ifrån snarare 2-3 timmar.

Sen så menade jag mest på att man ska balancera klockningen vilket ger betydligt mer prestanda än att bara höja minnena, nu är det ingen som har sagt något om detta men jag tänkte på dem nya minnena, ska bli skoj och se om det gör någon större skillnad, _jag_ tror att det är mest ett test exemplar och för att tävla med 7900GTX lite hårdare för det klarar inte XTX. Där är det bara marginellt som gäller.

Om det mesta äter på minnet och inte på fillrate så ger höjningen såklart en boost. Att som du vill säga att det måste vara en balans i klocken stämmer inte. Man vill alltid pressa så högt det går i förhållande till / yield hate. Så det med balans när det gäller kort är inget att lyssna på, och ju fler spel som kör med shaders och större texturer desto större betydelse har den ökade hastigheten, samt AA.

Av Unit01

Innan det kommer mer generellt skitsnack om att klockning av minnena inte ger något så beror det som vanligt på situationen, dvs beror på programmet / spelet och hur det är kodat eller vad som körs.

Av Unit01

Oftast på just större skärmar ex 20-30"

Inte läst många inlägg där folk klagat över input lag på 17"-19".

Problemet upplevs vanligast på större skärmar, sa inte att det berodde enbart på det. Sedan om det beror på storleken i kombination med fördröjningen vet jag inte.

Av Unit01

får väl se hur mycket det pressar ner priserna på nuvarande kort.

Av Unit01
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Farbror Grå
Har en 40" Samsung LCD-TV som jag har testat datorn på via VGA och det blev inga eftersläpningar, ghosting eller annat otrevligt.

Edit: Vad jag vill få fram med ovanstående är att skärmar inte producerar input lag eller andra konstigheter pga storlek.

Läs mitt inlägg innan du försöker nedvärdera det. Samt kolla upp vad det faktiskt är för något.

Zax: Testa spela se om det är sådan eftersläpning i reaktion som det är i win.

Av Unit01

låter som input lag, större sannolikhet ju större skärmstorlek det är.

Av Unit01

Snabbare att ladda spelen samt oset. Underlättar om spelen / programmen måste skyffla mycket data ex texturer, video, ljud under användningens gång.

Av Unit01

Det verkar inte som om xt varianten får dongle-less crossfire än. Trodde de skulle presentera det som en av nyheterna, fast det dyker nog upp mer info så småningom så får man se om det stämmer eller inte.

Av Unit01

han mena nog chipsetet rd600 inte nya grafikkärnan R600
Om artikeln stämmer så nämner de att licensen inte skulle förnyas, så om RD600 ska komma till intel så beror det nog på hur lång tid licensen löper

Av Unit01
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sync
Ser det som ett kort, resonerar man som du gör så vore väl x2 eller conroe processorer två processorer och inte en?

två pcb kort, två gpu cores, samma mängd ram på båda korten. Ja det är två kort som kommer färdigpackade. Den har t o m dubbla kylare.

Av Unit01

Köp en Cooler Master Stacker annars. Det är ju trots allt den modellen som thermaltake kopierat och sedan skapat "armor"

Av Unit01
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArtMan
Vad menar du med två kort?
Det är ett grafikkort ju som har 2xGPU och 2x512MB ram. Kortet är dessutom SLI ready så du kan ha två såna i en burk hehe. 7900GT har lite lägre klock samt 256MB minne och två 7900GT är dyrare också.

http://www.sweclockers.com/imagebank/30f9e/eRVCfu.jpg
Det är vad jag menar med två kort. Det kan inte bli tydligare vad jag menar med två kort. Korten är ihopkopplade med brygga från början. Så det är inte ett kort utan två från början.