Inlägg

Inlägg som Sting_09 har skrivit i forumet
Av Sting_09

hur ser man i bios vilken dma disken körs med? och hur kan man ändra det??

Av Sting_09

vet du något annat sätt att ändra "PIO" och "DMA" värden? de där tipsen funkade inte.. inte heller FAQen som finns på sweclockers..

Av Sting_09

hmm den guiden som står i FAQ där fungerar inte för mig.. :S

Av Sting_09

Det funkade inte för mig. läste igenom guiden på overclockers.com utan resultat.. Min Seagate 200gb står fortfarande i "PIO" läge.. Det gör också min Nec DVD brännare.. undrar om det finns någon som har något annat tips som fungerar bättre??? eller om man får ut sådana här problem på garantin?

Av Sting_09

Det är så här att windows exp vill inte funka med diskar större än (tror det är 128gb). För att lösa problemet gå in i kör prompten, skriv in regedit, sedan går du in på följande:

HKEY Local Machine - System - ControlSet001 - Services - atapi - parameters - Skapa ett Dword men namnet " EnableBigLba " och sätt värde på 1 .

Så ska dete funka

Av Sting_09

Seg hårddisk

Nu är det såhär att min hårddisk börjar gå väldigt dåligt. När jag använder program (ATTO, Roadkil) för att kolla igenom hårddisken dataöverföring så ligger det på max 2.5mb/s. Det tycker jag är väldigt dåligt. Eftersom hårddisken endast är ett halvår gammal. Hårddisken är en:
Seagate Barracuda 7200.7 200GB
IDE ATA/100 8MB cache 7200RPM

Jag kör också med en "väldigt" gammal hårddisk som absolut inte ska fungera bättre, men då får jag resultatet 7-8mbit/s. Och den hårddisken är en 3.2gb disk och är väl ungefär 5-7 år gammal.

Av Sting_09

inte så att kontakten där bak sitter på 32gb limit?

Av Sting_09

ja de datorer jag testade på hade ingen brandvägg... alltså inget som skulle kunnat skydda dom. är det något annat man måste göra?

Av Sting_09

okejj tack.. ska testa o se vad som händer då.. för i 2000 står det bara "Shutdown är inte ett internt kommando, externt kommando, program eller kommandofil"

Det funkade inte i Win xp heller. Visserligen kom man längre men blev alltid "Åtkomst Misslyckad".. Fast datorerna var på och även oskyddade med brandvägg..

Av Sting_09

ja men alltså så här.. Datorn står som internet server. Alltså alla datorer går genom den datorn ut genom internet... Internetuttaget ---> Internet server (dator) ----> ut i nätverket. Ingen som vet något sådant program till windows?

Av Sting_09

funkar detta i win 2000 eller i winxp eller måste det vara ett server program man kör det ifrån?? funkar det i så fall på datorer med vanliga operativsystem

Av Sting_09

Internet utdelnings program

Jag undrar om något vet ifall det finns något program där jag kan ställa in hur mycket bandbredd alla användare på nätverket kan använda. Så att ingen får för mycke och en för lite, så att ifall någon laddar hem så ska det inte kunna gå så fort och därför inte löna sig. Vore väldigt tacksam för svar.

Av Sting_09

krångel med fsb

det är så här.. när jag sitter vid datorn så sänks min fsp och buss speed. har en 2500 barton som ligger på runt 1830mhz. fsb ligger på 166mhz men går ner så långt ibland som till 25mhz. och processorn så går ner så långt ner till 300mhz. tycker det är väldigt konstigt.. datorn går väldigt segt och något verkar vara fel. skickade in sakerna till komplett men fick tillbaka "felfritt".. men det funkar fortfarande dåligt för mig.. någon som vet vad som kan vara fel..

Av Sting_09

jadu.. det vet jag inte.. allting ligger på en b-one domän. stod att jag skulle lägga upp filerna och sen installera det.. har gjort det men ser ändå inte ut att funka..

Av Sting_09

hmm okejj.. det ser tyvärr inte ut att funka..

Av Sting_09

jahapp.. config.php är ju helt total tom, så någonting där måste det ju vara. har ju då ingen aning om hur det ska stå eller någonting. hur ska det stå i den filen da? bara typ skriva i sakerna var för sig?

Av Sting_09

det är rätt.. koden i connect.php mappen är denna..

<?php
include("config.php");
mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass) or die("Error:: can't connect to database");
@mysql_select_db( "$dbname") or die( "there is no database like $dbname");
?>

kan själv väldigt lite om php. ska jag skriva in user,host,pass nånstans?

Av Sting_09

Kodningsfel i php

När jag försöker connecta så kommer detta fram..

Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'kialan.org@localhost' (Using password: NO) in /customers/kialan.org/kialan.org/httpd.www/login/connect.php on line 3
Error:: can't connect to database

någon som vet vad som är fel?

vore tacksam för svar..

Av Sting_09

PHP hjälp

Det är så här att jag håller på att försöka lära mig lite php. Har nu en hemsida som en kille gjorde åt mig men innan den var helt färdig så sa han att jag fick göra klart resten. Det mesta av sidan är färdig men det saknas fortfarande lite saker. Som t.ex inloggning på sidan, registrering osv. Undrar om det är någon som har lust att hjälpa mig med det, eller om det finns färdiga script att ladda hem eller någon guide där det står exakt hur man gör. För jag förstår knappt någonting. Vore väldigt tacksam för svar.

Sidan är http://www.kialan.org

Mvh Christoffer

Av Sting_09

Moderkort till amd

Ska köpa mig ett nytt moderkort till min dator. Har en AMD barton 2500+.
Det behöver vara ett nforce2, 400mhz fsb, klara dual channel på minnen, klockvänligt, bra och inte alltför dyrt. Någon som har ett förslag..