Inlägg

Inlägg som RAPAPPA har skrivit i forumet
Av RAPAPPA
Skrivet av ElZoido:

https://bgroup-files.com/images/garanti/garanti_se.pdf
Jag fyllde i dokumentet (finns på nintendo.se under support) länkat ovan och skickade med paketet. Fyll i 450:- på kostnadsförslag och bocka i att du accepterar kostnadsförslaget.
Min enhet blev inte återställd utan var likadan som jag skickade den. Skickade endast konsollen, plockade ur spel, minneskort och joycons.
Bergsala stod för returfrakten men frakten till dom tillkommer (60:- i mitt fall med Postnord).

Awesome, stort tack för det utförliga svaret!

Av RAPAPPA
Skrivet av ElZoido:

Om någon är i behov av att byta fläkt på sin switch så tar Bergsala 450:- för det. Tyckte det kändes rätt billigt. En fläkt från ifixit som är begagnad kostar över 200:-, till det tillkommer ev. verktyg och kylpasta samt risken att det blir något fel.

Tack för tipset! Hur går jag tillväga för att skapa ett ärende hos Bergsala? Vet du också om utbyte av fläkt innebär återställning av enheten?

Av RAPAPPA

Hjälp med felsökning -

Hej!

Byggde ihop en ny dator för nästan exakt en månad sedan bestående av följande delar:

5600X
B550 Tomahawk
G.Skill 32gb TridentZ Neo (F4-3600C16D-32GTZN)
RTX3070
WD SN750
Fractal Design Ion+ 760W
Define R7 Compact
Noctua NH-U12A

Datorn har fungerat alldeles utmärkt och utan några som helst problem, fram till igår. Jag streamade en serie via Chrome och plötsligt gick båda mina skärmar in i viloläge, mus och tangentbord slutade fungera/RGB slutade lysa, samtidigt som datorn fortfarande var igång. Alltså att fläktarna tuffade på samt att RAM och moderkortets RGB lyste. Vid detta tillfälle lyste inte moderkortets LED för ex. RAM, CPU etc. för att indikera på ett fel.

Det konstiga var att jag inte kunde använda chassits strömbrytare eller reset-knapp för att stänga av eller starta om datorn. Min enda lösning var att stänga av nätaggregatet via sin strömbrytare. När jag direkt testade att sätta igång datorn igen så började moderkortets LED för RAM att lysa, och datorn var lika icke-responsiv som tidigare.

Jag får igång datorn igenom genom att stänga av nätagget och dra ut strömkabeln för att tömma systemet på el. Då funkar allt men det är extremt slumpmässigt när det väljer att sluta fungera igen - ibland när jag spelar andra gånger när jag inte gör något alls. Observera att jag aldrig får BSOD eller några omstarter - den slutar fungera bara som beskrivet ovan.

Jag har lyckats köra det inbygga minnestestet i Windows några gånger utan att datorn ger upp: alla resultat utan att den hittar några problem med RAM.

Jag tänker fortsätta felsöka i natt och ville bolla med er om ni har några tips på var jag kan börja felsökningen? Kan det exempelvis vara nätagget som spökar? Jag har haft problem med RAM vid tidigare byggen och då har det handlat om BSOD, omstarter samt att minnestesterna tydligt säger att det är problem med RAM. Har aldrig varit med om att datorn plötsligt slutar fungera samtidigt som den inte stänger av sig själv.

Är tacksam för alla tips!

Av RAPAPPA
Skrivet av Airborne:

Är det så att både bromsskivor och klossar byttes vid ursprungliga reparationen och de bara har använts kortare tid och inte tusentals mil så har nog verkstaden rätt i att det var fel på dem. Speciellt om inte problemet återkommit på de nya du istället fick av butiken.

Det är inte särskilt ovanligt med fel på bromsskivor och bromsdelar och det är återförsäljaren(butiken) som du som privatkund reklamerar mot så då är det återförsäljarens problem och inte ditt att leverantören till butiken i sin tur inte godkänner reklamationen.

Är tyvärr inte ovanligt att butiker försöker komma undan det ansvaret mot kunden genom att hänvisa till levarantören. Har du reklamerat mot butiken är det de som får hantera reklamationen. Det är ofta knöligt att reklamera bildelar men i och med att butiken faktiskt gick med på utbytet så får de stå sitt kast.

Om det däremot är så att bara skivor bytts men gamla bromsklossar monterats tillbaka ja då kan det ha orsakat problemen för byter man skivor så byter man klossar också då de slits in tillsammans. Möjligen kan man bara byta klossar om man ej byter skivor men aldrig tvärtom att byta skivor utan klossbyte.

Man kan råka ut för problem att ytan blir ojämn bak då bromsarna bak används för lite om man bara bromsar försiktigt, men fram ska det inte behöva bli så såvida inte bilen stått stilla länge utomhus, typ bilar som inte används på vintern.

I det här fallet har säljaren genom att ge dig nya skivor istället och inte informerat om att reklamationen kan avslås i praktiken godkänt reklamationen. Ta kontakt med konsumentvägledaren i kommunen och bestrid fakturan.

Om säljaren haft tveksamheter om reklamation borde han sagt det redan vid reklamationstillfället, det här är bara ett försök att slippa ta förlusten av ett par skivor då leverantörerna ofta är stenhårda på att ej godkänna reklamationer på bromsdelar även i de fall det faktiskt är rena fabrikationsfel. Dessutom har du som privatkund alltid rätt att reklamera mot säljaren/butiken han kan inte tvinga dig att göra reklamationen mot butikens leverantör.

De problem som jag beskrivit dök upp efter ca 2 veckors körande, med maximalt 500 km körande under dessa två veckor. Det handlar om både helt nya bromsskivor och belägg som jag köpte och de felsöktes ordentligt på verkstad. Alla andra delar som verkstaden misstänkte kunde orsaka att framvagnen vibrerade så kraftigt vid inbromsning, kontrollerades också noggrant eller byttes ut. Jag kan berätta att dessa delar kostade mig mer i både pengar och arbete att byta än själva bromsarna. Det var efter allt detta hade gjorts som jag besökte försäljaren och önskade reklamera bromsarna. I och med att säljaren arbetar när verkstaden så godkändes reklamationen direkt utan krångel och jag fick ett par nya som inte har strulat. Men åter igen, aldrig informerades jag om att någon extra avgift för detta kunde tillkomma. Vill annars tacka dig för bra och intressant information.

Skrivet av Brainsplitter:

Betala inte fakturan!

Kör en kopia på fakturan du har fått.
På kopian skriver du "BESTRIDES" som du scannar in och mailar till dem. SE TILL ATT SPARA ORIGINALET OCH MAILKONVERSATION!

Skriv enkelt i stil med
"Bestrider denna faktura då jag varit i butiken med reklamationen och varorna blivit utbytta på plats.

Ni har inte informerat om att de felaktiga varorna ska genomgå en felsökning och att en eventuell merkostnad utav detta kan tillkomma, utan ni godkände min reklamation över disk och gav mig nya varor.

Alla kostnader som kan tillkomma måste informeras om vid reklamations tillfället och ni kan således inte efter debitera detta.
I enlighet med KKöpL samt att reklamationen redan är godkänd av er anställda i butiken bestrides det krav ni har."

Tack för feedback, jag kommer bestrida fakturan och tackar för att du tog dig tiden att skriva detta!

Av RAPAPPA
Skrivet av Yorg:

Och vad var det för fel på dem enligt verkstad?

Ytan på bromsskivan där bromsbeläggen möter är inte lägre slät. Problemet uppstod efter kortare tids användning då framvagnen började vibrera kraftigt (gäller bromsskivorna fram) vid bromsning.

Av RAPAPPA
Skrivet av Yorg:

Det är dumt (och inte hjälpsamt) att uttala sig tvärsäkert om saker när man inte är tvärsäker, tänk gärna på det innan ni börjar svara i såna här trådar.

Köpt online eller i butik? Vad är det för vara? Vad var det för fel?

Det är bromsskivor till bil som det handlar om, köpet är gjort i butik. Monteringen gjordes på verkstad och det var även verkstad som senare felsökte dem för mig och meddelat att det är där felet ligger.

Skrivet av aaaaaaaaaa:

Vilket företag? Låter väldigt oseriöst.

Det är ett lokalt företag nära där jag bor, jag låter bli att specificera vilket företag det är exakt eftersom jag inte vill hänga ut någon för något jag inte är säker på om vem som gjort rätt eller fel.

Av RAPAPPA
Skrivet av twk:

Låter mycket märkligt! Skrev du på något avtal när du lämnade in din produkt, eller när du hämtade ut den nya?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag lämnade in den första varan och fick vid samma tillfälle den nya varan. Jag informerades dock aldrig då om att någon avgift kunde tillkomma för reklamationen eller att jag skulle få betala för den inlämnade varan om det visade sig inte vara något fel på den. Inte heller skrev jag på något avtal för detta.

Av RAPAPPA

Betala dubbelt för en reklamation

Hej,

Jag har reklamerat en vara som var fel där säljaren direkt vid reklamation valde att byta ut den mot en ny produkt. Nu, ca 6 månader efter reklamation har jag fått en faktura från säljaren som menar att den ursprungliga varan har felsökts på fabrik och där man inte hittat något fel. Säljaren vill alltså att jag ska betala dubbelt för en vara. Vid kontakt med säljaren har hen sagt att jag får ta den ursprungliga varan då hen inte har användning för det men då inget fel hittades ska jag även betala för den utbyta varan.

Min fråga till er kunniga på Sweclockers är vilka rättigheter jag har här? Som jag förstått det rätt är det upp till säljaren att under de sex första månaderna bevisa att varan inte haft ett fel från början, vilket det enligt säljaren har gjorts. Men jag informerades aldrig om att jag får denna vara tills den felaktiga skulle undersökas och att jag kunde bli fakturerad igen. Om jag förstått rätt så har säljaren även rätt att ta ut en avgift på själva reklamationen OM jag skulle blivit informerad om det först, men även detta blev jag aldrig heller.

Jag har för avsikt att bestrida denna faktura men skulle gärna behöva lite stöd, om sådant finns, för det.

Tack på förhand för hjälp!

Av RAPAPPA
Skrivet av Soljaerd:

Heyy.

Jag fick precis Primal skickat till mig (nytt). Kan jag regga det i uplay/steam och ladda hem det eller måste jag använda skivorna för installation?

Tack på förhand!

Tjaba!

Fick du möjligtvis CD-key skickat till din e-post i och med beställningen? Då behöver du inte vänta tills du har fått spelet fysiskt utan du kan ange CD-key på Steam eller Uplay och sedan ladda ned och installera det på en gång!

Av RAPAPPA

GTX 970 till TV: prestandaproblem

Hej,

Jag har en dator med följande komponenter:
Intel 4790K
Asus GTX 970 Strix
Asus Z97-A
Crucial 16 GB RAM

Bakgrund:
Jag har två monitorer kopplade till grafikkortet via DVI och en Panasonic Plasma TV via HDMI. Använder inte Nvidia surround utan endast utökat skrivbord i Windows 7. Både TV och monitorer körs i 1080p och 60 Hz. Alla drivrutiner uppdaterade till senaste stabila version.

Problem:
Jag får extremt varierad fps när jag tittar på video eller spelar spel på TVn. Allt från serier på Netflix, 60 fps video på Youtube till diverse spel. Har använt fraps som verktyg för att mäta fps. Samma material visas med konstant fps eller högre på datorskärmarna. Jag har testat att endast koppla in TVn till datorn och då uppstår inte detta problem, utan det händer endast när både minst en datorskärm och TVn är inkopplade samtidigt. Har testat olika kablar, nya som gamla, fast med samma problem.

Exempel: Youtube video 1080p 60 fps
Inga problem på någon av datorskärmarna men fps varierar kraftigt på TV. Körs utan problem när ENDAST TV är inkopplad till grafikkortet.

Är extremt tacksam om någon har förslag på lösning eller information om varför det blir så här.

Tack på förhand.

Av RAPAPPA

Tack för alla tips, det uppskattas verkligen.

Ska kontakta elektriker för att se om det finns möjlighet att dra kabel i första hand och jag ska även se om jag kan låna en homeplug för att testa prestandan via en sån. Kommer antagligen inte vara samma fas eftersom det är på olika våningsplan men som sagt är alla kablar, proppskåp och uttag helt nya så det kanske hjälper.

Av RAPAPPA

Tack för era svar.

Mycket möjligt att det finns kanaler dragna eftersom i princip hela huset renoverades, men är det verkligen enkelt att dra igenom en ethernetkabel då? Tänkte inte på detta alternativ eftersom jag trodde att det skulle behöva borras och göra hål i väggar eller golv.

Av RAPAPPA

Från Homeplug till AP - bra lösning?

Hej på er,

Har nyligen fått fiber indraget i vårt hus som är relativt gammalt, med många tjocka väggar (trä, gips, betong osv.). Fiberboxen installerades på nedervåningen, högra sidan av byggnaden. Har just nu 100/10 i hastighet som körs på en Asus RT-AC68U. Får maxhastighet på trådat och trådlöst på nedervåningen där det finns full täckning på 5 Ghz-bandet, och lite sämre på 2.4 Ghz-bandet. Upplever dock prestandan som väldigt bra oavsett hastighet.

Mitt problem är dock att det är verkligen dålig täckning på övervåningen, där når inte 5 Ghz-bandet alls och 2.4 Ghz-bandet presterar inte tillfredställande nog. har tyvärr ingen möjlighet att ändra plats på själva routern men funderar på att införskaffa en accesspunkt till övervåningen. Har kollat på Ubiquiti Unifi AP AC och den verkar riktigt bra. Ett annat problem är dock att jag inte kan dra en ethernetkabel till övervåningen och undrar nu till er kunniga om det skulle fungera bra med en homeplug? Om det hjälper så kan jag nämna att vi renoverade hela huset under 2014 och bland annat drogs alla elkablar om och nya elluttag sattes i hela huset.

Tack på förhand

Av RAPAPPA

Tack till er alla för svaren, det uppskattas verkligen.

Skrivet av twit:

Moms betalas även på tullavgiften, vilket ger en moms på 880,50:-. Sedan betalas även en importdeklarationsavgift som jag då antar ligger på 120:- för att landa på tusenlappen.
Alternativt har de räknat med en schablonavgift för frakten, eller behöver lite extra kaffepengar.

http://tullverket.se/innehallao/i/internethandelfranettlandut...

Ytterligare en tanke som kanske är nyckeln till pudelns nöt är att du och tullverket inte använder samma valutakurs. Rimligtvis har säljaren i Korea inte tagit betalt i SEK utan i EUR, KRW eller USD. Sedan du köpte och betalade har kronan tappat i värde gentemot den aktuella valutan och när tullverket, baserat på det på försändelsen angivna varuvärdet, räknar ut priset kommer de fram till ett högre belopp än det du faktiskt betalat.

Ringde till Tullverket idag. Pratade med en dam som förklarade samma sak, att moms beräknas på pris på produkt, frakt och tullagvift.
Var aldrig frågan om varför jag fått betala utan hur en mervärdesskatt räknades ut, aldrig fått betala något sådant vid import tidigare. Tack åter igen till er för svaren.

Av RAPAPPA
Skrivet av VeryMadMeatball:

25% moms är typ 750kr räknat på 3k.
var det exakt 1000kr i mervärdesskatt?

Tack för ditt svar! Yes, exakt 1000 kr i mervärdesskatt.

Av RAPAPPA

Köpt datorskärm från Sydkorea - ovanligt hög mervärdesskatt?

Hej!

Jag köpte en Qnix QX2710 från Sydkorea förra veckan där priset hamnade på 3031 kr (frakt ingick i priset).
Idag fick jag hem specifikationen gällande EMS-förändelse från utlandet där jag behöver betala 491 kr i tullavgift och 1000 kr i mervärdesskatt. Min fråga är hur denna mervärdesskatt har beräknats och hur den kan vara så mycket?

Tack på förhand.

Av RAPAPPA
Skrivet av maniac:

Är det någon som vet var man uppdaterar sitt account från pre-purchase till retail? Hittar det ingenstans när jag loggar in på account.guildwars2.com.

https://register.guildwars2.com/

Av RAPAPPA
Skrivet av Sanazin:

Satan vad länge sedan det var jag såg den där! Måste ha varit minst 7-8 år. Dessutom fick jag minnen tillbaka från gamla goda Ansiktsburk också.
Tack ska du ha!

Av RAPAPPA

Jag tar jättegärna emot en nyckel också. Skulle det vara så att någon ger mig en nyckel så kommer jag mer än gärna dela ut mina referral keys här!

Av RAPAPPA

5 stjärnor för P2 Astro City layout!