Artiklar

Artiklar skrivna av Scrooge
83

Landet i öst – kretsarnas land

Landet har världens snabbast växande ekonomi och ska i sommar arrangera de Olympiska spelen. Vi talar självklart om Kina, landet där det mesta av vår datorhårdvara tillverkas. SweClockers har besökt Kina och tagit pulsen på kulturen och även hunnit med lite shopping. En produkt som låg högt upp på önskelistan var Asus Eee PC som vi, efter mycket letande, lyckades få tag på.

49

Intel senarelägger lansering av fyrkärniga Penryn-processorer

På grund av bristande konkurrens från AMD:s sida ska Intel ha beslutat att senarelägga lanseringen av tre fyrkärniga Penryn-processorer. Core 2 Quad Q9300, Q9450 och Q9550 kommer nu inte att lanseras i januari nästa år som först var planerat.

8

Intel X48 senare än väntat?

Tidigare uppgifter talade för en lansering av Intels kommande styrkrets X48 i januari nästa år. Intel ska nu ha skjutit upp lanseringen till februari eller mars nästa år.

38

Samsung-skandal skakar Sydkorea

Samsung är ett familjeägt konglomerat som under flera års tid har väckt löpsedlar på grund av misstankar om korruption. Nu har en tidigare anställd på företaget gått ut med information som kan stärka tidigare misstankar om mutbrott.

36

Ruiz: AMD åter med vinst under andra halvan av 2008

Att det gått knackigt fram för AMD den senaste tiden är nog inte en nyhet för någon. Nu har dock självaste Hector Ruiz, vd för AMD gått ut med att man planerar att ha företaget på rätt köl under andra halvan av nästa år.

8

OCZ tillverkar DDR3-minne för Intel X48

Minnestillverkaren OCZ har tillkännagivit ett nytt DDR3-minne speciellt anpassat för Intels kommande styrkrets X48. Minnet har en hastighet på 1800 megahertz och stöder Intels XMP.

14

MSI lanserar Geforce 8800 GT med Zalman-kylning

Även då Nvidia nu har uppdaterat kylaren på sitt grafikkort Geforce 8800 GT finns det fortfarande mer att önska när det kommer till temperatur och ljudnivå. MSI har nu presenterat ett nytt grafikkort som använder en kylning från Zalman.

6

Intel P45 tidigare än väntat?

Enligt en moderkortstillverkare ska Intel planera att lansera styrkretsen P45 tidigare än först planerat. Om man ska tro vad uppgifterna säger kan P45 komma att lanseras samtidigt som X48 under första kvartalet nästa år.

80

Nvidia lanserar Geforce 8800 GTS 512 MB

Idag har Nvidia lanserat det nya efterlängtade Geforce 8800 GTS baserat på G92-kärnan. Grafikkortet är bland annat utrustat med fler stream-processorer än lillebror 8800 GT.

34

Toshiba börjar tillverka SSD-hårddiskar 2008

Världens näst största tillverkare av NAND-flashminnen Toshiba har tillkännagjort att man ska börja producera SSD-hårddiskar i maj nästa år.

22

EVGA lanserar sitt Geforce 8800 GT 256 MB

Först ut var XFX, nu är det tillverkaren EVGA som följt efter och lanserar även de ett Geforce 8800 GT med 256 megabyte minne.

48

Förhandstitt på Nforce 780i-baserat moderkort

På senare tid har det talats mycket om den kommande kretsuppsättningen Nforce 780i SLI från Nvidia. Nu har det dykt upp ytterligare information som bland annat behandlar layout och BIOS på referenskortet.

17

Nytt tv-kort från Leadtek

Leadtek har tillkännagjort sitt nya tv-kort WinFast PxDTV2300 H, där H står för hybrid. Tv-kortet kan ta emot både digitala signaler och analoga signaler, därav namnet.

54

Nvidia ger 8800 GT en ny kylare

Standardkylaren på Nvidias nyligen lanserade Geforce 8800 GT är allt annat än tyst samtidigt som den inte kyler särskilt väl. Nu har folket på det gröna företaget bestämt sig för att åtgärda detta med en ny revision av standardkylaren.

15

Gigabyte lanserar P35-kort med 5 PCI-portar

Gigabyte har lanserat ett nytt moderkort baserat på Intels styrkrets P35, det skiljer sig dock från mängden genom att vara utrustad med hela 5 PCI-portar.

42

The State of HD DVD

Formatkriget är långt ifrån slut, även då Blu-ray av många ses som det starkare formatet. På Gizmodo har man nu publicerat en intressant artikel som behandlar konkurrenten HD DVD.

21

Asus lanserar Geforce 8800 GT med 1 gigabyte minne

Ryktet om att Asus planerade att lansera ett Geforce 8800 GT-kort med 1 gigabyte minne fick inte vara ett rykte särskilt länge. Idag tillkännagjorde Asus sitt nya grafikkort EN8800GT/HTDP/1G.

4

OCZ börjar skeppa datorer från Hypersonic PC

För en tid sedan rapporterade vi om OCZ:s uppköp av datortillverkaren Hypersonic PC. Nu har man gått ut med att de första bärbara datorerna tillverkade i OCZ:s regi nu har börjat hitta ut till återförsäljare.

32

Sapphire lanserar passivt kylt HD 3850

Sapphire har lanserat grafikkortet Radeon HD 3850 Ultimate Edition vilket är utrustad med en helt passiv kylning. Förutom kylningen så skiljer sig inte grafikkortet från referensdesignen och standardfrekvenserna.

3

Swiftech lanserar nytt vattenkylningskit

Det nya kitet har fått namnet H20-220 Compact Liquid Cooling Kit och är en utveckling av det tidigare kitet H20-120. Skillnaden är att H20-220 nu är utrustad med en större radiator med plats för två 120 millimeters fläktar.