Artiklar

Artiklar skrivna av OSkar000
60

Geforce 8800 Ultra-recensioner

Idag släppte Nvidia sin nya toppmodell 8800 Ultra och redan nu finns ett par recensioner ute på nätet.

9

Nvida Geforce 8800 Ultra närmar sig

Det har gått många rykten om 8800 Ultra och vad det kommer att ha för specifikationer men nu verkar allting vara klart. Att det hela rör sig om ett överklockat 8800 GTX är ingen hemlighet men det finns ett par små skillnader som skiljer dem åt förutom klockfrekvenserna.

11

Ny version av Rivatuner

Idag släpptes version 2.01 av det populära grafikkortsöverklockningsverkyget Rivatuner. Bland förbättringarna mot tidigare versioner finns bland annat stöd för nyare drivrutinsversioner och förbättrat stöd för Vista.

78

Nästa version av 3dmark enbart för Directx10

Allt tyder på att nästa version av det populära prestandatestprogrammet 3dmark kommer att kräva directx10 och därmed Vista samt ett grafikkort ur Nvidias 8000-serie eller AMD ATI:s 2000-serie.

62

Pris och lanseringsdatum för Optimus Maximus

Inom datorvärlden är det vanligt att produkter blir försenade, både mjukvara och hårdvara får ofta uppskjutna lanseringsdatum. Tangentbordet Optimus Maximus är inget undantag men nu verkar både pris och lanseringsdatum ha satts.

85

Bild på 8800 Ultra

Nyligen rapporterade vi om Nvidias kommande toppmodell Geforce 8800 Ultra. Nu har det dykt upp bilder på vad vi kan förvänta oss att få se i butikerna framöver.

73

AMD tappar marknadsandelar

Det första kvartalet i år har varit allt annat än bra för AMD. Dels kan de inte längre konkurrera med Intel vad det gäller prestanda på toppmodellerna och dels på grund av ständiga prissänkningar som gjort att de i genomsnitt får mindre betalt för varje såld processor.

84

HD 2900 XT överklockat

Igår fick vi se de första prestandatesterrna på kommande HD 2900 XT från AMD ATI. Vad som inte framkommit då var överklockningsresultaten och dess påverkan i 3dmark06.

183

ATI Radeon HD 2900 XT prestandatestat

Dailytech prestenterade idag ett relativt djupgående prestandatest av AMD ATI:s nya grafikkort ATI Radeon HD 2900 XT. Som det ser ut i dagsläget så ser det mycket lovande ut då det slår Nvidias 8800 GTS i samtliga program och spel som de testat i.

22

Tyst och diskret nätaggregat från OCZ

OCZ lanserar ytterligare ett nätaggregat som ska komplettera de modeller som redan finns på marknaden. Den nya modellen heter OCZ Stealthxstream och ska kunna leverera upp till 600 watt.

19

Bärbara datorer med ssd

Zepto meddelade idag att de under maj i år kommer att erbjuda ssd, solid state disk, i samtliga bärbara datorer istället för traditionella hårddiskar. Till en början kommer de att ha en kapacitet på 32 gigabyte men det kommer att utökas till fler alternativ senare.

53

Uppgifter om HD 2600XT

Det har nu börjat dyka upp mer information om mellansegmentskorten från AMD ATI. Dessa kort är tänkte att konkurera med Nvidias 8500- och 8600-serie både vad det gäller prestanda och pris.

48

Geforce 8600 GTS recensioner

Tidigare i veckan började Nvidias 8500- och 8600-serie säljas och samtidigt dök de första recensionerna av dem upp. Vi har samlat ihop några recensioner som är läsvärda inför ett eventuellt köp eller som lite trevlig söndagsläsning.

29

Puzzlebox 2.0

De flesta modifikationer blir bara gjorda en gång och får sällan några riktiga uppföljare. Magnus "Wolverine" Persson har dock gjort en uppföljare på en av hans tidigare byggen i form av en uppföljare till det bokstavligen grymma projektet Puzzlebox.

90

AMD mot Intel i samma prisklass

I dessa tider med prissänkningar både från AMD och Intel kan det vara svårt att hålla reda på vilka processorer som ger mest prestanda för pengarna. Legit Reviews har tagit reda på vilken som är snabbast för under 200 dollar, närmare bestämt AMD Athlon X2 5600+ mot Intel Core 2 Duo E6300.

19

Fler modeller i Nvidias 8800-serie?

Dagarna efter att Nvidia lanserade 8500- och 8600-serien framkom det att även 8800-serien kan komma att utökas med ytterligare två modeller, dels en budgetversion kallad 8800GS och en ny toppmodell, 8800Ultra.

70

Dell återinför XP på konsumentdatorer

Dell kommer att börja sälja konsumentdatorer med Windows XP igen som alternativ till Vista. En del av kunderna föredrar fortfarande XP framför Vista, vilket har fått Dell att ta detta beslut.

25

Pico-ITX från Via

Via förhandsvisade plattformen Pico-ITX på Cebit tidigare i våras och nu har den slutgiltiga versionen blivit klar. Det handlar om ett moderkort med i stort sett allt integrerat men som inte är större än en 2,5"-hårddisk.

42

Penryn prestandatestad

Anandtech publicerade idag ett test av Intels kommande processorgeneration Penryn som kommer att ta över efter nuvarande Conroe. Förväntningarna var som vanligt höga när det rör sig om en ny generation av processorer.

122

Ubuntu 7.04 är släppt

Idag släpptes som väntat den skarpa versionen av Ubuntu 7.04 som går under kodnamnet Fiesty Fawn. Ubuntu är just nu en av de absolut populäraste Linux-distrubitionerna för hemanvändare.