Inlägg

Inlägg som OSkar000 har skrivit i forumet
Av OSkar000

Kör just nu med återbrukat, ombyggt och orginalstuk. Nån gång i framtiden ska det få ny lack i orginalfärg.

Ålder på chassit? Någonstans runt 32-33 år men det passar förvånansvärt bra med moderna komponenter i det ändå.

Av OSkar000

Har två 36gb och troligen en 150gb eller om den var större.

Snabbare och roligare än vanliga IDE-diskar men inte riktigt lika kul som 15krpm SCSI

Av OSkar000
Skrivet av mrfish:

Tjejer. Tjejer är anledningen till att man inte får ha stora högtalare i vardagsrummet.

Soundbar var inte aktuellt här för då blev det mindre plats till prydnadssaker på tv-bänken

Två lagom stora bokhyllehögtalare är ganska lättplacerade om man har en bred tv-bänk. I vårt fall är det fyra meter eftersom den täcker hela väggen där tv-bänken står.

Av OSkar000
Skrivet av exroz:

Vem köper egentligen soundbar för 30 000? En total audiofil?

Den som inte fick lägga 50k på förstärkare och separata högtalare pga smakrådet i hemmet stoppade de planerna

30k är i ljudsammanhang inga konstiga summor även om det är över min budget i just den produktklassen.

Av OSkar000

Jag är också en av dem som haft många långa kvällar på IRC med Anders. En stor tillgång för forumet med många uppskattade inlägg.

Vila i frid! Hoppas din familj får ta del av allt som skrivs här.

Av OSkar000

Intressant koncept men det känns som man måste köpa alla delar samtidigt för att det ska bli bra.

Hur länge tänker de att varje serie ska finnas tillgänglig? Hur hanteras att bibehålla korrekt färgåtergivning när man sätter dit nya delar på en några år gammal skärm? Hur gör de om en del går sönder?

Jag ser många intressanta användningsområden, speciellt om man ska bygga upp arbetsplatser. Men ser även vissa bekymmer som behöver lösas för att det ska bli mer än "en kul grej".

Av OSkar000
Skrivet av ronnylov:

Jag tar nästan aldrig med mig datorn till fysiska möten. Räcker oftast med papper och penna.

De möten jag håller i bygger till 90% på att visa och diskutera saker i affärssystem och excelfiler så jag är glad att vi gått från papper och penna som det var tidigare. Då fick alla varsin utskrift och sen gjordes ändringar av planerna med pilar kors och tvära på listorna. Det kunde bli riktigt intressant när två avdelningar förstått en ändring olika...

Av OSkar000

Ett bra möte är när vi som grupp har kommit vidare i ett problem.

Har till och från mycket möten, så länge de är relevanta och inte bara "sitta av tiden" så tycker jag det är okej. Har flera möten/uppföljningar i veckan som oftast funkar riktigt bra och som har utvecklats bra senaste åren. Det gäller bara att få rätt personer att mötas kring rätt saker så alla får så bra förutsättningar som möjligt.

Sen måste jag säga att våra riktiga "flum-möten" har varit väldigt givande, de har löst många problem och gjort det lättare för flera att göra sitt jobb på ett bättre sätt.

Teamsmöten är i de allra flesta fallen bättre för mig, att sitta i ett konferensrum och försöka multitaska på en laptop är svårt.

Av OSkar000

Nu är det länge sedan jag använde ICQ men visst väcker det minnen. MSN körde över det totalt när det kom stort ihop med Windows XP

Körde dock MirandaIM som klient länge sedan ICQ blev dränkt i reklam.

Vila i frid, 66222800

Av OSkar000

Köpte en MacBook pro 15" för snart 10 år sedan. Den har använts flitigt sedan dess så sett över tid har den varit prisvärd. Tror den kommer att ersättas av något liknande snart.

Lätt och smidig, bra skärm, bra tangentbord och bra pekplatta.

Av OSkar000

Byt grafikkort så du slipper bli besviken

Unreal och Unreal Tournament (ut99)

Av OSkar000

Jag skulle kolla mer på hur skärmen är inställd än uppdateringsfrekvens. Vid orörliga bilder är det "ingen" skillnad.

Vad har du för skärm idag, hur är belysningen i rummet och hur sitter du?

Av OSkar000

Bygga dator efter nånstans runt 2005 är inte riktigt samma utmaning som på 90-talet.

Nu är det i stort sett Lego/Ikea-nivå på det mesta. Plocka ihop delarna och kör.

Roligaste, drygaste och dyraste bygget på länge för mig är en 486 med Pentium OverDrive i ett fulltowerchassi från tidigt 90-tal. Den datorn innehåller många timmar frustration och dumheter men det var väldigt kul. Snart dags att bygga om den lite och göra den användbarare

Av OSkar000

Funkar bra för att läsa inlägg men som vanligt så känner jag mig helt bortkommen när jag ska skriva mer än två rader. Det gäller dock all form av mobil forum-konsumtion.

Snälla, tvinga oss tillbaka till datorerna igen så man kan föra en vettig diskussion igen

Av OSkar000
Skrivet av Larsioni:

Socialdemokraterna letar efter en ursäkt för åsiktsregistrering. Jag tror det är snarare det som det handlar om.
Detta gör politiker och 'journalister' allt som oftast själva (framförallt då mot etniska Svenskar, främst män) de får dessutom bra betalt för att göra det. När någon medborgare sedan reagerar negativt så heter det att dom är ett hot mot demokratin.

"Rules for thee but not for me" med andra ord.

...vore bra om politikerna kunde återinföra tjänstemannaansvar. Det skulle aldrig ha tagits bort till att börja med.

Dom vill komma åt medborgare som INTE håller med om nuvarande "samhällstrender", helst av allt skrämma dom till tystnad.
Mobbning handlar om konflikthantering, detta är något man lär sig hantera tidigt i livet, främst då i skolan. Det är något som alla måste lära sig att hantera, A: Att stå upp för sig själva B: Etablera gränser osv. Ja, det kan vara obehagligt ibland men det är likväl något som man måste lära sig. Livet är fyllt av konflikter det är ingen skyddad verkstad.

Med det sagt.
Mobba någon online? Eh, va? Det är något som sker i verkliga livet, och har människor svårt att skilja på verkliga livet och internet så är det hög tid för vederbörande att hålla sig borta från datorn, från 'sociala' medier osv.

'Sociala medier' är dessutom en felaktig beteckning då man är allt annat än social när man sitter text framför datorn, man är anti-Social. För att vara social så måste man umgås med människor i verkliga livet, fysisk kontakt osv.

Jag har svårt att se hur mobbning har något med konflikthantering att göra. Konflikthantering är att hantera olika åsikter och försöka komma till en gemensam lösning. Mobbning är ensidiga (oftast) angrepp mot någon som inte ska accepteras någonstans.

Av OSkar000

Det är synd att så många utnyttjar/missbrukar sin anonymitet till att sprida hot, hat och desinformation.

Följden blir att de som vill eller behöver kunna vara anonyma eller i alla fall svåra att identifiera förlorar den möjligheten och trollen lever vidare. Förlust för alla som vill att nätet ska vara fritt och hålla en hyggligt städad nivå.

Av OSkar000

Stabilitet och livslängd.

Avstår gärna från enheter som har drabbats av marknadsavdelningens designförslag.

Av OSkar000
Skrivet av Kloppstock:

Är det din beräkning at 70714 timmar motsvarar 8 års tid?

Vill inte ha begagnat, det lär vara bökigt att installera SSD diskar ifall man inte är en lärd datorbyggare,
man måste klara skruva fast disken på en räls som man måste köpa till separat? har jag för mig,

Sedan måste man formatera den på nått speciellt sätt och säkert på ett speciellt sätt för att windows 7 X64 ska igenkänna den, jag har 2 SSD diskar men den har ju en datorreparatör
installerat åt mig.

Den här SATA disken som behöver bytas är på 1.46 TB, jag måste ha nått som matchar det, och vad kostar det att få tag i en splitterny SATA på ca 1.46 TB eller SSD disk på ca 1.46 TB

Just det!, den där minns jag namnet på men har aldrig använt, finns det nån risk att en read/write surface scan
förstör nån data under processen btw?
Jag gissar att det är "Perform driver bechmark" som det är frågan om här va?

"After you download the SpinRite.exe program, run it under Windows to have it create a bootable media format of your choice. Then shutdown and restart the target system, booting it with the SpinRite bootable media to start the FreeDOS operating system which will automatically run SpinRite under FreeDOS."

Sablar, men jag antar att jag inte kommer undan bootable media start i DOS, jag antar att det är en tom CD-skiva
eller USB-sticka det kan vara fråga om, förbrukas USB-stickan om man gör den till en bootable media?

Jag har inga lediga! USB stickor hursomhelst

Ett år är 8760 timmar så det blir ganska nära 8 år.

Finns det nån anledning att den nya disken måste vara lika stor eller går det bra med en större eller mindre? Används den till ren lagring eller kör du operativsystemet från den?

Installation och formatering är en enkel process, diskhanteraren/disk management ska du in i. En SSD behöver du knappt skruva fast ens, de bryr sig inte om hur de är placerade i datorn. Annars finns det adaptrar men det är som mest ett par skruvar att skruva dit så ingen avancerad operation.

Av OSkar000
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ränte fritt är ju sällan det. De brukar istället kalla det något annat tex administrations avgift eller något. 1700kr fördelat på 24 månader låter väldigt lågt.

Ja, det är väldigt fördelaktigt. Har man bra betalningsdiciplin är det en billig buffert. Vi har fått samma erbjudande på två håll nu.

Läs mer här:
https://www.thermia.se/varmepump-kunskap/spara-pengar-med-var...

Av OSkar000
Skrivet av Aka_The_Barf:

Har svårt att se att sparräntan blir högre än lån räntan, speciellt om han tar blancolån. Buffert är alltid bra att ha vid sidan om sitt sparande så man kan ta oförutsedda avgifter men det kan eller vill inte de flesta.
Jag har bara tagit ett enda lån och det är bostadslånet, allt annat har jag sparat till som jag vill ha.

Allt handlar om lånevillkoren. "Räntefri" avbetalning kan vara fördelaktigt om man inte vill tömma buffert eller sparande. En förutsättning är dock att man sköter betalningarna utan förseningar för då blir räntan en helt annan.

I vårt fall, 1700kr avgifter fördelat på 24 månader för 100k kr. Har hellre kvar de pengarna i bufferten med cirka 3,5% ränta.

Ligger pengarna på börsen är det olika beroende på om det är ISK eller vanligt aktie/fond-konto beroende på vinst vid försäljning och beskattning.

Jag hade sett mig om efter den lösning som ser mest gynnsam ut ekonomiskt om man ställer upp allt snyggt ordnat i Excel.