Inlägg

Inlägg som maffiaboy har skrivit i forumet
Av maffiaboy

Du skrev att ditt nuvarande agg var ett microATX, det var bara det jag fastställde.

*EDIT*: http://susning.nu/ATX

Av maffiaboy

Tror inte att själva kretskortet i ett AT agg är utbyggnadsbart till ATX, för annars så skulle dom ju lika gärna kunnat strunta i AT, och uppfunnit ATX på direkten.

Av maffiaboy

Funkar säkert bra, dell lever sina egna liv. Om den har samma mått och sådant så ska det gå, och ditt moderkort följer ATX. Så det är i praktik tuta och köra med den.

Av maffiaboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SILEN
Världsrekord i Skriv?

Syftar du på att jag ljuger om mina avläsningar ?:rolleyes:

Av maffiaboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZitreXx
Satt vid datorn e gång då jag hörde hur det rasslade till inifrån. Öppnade chassit och hittade en turkisk peppar innuti som någon slickat på
Hade ingen PCI shield längst ner på chassit så jag misstänker att ett en mus hittade in i mitt varma chassi

Var med om något liknande på sommaren

När detta hände så hade inte jag heller några PCI shields på den burken som jag då hade. Burken var placerad vid en balkong som var lite små öppen ibland. En dag när jag skulle stoppa i en till hårddisk så såg jag en spindel som hade byggt sig ett litet näste uppe vid nätaggregatet(!). Börjde att små skratta och undrade om den var död p.g.a av närheten till nätagget

Av maffiaboy

Minnesläshastighet: 6595 MB/s
Minnesskrivhastighet: 4557 MB/s
Minnesfördröjning: 50,8 ns

Detta med 2x 512 MB Corsair Value S.
CPU överklockad 11%

Av maffiaboy

Har samma problem som dig, fast jag har ett 6800LE. Mina 4 sista pipor är trasiga, har varit uppe i 1.4V utan någon förbättring. Man får helt enkelt leva med 12/6...

Av maffiaboy

Grafikkortet börjar att ta illa upp runt 127C, och din processor runt 80C (Rätta mig om jag har fel). Jag körde med en exakt konfiguration som dig förut, fick mkt flaskhalsar mellan grafikkortet och cpun, så egentligen så borde du minst köra med en 2800+ eller 3000+ processor för att undvika dessa.

Av maffiaboy

ThePenguin, jag har en HP ze5604EA. Celeron 2,6GHz (Northwood) är ochså angelägen om att undervolta min cpu men det går inte, p.g.a. även jag inte kan markera P-State transistors.

Förmodligen så tror jag att det inte är MÖJLIGT att undervolta Celeron med kärnan "Northwood". Men jag hoppas att det går på något vis...

Någon som har en lösning på vårt problem?

Av maffiaboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DenBlåaTomburken
Tror inte det finns i Sverige, har varit uppe tidigare. Däremot har jag för mig att vissa affärer i till exempel Dåjtjniland har dom.

edit
Kollade upp en Yate Loon-fläkt o hittade det här:

http://www.case-mod.com/store/120mm-case-fan-yate-loon-d12sl1...

Tack tack, gillade inte färgen på fläkten men jag antar att det inte är relevant just nu

Av maffiaboy

Köpa Yate Loon fläktar?

Hallå.

Jag undrar vart man kan köpa "Yate Loon" fläktar, helst i Sverige om möjligt. Har kollat runt lite på olika websidor men utan resultat.

Av maffiaboy

Säger bara NOD32 ftw <3

Av maffiaboy

Lite dålig publicitet kan dom allt få ^^ GO AMD!

Av maffiaboy

RPM eller cfm ?

Hej

Min fråga gäller fläktar, då jag söker en tyst cpu fläkt så har jag en fråga.

Om vi tänker oss att vi har 2 fläktar av samma typ (kullagrad)
Fläkt 1 går i 1500RPM och blåser i 39cfm och
Fläkt 2 går i 2200RPM och blåser i 26cfm.

Vilken av dessa skulle vara effektivast?

Är det luftflödet som spelar stor roll när man kyler av prollen eller är det fläktens hastighet att pumpa bort all värme?

Det var allt för mig.

Av maffiaboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Warheart
Du får väl öppna den lite snyggt, du behöver ju inte använda kofot.

Haha

Av maffiaboy

G0D JUL! Måder ni få många hårdvaru klappar

Av maffiaboy

Skulle tro att det har med nätaggregatet att göra. Har läst ett liknande inlägg för en tid sedan.

Av maffiaboy
Av maffiaboy

Råkade ut för samma sak tidigare på min äldre dator, surfade lite på internet när plötsligt datorn rebootade. Tänkte inte mer på rebooten då utan började lira lite spel och sådant. Sen så började klockan närma sig "läggdags" stängde av datorn. Sen på morgonen när jag skulle starta upp den så hände inget, pillade ett bra tag i datorn innan jag förstod att nu har nätagget sagt sitt (300w codegen, dåligt.)
Den gröna lampan på mitt moderkort lös ändå, var bara att pallra sig ned till närmaste datorbutik och köpa något dugiligt ;). Efter nytt nätagg så fungerade den igen. Så satsa på ett nytt nätagg, eller låna något av en kompis för att se.

Av maffiaboy

Vita rutor på skärmen vid BOOT

Hej.

Har ett Leadtek 6800LE som jag köpte 23/12-04, kopplade in det i min dåvarande dator (amd xp 2200+, moderkort med 4x agp). Och fick då dagen där på tror jag vid BOOT, vita rutor som små blinkar i takt, de har 5cm mellanrum som kom upp vid boot, trodde att det berodde på mitt moderkort som inte klarade av grafikkortet. Men nu när jag köpte min nya dator 22/7-05, så var det samma problem igen på kortet. Men har inte orkat ta tag idet förän nu.

Detta problem händer bara ibland, antingen så går det 1 vecka utan att det händer så där, eller så blir det så vid varje uppstart av datorn.
För att lösa detta problem så måste jag stänga av datorn efter 5sek, och starta igång den då är rutorna borta. Volten är standard (1,1V) har öppnat upp 4pixel pipes och de resterande vertex shadersana. (12x,1,6vp). Obs, kortet har inte varit klockat alls och körs i 325/700mhz.

Nätaggregatet borde klara att leverera ut ström till grafikkortet då det ligger på 400W (NorthQ agg).

Någon som vet varför de vita rutorna uppkommer och hur man kan få bort dom?, öka med mer volt, överklocka, under klocka?

Tack!