Inlägg

Inlägg som Flamso har skrivit i forumet
Av Flamso

Hur man skriver bra nyheter om Bitcoin: ersätt alla ord som har med växling att göra till bank.

Av Flamso
Skrivet av MarkSix:

Om du ska lägga pengar på att vattenkyla grafikkortet så tycker jag att du skall ha ett toppkort av senaste generationen.
Annars tycker jag att du skall börja med att vattenkyla din CPU med en riktig custom loop och bygga på systemet efter hand med bättre grafikkort + vattenblock till dessa.

Ja fast det är riktigt drygt att riva loopen och hålla på. Det är myyycket bättre att vänta tills man har råd med en GPU eller två av en ny serie och SEN vattenkyla när man har råd. Vattenkylning går ju lätt loss på 6k om det ska göras vettigt.

Av Flamso
Skrivet av tvelander:

Haha ja du Flamso

Jag sa inget!

Av Flamso
Skrivet av Cigge88:

Samsung Evo 750GB

Hehe, ja, ska bli intressant att ha alla program, spel och vardaglig lagring på dessa. Annars bara haft ssd för OS och 1-2 spel.
Och framförallt lägre risk för hårdvarufel. Dock haft 4-5 olika ssd'er som slutat funka/blivit korrupta, främst OCZ modeller.
Hoppas bara Revodriven inte krånglar.

Den är ju fylld, men är luft på vissa ställen, och behöver mer vätska för tanken blir näsan tom så ena pumpen suger in mestadels luft.
Jäkla irriterande att inte en enda svensk butik har dem heller.

Jag lyckades lista ut hur man kollade priser på internet och fick en liten chock där! Hade inte tackat nej till två såna men vi får väl se! Hade behövt en dedikerad SSD till Linux och sen typ 512GB för spel. Sen räcker det med 64GB för Windows liksom.

Se till så du aldrig kör pumparna om de inte får vätska! De går nästan garanterat sönder om de pumpar luft, även om det bara är i några sekunder. Då kommer de börja gå missljud och dylikt, så det är inte så kul.

Av Flamso
Skrivet av BennyZ:

Det är ok med lite offtopic Uppdateringar kommer imorgon Bitspower-adaptrar och slang på väg

Wohooo! Taggar! Jag känner att jag kommer hamna i Bitspower-träsket trots att jag kommer köra Monsoon-anslutningar. Det finns ju inga andra snygga stop-fittings, pass throughs och dylikt från andra tillverkare. Fan.

Av Flamso
Skrivet av bullen181:

Blir nog fin fint när du är klar med allt.
e-pen*sen växer.

Innan var den tillräckligt rejäl för att tillfredsställa tjejer, nu kommer de riskera att bli skadade bara de närmar sig bygget!

Av Flamso
Skrivet av Cigge88:

Idag har jag spolat igenom loppen med batterivatten för att få bort allt skit som kan tänkas ligga i radiatorer och block.
Sedan var det tömning och i med EK's färdigblandade. Hade 2 liter, men det saknades lite. Lite surt att ingen har det i lager. Lär väl få det om en vecka typ. Som vanligt lite stökigt med bay reservoar för att få ut luften.

Fixat en till samsung evo 750 gb ssd för att köra raid 0. Kommer bli schysst

Åhhh. Vill också ha 1500GB SSD-partition... Vad kostar de? Hoppas du kan köra loopen så länge ändå!

Av Flamso
Skrivet av Tandborste:

True dat, men då måste jag köpa en NAS med åtta diskplatser.. Då är vi ju uppe i priset av en till HTPC..

Go big or go home! Kolla NASen I galleriet med 2U-chassi. Det är lite värt! Nog med offtopic i en fin tråd!.

Tagga uppdateringar!

Av Flamso
Skrivet av swechilli:

Spelar ju ingen roll eftersom kortet inte går att klocka endå?

Fast det ska gå att klocka. Plus att den verkar föra oväsen och vara allmänt ineffektiv.

Av Flamso
Skrivet av Tandborste:

Kikat på Pavrum med, men för få 3,5" platser Hade tänkt köra HTPC/Steam Machine/Filserver-NASish i samma enhet (:

Huh! Jag hade aldrig tänkt tanken att ha mekaniska diskar i en HTPC. Steam Machine däremot! Perfekta chassit! NAS bör köras separat så HTPC/Steam Machine hämtar film och sånt från den!

Av Flamso

[QUOTE="Tandborste;14438384Och snyggt bygge btw! Håller på å sneglar lite på Case Labs oxå, fast till blivande HTPCn xD[/QUOTE"]
Parvum säger jag bara.
http://www.overclockers.co.uk/productlist.php?groupid=2362&ca...

Ett sånt lär leta sig fram till min TV-bänk i framtiden.

Av Flamso
Skrivet av atem:

Jaha jaa, jag va lite för snabb på att läsa
Jo men dem är så **** fula allihop, hela gtx 770 serien oavsett tillverkare. undantaget är Asus. Men den passar inte riktigt in i mitt nya bygge.. Vill gärna behålla den "gröna tuchen".

Det hade blivit perfekt med en gtx 770 med titan kylaren då gtx 780 blir för överdriven för mig..

Men köp ett 780 med referenskylare? http://www.prisjakt.nu/product.php?p=1935996

Om nu ska ha en med den kylaren så är det lika bra att lägga 400 extra.

Av Flamso
Skrivet av Esseboy:

hoppa på nästa generation säger jag, de ska väl snart ned i 20nm?

Jupp. Att köpa ett nytt kort nästa gen är smartast!

Av Flamso
Skrivet av BennyZ:

Jag vet men vem vet vad som kan hända , typ att min Bitfenix Recon dör medan jag spelar och har hörlurar på. Hör inte att fläktarna stannar, och pumpen bara pumpar runt kokande vattnen Inga onödiga risker

Sannolikheten att det händer är väääldigt låg dock. Speciellt med din radiatoryta!

Av Flamso
Skrivet av BennyZ:

Tack för hjälpen Det kommer ge mig lite mer lugn och ro om jag vet att min reservoar inte smälter hehe Jag får hitta någon mjukvara som kan varna en om temperaturen överstiger en viss temp, tror att Asus Thermal Radar 2 borde klara av det.

Jag tror dock att dina raddar klarar det utan större problem! Tempen på blocken brukar vara en hel del högre än vattentempen!

Av Flamso
Skrivet av MisterX:

Ja precis. Det borde fungera så länge det är 2-pins kontakter på moderkortet.

Jupp! Och med fläktkontrollers och dylikt. Allt som kan mäta temperatur med 2-pinskontakt, troligen!

Av Flamso
Skrivet av MisterX:

Jag använder inline- tempsensors. Vattnet blir som varmast drygt 35c med min setup.

Ah! Tänkte sätta en sån någonstans i min loop, det hade varit rätt bra att ha lite koll!

Skrivet av BennyZ:

Vilka 140mm fläktar har du tänkt använda

Noiseblocker! Black Silent Pro PK-2 för att vara exakt. Det känns som en bra balans mellan prestanda och ljudnivå. Köper hellre en radiator extra än att ha starkare fläktar liksom.

Av Flamso
Skrivet av MisterX:

Har man en vattentemp på 60C är det något som är fel, alldeles för varmt. Akrylplast som är i reservoars och liknande brukar vara specade till max 50C, värt att tänka på.

Ah! Det visste jag inte! Det är lite svårt att avgöra vad man har för vattentemperatur utan en termometer!

Av Flamso
Skrivet av BennyZ:

Jag har inget att mäta vattentemperaturen med men om gpu:erna höll sig på 45 grader och cpu på ca 50 med min 360+240 så lär vattnet inte komma i de temperaturerna nu, hoppas jag i alla fall hehe

Nej precis! Så länge temps håller sig under 60c så är det i princip omöjligt att ha varmt vatten! Mina tre kort ligger på ungefär 55-60c i load med 360+240, så det ska bli skönt att byta upp sig. 140mm wohooo! Kanske ska behålla min 360 och köra i botten tillsammans med tre 280-rads. Det lär ju räcka!

Av Flamso
Skrivet av BennyZ:

Ja jag har också läst att det är knappt någon skillnad Jag tror jag ska hålla mig till SP120 QE på 5-7V GPU:erna klarar ju av 95 grader så jag tror jag klarar mig hehe

Låt helst inte vattnet bli varmare än 60c, efter det kan slangarna bli deformerade och glida. I värsta fall ramlar de av, men det bör inte hända förrän vid 80c eller något.

Skrivet av BennyZ:

Jag tänkte exakt samma sak. STH10 har alltid varit en dröm men det känns som att man måste köpa 2st 560,en 480 och en 240 radiator för att fylla hela chassit, inte för att man behöver så mycket kylning men för att man ska få valuta för pengarna typ hehe Det hade sett dumt ut med "bara" 2 grafikkort och ett ATX moderkort också i ett så stort chassi. Jag funderade på att skaffa ett Rampage IV Black, 4930k och ett till 290 bara för att rättfärdiga ett STH10 köp... jag är glad att jag lät bli hehe

Precis. Och det är lite störigt. Jag tänkte köpa Haswell-E efter barnsjukdomarna är fixade och det bör inte bli större moderkort än det jag har, och radiatorytan lär räcka till! Plus att det är häftig layout och det är rätt kompakt. Synd att det inte finns så många riktigt snygga chassin, men det här går att få fint med sakerna man sätter i det!