Inlägg

Inlägg som Klockad har skrivit i forumet
Av Klockad

Hur fungerar den passiva kylningen? Blir den varm i knät, överhettad och / eller slö vid många applikationer körandes samtidigt?

Av Klockad

Nu var det längesedan du skapade denna tråd. Men då jag har en sådan dator kan jag lika väl svara dig.

Kvalitén: Bra, tål mer än man tror. Första intrycket är att den är ömtålig, det är den inte. Datorns chassi är till stora delar tillverkat i magnesium alloy vilket har stärkt konstruktionen nämnvärt samt hållit vikten nere.

W-LAN mottagaren är inte dålig utifrån vad jag har märkt. Har en äldre ASUS (lättviktare) vars W-lan är jämförbart. Har innehaft en FSC si1520 dessförinnan och samma där, ingen märkbar skillnad.

Datorn har fungerat väldigt bra, blir inte särskilt varm. Har läst av användare/recensenter att de har haft problem med värmen, det har inte jag.

Batteritiden är bra 3-5 timmar beroende på konfiguration/användningsområde.

De nackdelar jag upplever med datorn är grafikkretsen samt utebliven DVI-utgång. Grafikkretsen duger inte till HD-material.

Det finns nu en nyare modell av denna dator R600 (bättre grafikkrets samt HDMI), kanske något att fundera på för den som söker ny bärbar.

Av Klockad

Lade precis ut en annons, hoppas någon nappar.
Bra initiativ av Swec!

http://www.sweclockers.com/annons/49018-matrox-millenium-p690...

Av Klockad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Det är mPGA604 socket, samma socket som tigerton.

Knappast, måste vara socket 771.

Edit: såg att det var 604, vansinne att fortsätta på den arkitekturen.

Av Klockad

Asus Pundit P1-AH2, problem med Xp Sp3

Ang. Asus Pundit P1-AH2, problem med Xp Sp3

Får inga drivrutiner till moderkortet att fungera med Xp SP3, chassi/moderkort är inhandlat från er på komplett. Har ni (någon) en lösning på problemet?

Av Klockad

Coolt, såg relativt lustigt ut.

Av Klockad

Hmm, var och en uppfattar saker olika. Vi har alla sett olika saker och drar därmed olika slutsatser. Vissa tycker att 20k är mycket pengar att betala för en tv och andra tycker inte det, etc, etc. Därmed bör ni kanske lägga diskussionen ang. om pioneer eller lg är mest prisvärt på hyllan. Det finns ingen här som kan se på det objektivt. Förmodligen kan man inte få en objektiv bild av det hela då en annan objektiv bild kan visa motsatt resultat, därmed går det inte. Ni lär knappast nå ett konsensus i frågan.

För övrigt heter det: dra alla över en kam.

Av Klockad

Re: Rätt info på denna LCD?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av *{c2c}*
Jag har lite funderingar gällande denna LCD skärm --> "HP L2035".

Det är dom rätta Specifikationer jag är ute efter på "Ljusstyrka" & "Kontrast" på denna skärm.
Jag har tittat runt & hittat 3st olika info på detta.

Här är 3st exempel.
Denna indikerar --> Ljusstyrka 250 & Kontrast 400.
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp...

Denna indikerar --> Ljusstyrka 250 & Kontrast 500
http://h18004.www1.hp.com/products/monitors/irg/tft/l2035/spe...

Denna indikerar --> Ljusstyrka 300 & Kontrast 700
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/se/sv/sm/WF06b/21067-156223-15...

Så, villken har dom riktiga Specifikationerna på denna LCD, & hur kommer det sej att det finns olika &/ eller finns det fler riktiga info på denna LCD, kanske åldern har en betydelse?

Många frågor här, men e tacksam för dom svar ni kan.

Denna tråd är väldigt gammal, men.. Den sista är korrekt: "Denna indikerar --> Ljusstyrka 300 & Kontrast 700"

Av Klockad

Använd composite original-uttaget. Det har med inställningarna att göra.

Av Klockad

För er som funderar på Eizo FlexScan S2401WSE sä kan jag ge er min syn på den skärmen.

1. Det är bra skärpa, en av de bättre/bästa jag sett. Där hamnar för övrigt ingen skärm från Dell med.

2. Den är ljus och är helt jämn över panelen.

3. Färgen är bra, dock är färgåtergivningen inte den bästa, men bra.

4. Kontrasten är bra, håller hög och tillfredställande nivå.

Den enda nackdelen som jag ser är färgåtergivningen, den är absolut inte dålig, långt ifrån, men den kunde varit fylligare och haft mer precision i färgerna, dvs. fördelningen.

Av Klockad

Kolla el-förbrukningen på den TVn.. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=284646

Äckligt hög:
Effektförbrukning 1 - 573 Watt
El-kostnad 836,58 kr/år

Av Klockad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fetskaft
Eeeh! Jaha? Så om man kollar mycket på tv duger det med en billig tv som har dålig bildbehandling och dålig uppskalning av lågupplöst material? Vill nog säga att det är tvärtom. Bra bildbehandling kostar. Visa upp en HD-signal på sin native upplösning fixar de flesta apparater bra. Det är vid visning av lågupplöst som det visar sig om det finns bra bildbehandling i tvn.

Native kontrast på lcd är dålig och att du kopplar via komponent eller hdmi kommer inte ändra det. Med komponent kommer du troligtvis få en lite softare bild som kan passa väldigt bra till film men troligtvis tappa skärpa. Skulle det finnas fler inställningar om man kopplar via komponent? Jag har tvärtom på både tv och projje, alltså mer inställningsmöjligheter via hdmi.

Syftade på att det som visas på tv är skräp. Om man betalar lite extra får man bättre tv-kanaler och även bättre bild samt ljud.

Ang. Native kontrast så är det relativt. Att den är dålig på lcd måste sättas i relation till en annan enhet. I relation till plasma eller 3lcd projektorer?

Det stämmer att bilden är mjukare via komponent. Det kan uppfattas som ngt sämre skärpa. Bilden via hdmi är väldigt skarp men ger dåliga bakgrundsförhållanden.

Av Klockad
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Damodred
Är du helt lost eller? Sluta göra idiotiska jämförelser med bilar, det gäller inte bara dig utan i allmänhet på det här forumet. Bilar är en sak, ämnet i fråga är ett annat. Man kan dra paralleler om man vill men ge fan i att tro att en bil för 150 000kr behandlas likadant som en cd-skiva för 179kr. En bil är en stor investering, man har en egen säljare att jobba mot. Lagen tillåter inte att man laddar hem musik, säljaren tillåter att man går igenom och testkör bilen - vad i dessa två skillnader kan du inte förstå? Du har ingen rätt att först lyssna på ett helt album, punkt. Väljer du ändå att göra det så bryter du mot lagen. Enklare att acceptera det än att försöka skylla ifrån sig till bilindustrin.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikwad
Varför skulle jag vilja betala för något som jag ändå inte är säker på att ja kommer att vara nöjd, då skiter jag hellre att skita i köpa den.

Hur gör du om du skulle köpa en sprillans ny bil, skulle du gå till bilhandlaren och sen köpa första bil du får ögonen på för att den är från en känd tillverkare och med ett trevligt utseende, utan att ens ha provat den t.ex. sitta i den för att känna hur de känns att sitta i den o.s.v. (med andra ord kolla upp dess "innehåll")...
Skulle inte tro det...

Så varför skulle inte de som köper en skiva ha samma "rättighet" att först lyssna på "innehålet", innan de bestämmer sig för att köpa den.

Nu är det faktiskt så att..
Det finns möjlighet till att lyssna på ett helt album utan att betala om man befinner sig i en skivaffär.. (ang. piratkopiering: se tidigare inlägg).

Av Klockad

Ang. piratkopiering.

1. Musik-filerna som oftast finns på internet håller endast en "okej" nivå. Det är oftast lägre kvalitet än på en cd-skiva. Det skapar ett argument för att köpa cd-skivan om man gillar musiken. De som laddar ner musiken och inte vill köpa den efter att de har hört musiken (även om piratkopiering inte var möjlig) har troligen ingen dedikerad musikanläggning utan enbart ett par "random-speakers" eller ett par "no-name headphones" vilket man utifrån kan dra slutsatsen: de har inte pengar att lägga på cd-skivor eller har inget intresse för att lägga pengar på cd-skivor vilket utesluter dem som potentiella musik-konsumenter (detta oavsett om musiken var tillgänglig eller inte att ladda ner).

Fördelen med att kunna ladda ner musik är att det är väldigt smidigt och det besparar tid för att strosa runt i skivhandlen för att leta och lyssna på intressanta skivor.

2. Video-filer har dock nu för tiden lika hög kvalitet som film-filerna lagrade på blu-ray skivor. Där är det stora problemet det orimliga priset för en blu-ray film. Priset kan inte motiveras vara högre än det som är för att gå på bio. Där åtnjuter du en film (förhoppningsvis) med bästa ljud och video kvalitet. Haken är att du endast kan göra det en gång. Har du dock en egen bekväm "bio" kan du se filmen flera gånger och det besparar dig de irriterande omständigheterna för att befinna sig på bio. Om du nu föredrar att se filmen hemma vill du förmodligen enbart betala för att se den en gång, vilket ofta är fallet, vissa filmer ser man flera gånger, men troligen ser man oftast filmen endast en gång (?). Därmed blir ett pris för en blu-ray film på 200-300kr orimligt. Även om du då ser den med några vänner så vill de förmodligen inte köpa filmen tillsammans med dig (vilket hade reducerat kostnaden per person).

Det är irriterande att behöva besöka en affär som säljer filmer (särskilt om man vill se den när affären är stängd) därmed föredrar man möjligheten att ladda ner filmen. Men om man inte har tillgång till ett slutet torrent-nätverk tar det oftast otrevligt lång tid att ladda ner en film i 1080p kvalitet. Sedan är människan i olika stor grad en samlare. Därmed tycker vi om att han en rejäl samling av t ex. filmer (i riktig materia).

Precis som med cd-skivor finns det de som inte har tillgång till den utrustning som krävs, för att i detta fall se en film i högupplöst format med surround-ljud. De som inte har de krävande förutsättningarna faller återigen bort som potentiella konsumenter. i dag kostar heller inte en dvd-film särskilt mycket.. Vilket håller en tillräckligt behaglig kvalitet.

Slutsats:
Vilket jag utifrån detta tror är att skivindustrin inte förlorar några pengar.. Tvärtom, tillgången av musik skapar förutsättningar för ökat intresse och därmed konsumtion av vanliga kunder. Sedan att det finns en grupp som följer med på ett bananskal och lyssnar på musiken är inte särskilt avgörande. De är som jag tidigare skrev inga potentiella konsumenter, därmed har tillgången ingen betydelse då det varken ger till eller från.

Blu-ray filmer är dock överprissatta men det beror på att det är ett nytt format och priserna kommer att falla till mer rimliga nivåer c:a 100-200kr per film. Då människan i olika grad är en samlare kommer vi sedan att köpa filmerna.

Av Klockad

Kollar man på vanlig tv kan man enligt mitt tycke strunta i att köpa en dyrare tv..
Är väldigt imponerad utav Pioneers plasma tv-apparater då färgerna är oerhört realistiskt återgivna. Kontrasten är även bättre på plasma men det är inte så dåligt på lcd. Kopplar man komponent istället för hdmi kan man på de flesta tv-apparater (lcd & plasma) ställa in bilden till närmare perfektion och därmed minimera den bristande kontrastens prägel.

Av Klockad

Priset är ett skämt jämfört med vad andra lverantörer har tagit..

Av Klockad

Hmm, finns ju många 939-kort på tradera annars. Kanske lika bra att byta ut det, eller köpa ett likadant att ha i backup..:p

Hittade ett likadand (tror jag): http://www.tradera.com/Helt_Nytt_MSI_K8N_NEO2_Platinum_SATA_G...

Av Klockad

Väldigt märkligt, tvivlar på att "Dunnington" kommer till Sockel 604, snarare sockel 771..

Av Klockad

Hmm, hoppas inte detta leder till en allt för minskad försäljning för AMD.. Då lär vi få se ännu högre priser från Intel i framtiden, dvs. om AMD tappar greppet.

Av Klockad

Det beror på vad man har för moderkort. Men c:a 30-60c för syd och 40-90c på nord. Försök få ner temperaturen på nordbryggan och se om datorn är stabilare.