Permalänk
Medlem

Toshiba Portege R500-11B

Tjabba!

Jag är väldigt skeptisk över denna "drömdator" som jag funderar på att inskaffa. Det jag undrar är hur bra denna lättviktare har fungerat för er som ägt eller äger en sådan dator.

Några frågor:

- Hållbarhet (jag är ju mest orolig över att den inte håller)?
- Känsla (känns delar "lösa" och allmänt skitbilliga)?
- Jag har hört att W-LAN mottagaren skall vara dålig (skitsnack eller stämmer detta)?
- Hur har den fungerat helt allmänt?
- Eller fungerar den helt enkelt bara skitbra (varför)?

Annat alternativ är Dells M1330 men den väger ju dubbelt mer, och jag vill helst undvika vikten eftersom jag kommer att bära datorn med mig dagligen. (Kommentera helst inte M1330, jag vet vad jag ger mig in på om jag köper denna dator, men jämför gärna.)

Tack på förhand!
Ingen är som Ingern

Permalänk
Medlem

Nu var det längesedan du skapade denna tråd. Men då jag har en sådan dator kan jag lika väl svara dig.

Kvalitén: Bra, tål mer än man tror. Första intrycket är att den är ömtålig, det är den inte. Datorns chassi är till stora delar tillverkat i magnesium alloy vilket har stärkt konstruktionen nämnvärt samt hållit vikten nere.

W-LAN mottagaren är inte dålig utifrån vad jag har märkt. Har en äldre ASUS (lättviktare) vars W-lan är jämförbart. Har innehaft en FSC si1520 dessförinnan och samma där, ingen märkbar skillnad.

Datorn har fungerat väldigt bra, blir inte särskilt varm. Har läst av användare/recensenter att de har haft problem med värmen, det har inte jag.

Batteritiden är bra 3-5 timmar beroende på konfiguration/användningsområde.

De nackdelar jag upplever med datorn är grafikkretsen samt utebliven DVI-utgång. Grafikkretsen duger inte till HD-material.

Det finns nu en nyare modell av denna dator R600 (bättre grafikkrets samt HDMI), kanske något att fundera på för den som söker ny bärbar.

Visa signatur

Stationär dator: Pundit, AMD 5400+, 2GB, 1TB. Eizo 23". DiNovo Edge, MX Revolution.
Bärbar dator: Toshiba R500, 1,2GHz, 1,5GB, 500GB, 0,98KG.
Server: NAS Synology 1TB