Inlägg

Inlägg som Jakob-E har skrivit i forumet
Av Jakob-E
Skrivet av Muumin:

Eftersom...

Tack!

Skrivet av _F1GHT3R_:

Chassit spelar roll större till det första bygget då 9900K går varm och luftcirkulationen blir bättre.
Det andra bygget kan man välja ett mindre chassi.

Tack för hjälpen!

Av Jakob-E
Skrivet av _F1GHT3R_:

Tack. Finns det någon särskild vinst med chassit annat än att det är mer "designat" i vitt och med tempered glass? Eller skulle ett billigare, tråkigare och fulare funka lika bra sett till tysthet och kyla?

Av Jakob-E

Kunde inte redigera originalinlägget så postar här:
Datorn kommer inte så framme synlig utan rätt dold under ett skrivbord så det behöver inte vara något vackert och sexigt chassi, prio är att det har bra ljudisolering och bra luftflöde för kylning.

Av Jakob-E
Skrivet av Tidigt22:

Men annars tror jag GPU är viktigare, för man kan ha GPU acceleration på, som är snabbare än köra på CPU . Jag har en gammal CPU med massa DDR3 Ram och en RTX 2060. Körde ett benchmark på något stacking program (foto) så krossade jag high-scoren mot folk som bara körde med CPU i9-9900k.

Vi får se vad folket säger när de vaknat, men prion är processorn för livestreaming antar jag?

Hur mycket lagring behöver du till dina spel och filmer (redigering)?

Övrigt:
Vad kör du för skärm (modell)? Är bara nyfiken på färgerna om jag ska införskaffa en gaming skärm med hyfsade färger eller om jag ska hålla mig till min 99% sRGB skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Kanske borde ha lagt till det i originalinlägget, men jag spelar främst spelar är strategispel vilka inte alltid har sin mainfokus på grafiken men som belastar processorn desto mera för AI och avancerade beräkningar.

Dels streaming men även att bara spela spelet för att kunna redigera filmer av det jag spelar. Min nuvarande dator som är ca 4 år gammal (den har en i7 6700K processor) har börjat få stora problem med detta på nya mer krävande strategispel.

Har inte funderat kring lagring i detalj, men i min nuvarande har jag en 250 gb SSD som jag har OS och spel på och det är för lite, så 500 gb SSD. Sedan en billigare större disk för ren lagring av filer, kanske 2GB eller så.

Är på jobbet nu så kan inte kolla exakt skärm men jag tror det är denna:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3858900

Köpt för runt 4300 kr. Jag är nöjd med den, men kör som sagt var mest strategispel och inte flashiga fps så har ingen aning hur den är för den typen av spel.

Av Jakob-E

PC för gaming, videoredigering och streaming. Budget 20k.

Budget 20 000 kr. Jag vill inte bygga den själv, så behöver monteras av butiken, vill även ha med Windows. Jag har skärm (144hz, 2560x1440), mus och tangentbord så de behöver inte köpas.

Kommer främst att användas till gaming (kommer dessutom att spela in eller livestreama det jag spelar ibland), videoredigering/Premiere och Photoshop.

Prio:
Processorn har högre prio än grafikkort men bägge är viktiga.
Att den är tyst.
Bra kylning då processorn ofta kommer få jobba hårt.

Tack på förhand!

Av Jakob-E
Skrivet av Marticus:

Blir lite less på er som klagar över att servrarna inte fungerar. Det är ett onlinespel som lanserats i 15+ länder samtidigt. Att förvänta sig en silkeslen spelupplevelse från start av ett onlinespel är bara för naivt. Ge det ett par dagar att återhämta sig, sen om det inte funkar som förväntat efter 2-3 dagar, då kan man börja uttrycka sitt missnöje.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av trickeh2k:

Är ju fortfarande gratis så vet inte om man kan klaga på det. Men skulle tippa på att det inte kommer vara spelbart annat än nattetid/tidiga mornar fram tills i början på nästa vecka.

Jag förlorade saker jag betalat för när servrarna gick ner och den fanns inte kvar när servrarna kom upp igen. Det gör en lite orolig.

Av Jakob-E
Skrivet av Lasergurka:

Blir nog knepigare att klaga på ett spel som inte ens släppts än, som det inte är meningen att du ska kunna få tag på, vilket du gjort antingen via en piratkopia eller genom att bryta EULAs. Jag hade personligen inte lagt pengar jag inte var villig att förlora på ett spel ännu inte släppt.

Den enda typ av battles som finns i spelet är när du möter Gym, och de är astrista, så jag är glad att man slipper det för att fånga pokemon, och nej, det är nog ingen bugg.
Skickades från m.sweclockers.com

Spelet släpptes i Sverige tidigare i dag, vilket också var då jag skaffade det, har inte kört det tidigare genom att bryta något eller piratkopiera.

Av Jakob-E

Så har varit ute i strax under tre timmar. Måste säga att första intrycket inte är så positivt. Var mycket saker som jag antar buggade:
Pokemons spawnade nästan alltid bakom mig.

Flera sådana där ställen där man får pokemonbollar var buggade, man kunde snurra på saken hur länge som helst utan att någon hände, på flera kom det inte upp någon bild/info heller.

Items jag använde och hade massor med tid kvar på 20+ min försvann varje gång servern gick ner. Får jag tillbaka mina pengar för dom?

Jag handlade en sak i shoppen. När serverna crashade en gång så när den kom upp igen hade spelet automatiskt gjort om transaktionen igen och igen så att alla mina coins var upphandlade och jag hade massor av det itemet jag hade köpt. Hur får jag tillbaka mina pengar? Hur felanmäler jag det?

Av de strax under tre timmar jag var ute var spelet bara spelbart kanske 30-35 min, resten av tiden var det helt urbuggat ingame så jag inte kunde göra något eller så satt jag fast på loading screen.

Slutligen en sak som jag inte tror är en bugg men som jag tycker är dåligt:
Under de 30-35 min som jag kunde spela så fick jag inte kört att enda battle. Battle tycker åtminstone jag är något som borde ske regelbundet, tex borde en del av de pokemons man hittar ute kräva att man först battlar dom för att få ner deras hp innan man kan fånga dom.

Av Jakob-E
Skrivet av mfm:

2GB RAM och Android 4.4 krävs.

Inte via mobilen, men det funkade via webbläsaren. Märkligt.

Av Jakob-E

För mig står det bara det här objektet är inte tillgängligt i ditt land när jag går in på Pokemon Go via Google Play. Däremot gick det att installera via webben. Märkligt.

Av Jakob-E
Skrivet av anon259415:

Tycker du prioriterat väldigt konstigt med ett 970 på en 17k (!) budget. Släpp Skylake och dra ner på överflödiga komponenter så kan du rymma en 980ti i budgeten för bara några enstaka hundringar mer:

Tack för tipsen, verkligen grymt snällt!

Några frågor och funderingar:
Kommer långsammare minnen att påverka prestandan när jag streamar? Dvs är det värt att byta ner sig där? Sparar bara 250 kr om jag byter så inte enormt mycket jag sparar på det.

Kommer byta ner min stora disc till 5400 rpm, sparar 530 kr på det.

Kommer även byta ner mig till det moderkortet du rekommenderade, sparar 511 kr på det.

Jag känner att jag behöver en 500gb SSD, då jag i dagsläget i min nuvarande gamla dator har nästan 250gb som går åt till de viktiga sakerna som behöver vara snabba, som OS, de spelen jag spelar mest (ett antal av de jag spelar regelbundet ligger på mellan 10 - 35gb styck), samt en del större programvara som tar upp väldigt mycket utrymme Adobes paket (jobbar en hel del med både Photoshop och videoredigering samt en del av deras andra program). Så jag vill ha lite utrymme att växa där då spel och program fortsätter att bli större och större.

Hur är det med processorfläkten, duger den? När man streamar i en 8-10 timmar och processorn går på högvarv hela tiden?

Just nu ser min uppdaterade burk ut så här, men känns som att kostnaden börjar bli lite i högsta laget:

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8961765/2015-12-28

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8961765/2015-12-28

Har inte bytt till de slöare minnena än, men bör kanske göra det?

Av Jakob-E
Skrivet av jhybner:

Skulle personligen valt ett r9 390 över 970 pga extra prestandan
Även köpa hdd med lägre rpm då jag personligen tycker att 7200 rpm hårdiskar låter extremt mycket och eftersom du har en ssd för os samt några spel antar jag att hdd är för filmer osv?
Tips är även att köpa os på t.e.x. g2a eller fas2play så känner du åtminstone en femhundring

Det har du nog rätt i ska byta ut hårddisken mot en långsammare, den är bara för lagring. Tack för tipset.

Hur funkar det med deras tester om man inte köper med OS? Dvs när de bygger datorn åt en så kör de massa tester för att se att allt funkar som det ska och inget strular. Kan de göra det utan något OS?

Av Jakob-E
Skrivet av Hannesryberg:

@Jakob-E:
Lägg till paketet fri frakt så blir det billigare

Det gäller tyvärr inte om man låter dom bygga datorn åt en.

Av Jakob-E

Har suttit en lång stund och gått igenom det ni rekommenderade samt lite tips från andra trådar och kommit fram till detta:

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8960208/2015-12-28

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8960208/2015-12-28

Moderkortet är 280 kr billigare än vad som står där, då de har en kampanj som ger en så mycket pengar tillbaka på dom men som inte syns på priset där.

Valde att utöka min budget något då jag kom fram till att jag ville ha med Windows (OEM versionen pga att de bygger den) och lite mer hårddiskutrymme.

Vad tycker ni? Något jag bör ändra på? Har jag glömt något?

Av Jakob-E
Skrivet av Makaveli1:

Här har du en jag hellre hade valt då den Taurus datorn inte har en upplåst processor.

Jag kör med ungefär samma dator fast jag har ett 980ti istället för ett 970. Men den datorn jag la ihop kommer klara streaming utan problem

Tack för tipsen! För mig som inte är så insatt, vilka är fördelarna med era paket jämfört med deras? Makaveli1 vad innebär att processorn är upplåst och är det något mer anledning än priset att du valt en 4790K över en 6700k?

Är inte vätskekylning av processorn att föredra över vanlig kylning?

Av Jakob-E

Köpråd streaming/gaming, budget 13k - 15k

Har länge tänkt skaffa en ny dator och nu när det kanske vore smart att passa på nu under mellandagsrean när det kanske blir några kronor billigare.

Min budget är runt 13 000 - 15 000 kr. Den skall främst användas för att streama och spela spel. Prio är processor och grafikkort. Sekundär prio är att den skall ha bra kylning och vara relativt tyst. Jag vill inte bygga den själv så färdigmonterat gäller.

Funderar på:
Taurus Overkill GTX 970 Skylake

Vad anser ni experter om den? Är den bra sett till vad jag skall använda den till? Är den prisvärd nu när den är nersatt med 2 000 kr på rean?

Om inte vad skulle ni rekommendera i stället?

Tack på förhand!

Av Jakob-E
Skrivet av phoenixdisciple:

Men tycker det är rätt kasst att inte kunna ens köpa till sig rätten för "transcodes" via tex. en månadsavgift, då det blir omöjligt för vissa att kolla min Stream då jag streamar med 1080p, 60FPS och 3500-5000kbp/s beroende på titel.

Hoppas YouTube sätter lite press och att Google kan flexa lite muskler genom att erbjuda saker som jag anser bör vara standard för alla användare, alt. kunna köpa till sig som tilläggstjänst.

Jag brukar få så att användarna kan ändra kvalitet när jag når någon stans runt 20 viewers, ibland högre vid hög belastning. Men jag håller med, förhoppningsvis är konkurrensen något positivt som tvingar Twitch att shapa upp och bli ännu bättre.

Av Jakob-E

Tack för tipsen Nylund, jag uppskattar dom verkligen! Jag tror att processor > grafikkort för mig då jag inte spelar de mest grafisk tunga spelen utan pressas processorn hårdare. Vilka erfarenheter har du av fläktarna/kylning? Då dessa ofta brukar ha väldigt stor effekt på datorns ljudvolym. Jag funderar även på om jag borde satsa på mer än 8gb minne, har 8gb i dag och det förekommer relativt ofta att jag nästan använder mig av allt det, tänkte då för att den ska hålla ett par år och minneskraven lär ju inte minska.

Någon annan som har fler tips?

Av Jakob-E

Ny dator, budget 8-12K

Min gamla burk har ett antal år på nacken och jag har en längre tid funderar på att det börjar bli dags att köpa en ny, när den i går rasade helt så kände jag att det nu är lika bra att slå till på en ny i stället för att börja byta ut enskilda delar i den gamla för att på så vis ge den konstgjord andning ett tag till.

Tidigare så har jag sedan mitten av 90-talet alltid byggt mina egna datorer från lösa delar, men jag har blivit gammal och bekväm av mig och vill nu ha en som levereras helt färdig att använda.

Min budget är omkring 8000 - 12000 kr beroende på vad jag får för pengarna. Används främst att arbete tex Photoshop och lättare videoredigering samt spel i stil med Civilization, Football manager och WoW. Utöver detta så händer det regelbundet att jag streamar på Twitch, vilket tar en hel del processorkraft så den bör ha skapligt med prestanda där. Den får gärna vara skapligt tyst.

Vad kan ni rekommendera? Tack på förhand!

Av Jakob-E

Corsair H60 Hydro Series heter kylaren. Processorn jag har är en oklockad Intel Core™ i7 Quad Processor i7-2600K.