Inlägg

Inlägg som goa200 har skrivit i forumet
Av goa200
Skrivet av 13ers3rk:

Stod väl i det första stycket att man måste äta mindre än man gör av med

Fördelen med att gå på kosten först och träna sen är dock att när du sätter igång och tränar så ser du gärna att "jag har varit duktig jag kan unna mig den här snickersen" eller något liknande på 300kcal (20% av vad jag har råd att äta på ett dygn utan att behöva korrigera ett annat) som ur ett viktnedgångsperspektiv i princip obefintliggör din träning. Eller att man känner sig lite hungrigare och bara lastar på lite mer pasta, eller sås. Detta lär man sig lite bättre om man först börjar räkna utan att ge sig själv en massa motivationshöjare som bara förstör processen.

Jag har iaf gått ner 40kg(utg. Vikt 96) sen gymnasiet (7 år~) och håller mig runt mina kilon. Gått in på en striktare diet nu för att få bort de där lite drygare fett%. Men nu kan jag känna att det blir jobbigare att ligga på underskott utan att träna. ~1500kcal i vardaglig förbränning, säkert lite högre med tanke på jobb men bättre att räkna på säkra sidan. Men har rätt så tråkig muskulatur, har form men ingen storlek på musklerna därav låg vikt och den låga förbränningen.

Nog om mig!
Kyckling, Tomatsås, Ris, Broccoli kommer man väldigt långt på, gör gärna 5-10 matlådor i stöten och slå ut totalen/dagar och skriv på lådorna om möjligt hur mycket kalorier det är i en. Blir ni sötsugna är det bättre att gå och steka på lite kyckling, eller koka lite broccoli och gnavla på.

Viktigast av allt är att inte ta bort för mycket av den vanliga vardagen. Jag ser hellre att man har kvar sina vanliga måltider men äter mindre än att laga något man verkligen inte gillar för det kommer inte att hålla i längden. Går det så försök ändra recepten (typ byt ut grädde någonting som innehåller mindre fett). Var inte rädda för att läsa innehållsförteckningen på varorna.

Kram på er

Du skrev äta mindre än vad man gör av med. Vilket för mig känns som ett litet "snävare" sätt att se på det typ bara genom att minska kosten går man ner. Därav att jag skrev energin man gör av med måste vara mindre än den man får in. Kontentan är ju densamma.

Jag själv ligger på 1400 kcal/dag vilket är väldigt lite med tanke på hur hyfsat vältränad jag redan är och även hur mkt jag tränar/rör på mig.
Jag tror att börja väga allt man äter en vecka lr två är ypperligt sätt att få lite koll på exakt hur mkt man trycker i sig i kaloriväg. Man blir lätt förvånad över hur pass mkt kalorier man faktiskt trycker i sig när man kanske trodde motsatsen.
Jag kör själv appen lifesum för att regga allt. För mig som tränar kroppsbyggning är proteinet väldigt viktigt. Risken blir annars att man tappar både muskler och fett.

Aldrig funderat på att börja gå till gymmet och börja bygga lite?? @13ers3rk

Av goa200

Kör ett ppl upplägg dvs push pull legs vila
Men har ändrat lite nu under min deff till pushpull(bägge samma dag) nästa dag aktiv vila. Dvs jag går till gymmet å kör ett lätt cirkelpass. Typ 20 reps där jag är minst 5-10 reps från fail. Sen kör jag igenom alla muskler i kroppen. Sen nästa dag är det ben. Sen aktiv vila sen pushpull.

Och så kör jag just nu. Å ja jag skulle kunna minska.
Har minskat en del då jag förutom min morgonpromenad tog även en lika lång kvällspromenad. Men då klaga tjejen på att jag vart trist typ zombie. Så skar bort den promenaden även om jag tar den ändå ibland.

Gymmat nu en 5-6 år så det är en skön vana

Av goa200
Skrivet av cyklonen:

Jag får ju inte allt samtidigt eller lika kraftigt samtidigt, och det varierar också under dygnet och med hur lång tid det gått sen senaste måltiden. Men ja, jag har väldigt kraftiga reaktioner på det. Vid energiunderskott och lågt blodsocker försöker kroppen frisätta lagrade kolhydrater genom att insöndra adrenalin och kortisol som signalerar kroppen att transportera ut lagrade kolhydrater ur celler i kroppen, främst ur levern. Båda är stresshormoner. Vissa är inte så känsliga för effekterna, men jag är tyvärr extremt känslig och reagerar enormt starkt på adrenalin. Förmodligen en stark orsak till att jag hatar adrenalinfrämjande aktiviteter av alla slag.

Jag drabbas också av helt extrema hungerskänslor. Det är som om nån hällt syra ner i halsen. En ren smärta som är svår att få andra att förstå. Och nej, det är inte sura uppstötningar. Det är en känsla, precis som kissnödighet.

Så min kropp kämpar verkligen hårt emot mig när jag ska försöka minska i vikt. Konditionsträning i stora volymer är det enda som funkar för mig.

Ja med såna reaktioner så känner jag verkligen med dig. Jag är glad att du hittat ett sätt som fungerar för dig trots allt.
Själv känner jag mig matt, orkeslös typ lite som en zombie men det beror på (gissar jag)att jag rör mig ganska mkt och spenderar den energin jag får genom kosten på träning och aktivitet.

Av goa200
Skrivet av 13ers3rk:

Det enda sättet att gå ner i vikt naturligt är att äta mindre än vad man gör av med.

Alternativet är väl fettsugning.

Med det sagt så håll koll hur mycket mat du för in i kroppen så ska du se att det händer något.

Ja du har helt rätt men med tillägget att energin in måste vara mindre än energin ut. D.v.s om du inte vill ändra din kost alls så behöver du på något annat sätt öka mängden energi du gör av med. T.ex. genom träning, löpning lr promenader.

Av goa200

Användare: @Minisulan
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Moderkort, cpu samt ram

Positivt:

  • Sjukt bra packat, som om jag hade beställt från en datorbutik

  • bra kommunikation

Negativt:
-

Slutbetyg: 5/5

Av goa200
Skrivet av cyklonen:

Jag har varit väldigt aktiv och tränat runt 7-8 timmar konditionsträning, och kanske 1-2 timmar styrketräning, per vecka i genomsnitt räknat över året (mer under sommarhalvåret, mindre under vinterhalvåret pga väder) under många års tid. För lite drygt två år sen fick jag ryggproblem som gjorde att jag inte kunde fortsätta med nån träning under lång tid. Dessutom kom pandemin och sabbade min rehab eftersom jag då inte vågade gå till gymmet. (Och jag vågar fortfarande inte gå till gymmet. Om inget mirakel sker på virusfronten ser jag inte gymbesök som realistiska närmaste året. Smittorisken är för hög där.)

På grund av allt detta har jag ökat väldigt mycket i vikt under ett par år. Drygt 20 kg handlar det om, och dessutom började problemen under en tid när jag av jobbskäl hade tränat mindre och då ökat 7-8 kg pga det. Sammantaget handlar det om närmare 30 kg onödig vikt som jag släpar runt på. En kropp jag inte trivs i eller känner igen mig i, eftersom jag under 10-12 år vägt 65-70 kg och varit helt frisk.

Vi är alla olika, och jag klarar tyvärr inte psykiskt att minska energiintaget kraftigt genom att äta mindre. Jag får migrän, blir oerhört lättirriterad, får ångest och oro, sömnproblem, blir orkeslös och sömnig, fryser jättemycket och får svårt att lära mig nya saker eller klara mer krävande tankeverksamhet. Det funkar bara inte, hur gärna jag än skulle vilja.
Men om jag äter som vanligt och i stället gör av med samma energimängd, och skapar samma energiunderskott, genom konditionsträning, märker jag knappt av det alls, och jag kan lätt och nästan besvärsfritt gå ner i vikt. Ett träningspass där jag förbrukar mer än mitt dagsbehov av energi (2500 kcal) kan jag genomföra (när jag är i form) på fastande mage och ändå knappt vara hungrig efteråt. Väldigt märkligt, men detta är min verklighet, och nåt jag "forskat" fram genom att testa dessa två olika metoder under nästan tjugo års tid. Det är verkligen som natt och dag.

Nu har jag blivit så pass bra i ryggen att jag kan konditionsträna lite igen, men konditionen är förstås helt i botten efter ett par år utan träning. Närmaste halvåret ser jag inte framför mig att jag kan komma upp i mer än kanske tre timmar per vecka. Det motsvarar bara ca 2000 kcal/vecka, men om jag kan hålla kosten ungefär samma eller minska en aning, så bör det ändå ge effekt. Det skulle motsvara en viktminskning på ett kilo i månaden, eller strax över. Då når jag mitt långsiktiga mål på <75 kg efter lite mer än två år. Det känns som en rimlig takt. Om kroppen läker snabbare tack vare träning och viktminskning, kanske jag kan öka på träningsvolymen betydligt under sommaren och då minska i vikt snabbare. Men det är inget jag räknar med, utan får se som en bonus om det blir verklighet.

Så, jag startar kring 102 kg, och förhoppningsvis kan jag vara under 90 kg när året är slut. Vi får se!

Heja heja, så länge man hittar sin egen väg som fungerar så kör hårt. Sen kan jag tycka att det är väldigt kraftiga reaktioner du får p.g.a. minskat kaloriintag.

Skrivet av X078:

Lämnar denna här för alla att titta på vid tillfälle, imho ett av de bättre avsnitten angående hälsa, vikt och i detta fall fasta för viktnedgång.

https://www.youtube.com/watch?v=9tRohh0gErM

ska se denna. Kan rek. denna som är lite mer lättläst med hänvisning till de studier som gjorts i ämnet
https://www.styrkelabbet.se/periodisk-fasta-vad-hander-i-din-...
https://tyngre.se/artikel/forskning/periodisk-fasta-halsa-och...
https://tyngre.se/artikel/forskning/intermittent-fasta-halsa-...

Det som kan vara farligt och jag säger inte att det är så i detta fallet är så fort en läkare/doktor/forskare säger något så tolkar man det lätt som att "vetenskapen säger" så det känns alltid viktigt med hänvisning till den forskning som gjorts

Av goa200
Skrivet av Morannon:

Frukost: En knäckemacka med jordnötssmör och äpple.
Lunch: Havregrynsgröt (1,5 dl) med banan och blåbär.
Mellanmål: Två kokta ägg.
Middag: En stir fry med grönsaker och någon proteinkälla (oftast tofu eller räkor)
Kvällsmat: Ett stort äpple.

Typ 4 koppar kaffe på det.

Ätit det i lite mer än en månad måndag till torsdag. Hittills inte tröttnat men kommer att lägga till någon alternativ middag snart. Som sagt när jag är ledig har jag inga regler när det kommer till vanlig mat, men jag tendera att äta ganska nyttigt ändå. Kött och fisk står alltid på menyn på helgen.

Förutom att jag har uppnått den vikten jag vill ha, så är det skönt att inte behöva fundera på vad man ska äta mitt i veckan.

Ja på det där tror jag du ligger på kaloriunderskott faktiskt vilket gör att du "sparat" in lite kalorier till helgen så du kan "unna" dig det du vill ha.

Av goa200
Skrivet av anon257891:

Som sagt: Finns inget egenvärde i att springa: så länge som du bränner: håll dig till promenad!

....men... när du inte "bränner" på att promenera längre (låg puls): börja spring LÅNGSAMT! "Långsamt" är nyckelordet! Så länge som du springer _långsamt_ är utrustningen samma som för promenad! Nämnde jag LÅNGSAMT?

Lyssna/läs inte för mycket om "löpning", så länge som du springer "LÅNGSAMT" så krävs ingen utrtustning eller speciella skor!

Fel av mig! utrustning som krävs vid löpning är Reflexer! Skaffa reflexer(/LED-belysning): ju fler desto bättre!

Ja känns lite som min promenad i rask takt typ

Skrivet av Scarabeo:

Det är inte måttfullt men jag tror många tycker det. Jag har iallafall aldrig tyckt att 300 gram godis varit svårt att få ner utan det går ju åt i ett nafs. Väldigt enkelt att överäta med andra ord vilket var kontentan i mitt inlägg.

Ja jisses 3 hg känns verkligen som ingenting. slukar det i ett nafs utan att blinka mer lr mindre.

Av goa200
Skrivet av anon257891:

Jag springer varje dag (numera): men återigen: det är helt "pulsstyrt", jag började inte springa förren mina promenader inte gav mig tillräckligt med puls (det är pulsen/hjärtat som bränner fett), så länge som din promenad håller dig i pulszon 3-5 (Aerobisk, Anaerobisk, Max): fortsätt med det Zon 2 (Viktkontroll) funkar också.

låter bra kämpat. men ska jag börja springa så är det en utrustningsfråga också. Promenera kan jag göra i nästan vad som helst

Av goa200
Skrivet av anon257891:

"Knepet" där är att springa långsamt! Jämför dig inte med "leet"-folk med BMI på "17" som springer en mara på 4min/km.
Och är man tillräckligt tjock så bränner man lika mycket kalorier (per timme) på en promenad som en tunnis gör på en "mara". (där är ju uppenbarligen inte du: men för annat folk i tråden )

Numera springer jag runt 6m0s-6m30s/km (och bränner ca 1000 kcal/h), när jag började (BMI 35) så brände jag lika mycket på att promenera. Men jag bränner minst lika bra en "dålig dag" nuförtiden på att springa 7min-8min/km (med lite uppförsbackar).

Ja mer vikt på kroppen = bränner mer kalorier. Hur ofta springer du?

Själv börjar jag dagen med 5-6 km promenad i hyfsad takt. Lite senare gymmet å lyfter skrot sen löpbandet och 25-30 min i ca 6-7 km/h och med hyfsad lutning på bandet. Sen avslutar jag dagen med ytterligare en promenad.

Fick sjukt ont på framsidan av benet vid skenbenet när jag sprang

Av goa200
Skrivet av Scarabeo:

Finns mycket studier om ämnet. Du kan ju börja med att läsa lite här.

https://www.healthline.com/nutrition/too-much-sugar

det var mkt may or can o.s.v. Nu ifrågasätter jag ju inte sockrets vara lr icke vara. Många problem kommer väl även av att socker är så energitätt och därmed kan lätt orsaka fetma som i sin tur leder till många sjukdomar. Men men håller med dig om att lösgodis som enbart näringsintag inte är det mest optimala/bästa sättet att gå ner i vikt

Av goa200
Skrivet av anon257891:

Jag tror att väldigt många i denna tråden _drömmer_ om att ligga på 10-12% kroppsfett (Män)!

För att sätta det i relation (ålder ignorerat):

För män:
Väsentliga Fetter: 2-7% (Mycket mager/svältgräns)
Idrottare: 7-10%
Vältränad: 11-16%
Normal: 17-25%
Överviktig: 26%+

För kvinnor:
Väsentliga Fetter: 10-12% (Svältgräns)
Idrottare: 13-20% (Mycket mager)
Vältränad: 21-24%
Normal: 25-31%
Överviktig: 32%+

Kvinnor ska ju/bör ju ligga högre på kroppsfettet då de har bröst som är fettbehållare. Men ja att ligga på lågt kroppsfett är ett val som kostar lite ja. Är det värt det....nja tjejen uppskattar det nog inte lika mkt som jag uppskattar

Av goa200
Skrivet av Scarabeo:

Min åsikt är att det är svårt att äta godis med måtta dock. Tre hg tror jag många räknar som måttfullt och då är man ju uppe i ca 200 g socker beroende på godis vilket är en sjuk mängd socker. Lär förövrigt vara betydligt bättre för kroppen att vattenfasta än att äta godis och dricka vatten.

Det är ju inte bara avsaknad av vitaminer och mineraler som gör godis dåligt utan det beror ju även på att socker är väldigt skadligt i stora mängder.

Om det är svårt att äta med måtta, vilket jag håller med om, så är ju problemet ett annat.

Citat:

Socker är väldigt skadligt i stora mängder.

Det här får du gärna utveckla lite mera faktiskt

Av goa200
Skrivet av anon257891:

Självklart (och uppenbart) är det en förändring av livstil som krävs! Det är inte "svårt" (på en intelektuell nivå, men rent praktiskt "omöjligt"): men det är tråkigt! Speciellt om man älskar mat: som vi "tjockisar" uppenbarligen gör, talar av egen erfarenhet här!

Min motivation var att INTE träna, för att få en tydlig och mätbar spårbarhet, dvs vågen (tränar man "riskerar man" att få massa elaka muskler som binder vatten och som ger (skenbart) negativa effekter på vågen.

Numera går jag mer (enbart!) på måttbandet (och har gått upp flertalet kilo: men måttbandet visar samma) och Numera tränar jag: för att bibehålla vikten: springer 4-5 mil i veckan (vilket var lika sannolikt som att grisar skulle flyga för 18 månader sedan!).

Jag ligger på ca 40% skelettmuskulatur och runt 19% kroppsfett (man) numera (även om BMI visar på (lätt) övervikt), vilket är en dubblering/halvering jämfört med utgångsläget

Ja jag älskar godis. Jag ligger väl runt ca 10-12% kroppsfett gissar jag på. Gymmar hårt några ggr i veckan vilket jag kombinerar med promenad i rask takt.
Har försökt mig på att springa men det gav jag upp ganska snabbt. Promenad är mildare för kroppen då det kräver i stort sett noll återhämtning efter.

Men att gå efter måttbandet låter sunt. Jag slänger en glans i spegeln. Spänner mig o flexar å tänker "ohh yea" och är nöjd så länge sex-packet syns som det ska

Av goa200
Skrivet av samurai:

Något särskilt du tänker på när du hävdar att det är mycket broscience eller anekdotisk evidens?

Jag tror många av tipsen i tråden är upplagda på ett, för många, hanterbart sätt. Vi är ju trots allt på ett dator/teknik-forum.
Detta till skillnad mot för ditt inlägg som mer eller mindre betyder att man måste räkna allt man stoppar i magen. Det är jättejobbigt för majoriteten då det tar tid och är utmattande att hela tiden måsta tänk på att ligga under. Jag pallade det knappt någon månad och då var jag verkligen motiverad. Vidare så ska man alltid gå tillbaka till ett normalläge någon gång och då är det väl bäst med det som fungerar över tid, lång tid - t.ex. att kraftigt dra ner på kolhydraterna, periodisk fasta eller motsvarande.

Att äta alla kalorier från lösgodis skulle säkert fungera, men följdeffekterna lär inte vara rolig. Hoppas verkligen inte någon tar dig på orden och gör det.

Jag känner inte att peka ut specifika inlägg lr användare som broscience skulle förbättra något. Jag kommer hellre själv med bra info som jag kan backa upp med studier som gjorts.

Det har väl ingen betydelse att vi är på ett dator/teknik-forum? Om det finns belägg för påståenden så är ju det att föredra istället för "ja men detta fungerade för mig" trots att vetenskapen pekar på motsatsen.

Man behöver inte väga nonstop hela tiden. Efter ett tag får man ett hum på hur mkt saker väger. Och det kan vara en ögonöppnare att väga allt då man kan inse hur mkt kalorier man faktiskt stoppar i sig.

Följdeffekterna skulle vara vad?? finns inget negativt med att stoppa i sig godis så länge man gör det med måtta. Du kan klara dig på enbart vatten ett tag så att klara sig på bara lösgodis går lika bra det.
Men ja du missar för kroppen viktiga näringsämnen så du skulle förmodligen må lite mindre bra efter ett tag.

Av goa200
Skrivet av AplAy:

Vafan, jag hade planerat att väga 75 kg i slutet av december förra året. I morse vägde jag 80,1 kg!

Jag tycker personligen det är för stor fokus på vad vågen säger. Om jag tex är en superrippad gymmare där musklerna bara sväller liksom och en kväll trycker jag i mig 5 liter vatten. kommer jag då vara tjock bara för att vågen visar 5 kg mer?

Visst jag väger mig varje morgon men jag ser vågen mer som ett verktyg för att se hur viktnedgången går och inte det slutgiltiga svaret på hur det står till

Av goa200
Skrivet av anon257891:

Jag uppfattar också Guidol som högst trovärdig!

Och om man nu bestämt sig (Viktigt!) och vill göra en förändring (och en förändring krävs om man är en "tjockis": att leta upp en diet som INTE kräver förändring/är bekväm ger näppeligen någon signifikant förändring i resultatet)

Varför inte passa på att göra än mer för sin hälsa och basera matvalen på evidens? Nordiska näringsrekommendationer 2012 (NNR2012) har mycket matnyttigt
I kort:
Eller med andra ord:
Själv är jag 50+ och minus 40 kg jämfört med för 18 månader sedan och har alltid varit en "tjockis"(sedan tonåren)!(viktnedgången skedde helt utan träning under de 6 första månaderna!). Hur? Kaloriunderskott! Hur man uppnår sitt kaloriunderskott är ointressant, välj något som funkar för dig! I princip finns det tre sätt:

  1. Minskat intag

  2. Ökad förbränning

  3. Kombination av ovanstående

Den viktigaste är, imo, att kontrollera sitt intag! (anpassa intaget efter aktivitetsnivå) Men att hitta något som funkar för en själv är såklart det viktigaste!

I.e. det är så mycket enklare att låta bli att äta 500kcal än att bränna 500kcal (1h promenad/0,5h löpning (för mig, med mina förutsättningar: andra vanliga siffror är annars 400kcal för en timmes promenad och ~700-800 kcal/h för löpning/jogging)

i grund och botten tror jag det handlar om en förändring av livsstil. Det finns många studier/bevis på folk som droppat ordentligt med kilo med en riktigt tråkig diet. Och när de väl nått sitt mål vad händer då allt som oftast...jo de går gladeligen tillbaka till sitt gamla liv och vips inom någon månad är de tillbaka.

Hitta en diet som passar dig för det finns trettielva miljoners miljoner (överdrivet för dramaturgisk effekt) och som du kan leva med.

Att bara skära ner på kalorierna som t.ex. jag själv gjort kan upplevas som väldigt tråkigt och det är lätt att man ger efter en kväll efter suget och äter upp skafferiet av godis. Har gjort detta själv sååå många ggr. Och varje gång jag handlar lite godis så tänker jag "denna gång är det annorlunda!! jag ska bara äta 2 bitar..." jo tjosan. 3 påsar senare sitter man där med dåligt samvete.

Av goa200

När avslutas auktionen?

Av goa200
Skrivet av Sunix:

Hur ska jag lyckas gå ner i vikt?
50+, motionerar inte, räknar kalorier men det hjälper i alla fall inte.
Jag har läst lite i tråden men lyckas inte gå ner i vikt. Jag antar att ni som lyckas har vägt lite efter era tonår eller så, för jag lyckas verkligen inte.

Ps. LCHF står väl för Lite Choklad Hjälper Faktiskt antar jag Ds.

Vad är syftet med att gå ner i vikt? bryr du dig bara om vilken siffra som står på vågen? lr vill du kanske bara bli av med kroppsfettet och behålla musklerna.
När man kommer upp i åldern så tappar men muskler i ganska snabb takt.
Mitt tips är att börja med att räkna ut ditt ungefärliga kaloribehov/dag via https://www.styrkelabbet.se/berakna-energibehov/
Kom ihåg att den inte är exakt.
Sen drar du bort några hundra kalorier. Sen tycker jag personligen att du lägger till 2-3 besök på gymmet där du tränar för att bygga muskler. Detta så du behåller de muskler du redan har och är du helt ny på gymmet så kommer du även lägga på dig massa nya härliga muskler.
Om du är helt ny på gymmet så kan det t.o.m. bli så att siffran på vågen står helt stilla för dina "gainz" kommer öka och du kommer tappat fett då du ligger på kaloriunderskott vilket kan göra att vågen inte ändrar på sig.
Utgå istället från din spegelbild.
Sen att äta kolhydrater är så "ofarligt" det kan bli. förenklat för alla dieter är "kalorier in - kalorier ut" d.v.s. för att tappa vikt behöver du ligga på ett kaloriunderskott.
-"Man blir inte tjock av kolhydrater, man blir tjock av ett kaloriöverskott"

Du kan äta alla dina kalorier från lösgodis och ändå gå ner i vikt så länge du ligger på kaloriunderskott. Sen skulle jag ta mångas inlägg med en nypa salt här. Mkt broscience lr anekdotisk evidens. Jacob Gudiol skriver många bra artiklar samt gör många bra poddar och han vet def. vad han pratar om. Jag har länkat lite du kan läsa om nedan.
Är själv 46 och gymmar ca 6 ggr/veckan o ligger på ett ganska rejält kaloriunderskott och har tappat ca 3-4 kg på ca 4 veckor.

lite ref:
https://tyngre.se/artikel/det-gar-att-bygga-muskler-och-tappa...
https://www.styrkelabbet.se/bygga-muskler-efter-50/
https://tyngre.se/podd/allt-om-energibalans-och-energi-in-ene...
https://tyngre.se/artikel/rad-om-viktnedgang-du-inte-behover-...
https://tyngre.se/artikel/ny-serie-impopulara-asikter-om-kost...
https://www.styrkelabbet.se/video-kolhydrater-for-dig-som-sty...
https://www.styrkelabbet.se/video-kolhydrater-for-dig-som-sty...
https://www.styrkelabbet.se/styrketraning-konditionstraning/

Av goa200
Nytt bud: 3 700 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.