Inlägg

Inlägg som Andy72 har skrivit i forumet
Av Andy72

Stämmer nog tyvärr det som Mikerrer säger, temperaturmässigt kanske det möjligtvis skulle funka under vintern, men varma sommardagar är det nog helkört, när jag tänker efter så är man lite orolig att det då skall bli för varmt för fiskarna även utan värmare vissa veckor....

Av Andy72

hmm, hade tänkt att lägga ut före bild på akvariet och pumpen, fattar inte hur man göra det bara? finns dock en bild under länken i sign.

I alla fall så brukar rumstempen ligga på ca 21 grader, rek temp för de ciklider jag har är 27-28 grader...

Pumpens spec: 1200 liter/h (står utanför)

Är dock inte säker på om man skulle våga sig på att genomföra idén i praktiken men det skulle vart kul....

Av Andy72
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd

*Edit*
Har för övrigt "moddat" mitt BIOS så 3D-volt ligger på 1,475volt nu. Dessvärre gav det inget större skillnad på klockutrymmet på GPU..
Kunde iofs öka till 690MHz, men då med artifakter efter en stund.. Vad jag tjänade var ett stabilare system vid 670MHz bara. Så, en ökning från 660 till 670 blev kontentan.. Ökade typ 300 Poäng i 3DMark 05.

Hade själv önskat mig att modifiera bioset lite, typ lite överklockat i 3d läge samt kasnke något underklockat med lägre spänning i 2d... Vad använder du för program för att editera, eller kan du maila ett bios om man ber riktigt snällt??

Av Andy72

Så här står det:
Det (GT) är 75 MHz långsammare än XTX och 50 MHz långsammare än XT. Bortsett från dessa två stora skillnader är kärnorna likadana och presterar likadant.

Alltså:
Att pixel fillrate, vertex sekund mm som du nämner är olika beror ju enbart på att klockfrekvensen är högre på XTX samt mer minne.

Av Andy72

Seriekoppla cpu & gpu-block till 375l akvarie!?

Med risk för att bli totalt idiotförklarad så vill jag veta vad ni tycker om denna brilljanta ide??

Har min dator placerad bredvid ett 375 liters akvarium med en något överdimensionerad pump. Då jag letar efter alternativ kylning till min m-atx fick jag förslaget vattenkylning och sedan blixtade det till i hjärnan !

Nackdelar jag kommer på:
Alger och beläggning, fast kanske inte så farligt, de slangar jag haft i drygt 5 år är nästan rena, fast man skulle ju kunna göra rent blocken en gång om året för att vara på säkra sidan...

Läckage: Vill ju inte ha 375 liter vatten på golvet, men finns det inte block gjorda helt i koppar eller några som kända för att alldrig spricka? har ju förövrigt massa anslutningar som kan läcka redan idag i system... Sedan kan man ju flytta upp insuget högre upp i akvariet..

Vad säger ni? slipper ju kanske till o med att värma upp akvariet med doppvärmaren då...

Av Andy72
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heezflash
jajemen det kan jag fixa, kommer ta lite tid eftersom kotet inte är mitt.
men det skall nog gå och ordna Mvh

Du svarade alldrig på vad som skiljer XT från XTX-korten (förutom spänningen och klockningen) som man får vid en omflash

Av Andy72

Kör ju med en zalman vf900 på grafikkortet, och den tycker jag också är väldigt tyst (nästan ljudlöst på låga varv), och det borde ju vara samma fläktar i alla deras kylare?

Det är väl däremot roationsriktning på fläkten jag är lite orolig för...

Av Andy72

hmm.. lite alternativ att fundera på, men skall jag ändå byta till något så vill man ju att det skall bli betydligt bättre... Avaktar nog ett tag och försöker se om jag kan lösa det med en extra fläkt på något sett.

Det slutliga målet verkar ju bli vattenkylning, det där bigwater 735 var ju riktigt billigt, tyvärr verkar det ju svårt att få plats med pumpar o fläktar o
allting i mitt lilla chassi..

Kanske kan bygga någon extern låda till denna i så fall, men då kanske man lika gärna kunde satsa på en Zalman reserator 1 plus, den hade passat in fint om man borrade ett hål bakom monitorn i skrivbordet där den fick sticka upp (läste att de var tvugna att placeras på samma höjdnivå som datorn),

Vet dock ej om den är lika kraftig o pallar att kyla både en lite klockad gpu och cpu mm? Är det mycket underhållning på vattenkylningssystem? Dags att läsa på lite...

Av Andy72

Om jag nu skulle gå på vattenkylning, är det inte lika bra att kyla hela systemet även gpu:n, sedan vill jag ju helst få plats med allt i chassit...

Vet inte riktigt vilken system som är smidigast och tystast då... detta eller annat? även lite rädd för läckor men det kasnke inte är så vanligt?

Av Andy72

Tack, för det tipset, får hem å mäta lite sedan då! hoppas den inte är allt för högljudd bara!

Ps, cool yoda avatar!

Av Andy72

Ok, ja det är ju väldigt trångt att få in en fläkt där, denna måste ju placeras mellan grafikkortet och flensen och samtidigt inte vara så hög då det sitter en kylare på moderkortet i botten och en nätaggregat ovanför.
För det finns väl inga riktigt tunna fläktar, under 13mm? då kanske den hade fått plats mellan chassit o flensen..

Inte möjligt att byta polaritet på cpu-fläkarna då? Kan tänka mig att de inte mår så bra av det eller?

angående imon, så är det detta kitt jag har, helt ok!
http://www.techpowerup.com/reviews/Soundgraph/iMONVFD

Av Andy72

Någon som har en länk till sida som visar vilka program som är kompatibla till Vista (rc2)? eller som inte är det..

Undrar oxå om någon som testat oblivion eller 3dmark på rc1 eller rc2?

Av Andy72

CPU-Kylare, max höjd 75mm, bredd 110mm?

Inte riktigt nöjd med min kylare jag har idag, en passiv xp-90 som kyls av nätaggregatets kylare (en papst 120mm mauellt styrd), vid idle håller jag 45 grader om jag kör fläkten på behaligt varvtal (höjjer jag vcore till 1,325 kommer jag lätt upp i 50grader idle), vilket jag tycker är lite för högt då jag gärna vill klocka lite senare..

lite bilder:
http://www.minhembio.com/Andy72/73942/

moderkort:
http://www.komplett.se/img/p/400/324427.jpg

Med bästa menar jag kylning i förhållande till ljudnivå! där bredden inte överstiger ca 110mm och höjden ca 75mm!

funderat på dessa tre: någon som utmärker sig eller vet ni bättre?

NorthQ 3314: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=319366
Zalman 7000 cu: http://www.microstore.se/ItemInfo?itemId=35127846&itemName=Za...
Samt ev. denna men mistänker den är på gränsen på för bred, blue orb II:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=314208

Tacksam för svar!! Har letat i forumet och vet att det finns många trådar om kylare men inte hittad aktuell info med dessa kriterier..

Av Andy72

Inte illa!

Lekt lite i dag med inställningarna... Hade problem i CPU-testet i 3DMark05 när jag gick upp högre med fsb:n, även problem i grafiktestet när jag höjde PCIe-bussen mer... Men med dessa värden fick jag ett stabilt system:

FSB:283
Minne: 800Mhz 5,5,5,12 (6,30)
PCIe: 105
Minne: 1,95V
Cpu: 1,325v (testade att höja men gav ingen pos effekt)

kommentarer?

För övrigt har jag disablat det mesta i bioset... Fick även justera ner klocken på grafikkortet efter denna höjning, kör nu på gpu:662MHz, minne 792MHz. Kommer upp i ganska exakt 12000p nu i alla fall!

SME, har du bytt tillbaks till det gamla bioset för att det är bättre, eller har du bara ej uppdaterat? edit, kör som ni förstår med v309

Av Andy72

Tack för en bra guide! Lite frågor bara då jag försöker få ingång datorn så jag kan köra uvnc remote...

Laddat hem sniffaren och sändaren, och lyckas få det att fungera då jag gör det innanför min Netgear router. Skall jag skicka det utanför lyckas jag dock inte alls... har öppnat port 7 udp på routern till aktuell dator (som jag har ett låst IP till).

ingen signal på sniffern.. .:-( några förslag att felssöka vidare med? Du skriver även att man kan skicka på en port och sedan låta routern byta port. Är det vanligt att man bara kan göra detta? Vad jag vet om min router så kan man bara routa om ip-nummer, eller har jag missat något?

Av Andy72

I riva tuner finns även en övervakare att starta som visar temp och clock så du kan lätt se hur dina clocks ändras om du har på denna under tiden du kör 3dmark... bara att installera och köra den så får du besked!

Av Andy72

Ja, man får hoppas det finns någon som vet vad det kan vara!?

Misstänker att det är något med minnesallokeringen för grafikkortet, testade nämligen att köra Vista på den, fungerade jättebra ända tills ändrade allokerinen av minnet i bios.. Nu är den totalt ostabil i allt, och det hjälper inte om jag ändrar tillbaks

edit:
Tack GonZia för hjälpen med uppdateringen av bios! Vågade chansa med att uppdatera eftersom det inte kunde bli mycket sämre efter mitt förra pillande i bios. Funkade en dryg timma nu så jag hann installera Vista innan den crashade så det blev ju faktiskt lite bättre (ungefär som det var från början)...

Men nu är det bara att vänta tills i morgon så den hinner svalna av ordentligt innan det går att pula vidare

Kan även nämna att modellen är MD6129

Av Andy72

Jämför man med priserna på nvidias 7900 och 7950 så är väl x1900xt fortfarande väldigt prisvärda... Men de var ju som sagt ruggigt prisvärda innan

Komplett brukar ju sänka priset när de får in ett stort lager, så det kan ju tänkas de sänker igen, såg de skulle få in 400+ om någon vecka

Av Andy72

Köpte en ej boxad processor så kan ju inte byta till en sådan fläkt . Men ditt förslag om att montera en fläkt på sidan om kylaren för att dra bort luften kan nog vara värt ett försök!

Lite trångt i lådan är det dock men hoppas den får plats mellan grafikortet och flänsen, testar i veckan och hör av mig om det fungerar sedan! (lite trött på att skruva med den just nu )

Hur tror du nätdelen klarar sig annars i värme då? Är de känsliga för värme även om de själva inte producerar mycket?

Av Andy72

Problem med tyst CPU-fläkt rakt under Nätaggregat!?

Hej, har ett Silverstone SG01 med en passiv kylare XP-90 som sitter ca 8cm rakt under ett cooltek aggregat. Trodde att det skulle bli en ultimat lösning men tyvärr värmer den upp aggregatet så mycket så att dess fläkt går på högvarv istället...

lite bilder:
http://www.minhembio.com/Andy72/73942/

Har nu bytt bytt fläkten i agget till en likadan papst fast som jag styr med en fanmate, ställer jag in denna på en behaglig fläkthastighet stiger cpu-tempen från 40 till närmare 50grader under normal belastning. Rädd att den värmer aggregatet för mycket då.

Vad skall jag göra? byta ut den passiva mot t.ex zalman fläkt, förslag? Tror ni det spelar det någon roll vilken riktning den blåser åt när aggregaten suger in luft en bit ifrån, vet inte heller om det är några problem med bredden på fläkten då den inte får sticka utanför m-atx-kortet..

Tacksam för alla svar!!