Inlägg

Inlägg som Jarl har skrivit i forumet
Av Jarl
Skrivet av jOnÄTÄn:

Samlarvärdet lär väl vara bättre tack vare att de inte fortsatte med det? Min fx 9590 kom i en pytteliten kartong som bara var så stor så plastfickan processorn låg i fick plats.

Min 9590 kom i en 27x27x14cm papplåda (det var väl original vattenkylningen som behövde plats) och mina 8150, 8350 i mindre plåtlådor.

Av Jarl
Skrivet av D.West:

Ojdå, då kanske det är dags att uppdatera från W7. Lite feg så kanske väntar ett tag till.

Låt bli! Störtfloden av krångel inkompabiliteter och estetiska försämringar från 7 till 10 var då rakt av häpnadsväckande, (för mig iallafall).

Av Jarl

Utvisning istället för inlåsning. Repatriering är ett ord som används alltför sällan.

Av Jarl

Saknade min AMD FX-9590 8-core 4.7 GHz Socket AM3+ 220W med original sluten vattenkylning, (AMDs fetaste gökunge någonsin), i omröstningen så det blev en röst på annat.

Av Jarl
Skrivet av GreyWilk:

@Sveklockarn nog inte privatpersoner som är den drivande faktorn. Jag drar mig för att köpa 32GB till min privata dator men på jobb så köpte jag 512GB utan att blinka.

Ungefär som samsung då, låt kunderna betala.

Av Jarl

Att lägga 15' i Lian Li PC-V2120B lådan på uppdatering, som ju oftast ändå bara används till utsriftshantering, nej blir nog till att se hur länge orginalvattenkylningen på Vishera9590an håller. AMD kan ha oanad driftstid, min K6III går ju fortfarande.

Av Jarl

Nu var det väl så att det ord som Gibson tillskrevs upphov till egentligen är cyberspace som han använder i Neuromancer redan 1984.

Av Jarl

@NatureBoyyy
Ja precis, därav min glädje att hitta en HiEnd skärm som faktiskt har det. är stor skillnad på vilken 3D teknik som används. Bio och några tillverkare har den i mitt tycke undermåliga passiva tekniken medans båda mina kör aktiv 3D med växelvis Hz synkade glas.

Av Jarl

Blev bekymrad när jag fick reda på att de flesta nya TVarna inte stödjer 3D längre och min Philips Platinum 21:9 58" började bli till åren. Den och PS4an har fått flytta in i vardagsrummet. Efter viss forskning hittade jag SONY ZD9 65" som dalat rejält i pris, till hemmabiorummet, om inte tillverkarna skärper sig så är den nog en av de sista TVarna som det går att avnjuta 3D filmsamlingen på. Gav nästan 27' känns värt när de ville ha 40' från start. En del säljare vill ha betydligt mer fortfarande.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=3824749

Av Jarl

Låta Windows välja automatisk accentfärg destabiliserar fortfarande utforskaren och ger rullgardinseffekt.
"Uppdateringen" dödade min desktop gadget klocka, hur kan jag få en analog klocka med visare på skrivbordet igen? 8Gadgetpack Digitalclock 2.3 fungerar fortfarande och kan skala till 4K skärm, fulare men fungerar.
Skärmsläckaren Bubblor fortfarande trasig, släcker skrivbordet vilket ju tar bort dess funktion.
Undrar vad M$ håller på med...

Av Jarl

Lost bra idé har BRbox från AmazonUK. Grace Park, Cylonen Boomer i Battlestar Galactica. Annan hyfsad tidsreseserie 12apor är nog kanadensisk den också. Primer är kult.

Av Jarl
Skrivet av landahl:

Är det ingen som håller med att spelen var bättre förr? Det var liksom mer känsla i spelen och mer skills krävdes i fps spel. Precis som folk skriver här så är många spel nu för tiden som att titta på en film. Man vill ha gameplay och inte så mycket filmsekvenser.

Jag håller med. Tänk Descent 1 och 2, Heretic och kanske framför allt Quake2 inget jag spelat senare har överträffat dem i spelkänsla.

Av Jarl

Sharp, vill jag minnas, är det bolag som innehar de grundläggande patenten för LCD teknologin, de har legat i framkant teknologiskt länge. De gjorde matrisen till min Philips 21:9 Platinum TV. 8K känns lite långt borta dock, hälften; 4K finns ju knappt heller, Netflix för 139kr i månaden ger några rätt hårt komprimerade titlar och utbudet av 4K BluRay är litet.

Av Jarl

Möjligen en ljusning i rullgardinseländet i framtiden...
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1490879-utforskaren-i-...

Av Jarl

Segaste spel som någonsin hittat in i en av mina datorer...

Av Jarl

Jag har kvar min fungerande AMD K6III Voodoo3 burk och min bojkott av nVidia fortgår.

Av Jarl

2a 5700kr 49kvadrat plus balkong inkl 2st parkeringar a 95kr (tröttnade på grannens breda bildörr) 20 min gång från centrum sent 40tal vid Giddegrillen.

Av Jarl
Skrivet av sphinx:

Nu vet jag inte vad gevalia malabar var men antagligen var det malabar kanske, finns att köpa från johan & nyström, monsun malabar.

Tack för info, men rätt dyrt hos dem.
Forskat lite och fått fram att Gevalia anser att "Forte" ska vara likartad med deras avslutade "India Malabar" ska prova om det stämmer
https://sv-se.facebook.com/gevalia/posts/1482683558430181
https://www.gevalia.se/vart-kaffe/morkrost/forte/

Av Jarl

Saknar min gamla favorit; Gevalia Malabar. Blir att alternera mellan Zoegas Intenzo och Arvid Nordquists Franskrost, bryggs på Västerås kommunala vatten ur Mälaren med en Severin Café Caprice.

Av Jarl

Har slutat jobba och fått tid över för att läsa om mina absoluta favoriter;
C.J. Cherryh och Jo Clayton (2,8 hyllmeter). Jodå mätte just. Cherryhs Gate of Ivrel och Claytons Diadem from the stars kan vara lämpliga startpunkter.