Inlägg

Inlägg som _simis_ har skrivit i forumet
Av _simis_

http://cache2.allpostersimages.com/p/LRG/51/5146/PBDCG00Z/poster...

Jag gillade den. Bra att de tagit inte så kända personer till rösterna, visst Helen Mirren och Hugo Weaving är med och det skulle man kanske höra om man verkligen koncentrerade sig men det finns ingen sådär klockren som man hör direkt vem det är vilket är bra. Annars en väldigt snygg film med bra story och flyt, så fort den kommer igång så händer det något hela tiden

http://3.bp.blogspot.com/_2ZX6HHibQnc/TE7y6OBCEwI/AAAAAAAAEoE/Va...

Fick för mig att kolla några äldre filmer med Bruce Willis. Så började med Mercury Rising (Kod Mercury) som handlar om just koden Mercury som används för att skydda diverse personer runt om i världen. Denna kod testas genom att två personer stoppar in den i en korsordstidning, då lyckas en autistisk nioåring knäcka den och företaget bakom Mercury blir minst sagt glada. Då får Bruce Willis i uppdrag att skydda pojken och i vanlig Willis-stil så gör han på sitt sätt. En ganska enkel 90-tals film med en typisk Bruce Willis och denna kommentar sammanfattar filmen bra:
"There's a lot of action but the thriller part of the movie never emerges". Kul också att se Alec Baldwin som högt uppsatt regeringssnubbe samt Peter Stormare i en minimal(typ 7 min) roll som "bad guy".

http://filmescomlegenda.net/wp-content/uploads/the_siege_1998.jp...

Nästa film med Bruce Willis film är egentligen en film med Denzel Washington i huvudrollen men givetvis finns Willis med, denna gång som general i armén (kan han spela något annat än polis, agent, general osv?). Filmen handlar om terrorister i New York där Denzel jobbar som högsta höns i FBI och kämpar dels mot terroristerna men också Willis som vill sätta in armén till 100% och införa "martial law". Betydligt bättre än Mercury Rising men mycket tack vare Denzel. Skulle jag rekommendera någon skulle det definitivt bli denna, vill ni se en film med bra tempo och en grym Denzel så ska ni se denna. Kul att så Monk(Tony Shalhoub) i rollen som FBI-agent också.

http://3.bp.blogspot.com/_i_DiwbqK5M0/S7QjWWr30PI/AAAAAAAAAc4/yM...

Paul Bettany är cool och så men jag fattar inte riktigt...
Gud har bestämt sig för att utplåna mänskligheten och Bettany som spelar ängel bestämmer sig för att inte godkänna den ordern och hjälper därmed människorna i det lilla stället Paradise Fall att kämpa emot horderna av besatta människor som är där för att utplåna dem...ja nä ni kan hoppa över den här filmen

Av _simis_
Skrivet av KniFF:

Har beställt från Threadless tre gånger, fått betala tull/moms en gång. Räkna med det om du beställer och se det som en bonus om du slipper

Samma här. Denna gång fick jag betala 195kr vilket kan ses som saftigt men å andra sidan får man grymma tröjor som inte är köpta där alla andra(i Sverige åtminstone) köper sina tröjor

Av _simis_

Senaste leveransen från de fjärran staterna i väst.
Först en ny mobil inhandlad på Ebay. Nämligen en Nexus S och givetvis är detta modellen med SuperAMOLED, istället för SuperLCD som säljs i Sverige.

http://i.imgur.com/HdRLIl.jpg

Cirka 600kr billigare skadade ju inte heller

Fick också en leverans från Threadless i form av två t-shirt och en hoddie.
Älskar trycken

http://i.imgur.com/Feldsl.jpg

Don't Care Bears, Why So Curious och War Games för den som är intresserad.

Av _simis_

Kan också varmt rekommendera Dynavoice. Själv kör jag med följande kombination och är mycket nöjd:
Högtalare - http://www.fynda.se/index.php?prodid=3987

http://images.pricerunner.com/product/image/88106943/Dynavoice-C...

Förstärkare - http://www.fynda.se/index.php?prodid=4298

http://fynda.se/bilder/nuforce-icon-colorful-medium.jpg

Citat:

Inputs:
RCA, USB (USB 1.1, 2.0 compatible), 3.5mm Stereo
Outputs:
Speaker Outputs (RJ45 connectors with 15 micron thick gold plating, NuForce RJ45 to banana plug speaker cables are provided with NuForce Icon), Headphone Output, Line Out (for Subwoofer) connection

Kör förstärkaren som DAC, alltså kopplad med USB till datorn och agerar som externt ljudkort vilket funkar mycket bra

Av _simis_

Som sagt tidigare:
- Primer (invecklad och spännande, "If you always want what you can't have, what do you want when you can have anything?" )
- Stay (mystisk med ewan mcgregor i huvudrollen, "You Can't Stay Between the Living and the Dead" )
- Mulholland drive (koncentrera dig ordentligt...;) )
- Moon (Sam Rockwell briljerar, "250,000 miles from home, the hardest thing to face...is yourself" )

Av _simis_

Köper lösnummer av Datormagazin och Techworld lite då och då när det är något intressant att läsa. Det är dock mest för känslan att läsa en tidning eftersom info med stor sannolikhet finns att läsa på Internet
Annars så prenumererar jag på M3 sedan 2004 och den gillar jag mycket. De publicerar iofs också ganska mycket på deras hemsida numera men det är helt enkelt bara låta bli den så får man sig en god överraskning varje månad när tidningen kommer på posten.

Av _simis_

Jag håller med Hammar men så här skriver Svenska språknämnden:

"Sammansättningar som cd-skiva (d = disc 'skiva') kan uppfattas som tautologiska, d.v.s. som onödiga eller felaktiga dubbleringar. Sådana konstruktioner kan dock ibland accepteras. Det gäller i synnerhet sammansättningar mellan främmande förkortningar och svenska efterled. Det motiveras både av tydlighet, den främmande förkortningen kan vara svårbegriplig, och av böjningsskäl: vill man lyfta fram och på svenska böja ett av leden i uttrycket, behöver man ofta skriva ut det explicit. Det skulle t.ex. vara konstigt att skriva ISBN:et (N = eng. number). Man behöver lyfta ut, precisera och böja ordet nummer på svenska: ISBN-numret.

Andra sådana accepterade konstruktioner är t.ex. IC-krets (C = circuit 'krets') och pc-dator (c = computer 'dator'). Mer tveksamma är sammansättningar med svenska led av typen mbl-lagen (l = lag), IT-teknik (T = teknik), HVB-hem (H = hem), EES-området (S = samarbetsområdet) m.fl. Behöver man det förtydligande efterledet är det bättre att skriva ut hela uttrycket, d.v.s. hellre skriva informationsteknik och medbestämmandelagen än IT-teknik och mbl-lagen."

Jag tycker därmed att det är okej att säga HD-kvalité för att helt enkelt förtydliga istället för att bara säga HD. Däremot att säga HD-upplösning blir lite "kaka på kaka" även om jag säkerligen använder uttrycket i dagligt tal

Av _simis_

Kända:
Hela Gawker Media, alltså Gizmodo, Lifehacker, Jalopnik, io9, Kotaku m.fl.
Engadget
Feber
Buzz Bazooka
Sweclockers (så klart )

Okända:
VEM I HELVETE?! - http://www.vemihelvete.se/
Underhållande blogg som plockar upp intressanta ämnen och ger sin åsikt på dem, bloggaren förklarar det så här:
"Även om bloggen inte har någon uttalad inriktning, mer än betraktelser av samtiden, så blir den såklart färgad av de ämnen som intresserar och berör mig. Och jag har ett intresse för kunskap, vetenskap, politik, ideologier, debatt, trender, språk, kommunikation, sociala mekanismer, marknadsföring (med tillhörande skitsnack), bedrägligheter, fanatism, vidskeplighet, humor och trams ... har jag glömt nåt?"

Notcot.org - http://www.notcot.org/
Är inte speciellt intresserad av design så att jag sysslar med det dagligen men intressant hemsida att besöka lite då och då för att beundras över vad människan kan skapa De listar alla möjliga prylar osv. men också mat och dryck från dess systersajter.
"NOTCOT is a visual filtration of ideas + aesthetics + amusements. NOTCOT's two sites have become the daily sources of inspiration for creatives everywhere, fighting the good fight against "creative block" since 2005 with visually stunning imagery, the latest in international trends, and a passion for all things well designed."

Ollonet - http://ollo.net/
En hemsida likt Buzz som publicerar länkar till lite allt möjligt som videos på Youtube, spel och mycket annat.
"Ollo.net is a website that links to other websites on the internet. The links are organized in categories for your convenience, enabling you to find what you want in just a few clicks."

Buzzfeed - http://www.buzzfeed.com/
En hemsida med mycket blandat material, allt från de senaste viral-videos till senaste kändisskvallret.
"We feature the kind of things you’d want to pass along to your friends: an outrageous video that’s about to go viral, an obscure subculture breaking into the mainstream, a juicy bit of gossip that everyone at the office will be talking about tomorrow, or an ordinary guy having his glorious 15-minutes of fame. "

Metal - http://metalyze.blogspot.com/
En metalblogg helt enkelt, med skivrecensioner och artiklar inom metal.
"En salig röra av vardagen i en metallskalles liv. Här ryms tankar om hård musik - från rock till Black Metal!"

Det var väl än skön blandning länkar?

Av _simis_

Fick ett till idag:
"Hello, my name is Peter Cheng Wong from Hong Kong
I have a business that I want to offer you.This
projects worth 22.5Million Dollars andyou will
have a 50% share from the total amount.
I will give you the full details in my next
e-mailand what I need from you. So if you are
interestedplease contact me back at my personal
address peterchengwong1@yahoo.com.hk
Mr. Peter Cheng Wong"

Släkten Wong i Hong Kong verkar ha svårt att hitta en affärspartner

Av _simis_
Skrivet av anton_mjor:

12W räcker ju inte till mycket mer än finlyssning på låg volym :/

Åh jo den här kombinationen fyller min lilla lägenhet utan problem, kolla i galleriet på Prisjakt för förstärkaren så ser du att många använder den som jag, ett enkelt 2.0 system till dator eller liknande.
Precis som turbi säger så är det ju inget man placerar i en hemmabio men som enkel förstärkare till ett 2.0 eller 2.1 system så är den fullt tillräcklig

Av _simis_

Dynavoice Challenger S-5 EX v.2 - http://www.fynda.se/index.php?prodid=3987
samt
NuForce Icon - http://www.fynda.se/index.php?prodid=4298

Fantastiskt bra kombination

http://i.imgur.com/wOyEQ.jpg

Av _simis_

Jag kör Windows 7 på min netbook i sign. och det flyter på utan problem. Körde också, precis som bärplockaren, på min Asus eeePC100h tidigare utan några större problem, dock inte någon speciell nerbantad version. Processor och RAM-minne är tillräckligt för enkelt surf och kontorsarbete men inte mycket mer, man får dock se till att ställa ned skrivbordseffekter och liknande.

Av _simis_

Despicable Me (sve. Dumma mej)
Fantastisk tecknad film med Steve Carell som superskurken Gru. Han är världens näst bästa superskurk och detta måste han så klart göra något åt och därefter sätter filmen igång
Filmens bästa scen är 2 sekunder lång och kan kollas på utan att spoila filmen, man bör dock se hela filmen för att verkligen uppskatta den:
http://www.youtube.com/watch?v=RZWwNlKn8xE

Kan varmt rekommenderas att se en kväll då man helt enkelt inte orkar göra något annat än att sätta sig och kolla på en enkel men rolig film

Av _simis_

En annan sak att lyfta fram när det gäller IT på LiTH är att vi(jag pluggar andra året) är den enda civilingenjörsutbildningen i Sverige där en stor del av utbildningen bedrivs med problembaserat lärande(PBL). Det går ut på att vi samlas två gånger i veckan, vi får problem presenterade och ska tillsammans ta reda på hur vi ska lösa problemet. Vi kommer sedan tillbaka veckan efter, när vi gått på föreläsning eller så, och sen löser vi problemet tillsammans.
Går att läsa mer om detta på följande länk:
Datateknologsektionen // Problembaserat lärande

Jag upplever att D är mer inriktad på programmering och hårdvara medan IT är mer inriktad på kommunikation och mjukvara (på LiTH åtminstone).
Ska påminna också om att D och IT på LiTH har Sveriges nöjdaste studenter

(nu kan ju delar av detta inlägg tolkas som reklam men det är inte meningen, jag presenterar helt enkelt fakta )

Av _simis_

The Untouchables 1987
Kevin Costner, Sean Connery, Andy Garcia och Robert De Niro som Al Capone. Det är en fin uppsättning skådespelare och en film som man enkelt fastnar för. Gillar man maffia och 20-talet så är det en klockren film som jag glatt rekommenderar

The Master of the Universe 1987
Dolph Lundgren som Hee-Man säger ju det mesta om den här filmen. Ganska dålig men tillräckligt bra för att man vill sitta kvar och se hur den slutar. Har man inget för sig en lördagkväll och vill se en rolig film så kan jag rekommendera denna, fast den är inte speciellt bra på någon punkt...

osb! bara en tillfällighet att båda filmerna kom ut samma år

Av _simis_

Går annars att logga in med ens Facebook-konto och sedan ändra i inställningarna att de ska visa titlarna på engelska

Av _simis_

Hamilton ska spelas av Mikael Persbrandt i en kommande film så jag fick för mig att kolla på den senaste med Peter Stormare i rollen som Carl Hamilton och Mark Skywalker Hamill i rollen som bad-guy
Kolla in trailern: YouTube - HAMILTON TRAILER (1998)
Har ni inte sett den så ska ni se till att skaffa fram den på en gång. Tack vare att den är svensk så är den ganska underhållande ibland...den är svensk helt enkelt

Såg Big Fish igår. Typisk Tim Burton med Ewan McGregor som gör en fantastisk roll. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna. Det är en lite knepig story, typisk Burton, men samtidigt är den fin och snygg att kolla på....lite luddigt kanske. Ni som funderat på att kolla på den ska absolut se den, den kan funka bra på en filmkväll så man kan diskutera den med några andra.

Idag så såg jag The Last Castle med en fantastisk Robert Redford i huvudrollen som Lt.Gen. Eugene Irwin. På grund av lathet så:
"The film portrays a struggle between inmates and the warden of a military prison. Eugene Irwin, a highly decorated U.S. Army Lieutenant General, court martialed and sentenced for insubordination, challenges the warden, Colonel Winter, over his treatment of the prisoners. After mobilizing the inmates, Irwin leads an uprising aiming to seize control of the prison and remove Winter from command."
Jag kan varmt rekommendera denna. En enkel film som flyter på bra som man ändå sitter klistrad vid och vill se klart

Av _simis_
Skrivet av Orici:

The Last Airbender - 4/10

Gör verkligen inte tv serien tillrätta, känns som dom drar igenom historien alldeles för snabbt.

Det känns som att alla de rätta ingredienserna är där men sen har någon valt att köra den 10 minuter i micron istället för 40 min i ugnen
Tycker det är väldigt synd då jag gillade tv-serien mycket. Jag hade sett fram emot en ordentlig trilogi men så blev det ju inte

Av _simis_

Live Shit: Binge & Purge. Seattle 1989
Live-spelning med Metallica från storhetstiden, med andra ord njuter man varje sekund.

Av _simis_

Sen början på veckan så har det varit en fröjd att gå till skolan

http://imgur.com/WCtLw.jpg

Fantastiskt bra headset/hörlurar
URBANEARS PLATTAN Black