Inlägg

Inlägg som Strumpa har skrivit i forumet
Av Strumpa

Tror att jag börjar komma till en slutsats. Skippar nog NUC eftersom man får mer prestanda per krona med något större. Sedan är det ett litet plus att kunna ha 5.25" i datorn.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9326617/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9326617/

Vad tycks?

Av Strumpa

De alternativ jag nu har skramlat ihop:
ATX Bygge
mATX Bygge
mITX Bygge, utan 5,25" så får köpa extern DVD
Intel NUC
Intel Compute Stick

Ska kolla vidare och återkommer, tar väldigt gärna emot synpunkter, hur hade du valt?
Det är alltså till mina föräldrar, de surfar, hanterar och skriver ut dokument och ibland bränner de skivor. De lagrar foton och eventuellt filmer. De har egentligen ingen brist på plats men pappa vill gärna ha något han enkelt kan flytta till sin TV. Vill dock att det ska gå fort allting de gör så att de slipper vänta på laddtider.

Måste säga att det verkar riktigt vettigt med en NUC. Har kollat lite videos och de verkar riktigt snabba. Ska kolla närmare.

Väldigt tacksam för alla svar!

Av Strumpa
Skrivet av Cenorida:

Angående stickan så finns det ju USB så det är ju bara och koppla in extern DVD-spelare samt skrivare där? Själv kan jag också tycka att stickan är en bra lösning till dig med tanke på ditt ändamål..

Jo, det skulle ju säkert fungera. Man använder ju sällan DVD och skrivare samtidigt. Hade fått införskaffa ny kringutrustning med bluetooth i sådana fall.
Är tyvärr lite skeptisk till stickans prestanda. Som sagt vill jag att de ska ha en dator som är lite snabbare än vad de behöver så att den håller i ett tag och att den klarar av allt de gör snabbt! De har alltid haft sega datorer..
Sedan behöver de ju lite utrymme att spara dokument, foton osv. så tyvärr går nog stickan bort. Hade varit väldigt bra dock som sagt då man enkelt tar den till TVn!

Såg fel och trodde det bara fanns DisplayPort först

Usch va jobbigt det blev nu med massa olika förslag att välja mellan, haha!

Av Strumpa
Skrivet av Klubba:

Du har inte funderat på typ en NUC? rätt smidiga saker

typ detta, får du en ssd också https://www.inet.se/kundvagn/visa/9323387/

Har faktiskt funderat en del på det. Men räcker det gott och väl till surf och sånt? Vill inte att mina föräldrar ska behöva sitta och vänta på att datorn ska ladda som de får göra i nuläget! SSD har dom redan en. De har en eMachine som jag satte en SSD i men det blev knappt snabbare utan det verkar vara hårdvaran i den som är usel.

Om det blir en sådan NUC så hade jag ju kunnat köpa ett M.2 minne för de pengarna istället så hade de haft tillräckligt med utrymme.

Ett problem är ju dock att skärmarna de har antingen har VGA eller DVI. EDIT: Såg nu att den hade HDMI så då finns de ju billiga adaptrar!

Skrivet av FreakyLeo:

Har en skärm med DVI och en med VGA. Men de använder ju skrivare och dvd i datorn vilket tyvärr inte skulle funka med en sån här sticka. Annars en bra idé då pappa verkar vilja kunna flytta datorn till tvn för att se på film osv.

Av Strumpa

Har diskuterat lite med min far och vi kom fram till att det var bättre med ett mindre chassi så kan vi köpa en extern dvd-brännare att plocka fram vid de tillfällen de behövs.

Vad sägs om Raijintek Metis? Verkar vara ett trevligt chassi.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9323347/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9323347/

Två nätagg som förslag!

Av Strumpa
Skrivet av halojoy:

Jag skulle tagit Fractal Core 1500
för den har 2 styck USB 3.0 på fronten.
Då funkar det när man drar sladden från moderkortet.

Sen ska du ta 2x4GB minne ... inte 1x8GB

Funkar inte usb 3.0 om det är en av varje menar du? Sladden drar man väl från usb portarna till moderkortet?

Gillade 1100 varianten eftersom det inte är så långt. Finns det inget annat?

Av Strumpa

Har pillat ihop lite hårdvara här:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9321747/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9321747/

Allt känns bra. Chassit hade väl kunnat vara lite bättre men det är ingen dator som kommer behöva öppnas ofta utan den kommer stå på sin plats och med de måtten kommer den definitivt få plats. Kanske finns det något bättre?

Vad tycker ni? Vad hade ni valt annorlunda?

Jag tror Moderkort/CPU/Minne duger väl till surf i nuläget och framåt men skulle något behöva uppgraderas så duger nätaggregatet långt!

Av Strumpa
Skrivet av Peppar2014:
  • Kraftfullare

  • Kompaktare format

  • 1000kr billigare

Okej, låter ju bra. Ska kolla upp det under dagen, tänkte att priset skulle bli runt 4000:- dock så man kan ta lite bättre grejer då.

EDIT: Såg nu att chassit du länkat inte har någon plats för DVD/CD-läsare. Det är ett krav.

Skrivet av Aleshi:

Ja om det är föräldrar som ska ha det så tycker jag definitivt att du ska fixa till det med mindre chassi. Något emot att gå hela vägen ner till mITX förresten? Somsagt är chassit större än många ATX-chassin. Hjälpte en vän att bygga ihop hans dator i det och det blev för långt för att passa bra på hans normalstora skrivbord.

Nej, tyvärr är den inte kraftfullare. Den förlorar mot i3 på de allra flesta typer av belastningar.

mITX är absolut inget problem. Så länge det inte börjar kosta mycket mer bara för att det ska vara litet så är det okej.
Kan kanske bli för långt för mina föräldrar också med Mini chassit då. Ska börja kolla på mITX under dagen här. Återkommer med vad jag tror blir bra och tar gärna emot förslag på allt!

Har inte hängt med speciellt mycket på CPU fronten de senaste två åren men deras nuvarande dator var undermålig. Även efter jag satt in SSD i den så tog det tid att ladda program och den var seg att surfa på. Därför tar jag hellre något lite för kraftfullt än något som precis klarar av uppgiften så att de slipper vänta på laddtider.

Av Strumpa
Skrivet av halojoy:

Ser mycket bra ut.
Du kommer gilla chassit. Define Mini är utmärkt.

Härligt! Tack för snabbt svar.

Skrivet av gothenburg:

Referenskylare medföljer den processorn vad jag kan se. Om du vill spara in på det.

Har du något förslag på annan processor utan medföljande fläkt?

Skrivet av Aleshi:

Tänkte just ifrågasätta chassivalet. Varför väljer du ett Define Mini? Till en prisvärd liten dator så är det för det första lite dyrt, och för det andra så ser det lite ut som att du vill ha en lite mindre dator eftersom du köper ett mini. Men mini är inte mini, det är faktiskt riktigt stort. Corsair Carbide R100 Silent Edition är fullstort ATX-chassi och är mindre t.ex.
Känns helt enkelt för stort om du vill ha en liten dator. Men samtidigt för begränsat och dyrt om storlek inte är en faktor men du vill ha en prisvärd dator.

Läste inte in mig så mycket på chassit men tyckte det verkade bra. Ett ATX chassi får plats där det är tänkt att stå men blir väl inte direkt dyrare att bygga mindre nu för tiden eller?
Tar tacksamt emot tips om andra chassin. Det är mina föräldrar som ska använda datorn så vill ha något med lite kvalitéts känsla och inga lysande leds osv!

Motivera varför din kundvagn är ett bättre val!

Av Strumpa

Prisvärd dator till surf

Hej!

Ska köpa delar till en dator som ska användas mestadels till internet. Budget ligger runt 4000:-

Har hårddisk, dvd-spelare samt windows så de behöver jag inte.

Har pillat ihop den här kundvagnen men ville bara höra om ni kunde kolla så allt ser bra ut och tar gärna emot tips om att byta ut någon del eller så!

Mvh

https://www.inet.se/kundvagn/visa/9321044/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/9321044/

Av Strumpa

Bra video!

Av Strumpa

Trevlig video! Lugnt och fint så att man förstår. Har man bråttom och egentligen inte är intresserad av skärmen så kan man ju navigera till kapitel 12. Ser gärna mer
Hade vart kul om du kunde göra recensioner på TV-apparater också!

Av Strumpa

Haft det i någon måndag nu och det är definitivt det bästa tagnentbordet jag ägt!

Av Strumpa

Någon på redaktionen som kan meddela personalen på FZ?

Av Strumpa
Skrivet av Ytt:

Verkar också vara stängda, tyvärr.

Jag själv har Beyerdynamic DT990 Pro och de är öppna till skillnad från 770. Har 250 ohm versionen men är nog inte så stor skillnad. Spelar en del cs och de är bra på att lokalisera fiender. Rekommenderas!
Har en modmic på och det funkar bra. Är spiralkabel på hörlurarna så har lindat den runt mikrofonens kabel.

Fidelio X2 ska ju vara bra, säkert bättre än mina, men inte testat dem ordentligt.

Av Strumpa

Corsair Strafe

Av Strumpa

Beror väl lite på hur du vill styra dom. Finns ju fläktkontrollers och även hur du nämnde: http://www.inet.se/produkt/6909672/nzxt-grid-10-portars-flakt...

Jag själv styr fläktarna med en arduino, lite overkill...

Av Strumpa

Har inte använt mekaniskt tangentbord på över 10 år men slog till på ett Corsair Strafe MX Silent I början av veckan och måste säga att jag är väldigt nöjd. Extrem kvalitet. Bordet väger säkert ett par kilo! Mycket skönt att skriva på och låter inte alls mycket, inte velat ha mekaniskt innan då jag hört hur högt polarna hörs men detta är super på den fronten.

Att de kan lysa i olika färger är rätt snyggt, har dock ställt in så de bara lyser och inte blinkar osv. Ganska kul att pilla med

Ett annat plus är att det sitter ett usb-uttag på baksidan av det.

Rekommenderas verkligen!

Av Strumpa
Skrivet av som99:

Har testat för skojs med lite olika grafikkort jag hade liggandes på en av mina gästdatorer samt en dator som skall byggas in i en arkadkabinett. (en i5 2500K och en Phenom II 965) båda med 8GB ram.

Sämsta kortet som jag hade och spelet var spelbart på var ett GTX 570 från Nvidia och det klarar medium (går måhända lägre men har inga kort mellan 2xx serien och 570 serien att testa med). Från AMD var det ABSOLUT minsta kravet ett 6850 men det var inte behagligt men på ett 6870 gick det helt "ok" med allt på lägsta i lägre upplösning men det beror helt klart på vad man har för krav på "spelbart".

Hmm, konstigt att mitt 590 typ inte klarar det alls :S Får kolla upp någon grafikguide!

Av Strumpa

Grymt!